کاربر جدید
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم
چون ما همچنین کتابی نداریم(کتابی که یقین به عدم تحریف آن از سوی پیامبر بودن آن در مورد تمام احکام) مقلد میشیم و الا واقعا آیا ما جز وظیفه تقلید از پیامبر رو داریم؟فوقش در مسائل روز نیاز به تقلید از مرجع زنده پیدا میکنیم
مگه نداریم که الكافي ج 1 ص 58
عَلِيُّ بْنُ إِبْرَاهِيمَ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ عِيسَى بْنِ عُبَيْدٍ عَنْ يُونُسَ عَنْ حَرِيزٍ عَنْ زُرَارَةَ قَالَ سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ ع عَنِ الْحَلَالِ وَ الْحَرَامِ فَقَالَ حَلَالُ مُحَمَّدٍ حَلَالٌ أَبَداً إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ وَ حَرَامُهُ حَرَامٌ أَبَداً إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ لَا يَكُونُ غَيْرُهُ وَ لَا يَجِيءُ غَيْرُهُ وَ قَالَ قَالَ عَلِيٌّ ع مَا أَحَدٌ ابْتَدَعَ بِدْعَةً إِلَّا تَرَكَ بِهَا سُنَّة
خلاصه این که حلال پیامبر حلال است تا روز قیامت و حرامش حرام است تا روز قیامت.صلی الله علیه و آله
النساء : 34 الرِّجالُ قَوَّامُونَ عَلَى النِّساءِ بِما فَضَّلَ اللَّهُ بَعْضَهُمْ عَلى بَعْضٍ وَ بِما أَنْفَقُوا مِنْ أَمْوالِهِمْ فَالصَّالِحاتُ قانِتاتٌ حافِظاتٌ لِلْغَيْبِ بِما حَفِظَ اللَّهُ وَ اللاَّتي تَخافُونَ نُشُوزَهُنَّ فَعِظُوهُنَّ وَ اهْجُرُوهُنَّ فِي الْمَضاجِعِ وَ اضْرِبُوهُنَّ فَإِنْ أَطَعْنَكُمْ فَلا تَبْغُوا عَلَيْهِنَّ سَبيلاً إِنَّ اللَّهَ كانَ عَلِيًّا كَبيراً
برادر من اگر شما قائل به تحریف قرآن هستید باید در موردش با هم بحثی جداگانه بکنیم.
گذشته از آیه فوق آیه سوره ص هم هست : وَ خُذْ بِيَدِكَ ضِغْثًا فَاضْرِب بِّهِ وَ لَا تحَْنَثْ إِنَّا وَجَدْنَاهُ صَابِرًا نِّعْمَ الْعَبْدُ إِنَّهُ أَوَّابٌ(44)
که خطاب به ایوب است برای زدن همسرش.
کدام دانش؟ آیا به نظر شما عقلانی است که انسان قبل از تهیه آب و غذا برود دنبال کارهای دیگر؟ به نظر شما دین شناسی غذای روح نیست؟
ای کاش مثل شما مخفی بودمو نمیگفتم طلبه ام تا این عذرخواهی رو نمیشنیدم عزیز بنده در این جور مسائل طلبه و غیر طلبه نداره همه باید بدونن و همه باید در بحث شرکت کنن خیلی بده که بچه ها از شرکت کردن در مسائل به این مهمی طفره میرن انشاء الله همه ما به راه درست هدایت شیم
التماس دعا
ویرایش توسط مهدی عباسزاده : 4th March 2012 در ساعت 06:46 PM
خدایا مگذار ما از ثقل اکبرت غافل شویم
دوست آشنا
یکی از شرایط مرجع این است که زنده باشد و در صورتی که مرجع ما فوت کرد باید از شخص دیگر تقلید کنیم ولی در صورتی که مرجع جدید اجازه ی تقلید از مرجع قبلی را بدهد و ما هم تمایل تقلید ازمرجع قبلی را داشته باشیم می تونیم از همان مرجع قبلی تقلید کنیم.
کاربر جدید
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم
بنده حالتی رو عرض کردم که مرجع میفرماید تقلید ابتدایی از میت اعلم واجب است و واقعا هم اعلم ایشونه اونوقت وظیفه چیست؟
اصلا یه سوال دیگه : شما فرض کنید یک زن فتوا بده که مرجع میتواند زن باشد و تقلید از زن اگر اعلم و اتقی باشد واجب است آنوقت اتفاقا این زن اعلم و اتقی از باقی مراجع باشد آن زمان وظیفه ما چیست؟
اصلا سوال اساسی بنده که ضمنی مطرح کردم این هست که آیا در شرایط مرجع تقلید هم میتوان تقلید کرد یا باید مانند اعتقادات حتما تحقیقی باشد؟
التماس دعا
دوست آشنا
کاربر جدید
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم
از کدام مرجع ؟ از همانی که الآن میت هست؟ اگر این رو قبول کنیم باید قبول کنیم که حی بودن در مرجع تقلید شرط نیست درسته؟
اثبات کنید!منتظریم چرا که خودتون فرمودید :
پس باید بتونید اثبات کنید که مرجع تقلید باید مرد باشه و ....
التماس دعا
کاربر جدید
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم
یعنی شما تمام کارهاتون رو خودتون انجام میدید با عقل خودتون؟ هم مهندسی هم پزشکی هم روانشناسی هم دینی هم .....
آیا انسان میتونه توی همه اینها متخصص باشه هم مغز و اعصاب هم قلب هم ....
نه!
پس باید از کسی تبعیت کنه که احسن القول برای اونه.
الزمر : 17 و 18 فَبَشِّرْ عِبادِ * الَّذينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ أُولئِكَ الَّذينَ هَداهُمُ اللَّهُ وَ أُولئِكَ هُمْ أُولُوا الْأَلْبابِ
پس بشارت ده بندگان (مخصوص) مرا (همان) کسانی که گفتار(ها) را گوش میدهند و بهترینش را پیروی میکنند اینها همان کسانی هستند که خدا هدایتشان کرد و ایشان همان دارای مغزهای عقل هستند
پس تقلید صرف کور کورانه رو اسلام هم قبول نداره اما اظهار نظر در غیر تخصص رو هم ممنوع میدونه!
جمع بین این دو سخن آن است که همه باید در یه حداقلی از قرآن و احادیث سر رشته داشته باشن که سرشون کلاه گشادی نره(اگر بعضی جاها یه کوچولو رفت خدا میبخشه) به همین دلیل در اسلام تقلید در عقاید جایز نیست. و طبق استدلال ما تقلید در احکام تقلید هم جایز نیست بلکه تحقیق باید و الا مستلزم دور است.
التماس دعا
دوست آشنا
ویرایش توسط MANE1371 : 5th March 2012 در ساعت 12:47 AM
همینه دیگه!!!
تا انتقادی هم میشه خونت حلاله
واسه همین تفکراته که از هیچکس تقلید نمیکنم...
ببخشید اگه باعث ناراحتیه کسی شدم.
احتراما این بحث رو ادامه نمیدم که خدایی نکرده تو تایپیک ایجاد تشنج نشه
هرکس اعتقاداتی داره و من به اعتقاد همه احترام میذارم و قرار نیست من یا شخص دیگه افکارشو به دیگران تحمیل کنه
موفق باشید![]()
ای دوست تا هستم ندانی کیستم.آن دم که دیگر نیستم به مزارم خواهی آمدو دانی که کیستم
دوست آشنا
ای دوست تا هستم ندانی کیستم.آن دم که دیگر نیستم به مزارم خواهی آمدو دانی که کیستم
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
علاقه مندی ها (Bookmarks)