دوست عزیز ؛ با کمال احترام نسبت به دیدگاه هایی که دارید. اگر اجازه بدید یکسری مسائلی رو واقع نمایی کنم که انشاالله برای همه مون مفید باشه.
ببین برادر من؛ قرآن همونطور که شما هم گفتین یکسری دستورات و راه های حق و باطل رو بیان کرده .و در ظاهر (ظاهر میگم چون ما قدرت تشخیص و علم مون نسبت به کلام الهی کم هست) به همه مسائل جزئی دین نپرداخته.
اما آیا ما فقط قرآن رو داریم؟ نه.
خداوند در همین قرآنش به ما دستور داده که از پیامبر و اهل بیت معصومین اطاعت کنیم. لذا عمل و قول و سیره معصومین برای ما درس هست و باید یاد گرفت چون معصومین تفسیر واقعی قران هستند و به علم الهی متصل هستند پس رهنمودهای معصومین هم خیلی راه گشاست و مسائل جزئی تر دین رو به ما یاد می دهند که در ادامه ی کلام الهی و مورد تایید خداهم هست.
درسته که خداوند نسبت به ما عقل داده تا راهمون رو پیدا کنیم اما محدودیت ها رو هم برای ما ترسیم کرده و به ما معیار داده . اینطور نیست که کلا به ما یه دستوری داده باشه که و ما باید خودمون آسیب هاش رو پیدا کنیم و کلی فکر کنیم و سالها بگذاره تا بفهمیم معیار عمل کردن به اون دستور چی هست.
نه . خداوند برای تمام دستوراتش معیار هم داده. بله گاهی هست که علت و حکمت رو بیان نکرده که به برکت پیشرفت علم علت خیلی از چیزها برای ما اشکار میشه.
و جالب اینه که بدونید خداوند یکسری از دستوراتش رو در قالب واجبات به ما رسونده: یعنی واجب هست که انجام بدیم چون اگر انجام ندیم برامون ضرر داره. بخاطر همین خداوند واجب کرده.
یکسری از دستوراتش رو در قالب مستحب به ما رسونده : یعنی اگر انجام بدیم خیلی برای ما بهتر هست اما اجبار نکرده که هر کسی دوست داشت انجام بده.
و..
در مورد حجاب خداوند به ما دستور داده که حجاب رو رعایت کنید. اما معیار هم داده. گفته زنها صورت و دست ها تا مچ رو می تونن در اجتماع و پیش نامحرم ها باز بگذارند. در جای دیگری فرموده که زینت های خود رو برای نامحرم ها باز نگذاریدو از اونها بپوشانید. من از شما سوال می کنم که برای یک خانم چه چیزهایی زینت حساب میشه؟ نمی خوام اینجا جواب بدید. فقط بدونید که یک خانم کلا می تونه زینت باشه...
اینها معیار دینی هست که خداوند یا بصورت مستقیم بیان کرده یا ائمه معصومین که مفسرین واقعی قرآن هستند با کلام و عملشون نشون دادند. مثلا وقتی حضرت زهرا سلام الله علیها یک پوشش خاصی رو انتخاب می کنند به عنوان یک فرد معصوم دارند با عملشون نشون میدهند که جلوه ظاهری اون دستورات چه جوری میشه.
( این رو هم بگم ما اگر مسلمان هستیم برای بحث کردن هامون باید مبانی دینی رو بشناسیم و قبول داشته باشیم و ندانسته رد نکنیم )
----------------
این نکته رو هم بگم ( کلی هست و برای همه ما، منظورم شخص خاصی نیست )
یک وقت هست که دنبال علت و حکمت امور می گردیم و خداوند و جایگاهش برای ما روشن هست که مشکلی نیست. می گیم خدا ما صد در صد قبول داریم که هر دستوری که دادی حکمتی دارد که برای ما مفید است و خلاف اون برای ما ضرر دارد. و تا جایی که بشه سعی می کنیم علت ها و حکمت ها رو پیدا کنیم که دلمون هم محکم تر بشه(این میشه یک نگاه دینی درست)
اما یک وقت هست ما به اون حد از اطمینان به خداوند نرسیدیم! یعنی با همین عقلی که خود خدا به ما داده ، دستورات خداوند رو زیر سوال می بریم. در حالی که حواسمون نیست ما هر چه داریم و نداریم رو خداوند به ما داده از این توانایی و عقل و ... پس او که به ما عقل و علم داده مسلما از ما عاقل تر و عالم تر هست ..
-------------------
خوب برگردیم سر بحث ؛ الان که ما تصور می کنیم که باید بین دستور خداوند و چیزی که از علم روز فهمیدیم جمع کنیم یعنی کاری کنیم که هم دستور خداوند اجرا بشه و هم از نظر علمی ضرری به بدن وارد نشه باید چه کرد؟ ما نمی گیم برامون حجاب داشتن یا نداشتن فرقی نداره . نه . فرق داره چون مسلمان هستیم.
شما اگر راهی دارید که بین این دو جمع می کنه استقبال می کنیم.
پیشنهاد می کنم برای اینکه چالشی که شما هم گفتید پیش نیاد از اینجای بحث رو در گروه های علمی دنبال کنیم. که راه شما برای جمع کردن بین دستورات خداوند که باید اطاعت بشه چون ما مسلمان هستیم و بحث علمی جذب ویتامین د چه راهکاری دارید؟
الحمد لله کاربر گرامی (آنشرلی) یک گروهی رو ایجاد کردند که توصیه میکنم ادامه بحث اونجا انجام بشه.
موفق باشید.
علاقه مندی ها (Bookmarks)