دوست عزیز، به سایت علمی نخبگان جوان خوش آمدید

مشاهده این پیام به این معنی است که شما در سایت عضو نیستید، لطفا در صورت تمایل جهت عضویت در سایت علمی نخبگان جوان اینجا کلیک کنید.

توجه داشته باشید، در صورتی که عضو سایت نباشید نمی توانید از تمامی امکانات و خدمات سایت استفاده کنید.
نمایش نتایج: از شماره 1 تا 10 , از مجموع 64

موضوع: باحجابها ، بد حجابها ، بی حجابها

Threaded View

پست قبلی پست قبلی   پست بعدی پست بعدی
    کاربر فعال سایت
    رشته تحصیلی
    کلام,فقه,اصول,
    ارسال تشکر
    27,914
    دریافت تشکر: 19,740
    قدرت امتیاز دهی
    0
    Array
    kamanabroo's: جدید150

پیش فرض پاسخ : باحجابها ، بد حجابها ، بی حجابها

نقل قول نوشته اصلی توسط kamanabroo نمایش پست ها
    1. در مورد صلح هم با یهودیانی که در بین مسلمانان بودند و هم در قبیله های اطراف بودند صلح برقرار شده بود و منحصر به موردی که شما می فرمایید نیست.
    2. نخیر. بنده حرفهام کاملا واضح و روشنه و خیلی صریح گفتم که رعایت قوانین جامعه اسلامی برای کسانی که مسلمان نیستند اما در این جامعه هستند لازم هست. نه اینکه کاملا صد در صد مسلمان باشند. حرف بنده روی رعایت قوانین هست که صراحتا بیان کردم.

3. این آیه ای که ذکر کردم رو مثل اینکه خیلی تامل نکردید! دقیقا در مورد رعایت حجاب بود! که خداوند دستور می دهد! در ثانی وقتی در مورد مسئله ای امر شرعی رسیده است اون امر واجب هست . و در مسئله ای که واجب هست تمام احکام وجوب و امر به معروف و .. صدق می کند.

این مسئله شاید برای شما مبهم شده باشد که توضیح میدهم:

ببینید امر به معروف و نهی از منکر از واجبات دین اسلام هستند. و محدوده ای برای آن ذکر نشده است که در مورد مثلا حجاب نباید باشد اما در مورد ربا خواری و ظلم حتما باید باشد. نه . در همه مواردی که در جامعه اسلامی خلاف دین و منکری دیده بشود بحث امر به معروف و نهی از منکر هم هست این از ضروریات دین اسلام است و قابل انکار نیست. بله برای آن مراحل و شرایط قید شده است که حتما باید رعایت شود.

امر به معروف و نهی از منكر, در قرآن كریم با بیانات مختلف و تاکیدات فراوان بیان شده که به برخی از این آیات اشاره می گردد:
    در بیان صفات ممتاز مؤمنان می فرماید: وَ الْمُؤْمِنُونَ وَ الْمُؤْمِناتُ بَعْضُهُمْ أَوْلِیا بَعْضٍ یَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ یَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْكَرِ وَ یُقِیمُونَ الصَّلاهَ وَ یُؤْتُونَ الزَّكاهَ وَ یُطِیعُونَ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ [2] مردان و زنان با ایمان ولی (و یار و یاور) یكدیگرند، امربه معروف و نهی ازمنكر می كنند، نماز را برپا می دارند و زكات را می پردازند و خدا و رسولش را اطاعت می كنند.

در جای دیگر می فرماید: ولتكن منكم امه یدعون الی الخیر و یامرون بالمعروف و ینهون عن المنكر و اولئك هم المفلحون[3]در آیه فوق به طور وضوح، وجوب آمده است، زیرا كلمه «ولتكن» امر است و ظاهر امر ایجاب است و در این آیه توضیحی است مبنی بر این كه رستگاری منوط بر آن است، زیرا به طور حصر بیان كرده و فرموده است : و اولئك هم المفلحون. و نیز در آیه آمده است كه این عمل واجب كفایی است نه واجب عینی، زیرا وقتی كه گروهی اقدام كردند، از دیگران ساقط می گردد، چون نفرموده است كه همگی امر به معروف كنید، بلكه فرموده است : باید جمعی از میان شما دعوت به نیكی كنند. بنابراین هرگاه یك فرد و یا جمعی اقدام كنند، تكلیف از دیگران برداشته شده و رستگاری از آن كسانی خواهد بود كه امر به معروف كرده اند ولی اگر تمام مردم از آن خودداری كنند ناگزیر گناه متوجه تمام كسانی است كه توانایی انجام آن را داشته اند.
    خداوند متعال فرموده است : لیسوا سواء من اهل الكتاب امه قائمه یتلون آیات اللّه آناء اللیل و هم یسجدون، یؤمنون باللّه و الیوم الاخر و یامرون بالمعروف و ینهون عن المنكر و یسارعون فی الخیرات و اولئك من الصالحین[4]
    در این آیه خدای متعال, صالح بودن آنان را به صرف داشتن ایمان به خدا و روز واپسین گواهی نكرده است، بلكه امر به معروف و نهی از منكر را نیز بر آن افزوده است.

------------------
    [2] . توبه,71.
    [3] . آل عمران , 104: باید از میان شما جمعی دعوت به نیكی كنند و امر به معروف و نهی از منكر نمایند و آنها رستگارانند.
    [4] . آل عمران , 113 و 114: آنها همه یكسان نیستند، از اهل كتاب جمعیتی هستند كه قیام (به حق و ایمان ) می كنند و پیوسته در اوقات شب آیات خدا را می خوانند در حالی كه سجده می كنند به خدا و روز دیگر ایمان می آورند، امر به معروف و نهی از منكر می كنند و در انجام كارهای نیك بر یكدیگر سبقت می گیرند و آنها از صالحانند.

4. بله حرفتون درسته ؛ اگر همه ادیان حجاب رو رعایت می کنند (حالا طبق دینشون) که دیگه نباید مشکلی باشد ! بحث سر رعایت قوانین جامعه اسلامی است که فرقی بین مسلمانان و غیر مسلمانان ندارد و ظواهر جامعه اسلامی باید رعایت شود.

5. ربط مسئله جزیه به مسئله ی حجاب بصورت مستقیم نیست برادر من. این رو توضیح میدم که انشاالله ابهامش برطرف بشه براتون:
    جزیه یکی از شرایط و قوانین صلح غیرمسلمانانی است که در محیط جامعه اسلامی دارند زندگی می کنند. یکی دیگر از این شرایط رعایت قوانین جامعه اسلامی است. رعایت پوشش مناسب هم از جزء همین قوانین جامعه اسلامی است. و همانطور که گفتم اگر در تاپیک مستقلی بحث بشه بهتره.
    نقل قول نوشته اصلی توسط Majid_GC نمایش پست ها
    1- ابدا ! لطفا اهمیت مفاد صلح نامه ی مدینه در این مورد رو انکار نکنید و مطمئنا بازگو کننده ی واقعیت است !

2- ببینید شما برای اثبات مدعای خویش قبلن خواستید این موضوع رو ربط بدهید به جزیه و بگید چون دید اسلام به اهل کتاب چنان است پس باید حجاب هم چنان باشد

الان میگید چون امر به معروف واجب است در موارد وجوب اعمال مسلمانان طبق تعاریف شما (که اونش هم بحث است) پس حجاب هم جزء اون ها میشه

و در تمام توجیه هات تون چشم تون رو به روی تاریخ بسته اید اعمال و رفتار پیامبر الگو ست و خدای نکرده ما که نمیخوایم بگیم دین به طور کامل به ما داده نشده !

برای قضاوت و یافتن حقیقت در این مورد باید رجوع کرد به تاریخ و اعمال پیامبر !

3- لطفا اینقدر در مورد وجوب امر به معروف صحبت نکنید بحث اصلا این نیست !

امر به معروف ----> واجب حجاب ----> جزء ضروریات مسلمانان = نتیجه حجاب اجبار برای مسلمانو غیر مسلمان!

اینکه شد مغلطه !

بعد هم این هم شرایط وجوب امر به معروف که بحث میشه نشون میده که یک عمل مطلق نیست ! اگر مطلق باشه یعنی هیچ حد و مرزی نداره ! اونوقت که سلیقه ی هر فرد میتونه دخالت پیدا کنه !

4- اگر منبع تاریخی یا روایی موثق در مورد اجبار حجاب مسلمانان برای اهل کتاب دارید بگذارید وگرنه از نظر من این بحث نه فایده داره و نه نتیجه

موفق باشید

1. عزیز من ما باید این مسئله رو در تاپیک مستقل از صفر تا صد و مرحله به مرحله بحث کنیم اینجا شما هر بار با یک ادعا بخواهید حرفی را تایید یا رد کنید به نتیجه نمی رسیم.

2. شما بند شماره 5 پست بنده رو که نقل قول کردید رو یه بار دیگه مطالعه کنید می بینید که بنده ربط اون قضیه رو هم توضیح دادم.

بنده تمام مستنداتم قرآن بود که ذکر کردم. و بحث ما (این تاپیک) یک مسئله تاریخی نیست. بله تاریخ می تواند تایید کننده یا .. باشد اما وقتی صریح کلام خداوند است دیگر حرفی نیست. اگر بحثی تاریخی داشته باشیم در تاپیک مستقل در خدمتتون هستم.

3. یعنی شما باید بگویید که من در مورد امر به معروف و نهی از منکر صحبت بکنم یا نه!!! یعنی هم شما سوال می کنید و هم جواب را همانطور که می خواهید بشنوید باید طبق خواسته شما بشنوید!!! این به نظر شما مغلطه نیست؟

نخیر این مراتبی که شما نشان دادید حرف بنده نبوده و برداشت شماست. لطفا تمام پست ها بنده رو با دقت بیشتری مطالعه کنید تا دقیق مشخص شود.

در پست قبلی بنده در همین تاپیک نسبت به امر به معروف و نهی از منکر و تکلیف یا اجبار بودن مفصل توضیح دادم -- رجوع شود.

حجاب برای مسلمانان راه اثبات و .. خودش را دارد
    رعایت قوانین جامعه مسلمانان برای غیرمسلمانانی که در بین مسلمانان هستند مبانی خود را دارد . که بارها و بارها گفتم که باید بصورت دقیق در تاپیک مستقلی بحث شود.

ظاهرا منظور بنده از مطلق بودن امر به معروف و نهی از منکر کامل روشن دریافت نشده:
    مطلق بودن ان نسبت به متعلق ان است . یعنی آنچه که باید نسبت به آن امر به معروف و نهی از منکر صورت بگیرد تمام دستورات دینی و اخلاقی ماست. و در هیچ جایی از دین ابتدائا نداریم که گفته باشد امر به معروف واجب است اما این مسئله مستثناست.

بله شرایطی نسبت به نحوه اجرا و.. دارد . اما بحث اجرا و متعلق اجرا دو چیز است که از نظر منطقی کاملا مشخص و مجزاست.

4. من برای شما احترام قائلم عزیز من . برای دنبال حقیقت بودن شما. برای سوال کردن شما . برای این حس حقیقت جویی شما. برادر من چرا هر وقت در هر تاپیکی بحث حجاب است شما همین سوال رو از بنده می پرسید اما هیچ وقت لینک ها و منابعی که معرفی کردم رو کاملا مطالعه نکردید و باز همچنان سوال خودتون رو تکرار می کنید حتی در تاپیک های غیرمرتبط.
    اگر قرار باشد بنده تمام حرفهای که به شما آدرس دادم رو بگویم مشکلی نیست و برای بار چندم ازتون می خوام لطفا خواهشا اگر نسبت به این مسئله دنبال حقیقت هستید در تاپیکی مستقل و بصورت منطقی و منظم پیش بریم تا راحت تر به نتیجه برسیم.

(البته بعد از دهه اول محرم وقت بیشتری دارم بخاطر بحث های تبلیغی که دارم)

ممنون میشم برادر بزرگوار

2. 3 کاربر از پست مفید kamanabroo سپاس کرده اند .

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع