دوست عزیز، به سایت علمی نخبگان جوان خوش آمدید

مشاهده این پیام به این معنی است که شما در سایت عضو نیستید، لطفا در صورت تمایل جهت عضویت در سایت علمی نخبگان جوان اینجا کلیک کنید.

توجه داشته باشید، در صورتی که عضو سایت نباشید نمی توانید از تمامی امکانات و خدمات سایت استفاده کنید.
صفحه 1 از 3 123 آخرینآخرین
نمایش نتایج: از شماره 1 تا 10 , از مجموع 24

موضوع: مرتد برای چه !؟

دوست آشنا
    رشته تحصیلی
    دندانپزشکی
    ارسال تشکر
    6,304
    دریافت تشکر: 5,135
    قدرت امتیاز دهی
    15587
    Array

پیش فرض مرتد برای چه !؟

حکمی که تو دین اسلام وجود دارد مبنی بر این هست که کسی که با منطق اسلام را بپذیرد و پس از آن از دین خارج شود و مشرک حکم بر قتل وی داده میشه

اما سوال این هست

مگر منطق انسان امری ثابت است که با توجه به منطق انتظار رفتاری ثابت داشته باشیم ؟
    در زندگی همه ما اتفاقاتی می افتاد که جهت فکری و منطق مون رو تغییر خواهد داد و در باور هامون تجدید نظر می کنیم
    این که درباره ی یک منطق متغیر حکم اعدام و ارتداد بودن صادر شود خود غیر منطقی هست
    به علاوه ی اینکه با توجه به آیه ی قرآن لا اکراه فی الدین
    آیا انتخاب دین تنها یکبار ممکن است و بعد از آناختیار از او سلب می گردد ؟
    آیا ممکن نیست فردی که با چنین دانشی دینی را بر می گزیند در آینده با افزایش آگاهی و دانش دینی را بهتر بیاید و بخواهد به سوی آن متمایل شود !
    آیا این حکم بیشتر سرکوب کردن مخالفان و سخنان دشمنان نیست تا اینکه یک حکم الهی باشد ؟
    آیا تفکر فقط محدود در یک فرصت است و بعد از آن نقش خود را در ادامه ی دینداری از دست می دهد و فقط باید تن به تقلید دهد ؟
    ویرایش توسط Majid_GC : 30th May 2012 در ساعت 11:36 AM
    "آخرین برگ این دفتر هم به پایان رسید"

2. 9 کاربر از پست مفید Majid_GC سپاس کرده اند .

همکار تالار نیروی نظامی وهوانوردی
    ارسال تشکر
    1,675
    دریافت تشکر: 6,529
    قدرت امتیاز دهی
    24599
    Array
    "مهدی"'s: جدید17

پیش فرض پاسخ : مرتد برای چه !؟

نخیر.....
    جواب سوال شما اینگونه است:

در دین ما دو گروه از افراد به نامهای جبریون و اختیاریون وجود دارد.
    اختیاریون میگفتند که انسان زندگی اش در دست خودش است و خدا تا قیامت هیچ نقشی در برابر انسان ندارد.
    جبریون میگفتند که انسان هیچ اختیاری از خود ندارد و همه سرنوشت وی در دست خدا است.
    ولی امام صادق (ع) (فکر کنم ایشون بودند) که بیان کردند انسان اختیاری در درون جبر دارد و امری بین آن دو است.

در واقع اگر ادیان مختلف را نوعی بسته های آپدیت در نظر بگیریم، اسلام آخرین آپدیت است، خدا که نمیتوانسته اسلام را با تمام قوانین سختش به انسان بیاموزد پس پیامبران الهی کم کم ادیان را به دست بشر رساندند تا به اسلام برسند......

بعد از اسلام هیچ دینی وجود ندارد چنانچه خدا گفته است که نعمتم را بر شما تکمیل کردم. پس نتیجه میگیریم که بقیه ادیان جعلی و ساختگی هستند، در این هنگام اگر فردی به ادیان نوظهور روی اورد 100% جاهل است.

و اگر فرد به ادیان قدیمی تر مانند مسیحیت روی آورد باز هم جاهل است به این دلیل که وقتی شما مسلمان هستید اختیار مسیحی شدن را ندارید زیرا شما کاملترین دین را دارید، ولی وقتی شما مسیحی هستید اجازه خروج از دین و مسلمان شدن را دارید زیرا بین یک چیز خوب و خوبتر باید خوبتر را انتخاب کنید به این ترتیب نتیجه میگیریم که این سرکوب دشمنان نیست و از لحاظ عقلانی اگر کمی تفکر کنیم میفهمیم که نیازی به انتخاب دین دیگری را نداریم تا باورهایمان را تغییر دهیم.
    تو روحتو به من فروختی، لازمه بهت یادآوری کنم؟ یادته اون شبی رو که به خدا گفتی حاضری هر کاری بکنی تا یه قرار داد ضبط بگیری؟ تو نمی تونی یه روحو بکشی حتی اگه بخوای

4. 6 کاربر از پست مفید "مهدی" سپاس کرده اند .

کاربر جدید
    رشته تحصیلی
    برق-الکترونیک
    ارسال تشکر
    2,240
    دریافت تشکر: 437
    قدرت امتیاز دهی
    38
    Array

واقعا ممنون من الان چند ماه که با این سوالا دارم کلنجار میرم و سراغ چند نفر هم رفتم ولی وقتی نتونستن جوابای منو بدن خیلی راحت گفتن دخالت تو این کارا و پرسیدن و زیاده روی در این مسایل مثل کفر میمونه ولی راستشو بخواین من قانع نشدم یعنی می گم درسته قران بدون تحریفه و اسلام کامله ولی واقعا ایا تمام فتواها و برداشتها وقوانین شرعی حاکم در حال حاضر درسته؟؟؟ اینا قبول که انتخاب نوع دین یک امر کاملا اختیاریه (لا اکراه فی الدین) و درسته که اگه یک مسلمان(کسی که بعد تحقیق و تفحص دین اسلام را انتخاب کرده)دوباره از اسلام برگردد جایگاهش دوزخ است ولی چرا حکم قتل؟؟؟پس چرا پیامبر افرادی رو که از دینش برگشتن رو به قتل نرسوند(این موضوع حتی در عهدنامه حدیبیه صراحتا بیان شده)
    ویک سوال دیگه ایا ما مسلمونیم؟؟؟؟
    یعنی به صرف اینکه موقع تولد در گوشمان اذان گفته شده مسلمون میشیم؟؟؟؟اگه جواب بله است پس دین از پدر به فرزند می رسه؟؟؟؟پس ما با عربهای زمان جاهلیت و یا قوم ابراهیم چه فرقی داریم؟؟؟پس تدبر و تفکر قبل برگزیدن دین کجا میره؟؟؟........؟؟؟؟؟

6. 7 کاربر از پست مفید سمانه بیات سپاس کرده اند .

ارسال تشکر
    1,675
    قدرت امتیاز دهی
    24599
    Array

نقل قول نوشته اصلی توسط سمانه بیات نمایش پست ها
    واقعا ممنون من الان چند ماه که با این سوالا دارم کلنجار میرم و سراغ چند نفر هم رفتم ولی وقتی نتونستن جوابای منو بدن خیلی راحت گفتن دخالت تو این کارا و پرسیدن و زیاده روی در این مسایل مثل کفر میمونه ولی راستشو بخواین من قانع نشدم یعنی می گم درسته قران بدون تحریفه و اسلام کامله ولی واقعا ایا تمام فتواها و برداشتها وقوانین شرعی حاکم در حال حاضر درسته؟؟؟ اینا قبول که انتخاب نوع دین یک امر کاملا اختیاریه (لا اکراه فی الدین) و درسته که اگه یک مسلمان(کسی که بعد تحقیق و تفحص دین اسلام را انتخاب کرده)دوباره از اسلام برگردد جایگاهش دوزخ است ولی چرا حکم قتل؟؟؟پس چرا پیامبر افرادی رو که از دینش برگشتن رو به قتل نرسوند(این موضوع حتی در عهدنامه حدیبیه صراحتا بیان شده)
    ویک سوال دیگه ایا ما مسلمونیم؟؟؟؟
    یعنی به صرف اینکه موقع تولد در گوشمان اذان گفته شده مسلمون میشیم؟؟؟؟اگه جواب بله است پس دین از پدر به فرزند می رسه؟؟؟؟پس ما با عربهای زمان جاهلیت و یا قوم ابراهیم چه فرقی داریم؟؟؟پس تدبر و تفکر قبل برگزیدن دین کجا میره؟؟؟........؟؟؟؟؟
    حرف شما درسته......
    باید بدونید که حقیق در چنین مسائلی همراه با پیدا کردن جواب صحیح نه تنها آدم رو توی دینش استوار تر میکنه بلکه از این به بعد اگه هر کی اومد یه دین الکی مثل بهائیت رو به شما معرفی کرد شما سریع گول نمیخوری......

از نظرم دوستان بهتره سوالاتشون رو به طور آنلاین از دفتر آقای مکارم یا مرجع تقلیدشون بپرسن و یا با پر کردن استفتاء جوابش رو توی ایمیل هاشون بگیرن.

ولی در مور سوال شما باید بگم که قالبا اکثر دانش آموزان در طی دوره راهنمایی و دبیرستان و بویژه دبیرستان اگه خوب کتاب درسیشون رو مطالعه کنن از نظرم هر آدم عاقلی به اولویت اسلام بر دینهای دیگر پی میبرد.
    تو روحتو به من فروختی، لازمه بهت یادآوری کنم؟ یادته اون شبی رو که به خدا گفتی حاضری هر کاری بکنی تا یه قرار داد ضبط بگیری؟ تو نمی تونی یه روحو بکشی حتی اگه بخوای

8. 4 کاربر از پست مفید "مهدی" سپاس کرده اند .

کاربر جدید
    رشته تحصیلی
    برق-الکترونیک
    ارسال تشکر
    2,240
    قدرت امتیاز دهی
    38
    Array

نقل قول نوشته اصلی توسط a3eman نمایش پست ها
    حرف شما درسته......
    باید بدونید که حقیق در چنین مسائلی همراه با پیدا کردن جواب صحیح نه تنها آدم رو توی دینش استوار تر میکنه بلکه از این به بعد اگه هر کی اومد یه دین الکی مثل بهائیت رو به شما معرفی کرد شما سریع گول نمیخوری......

از نظرم دوستان بهتره سوالاتشون رو به طور آنلاین از دفتر آقای مکارم یا مرجع تقلیدشون بپرسن و یا با پر کردن استفتاء جوابش رو توی ایمیل هاشون بگیرن.

ولی در مور سوال شما باید بگم که قالبا اکثر دانش آموزان در طی دوره راهنمایی و دبیرستان و بویژه دبیرستان اگه خوب کتاب درسیشون رو مطالعه کنن از نظرم هر آدم عاقلی به اولویت اسلام بر دینهای دیگر پی میبرد.
    ممنون از راهنماییتون.بعد امتحانات دانشگاه باید حتما این مسیله رو حل کنن تا قبل از اینکه در راستای تکامل دینم به کتمان اصول دینم برسم. البته من حرفم سر اصل دین نبود که بخوام با خوندن کتاب دبیرستان به نتیجه برسم.و همینکه نظر من در مورد همه ی ادما بود نه اونا که قراره عاقلانه تصمیم بگیرن.پس نظر شما اینه که هرادمی که نتونست عاقلانه تصمیم بگیره رو بکشیم.چون پدرش مسلمون بوده؟؟؟؟؟؟؟؟؟پس خودش چی حق انتخاب پس کجا میره؟؟؟پس قبول دین محمد(ص) ((دینی که در اون ادما خودشون معیار خودشونن نه پدر و اجداد و یا مال ومقام ))در صورت اجداد مسلمان اجباری می باشد و بر همه ملزم!!!!!!!!

10. 5 کاربر از پست مفید سمانه بیات سپاس کرده اند .

ارسال تشکر
    1,675
    قدرت امتیاز دهی
    24599
    Array

ممنون از راهنماییتون.بعد امتحانات دانشگاه باید حتما این مسیله رو حل کنن تا قبل از اینکه در راستای تکامل دینم به کتمان اصول دینم برسم. البته من حرفم سر اصل دین نبود که بخوام با خوندن کتاب دبیرستان به نتیجه برسم.و همینکه نظر من در مورد همه ی ادما بود نه اونا که قراره عاقلانه تصمیم بگیرن.پس نظر شما اینه که هرادمی که نتونست عاقلانه تصمیم بگیره رو بکشیم.چون پدرش مسلمون بوده؟؟؟؟؟؟؟؟؟پس خودش چی حق انتخاب پس کجا میره؟؟؟پس قبول دین محمد(ص) ((دینی که در اون ادما خودشون معیار خودشونن نه پدر و اجداد و یا مال ومقام ))در صورت اجداد مسلمان اجباری می باشد و بر همه ملزم!!!!!!!!
    از نظرم نباید بکشیم، اول بهتره که سعی کنیم که بهش بفهمونیم که اسلام از تمام ادیان بهتره ولی خیلیا برای کثافت کاری دینشون رو تغییر میدن که اصلا شایسته نیست و از نظرم مرگ حقشونه و یا برخی ها از دینشون خارج میشن به دلیل سختگیری و بعد به بی حرمتی میپردازن که جزای این ها هم مرگه ولی از نظرم خدا خودش اون دنیا به حساب اینجور ادما میرسه و بهتره مفسدهای فی الارض اول کشته بشن.

12. 4 کاربر از پست مفید "مهدی" سپاس کرده اند .

کاربر جدید
    رشته تحصیلی
    برق-الکترونیک
    ارسال تشکر
    2,240
    قدرت امتیاز دهی
    38
    Array

خوبه.به نظر من هم نباید در مقابل توهین به مقدسات حال هر دینی که باشه کوتاه اومد.(گفتم هر دینی ولی واقعا ما هم این کارو می کنیم وقتی در کلاس عمومی تو دانشگاه استاد خیلی راحت بدون توجه به اینک ایا تمامی دانشجویان کلاس شیعه هستن یا سنی شروع به توهین و تمسخر رجال سنی میکنه با خودم فکر می کنم اگه به رجال دین منم توهین می شد چجوری می تونستم ساکت بشینم با توجه به اینکه شخص مسخره کننده استاد منه)باز بر می گردم به حرف اولم که پس چرا باید دین در ایران اجباری باشه؟؟؟؟؟ایا این یکی از دلایلی نیست که خیلی ها از دین اسلام دارن فاصله می گیرن(ذات انسان با اجبار مخالفه و چیزی که زور باشه رو انجام نمیده)و همچنین متذکر میشم نظر من در مورد افرادی که به تبلیغ سو در مورد اسلام می پردازن و یا حتی به امامان و ...توهین میکنن نیست در مورد ادمای عادی باعقل وشعور های معمولیه.

14. 5 کاربر از پست مفید سمانه بیات سپاس کرده اند .

ارسال تشکر
    1,675
    قدرت امتیاز دهی
    24599
    Array

خوبه.به نظر من هم نباید در مقابل توهین به مقدسات حال هر دینی که باشه کوتاه اومد.(گفتم هر دینی ولی واقعا ما هم این کارو می کنیم وقتی در کلاس عمومی تو دانشگاه استاد خیلی راحت بدون توجه به اینک ایا تمامی دانشجویان کلاس شیعه هستن یا سنی شروع به توهین و تمسخر رجال سنی میکنه با خودم فکر می کنم اگه به رجال دین منم توهین می شد چجوری می تونستم ساکت بشینم با توجه به اینکه شخص مسخره کننده استاد منه)باز بر می گردم به حرف اولم که پس چرا باید دین در ایران اجباری باشه؟؟؟؟؟ایا این یکی از دلایلی نیست که خیلی ها از دین اسلام دارن فاصله می گیرن(ذات انسان با اجبار مخالفه و چیزی که زور باشه رو انجام نمیده)و همچنین متذکر میشم نظر من در مورد افرادی که به تبلیغ سو در مورد اسلام می پردازن و یا حتی به امامان و ...توهین میکنن نیست در مورد ادمای عادی باعقل وشعور های معمولیه.
    با برخی از حرفهای شما موافقم ، در حال حاضر حفظ وحدت بین شیعه و سنی مهم ترین امر حیاتی برای کشور ما است......

با اینکه مسلمانان سنی اعتقادات غلطی دارند ولی خود ما شیعه ها هم اعتقاد غلط کمی که توسط برخی آقایون بهائی بهمون تلقین شده کم نداریم......

با این حال از نظرم بهتره سوالهاتون رو توی استفتاء به طور اینترنتی از آقای مکارم بپرسید تا در ایمیلتان جوابش رو که خود ایشون مستقیما میگن رو دریافت کنین. میترسم وارد بحث شم چون ممکنه اطلاعاتم کافی نباشه

و بدتر بحث پیچیده تر بشه

موفق باشید

16. 5 کاربر از پست مفید "مهدی" سپاس کرده اند .

دوست آشنا
    رشته تحصیلی
    زیست شناسی سلولی مولکولی
    ارسال تشکر
    4,038
    دریافت تشکر: 4,690
    قدرت امتیاز دهی
    169
    Array
    artadokht's: جدید21

به توصیه ی جناب a3eman ،این سوال رو از دفتر آیت الله مکارم شیرازی پرسیدم.این هم جواب:

بسم الله الرحمن الرحيم
    :: با اهداء سلام و تحيت؛
    جواب : 1ـ با توجّه به این که ارتداد موجب تزلزل جامعۀ اسلامی می گردد و یک نوع قیام بر ضدّ حکومت و نظام محسوب می گردد، و سبب می شود که اسرار جامعۀ اسلامی به دست دشمنان بیفتد مجازات سختی برای آن در نظر گرفته شده است. ولی اگر شخص مرتد مذهب خود را اظهار ندارد و بر ضدّ اسلام تبلیغ نکند کسی با او کاری ندارد. شرح بیشتر را در تفسیر نمونه، جلد 11، ذیل آیۀ 106 سورۀ نحل، مطالعه فرمائید.

http://makarem.ir/websites/farsi/quran/

2ـ تحقیق در دین و اعتقاد به یکى از مذاهب، غیر از تظاهر به آن است. توضیح این که: بر همه واجب است در اصول دین به اندازه توانایى خود تحقیق کنند، و اگر واقعاً بعد از تحقیق کامل و کمک گرفتن از آگاهان، به آیینى غیر از آیین اسلام معتقد شوند، معذور هستند; زیرا وظیفه عقلى و شرعى خود را انجام داده، ولى به خطا رفته اند. امّا کسى که قبلا مسلمان بوده، و به عللى دین جدید اختیار کرده، اگر تظاهر کند محکوم به احکام مرتد است; و احکام مرتد در واقع از جمله احکام سیاسى اسلام، براى جلوگیرى از نفوذ دشمنان در محیط اسلام، و اغفال و اغواى مردم است.
    3ـ در این زمینه می توانید به تفسیر آیه «لا اکراه فی الدین ...» در بخش قرآن کریم سایت در لینک زیر مراجعه فرمایید.

دفتر آيت الله العظمی مکارم شيرازی / بخش استفتاءات
    it takes years to build trust"
    and a few seconds
    "to destroy it

18. 8 کاربر از پست مفید artadokht سپاس کرده اند .

کاربر جدید
    رشته تحصیلی
    برق-الکترونیک
    ارسال تشکر
    2,240
    قدرت امتیاز دهی
    38
    Array

نقل قول نوشته اصلی توسط artadokht نمایش پست ها

بسم الله الرحمن الرحيم
    :: با اهداء سلام و تحيت؛
    جواب :
    2ـ تحقیق در دین و اعتقاد به یکى از مذاهب، غیر از تظاهر به آن است. توضیح این که: بر همه واجب است در اصول دین به اندازه توانایى خود تحقیق کنند، و اگر واقعاً بعد از تحقیق کامل و کمک گرفتن از آگاهان، به آیینى غیر از آیین اسلام معتقد شوند، معذور هستند; زیرا وظیفه عقلى و شرعى خود را انجام داده، ولى به خطا رفته اند. امّا کسى که قبلا مسلمان بوده، و به عللى دین جدید اختیار کرده، اگر تظاهر کند محکوم به احکام مرتد است; و احکام مرتد در واقع از جمله احکام سیاسى اسلام، براى جلوگیرى از نفوذ دشمنان در محیط اسلام، و اغفال و اغواى مردم است.
    3ـ در این زمینه می توانید به تفسیر آیه «لا اکراه فی الدین ...» در بخش قرآن کریم سایت در لینک زیر مراجعه فرمایید.

دفتر آيت الله العظمی مکارم شيرازی / بخش استفتاءات
    ممنون.ولی الان برداشت من از این جواب اینه که کسی که دین اسلام از پدرش بهش رسیده در صورت تحقیق در ان و به نتیجه نرسیدن(بر فرض) و برگشتن از دینی که از همان ابتدا هم خودش برنگزیده،حکمش مرتد است.!!!!!!!!!!! در صورتیکه انتخاب دین اولیه اش توسط خودش نبوده؟؟؟؟
    (سوال تکراری)در ایران دین از پدر به فرزند می رسد مثل زمان جاهلیت؟؟؟و ما نشستیم و عربها رو به تمسخر گرفتیم.(صراحتم در این جملات بخاطر توجیح نشدنم.پیشاپیش عذر می خوام من اصلا نمی تونم با عقلم این مسیله رو حلاجی و حتی درک کنم.)

20. 4 کاربر از پست مفید سمانه بیات سپاس کرده اند .

صفحه 1 از 3 123 آخرینآخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع