دوست عزیز، به سایت علمی نخبگان جوان خوش آمدید

مشاهده این پیام به این معنی است که شما در سایت عضو نیستید، لطفا در صورت تمایل جهت عضویت در سایت علمی نخبگان جوان اینجا کلیک کنید.

توجه داشته باشید، در صورتی که عضو سایت نباشید نمی توانید از تمامی امکانات و خدمات سایت استفاده کنید.
نمایش نتایج: از شماره 1 تا 10 , از مجموع 49

موضوع: بهتر بشناسیم بدون رنگ و لعاب و ادعا(تحقیقی دربارۀ مولوی و شمس)

Threaded View

پست قبلی پست قبلی   پست بعدی پست بعدی
    کاربر فعال سایت
    رشته تحصیلی
    روانشناسی بالینی
    ارسال تشکر
    29,978
    دریافت تشکر: 25,422
    قدرت امتیاز دهی
    43646
    Array
    نارون1's: لبخند

پیش فرض پاسخ : بهتر بشناسیم بدون رنگ و لعاب و ادعا(تحقیقی دربارۀ مولوی و شمس)

حضرت آیه الله خامنه ای در صحبتی که با جمعی از شاعران در تاریخ 25/6/1387 داشتند درباره مثنوی معنوی این گونه فرمودند:

در بخشهائی از غزلهای حافظ هم شعر مذهبی وجود دارد. البته من عقیده ندارم که همه‌ی غزلهای حافظ اینجوری است، اما بخش مهمی از غزلهای حافظ در واقع شعر مذهبی به این معنائی است که مورد نظر ماست؛ یعنی بیان معرفت و بیان حقایق الهی است در یک قالب خاصی؛ کمااینکه مثنوی مولوی هم یک گنجینه‌ای از همین افکار الهی و معارف الهی است.

ایشان در ادامه فرمودند :

یك بخش مهمى از شعر آئینى ما می تواند متوجه مسائل عرفانى و معنوى بشود. و این هم یك دریاى عظیمى است.شعر مولوى را شما ببینید.اگر فرض كنید كسی به دیوان شمس به خاطر زبان مخصوص و حالت مخصوصش دسترسى نداشته باشدكه خیلى از ماها دسترسى نداریم و اگر آن را كسى یك قدرى دوردست بداند،مثنوى، مثنوى؛ كه خودش میگوید: و هو اصول اصول اصول الدین.

واقعاً اعتقاد من هم همین است. یك وقتى مرحوم آقاى مطهرى از من پرسیدند نظر شما راجع به مثنوى چیست،همین را گفتم.گفتم به نظر من مثنوى همین است كه خودش گفته:و هو اصول اصول اصول الدین .ایشان گفت :كاملاً درست است،من هم عقیده ام همین است.

و حال که دیدگاه دو اندیشمند بزرگ جهان تشیع - شهید مطهری و مقام معظم رهبری -درباره این شخصیت بزرگ و اثر عظیمش یعنی مثنوی روشن شد بر خود لازم می دانم که دیدگاه اندیشمند فقید علامه جعفری را نیز بازگو نمایم ... ( جناب علامه اگرچه نقدهایی هم به مثنوی دارند ولی در این باره جانب انصاف را رعایت کرده و خوبی های این کتاب شریف را نیز گفته اند ... )

ایشان در صفحه 9 از مقدمه جلد اول کتاب شزیف تفسیر و نقد و تحلیل مثنوی جلال الدین محمد بلخی این گونه می نویسند :

در این که جلال الدین دارای روح پر از سوز عشق به موجود برترین بوده است جای تردید نیست . اگر کسی در این باره به خود اجازه شک بدهد ، یا گفته های این مرد را در کتاب مثنوی به طور شایسته درک نکرده است ، یا مبتلا به غرض ورزی است ...

و جالب است که بدانید حضرت علامه جعفری در صفحه 12 همین مقدمه مثنوی را یکی از بزرگترین آثار فرهنگ اسلامی می خواند ...

علامه سيدعلی آقای قاضی، عطار، مولوی و ابن‌عربی را شيعه می‌دانست و به «فتوحات مكيه» و «مثنوی» مولوی علاقه‌مند بود؛ علی‌اكبر مرندی از استاد خود، قاضی نقل كرده كه وی بر خواندن مثنوی معنوی تأكيد داشت ...
    ویرایش توسط نارون1 : 1st March 2013 در ساعت 10:04 PM

اللَّهُمَّ اجْعَلْنِي أَخْشَاكَ كَأَنِّي أَرَاكَ وَ أَسْعِدْنِي بِتَقْوَاكَ
    مجلـــه رویش ذهــن

2. 4 کاربر از پست مفید نارون1 سپاس کرده اند .

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)