دوست عزیز، به سایت علمی نخبگان جوان خوش آمدید

مشاهده این پیام به این معنی است که شما در سایت عضو نیستید، لطفا در صورت تمایل جهت عضویت در سایت علمی نخبگان جوان اینجا کلیک کنید.

توجه داشته باشید، در صورتی که عضو سایت نباشید نمی توانید از تمامی امکانات و خدمات سایت استفاده کنید.
نمایش نتایج: از شماره 1 تا 10 , از مجموع 18

موضوع: فوت کوزه گری غذاها!

Threaded View

پست قبلی پست قبلی   پست بعدی پست بعدی
  1. #16
    دوست آشنا
    نوشته ها
    1,563
    ارسال تشکر
    7,101
    دریافت تشکر: 5,335
    قدرت امتیاز دهی
    24323
    Array
    parnian 80's: جدید85

    پیش فرض پاسخ : فوت کوزه گری غذاها!

    سلام.
    غذای امروز فسنجان هست...
    اول طرز پخت فسنجان:


    * روشهای مختلفی برای تهیه خورش فسنجان هست که در زیر سعی کردم توضیح کاملی در خصوص این خورش بنویسم .
    - خورش فسنجان می تونه از گوشت مرغ یا گوشت قرمز یا مرغابی یا بلدرچین تهیه بشه .
    - برای مجالس معمولا گوشت مرغ رو بصورت تیکه ای و با استخوان سرو می کنن .
    - گوشت قرمز رو چرخ کرده و با کمی پیاز رنده شده مخلوط کرده و بعد داخل خورش می ریزن . توجه کنید که نباید گوشت قلقلی رو سرخ کنید .
    - بعضا برای اینکه به خورش غلظت بدن و در مورد گردو صرفه جویی کنن از کدو حلوایی و هویج و حتی سیب و به استفاده می کنن بدین ترتیب که مثلا هویج رو همون ابتدا در خورش ریخته و بعد از پختن ،پوره می کنن و مجددا داخل خورش می ریزن.البته ناگفته نمونه که با این مواد هم خوشمزه می شه و تنها بحث صرفه جویی نیست .
    - بعضا فسنجانی که می خورید تلخ هست که بخاطر تفت دادن بیش از حد گردو این اتفاق می افته .
    - بعضی از مواقع ممکنه برای غلظت دادن به خورشت شون از آرد استفاده کنن که این مورد توصیه نمی شه ، استفاده از هویج و کدو حلوایی و ... بهتر هست .
    - می تونید از همون ابتدا مرغ رو بعد از تفت دادن گردو ، داخل خورش انداخته و بذارید بپزه که مطمئنا روش راحت تری هست ولی پیشنهاد می کنم که جدا بپزید هم زمان پخت مرغ رو کنترل می کنید و هم می تونید استخوانهای مرغ رو در صورت تمایل براحتی خارج کنید .
    - و در نهایت این شمایید که با کم و زیاد کردن چاشنی ها ( نمک و فلفل و رب انار و شکر ) می تونید یه خورش فوق العاده بسازید.
    خوب بعد از گفتن نکات ، طریقه درست کردن خورش فسنجان رو با تصویر ببینید :

    * مرغ رو با یک عدد پیاز ، یک ق م نمک ، نصف ق م زردچوبه و مقداری آب ( آب در حدی هست که روی مرغ رو بگیره ) می پزیم .

    * در این فاصله گردو رو شسته و با غذاساز یا هر وسیله دیگه ای خرد می کنیم.


    * بعد پیاز سرخ کرده و یک ق م زردچوبه و گردو رو داخل قابلمه ریخته و کمی تفت می دیم.


    * به اندازه 4 پیمانه آب می ریزیم و اجازه می دیم به آرامی بجوشه ( که در این فاصله به روغن هم می افته ) .

    * در صورت تمایل می تونید زعفران هم اضافه کنید.

    * همونطوریکه در تصویر می بینید گردو براحتی به روغن می افته.
    * نکته : در قابلمه رو از همون ابتدا باز بذارید تا خورشت به روغن بیفته ؛ این راز به روغن افتادن خورشت شماست .

    * بعد از پختن مرغ استخوانهای اونو در بیارید.

    * نکته : باز هم بستگی به سلیقه شما داره ممکنه دوست داشته باشید که گوشت مرغ بصورت تیکه ای و با استخوان باشه و یا تمایل داشته باشید اونو بیشتر ریش ریش کنید . معمولا برای مهمونی ها بهتره گوشت مرغ تیکه ای باشه ولی در صورت تمایل برای خودتون ریش ریش درست کنید چون رب انار کاملا به خورد مرغ می ره و خوشمزه تر می شه.

    * حالا مرغ و آب مرغ صاف شده رو به بقیه مواد اضافه کنید .
    * بعد رب انار و نمک و فلفل بریزید .
    * نکته : مقدار رب انار بستگی به غلظت رب انار و ذائقه شما داره .
    * نکته : می تونید بجای رب انار 4 لیوان آب انار بریزید . باز هم باید خدمتتون عرض کنم که آب انار رو کم کم اضافه کرده و حتما خورشت رو بچشید چون ذائقه ها با هم فرق می کنه.

    * حرارت رو کم کنید و اجازه بدین که خورش به روغن بیفته .
    * فوت کوزه گری : مجددا تکرار می کنم اگه زمان دارید برای اینکه خورش به روغن بیفته باید در قابلمه رو از همان ابتدا باز بذارید. در صورتیکه فرصت ندارید می تونید از آب سرد یا چند حبه یخ استفاده کنید .به اینصورت که چند مرتبه به فاصله هر یک ربع داخل خورش یخ یا آب سرد بریزید .

    * همونطوریکه می بینید خورش داره به روغن می افته .

    * در آخر طبق ذائقه خودتون می تونید شکر بریزید که ملس بشه.
    * نکته : در این خورش می تونید آلو هم استفاده کنید .
    نوش جان

    منبع:بهار سایت دات کام


    حالا فوت های کوزه گری:
    اول: به نسبت مقدار مغز گردوی خورش، یک سوم هم مغز پستهٔ آسیاب شده بیفزایید که با این مادهٔ مغذی طعم خورشتان لذیذ‌تر شود.

    دوم: برای خوشرنگ‌تر شدن (که البته در بهبود طعم هم بی‌تاثیر نیست) باز هم به نسبت میزان خورش مثلا برای چهار نفر، دوعدد شکلات تمام کاکائویی را بعد از اضافه کردن رب انار در خورش بیندازید و پس از حل شدن، خوب با مواد مخلوط کنید. بعد بگذارید خورشتان خوب جا بیفتد. با این روش شما هم طعم خیلی خوبی به خورش داده‌اید و هم در کنار بعضی از رب انارهایی که زیاد خورش را خوشرنگ نمی‌کنند می‌توانید رنگ قهوه‌ای بهتری به خورش بدهید کما اینکه شیرینی این شکلات‌ها می‌تواند در ملس کردن مزهٔ خورش فسنجان هم اثر داشته باشد. البته به جای شکلاتهای بسته بندی شده می‌توانید از شکلاتهای تخته‌ای که در تمام لوازم قنادی یافت می‌شود نیز استفاده نمایید.
    سوم:
    وقتی گردو یه کم ری کرد یه لیوان یخ میریزیم روی گردوها
    و تا یک ساعت این کار رو چند بار تکرار میکنیم تا گردو خوب روغن پس بده و ری کنه
    چهارم:لواشک در فسنجون به خورش غیر از طعم فوق العاده قوام میده بهتره از لواشک انار یا سیب یا آلو استفاده کنید.

    سادگی یعنی فکر کنی کسانی که دورت میزنند،به دورت میگردند....
    حماقت یعنی صداقت داشتن با کسی که سیاست دارد....

  2. 2 کاربر از پست مفید parnian 80 سپاس کرده اند .


اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. خواص انگشتر عقیق ، فیروزه ، یاقوت در احاديث
    توسط ØÑтRдŁ§ در انجمن مقالات مذهبی
    پاسخ ها: 2
    آخرين نوشته: 4th September 2014, 02:02 PM
  2. طرز تهیه میرزا قاسمی+فوت های کوزه گری
    توسط parnian 80 در انجمن خانه و خانه داری
    پاسخ ها: 2
    آخرين نوشته: 8th July 2013, 09:42 PM
  3. موزه نساجی ؛ تفاوت های مرمت و احیاء
    توسط وحید 0319 در انجمن معماری ایرانی و اسلامی
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 21st August 2012, 10:54 AM
  4. پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 31st July 2012, 09:52 PM
  5. تفاوت مردان وزنان
    توسط N I M A در انجمن خواندنی ها و دیدنی ها
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 24th September 2008, 07:24 PM

کلمات کلیدی این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •