بانک ملی از میان قبول شدگان در دانشگاه تهران، همه ساله 200 نفر را به عنوان سهمیه انتخاب می کرد و در مرحله بعد از میان آنها 7 نفر را از طریق آزمون اختصاصی انتخاب و برای طی دوره بانکداری به کشور انگلستان اعزام می کرد. جواد به عنوان نفر سوم سهمیه انتخابی جهت اعزام به انگلستان ...
محمدجواد تندگویان وزیر نفت ایران در کابینهٔ محمدعلی رجایی بود که در سال ۱۳۵۹ توسط نیروهای ارتش عراق اسیر شد و پس از سالها اسارت به شهادت رسید.
محمدجواد تندگویان وزیر نفت ایران در کابینۀ شهید محمدعلی رجایی بود که در سال ۱۳۵۹ توسط نیروهای ارتش عراق اسیر شد و پس از سالها اسارت به شهادت رسید، به همین خاطر باشگاه خبرنگاران برای حفظ یاد و خاطره آن شهید والامقام گوشههایی از خاطرات این وزیر شهید را منتشر میکند.
محمدجواد تندگویان مبارزه مکتبی را از مسجد آموخت و تا پایان عمر با برکتش در هیچ گروه و دستهای عضو نشد؛ مبارزات او جنبه حق طلبانه داشت و هیچ سند قابل ملاحظهای از وابستگی گروهی به طور واضح از ایشان موجود نیست. عوامل ساواک با شکنجههای زیاد قصد احراز وابستگی ایشان را به گروههای انقلابی داشتند و در حقیقت باورشان نمیشد که این جوان از روی آموزههای مکتبی و درسهایی که خود از اسلام و زندگی ائمه (علیهم السّلام) گرفته بود، در مسیر نهضت قرار گرفته و هیچگونه آموزشی برای مبارزه با رژیم از هیچ گروه خاصی ندیده بود.
شهید «محمد جواد تندگویان» مبارزه با ظلم طاغوت را از مسجد و با آموزههای دینی آغاز کرد و تا آخر دقایق عمر از مبارزه مکتبی دست نکشید؛ به گونهای که برخی از همراهان ایشان، در دوره اسارت، به یاد دارند که تا آخرین لحظات و دست از دعا و نیایش و حقخواهی و حقطلبی به وسیله همین آموزههای مکتبی برنداشت.
برگزیده بانک ملی
بانک ملی از میان قبول شدگان در دانشگاه تهران، همه ساله 200 نفر را به عنوان سهمیه انتخاب می کرد و در مرحله بعد از میان آنها 7 نفر را از طریق آزمون اختصاصی انتخاب و برای طی دوره بانکداری به کشور انگلستان اعزام می کرد.
جواد به عنوان نفر سوم سهمیه انتخابی جهت اعزام به انگلستان انتخاب شد. آخرین مرحله مصاحبه بود که ایشان به دلیل اینکه مذهبی متعصب شناخته شد کنار گذاشته شد.
مصاحبه کننده از او پرسید: اگر در خیابانها و یا پارکهای لندن با یک دختر خانم عریان رو به رو شوی و یا در یکی از محافل تهران با یک دختر خانم نیمه عریان رو به رو شوی چه عکسالعملی از خود نشان میدهی؟ جواد پاسخ داده بود: در صورتی که با چنین وضعی رو به روشوم، چون قادر نیستم مانع رواج منکرات شوم ابتدا سعی میکنم خودم را از مسیر دور کنم و به او نگاه نکنم و بعد از خداوند درخواست میکنم مرا یاری دهد که بر نفس امارهام مسلط شوم و طلب توفیق میکنم که حتی در عالم تصور و رویا هم به او نیندیشم.
به این ترتیب جواد در برابر نگاه تمسخرآمیز داوران، در گزینش بانک ملی مردود شناخته شد. زیر ورقه آزمون او این عبارت به چشم میخورد: "نامبرده به علت تعصبات مذهبی صلاحیت اعزام به خارج از کشور را ندارد حتی وجودش در میان سهمیه بانک نیز خالی از دردسر نیست."
منبع : باشگاه خبرنگاران
خيانت فــقـر مي آورد
سلام
من اومدم از اسم شهدا استفاده ابزاری کنم
----------------------------------------------
این وصیت نامه یه اشنا هست که خواهر خود این شهید افتخار این رو به من داده بودند که تو انجمن مون بذارم
شهید سید مصطفی سجادی
خدمت خواهران عزیزم
شما خواهران نصیحت علی(ع) را که به همه مسلمانان فرموده حتما باید عمل کنید.
تقوی,تقوی داشته باشید و اخلاق اسلامی داشته باشید
و حتما حجابتان را بیشتر رعایت کنید
چون حضرت زهرا(ص)شما امر فرموده که
بهترین زینت زن حفظ حجاب است.
-----------------------------------------
و خود عموام شهید محمد حسین انارکی تا اون جایی که من از پدرم پرسیدم
شرمنده دیگه خانم شون دردسترس نبودند ما هم وصیت هاشون رو یادمون رفته
همیشه به حفظ حجاب تاکید می کردند
برای شادی روح همه شهیدان فرقی هم توشون نیست
چه فرمانده چه یه بسیجی ساده صلوات
کاربر جدید
برای ترویج حجاب باید الگوهای سبک زندگی اصلاح و حساسیت ها افزایش یابد. بعضی وقت ها به چیزی اعتقاد فکری داریم اما تبدیل به باور قلبی نشده است. باید نسبت به حجاب اقنای ذهنی و فکری صورت پذیرد، یعنی حساسیتها به سمت حجاب بیشتر شود و مردم نسبت به آن التزام عملی پیدا کنند
تو نیامده ای که فقط آمده باشی ، تو هستی تا کاری کرده باشی
کاربر جدید
**حجـــــــــــاب یعنی آسمانی ترین راه**
حجاب
ححریت
ججذبه
آآبرو و شرف
ببندگی
مهناز عزیز عالی بود
![]()
دوست آشنا
با شتکر ازشما
لازمه ورود به این بحث چند مورد است :
1- آیا شهیدان بزررگوار معصوم بوده اند ؟ آیا شهادت مهر تاییدی برای همه ی حرف های آن ها ؟ آیا هر کدام از آن ها عالمی آگاه به معارف اصیل دینی بوده اند ؟
2- بیشتر سخنان که تو وصیت نامه ها هست بازخوردی هست که این افراد در آن زمان خودشان داشته اند ! و دغدغه ی خودشان در آن زمان بوده است !
3- اصلا بحث چیست ؟ شما یک سری مطلب آورده اید در مورد اینکه حجاب مورد تاکید بوده است ! خب مگر کسی منکر این وصیت نامه ها که هیچ ، آيات 29 تا 31 سوره نور واضحترين توصيهها را براي مردان و زنان مومن دربر دارد می تواند منکر شود ؟
هر چند اینجا بحث هست که تو آیه چرا للمسلمین نیاورده شده ! چرا للناس نیاورده شده و گفته شده مومن ! چه فرق است بین مسلم و مومن !
بحث از اینجایی شروع شد که این عکس هم گذاشته شد توسط یکی از کاربران
اگر کسی در تاپیک های قبل حرفی زده اتفاقا بحث ش روی اجبار بوده
این عکس و این همه وصیت نامه کاملا درست و حق هست اما برداشتی که از از این عکس و وصیت نامه ها میشه درست و حق نیست
اینکه همه اش بگند شهید دغدغه اش چادر بوده ، چادر ادامه دهنده ی راه اون هاست ، و این که شهید رو متعلق به خودشون بدانند و خیلی چیز های دیگر حرف های لغو و بیهوده هست
از شما دو خواهش دارم
1- تفکرات شخصی خود و وضع موجود را به اسلام ناب محمدی نسبت ندهید و بدانید فرق است بین اسلام آورده و اسلام عرضه به شما ! در این موضوع می تونید به تشیع علوی و تشیع صفوی اثر دکتر شریعتی مراجعه کنید. در ادامه ی مطلب جواب شما داده می شود.
2- تعصب را کنار بگذارید ، شما حقی ندارید که بخواهید به یک سری انسان دیگر هر چند بی خدا توهین کنید چرا که همگی آن ها ، در اعتقادات مسلمانان حقیقی بندگان خدا هستند و در آفرینش یکسان و بهتر است بدانید که مردم عصر حجر و حیوان صفت کسانی هستند که هنوز یاد نگرفته اند به اعتقاد و ارزش دیگران احترام بگذارند
و در ضمن توجه کنید که
وجود مطالب کپی پیستی از این دست برای تایید حرفتان دلیلی نیست برای درست بودن حرف تان و بهتر است بدانید امروز سخن آقای طالقانی و آقای خمینی در مورد حجاب هم پیلتر می شود
استفاده ابزاری به این معناست که بدون در نظر گرفتن حرف کلی شهدا ، دغدغه های زمانه ی شان ، ارزش های دوران زندگی شان و هزار تا مورد دیگر
بیایم در جهت تایید حرف های خودمان در جامعه ی امروز مان عکس شهید را بیاوریم کنار حرف مان و جوری نمایش دهیم انگار آن ها فقط مشکل شان این هدف ما بوده است و اگر آن ها امروز بوده اند مثل ما فکر می کرده اند
-------------------------------------------------
و حالا بحثی که ارزش بحث کردن دارد این است که افرادی که حجاب را لازمه ی جامعه اسلامی برای همه ی افراد(با هر دینی و آیینی ) جامعه منبع و مدرک شان چیست ؟
بیایید به این سوالات جواب بدهید
با توجه به اينكه حد و مجازاتي براي فرد بي حجاب در دين اسلام و توسط پیامبر بیان نشده نشانه ی چیست ؟
اینکه در احاديث و روايات يك مورد از برخورد (مجازات) پيامبر اسلام با فرد بي حجاب وجود ندارد نشانه ی چیست ؟
خطاب خداوند در ابتدا متوجه روح و روان زنان است و در واقع از او ميخواهد كه با رعايت تقوا حجابي براي روح خود قائل شود و بعد از اين است كه تظاهر بيروني آن را بصورت حجاب ظاهري توصيه ميكند ! اما چرا امروز عکس شده است ؟
حتي در 260 صفحه كتاب "مسئله حجاب" آيت الله مطهري اثري از روايت و حديثي از ائمه و پيامبر مبني بر اجباري بودن حجاب و مجازات زنان بيحجاب يا بدحجاب ديده نميشود،( بر عكس، اين رفتار خشن و متعصبانه عمر نسبت به اين مسئله است كه در قسمتهاي مختلف به آن اشاره شده است) اما امروز در کمال تعجب برای این موضوع مجازات تعیین شده است !
اظهار نظر معروف مرحوم طالقانی هم هست در مورد عدم اجبار حجاب !
یا اینکه آيتالله شوشتري(امام جمعه سابق شاهين شهر اصفهان و از افراد مقبول محافظهكاران و صد البته مقام عظمي) در جلسهاي نقل ميكرد كه: « در سالهاي اوليه انقلاب بهعنوان عضوي از سفارت ايران در واتيكان فعاليت ميكردم. در آنجا بسياري از زنان مسيحي علاقهمندي خود را به اسلام ابراز ميكردند و براي مشورت نزد من و ساير اعضاء سفارت ميآمدند. عمده مسئلهاي كه آنها بدان اشاره ميكردند اين بود كه ما با مطالعه دستورات اسلام آنرا كاملتر و مفيدتر از مسيحيت يافتهايم، اما دو مشكل با احكام اسلام داريم اول مسئله يك ماه روزهداري ماه رمضان است و دوم رعايت حجاب. من و تني چند از مسئولين اين مسئله را با امام (آيت الله خميني) در ميان گذاشتيم و ايشان فرمودند: روزه براي آنانكه توان انجام آن را ندارند و موجب ضرر است كه اصلاً حرام است و در مسئله حجاب هم، مهم حجاب روح و حجاب دروني است و زنان اروپائي هم با توجه به تربيت و محيط زندگيشان در هر حدي كه در توانشان است، رعايت كنند.» فكر ميكنم اين پاسخ خود، تفاوت بين "آنچه بايد باشد" و "آنچه هست" را بخوبي نمايان ميكند.
یا آنجا که در وصیت نامه شریعتی آنجا كه ميگويد:«... اين چادرهاي سياه را، نه فرهنگ و تمدن جديد و نه رشد فكري و نه شخصيت يافتن واقعي و نه آشنائي با روح و بينش و مدنيت اروپا، بلكه آجان و قيچي از سر اينان برداشت، بر اندام آنان دريد و آنگاه نتيجه اين شد كه همان شاباجي خانم شد كه بود؛ منتها بجاي حنا بستن، گلمو ميزند و بجاي خانهنشستن و غيبت كردن، شب نشينش ميكند و پاسور ميزند. يك ملاحاجي، اگر ناگهان تنبانش را در آورد و يا به زور در آورند چه تغيراتي در تفكر و شخصيتش رخ خواهد داد؟...
ویرایش توسط Majid_GC : 15th August 2013 در ساعت 09:19 AM
"آخرین برگ این دفتر هم به پایان رسید"
یار همیشگی
سلام
ممنون از kamanabroo گرامی به خاطر بحث خوبی که گذاشتند. بالاخره یه تاپیکی که واقعا داره به بحث و گفتگو کشیده میشه.گذاشته شد.
تا حدودی با سوالات مجید گرامی موافقم ، بعضی از مسائل برا خودمم سواله و بعضی مسائلی که ایشون مطرح کردن یه اطلاعات جزیی داشتم دادم ولی نمیدونم تا چه حد درستن، ممنون از راهنمایی شما استاد عزیز:
کاربر اخراج شده
گفتن که چون چند تن از شهدا دغدغه اشان برای جنگ حجاب بوده!!!
باید اجبار بشه!!
من کاری به اجبار و غیر اجبار ندارم!!
به شخصه حجاب رو به بی حجابی ترجیح میدم قسم هم میخورم تاکنون آستین کوتاه نپوشیدم!!!!!
حالا!!
طرف میاد عکس شهید میهن رو میزاره
درد و دل میکنه که هیشکی حجابو رعایت نمیکنه
هیشکی چادر نمیپوشه
بعدش یه 2تا شکلک ناراحتی و اینا میزارن که مثلا به شهید شکایت میکنن
دست بردارید ازین افراطی بازیا
دارید اسم شهیدانی که برای میهن و دین اشون رفتند بجنگند رو هم خراب می کنید
ههههههههههههههههههههههههه ههههههههههههههههههههههههه ههههههههه
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
ممنون بخاطر ایجاد تاپیک خوب و بحث
همانطور که همه میدانیم باید هر موضوع رو از کارشناسش پرسید. دکتر شریعتی جامعه شناس بوده نه دین شناس.
تشیع قابل تقسیم نیست بلکه یک مذهب یکپارچه است{حرفمون رو هفت امامی و... نیست}، تشیع علوی و صفوی نداریم. این ساختۀ ذهن شریعتی است.بنده این کتاب رو دیده ام
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
علاقه مندی ها (Bookmarks)