-
بحث داغ هفته :چرا خداوند پوشاننده گناهان (ستار العیوب) هست ؟
درود و سلام به همه دوستان و کاربران عزیز
[golrooz]
بحث این هفته مربوط به یکی از
ویژگی های بزرگ خداوند هست (ستارالعویب بودن)پوشاننده گناهان بندگان..
این بحث با هم فکری اقا مهدی (مدیر تالار مذهبی) تصویب شده
و مدیریت بحث با ایشون و همکار محترمشون آقا حسین محمدی هست
امیدوارم بحث خوبی باشه
[golrooz]
موضوع هفته :
چرا خداوند پوشاننده گناهان (ستار العیوب) هست ؟
چرا خداوند این ویژگی رو دارا می باشد(حکمتش چیست؟)
به نظر شما این ویزگی خداوند در زندگانی شما اثرگزار بوده
-
پاسخ : بحث داغ هفته :چرا خداوند پوشاننده گناهان (ستار العویب) هست ؟
مدیریت موضوع با اقا مهدی و اقا حسین
نکته : مدیریت در حذف و ویرایش پست های نامناسب مجاز می باشد ...
ضمنا توصیه می شود قبل از ورود به بحث تاپیک زیر را مطالعه کنید.
اساسنامه و قوانین بحث های هفتگی
-
یا ستار العیوب...
به نام آفریدگار شهر بزرگ،با مردمانی زیاد برایم...چشمهایم می نگرند آسمانی را که به گناه بی گناهیش اشک هایی پاک در این عصر دلگیر مهمان چهره ای می کند که تعلق دارد به (اگر شد آن را آدم نام نهاد) آدمی با دل تنگ... دستهایش باز... صورتش رو به آسمان... چشمهایش بسته... و می شنوم صدای سوگند مهمانهای لطیف خدا که وقتی بر صورتم می نشینند می گویند: تا پای بی گناهی چشمانم فدا نشوند، آرام نمی گیرند...یا ستار العیوب...آنها نمی دانند و ما می دانیم که چه گنه کارم و من می دانم که پرده پوشی عادت دیرینه توست... پروردگار من، ستار العیوب بودنت مرا برای گناه جسور کرد و جسور و جسور و گناه و گناه کار... تا که یادم رفت... و از یاد بردم که تو هستی پرده پوش عیبهایم...
-
سلام و درود به همه عزیزانی که حضور به هم می رسانند دراین بحث.[golrooz]
بسیار ممنونم از باستان شناس گرامی که لطف می کنن و زحمت می کشن و
بحث های هفتگی رو مدیریت می کنند و تشکر ویژه جهت ایجاد این تایپیک.
همونطوری که باستان شناس گفتند روی شروع این بحث همفکری شده
یکی از دلایل شروع این بحث این است که توجه به این بحث میتونه
بینش ما رو نسبت به خدا و اطرافمون تا حد زیادی روشن تر کنه
و رفتار اجتماعی ما رو هم تحت تاثیر مثبت قرار بده
-
خداوند مهربان ما دارای صفات بسیار زیادی است
و ما هر وقت خداوند رو صدا می زنیم بسته به نیازی که داریم صفات متناسب با نیاز خودمون رو واسطه کرده و با آنها خداوند رو صدا میزنیم
یکی از اون صفات "ستارالعیوب" است یعنی پوشاننده عیب ها
چقدر این ستارالعیوب بودن می تونه در برگشتن ما به سمت خدا و در درجه بعد درزندگی های اجتماعی مون مفید باشه؟
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
باستان شناس
یا ستار العیوب...
به نام آفریدگار شهر بزرگ،با مردمانی زیاد برایم...چشمهایم می نگرند آسمانی را که به گناه بی گناهیش اشک هایی پاک در این عصر دلگیر مهمان چهره ای می کند که تعلق دارد به (اگر شد آن را آدم نام نهاد) آدمی با دل تنگ... دستهایش باز... صورتش رو به آسمان... چشمهایش بسته... و می شنوم صدای سوگند مهمانهای لطیف خدا که وقتی بر صورتم می نشینند می گویند: تا پای بی گناهی چشمانم فدا نشوند، آرام نمی گیرند...یا ستار العیوب...آنها نمی دانند و ما می دانیم که چه گنه کارم و من می دانم که پرده پوشی عادت دیرینه توست... پروردگار من، ستار العیوب بودنت مرا برای گناه جسور کرد و جسور و جسور و گناه و گناه کار... تا که یادم رفت... و از یاد بردم که تو هستی پرده پوش عیبهایم...
خیلی زیبا بیان کردین
واقعا پرده پوشی خدا جرات گناه رو در دل ما زیاد می کنه
و اینجاست که باید ترسید...
-
همه گناهان و حتي همه افعال را خداوند مي پوشاند و ستاريت كاملا عام است چه در اين دنيا چه در آخرت و چه براي همه انسان ها.
اما بعضي از كارهاي ماست كه موجب مي شود طبق قانون خدا اين پرده هاي ستاريت كنار رود!
مثلا كسي كه راز كسي را فاش كند خداوند نيز رازش را فاش مي كند.
يكي از كارهايي كه ستاريت را باز مي گرداند توبه و جبران است.
این درگه ما درگه ناامیدى نیست
صد بار اگر توبه شکستى باز آى
-
مرسی از بحث خوب ...
این ویژگی به انسان آرامش و امید میده .....
وقتی انسان از روی اشتباه و خطا یه گناهی انجام میده ....
میتونه با خدا صحبت کنه .خدا تنها کسیه که میشه با آرامش و اینکه بدونی هیچ جا گناهت و رازت فاش نمیشه درد و دل کرد ....
.خدا نور ایمان رو تو دلت روشن میکنه ....نور هدایت ....یه راهی واسه بهتر شدن .....اگه نبود ..انسان افسرده و نا امید میشد......
میتونه این چیزا یه نشانه باشه از طرف خدا ( یعنی خدا به ما نشانه هایی رو بده ) و امکان داره ما بهش توجه نکنیم .....
وقتی انسان دوباره از روی ناآگاهی دوباره اشتتباه کنه ...باز هم خدا او را با آغوش باز میپذیره .....
.راه توبه رو همیشه باز گذاشته چطور خدا راز انسان رو فاش کنه ؟؟؟؟؟؟؟من اینو نمیپذیرم ؟؟؟/خدا به بنده هاش میگه آبروی همدیگه رو نبرین .....
و خود خدا آبروی بنده هاش رو حفظ میکنه .....
میحخواستم یه سوال بپرسم .....ولی میترسم بحث تو بحث میشه ...
به خاطر همین یه جا دیگه از جناب کمان ابرو میپرسم .........
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
باستان شناس
موضوع هفته :
چرا خداوند پوشاننده گناهان (ستار العویب) هست ؟
چرا خداوند این ویژگی رو دارا می باشد(حکمتش چیست؟)
به نظر شما این ویزگی خداوند در زندگانی شما اثرگزار بوده
سلام خدمت همه دوستان
و تشکر از باستان شناس عزیز و یه سلام گرم به آقا مهدی گل
خوب من اول از سطح و فقط فکر رو این سوالات اولین چیزی که به ذهن من خطور میکنه رو میگم و در پست های بعدی کتاب هامو باز میکنم و برداشت خودم رو از اونها اینجا مینویسم
انشاا... که بتونم ازتون مطالب خوبی رو یاد بگیرم
--------------------------------------------------------
خوب سوال اول : ببینید میگیم خدا وجود هست و بدون هیچ نقصی
اولین چیزی که به ذهن من رسید موقع خوندن این سوال این بود که چرا باید دنبال "چرای" بودن این صفت در خدا باشیم
مگر خدا دانای کل و بدون هیچ نقصی نیست
(آقا مهدی اینجاشو قشنگ بهم جواب بده خودم گیر کردم توش) آیا میشه گفت: اینگونه سوالات اشتباه بوده و اگر بیان بشه یعنی نقص وارد میکنیم به وجود؟
ببینید خداوند سرنوشتی برای ما گذاشته همونطور که برای آدم و حوای دنیای دیگر (قبل آدم و حوای ما ) گذاشته بود (منبع: اگه اشتباه نکنم (منتهی الامال)) و اختیاری داده که انتخاب کنیم
و بخشش زیاد خداوند به نظر من برای کسانی که تفکر میکنند معنا پیدا میکنه
و بیش از پیش به سوی خداوند میره.
و در مورد سوال دوم اگه با خودم صادق باشم خیلی اثر داشته در زندگیم ولی متاسفانه رک بگم در حد انتظار نتونستم ظاهر بشم
خدا منو ببخشه و میبخشه
نمیدونم کجا ولی از یکی شنیدم که:
با بخشیدن کوچک نمیشی چون اگر با بخشیدن کوچک میشدیم خداوند به این بزرگی نبود.
تشکر ایشالا اگه زنده بودم با منبع مزاحمتون میشم
عید همگی مبارک باشه [golrooz]
یا حق
-
سلام
امروز سر دعای عرفه مداح از زبان تمام بنده ها گفت:خدا جون قربونت برم اگه ستار العیوب نبودی،و گناهامو همه می فهمیدن،الآن از مجلس بیرونم میکردن....!!!!
تو کتاب ادبیاتمون نوشته که خدا جون می فرماید:
ای فرشتگانم،من از بنده ی خود شرم دارم و او جز من پناهی ندارد;پس آمرزیدمش...
فکر کن!!!!ما گناه می کنیم و خدا جون اونو می پوشونه،به جای اینکه ما شرمنده بشیم....
خدا جونمون چقدر به خاطر ما ها جلوی فرشته ها ناراحت شده؟؟
اگه ما جای فرشته ها بودیم به خدا جون نمی گفتیم:خدایا این همونیه که دستور دادی به پاش سجده کنیم؟؟؟؟
التماس دعا نازنینای خدا[golrooz]
-
اما در پاسخ سؤال فوق به نکات ذیل دقت شود:
الف – خداوند متعال، ستار العیوب است، چنان چه رحمان، رحیم، علیم، حکیم، کریم، سخی و ... نیز
هست. لذا عالم هستی را بر اساس قوانین لازمهاش خلق نموده است و قرار نیست که به صورت جادو و جنبلی نظام هستی را سامان بخشیده و هدایت کند. لذا هر چیزی تعریف و قانونی دارد. به عنوان مثال: خداوند علیم است، پس هر انسانی از آن جهت که تجلی آن علیم است، کم یا بیش از علم او بهره میبرد (چه بخواهد و چه نخواهد)، اما انسانی که خود را در معرض دریافت علم قرار داده است، به مراتب بهرهی بیشتری برده و بیشتر علم خدا را متجلی میکند. همینطور کسی که از چارچوب رحمت خدا خارج شده، بهرهی کمتری از این رحمت میبرد، تا کسی که خود را در مسیر نسیمهای خوش رحمت قرار داده است. ستارالعیوبی هم همینطور است. خداوند کریم برای همه و حتی برای کفار، مشرکین، ظالمین و بدتر از همه منافقین نیز ستار العیوب است، اما اگر کسی تلاش کرد تا خود را از مسیر ستاریت خداوند خارج کند، او خودش به خودش ظلم کرده است. نظام خلقت، یک نظام حق است و در نظام حق به هیچ احدی ظلم نمیشود. اگر چه ستارالعیوبی از لطف و کرم و رحمت است و ظهور عیوب بر دیگران ظلم نیست، بلکه خواست بنده است:
«وَ خَلَقَ اللَّهُ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ بِالْحَقِّ وَ لِتُجْزى كُلُّ نَفْسٍ بِما كَسَبَتْ وَ هُمْ لا يُظْلَمُونَ» (الجاثیه - 22)
ترجمه: و خدا آسمانها و زمين را (به خيال و پندار خلق نكرد) بلكه به حق آفريد. آرى آفريد تا هر كسى را به آن چه مىكند جزاء دهد و در اين جزا به كسى ظلم نمىشود.
بدون شک هر بدی، ظلم، گرفتاری و مصیبتی که به انسان وارد میشود، به دست خودش انجام گرفته است. و البته باز خدا رحمان و رحیم و ستار است و فقط بخشی از این ظلم و بدی را آشکار میکند تا تذکر و تنبهی گردد، باشد که انسان هوشیار شده و تا فرصت باقی است از مسیر انحراف و انحطاط برگردد:
« ظَهَرَ الْفَسادُ فِي الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ بِما كَسَبَتْ أَيْدِي النَّاسِ لِيُذيقَهُمْ بَعْضَ الَّذي عَمِلُوا لَعَلَّهُمْ يَرْجِعُونَ» (الروم - 41)
ترجمه: در دريا و خشكى فساد ظاهر گشت به خاطر كارهاى بد مردم، ظاهر گشت تا خدا به اين وسيله بعضى از آثار كار بد را به ايشان بچشاند
ب – در یک نظام حق، ممکن نیست که هیچ گاه عیب هیچ انسانی، اگر چه خودش اصرار به پردهدری داشته باشد، به هیچ مقداری آشکار نگردد، چرا که آن وقت فساد عالم را فرا میگیرد و دیگر نظام، یک نظام حق نخواهد بود. فرض کنیم، هیچ گاه عیب دزدی دزد، جنایت جنایتکار، فحشای فاحشه، ریای ریاکار، فریب دغلکار و ...، آشکار نگردد! و آنها بتوانند با خیال راحت و با تکیه به «ستارالعیوبی» خدا به فساد در زمین ادامه داده و بر همگان ظلم کنند، آیا آنگاه به غیر از بروز هرج و مرج و مسدود شدن راه هدایت و رشد و کمال، انتظار دیگری میرود.
بیائیم یک قانون مثل «ستارالعیوبی» را در ذهن خود تعمیم دهیم و ببینیم به راستی اگر هیچ معلوم نشود که دزد، دزد است، چه میشود؟ اگر با پردهدریهای پیاپی و سوزاندن فرصتهای بازگشت و هدایت، چهرهی کثیف یزیدیهای زمان در هر عصری معلوم نشود چه میشود؟ آیا دیگر هدایت و امنیتی باقی میماند؟!
ج – در عین حال باز خداوند متعال رحمن، رحیم و ستارالعیوب است. یعنی همان گناهکاری که با سعی و لجاجت خود از مسیر ستاریت خدا خارج شده و با اصرار پردهدری کرده و تصمیم گرفته هر طور که ممکن است فضاحت خویش را بر دیگران آشکار سازد، اگر به خود و آن چه هست و آن چه کرده توجه کند، میبیند که فضاحتش به مراتب بیشتر از رسوایی انجام پذیرفتهاش به دست خود است و به رغم اصرارش، خداوند نخواسته که بیش از این رسوا گردد، تا شاید برگدد. وگرنه آن چه او انجام داده، موجب رسواییهای بیشتر است.
آیا آن هنگام که در انسان خوی سگی یا خوکی یا میمونی غلبه پیدا میکند، اما او هنوز به شکل یک آدم در جامعه حاضر میشود و رفت و آمد میکند، ستارالعیوبی خدا را درک نمیکند؟
پس، خدا «ستارالعیوب» است. چنان چه در دعای کمیل میخوانیم، چه بسیار گناهانی انجام میدهیم که خداوند حتی آنها را از ملائک کاتب پنهان میدارد و فقط خود از آنها خبر دارد و میخواهد تا بندهاش برگردد و این گناهان هیچ گاه بر کسی آشکار گردد.
-
نقل قول:
البته خداستار العیوب است نه ستار العویب !
درکنار این باورمطلق که خدا تک تک انسانهایی را که با دست خود خلق کرده دوست دارد و سعادت انان را میخواهد به 2 دلیل بر زشتی ها و پلشتی های سرزده از انان بدون استثنا سرپوش میگذارد
1- با مستور نمودن افعال زشت اصولا حیات و ادامه زندگی را برای انسانها میسور نموده / چرا که اگر قرار بوده هر کار بدی اینه وار منعکس شود نه تنها دیگر محبت و عشق و دوستی بین انسانها مفهومی نداشت بلکه ادم ها از سویی با دیدن کار زشت دیگران از هم فاصله می گرفتند و از یکدیگر متنفر میشدند / از طرفی ترس از اینکه نکند کار زشت خودشان بلافاصله دیده شود ترجیح میدادند در انزوای مطلق باشند وپرودگار عالم این نو ع روابط بین ادمیان را نمیپسندد
2- خداوند باپرده پوشی بر گناهان انسان از روی فضل و ادب خود /درواقع قصد دارد به انسان ها نیز چنین گوید : که اشرف مخلوقات ! و نزدیکترین مخلوق شبیه من ! درپردازش به این صفت مانند من باش
واضح است که پرده پوشی و ستر گناه و عیوب مطلق نیست/گویا این حد یقف دست خود ادمی است ظاهرا کسی که اصرار دارد همیشه زشتی ها و عیوبش دیده شود و فارغ از حجب و حیاست خدا نیز اصراری به ماست مالی کردن اوضاع وی ندارد فسق و فجور اشکار دراین مقوله میگنجد
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
golden3
همه گناهان و حتي همه افعال را خداوند مي پوشاند و ستاريت كاملا عام است چه در اين دنيا چه در آخرت و چه براي همه انسان ها.
اما بعضي از كارهاي ماست كه موجب مي شود طبق قانون خدا اين پرده هاي ستاريت كنار رود!
مثلا كسي كه راز كسي را فاش كند خداوند نيز رازش را فاش مي كند.
يكي از كارهايي كه ستاريت را باز مي گرداند توبه و جبران است.
این درگه ما درگه ناامیدى نیست
صد بار اگر توبه شکستى باز آى
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
نارون1
مرسی از بحث خوب ...
این ویژگی به انسان آرامش و امید میده .....
وقتی انسان از روی اشتباه و خطا یه گناهی انجام میده ....
میتونه با خدا صحبت کنه .خدا تنها کسیه که میشه با آرامش و اینکه بدونی هیچ جا گناهت و رازت فاش نمیشه درد و دل کرد ....
.خدا نور ایمان رو تو دلت روشن میکنه ....نور هدایت ....یه راهی واسه بهتر شدن .....اگه نبود ..انسان افسرده و نا امید میشد......
میتونه این چیزا یه نشانه باشه از طرف خدا ( یعنی خدا به ما نشانه هایی رو بده ) و امکان داره ما بهش توجه نکنیم .....
وقتی انسان دوباره از روی ناآگاهی دوباره اشتتباه کنه ...باز هم خدا او را با آغوش باز میپذیره .....
.راه توبه رو همیشه باز گذاشته چطور خدا راز انسان رو فاش کنه ؟؟؟؟؟؟؟من اینو نمیپذیرم ؟؟؟/خدا به بنده هاش میگه آبروی همدیگه رو نبرین .....
و خود خدا آبروی بنده هاش رو حفظ میکنه .....
میحخواستم یه سوال بپرسم .....ولی میترسم بحث تو بحث میشه ...
به خاطر همین یه جا دیگه از جناب کمان ابرو میپرسم .........
ممنونم ازتون
درسته خداوند نسبت به همه بنده هاش ستار العیوب هست.
اما نکته ای که گفتین نیاز به توضیح بیشتری داره:
اینکه خداوند راز کسی رو فاش کنه، این شاید در نگاه اول چندان جالب نباشه
اما حقیقت اینه که این خود ما هستیم که رازهای خود و عیوب خودمون رو فاش می کنیم نه اینکه خداوند بخواد اینکار رو با ما بکنه
چون خداوند همچنانکه در دعای جوشن کبیر می خونیم :يا من اظهر الجميل يا من ستر القبيح. زیبایی ها رو ظاهر می کنه و بدی ها و زشتی ها رو می پوشانه
حالا اینکه چرا بدی ها و زشتی ها و عیوب ما ظاهر میشه ، مسلما به خاطر این هست که از قانونهای عقلی و عرفی و الهی تبعیت نمی کنیم
چرا که خداوند اعتراف به گناه رو فقط وفقط بین خود و بنده اش قرار داده
اما گاهی انسان این اعتراف به گناه رو (هر چند از روی ساده دلی) جایی میگه که بعدا بر ضد خودش استفاده میشه
اگر انسان گناه و عیبی هم داشته باشه و با خدا معامله کنه
مسلما خداوند عیوبش رو می پوشانه
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
داداشی
سلام خدمت همه دوستان
و تشکر از باستان شناس عزیز و یه سلام گرم به آقا مهدی گل
خوب من اول از سطح و فقط فکر رو این سوالات اولین چیزی که به ذهن من خطور میکنه رو میگم و در پست های بعدی کتاب هامو باز میکنم و برداشت خودم رو از اونها اینجا مینویسم
انشاا... که بتونم ازتون مطالب خوبی رو یاد بگیرم
--------------------------------------------------------
خوب سوال اول : ببینید میگیم خدا وجود هست و بدون هیچ نقصی
اولین چیزی که به ذهن من رسید موقع خوندن این سوال این بود که چرا باید دنبال "چرای" بودن این صفت در خدا باشیم
مگر خدا دانای کل و بدون هیچ نقصی نیست
(آقا مهدی اینجاشو قشنگ بهم جواب بده خودم گیر کردم توش) آیا میشه گفت: اینگونه سوالات اشتباه بوده و اگر بیان بشه یعنی نقص وارد میکنیم به وجود؟
ببینید خداوند سرنوشتی برای ما گذاشته همونطور که برای آدم و حوای دنیای دیگر (قبل آدم و حوای ما ) گذاشته بود (منبع: اگه اشتباه نکنم (منتهی الامال)) و اختیاری داده که انتخاب کنیم
و بخشش زیاد خداوند به نظر من برای کسانی که تفکر میکنند معنا پیدا میکنه
و بیش از پیش به سوی خداوند میره.
و در مورد سوال دوم اگه با خودم صادق باشم خیلی اثر داشته در زندگیم ولی متاسفانه رک بگم در حد انتظار نتونستم ظاهر بشم
خدا منو ببخشه و میبخشه
نمیدونم کجا ولی از یکی شنیدم که:
با بخشیدن کوچک نمیشی چون اگر با بخشیدن کوچک میشدیم خداوند به این بزرگی نبود.
تشکر ایشالا اگه زنده بودم با منبع مزاحمتون میشم
عید همگی مبارک باشه [golrooz]
یا حق
سلام داداشی گل
خوبی
ممنونم از شرکتت در بحث و این نکته بینی دقیق
درسته خداوند ذات کاملی هست که هیچ نقصی در او نیست
حالا ما اگه بپرسیم چرا خداوند ستارالعیوب هست این سوال درسته اساسا یا نه؟
و در درجه بعد آیا سوال ما موجب ایراد و اشکال گرفتن از ذات اقدس الهی میشه یا نه؟
ببین
این سوالی که مطرح شده جنبه علمی و کلامی و در نتیجه اخلاقی داره
یعنی ما بصورت عقلی(کلامی) و علمی می آییم این صفت خدا رو بررسی می کنیم که یه ذات کامل باید هم این صفت رو داشته باشه.
حالا چرا باید داشته باشه ؟چون نداشتن این صفت موجب نقص میشه و ....
پس سوال ما و اینکه می پرسیم "چرا" منظور چرای فلسفی هست نه چرای انتقادی!
در سوالات علمی کلامی و فلسفی ما ایراد به چیزی نمی گیریم بلکه در وجود چیزی، یا نحوه وجود چیزی، علتها و حکمت های اون بحث می کنیم.
اینکه آیا ما حق داریم نسبت به صفات الهی اینطور وارد بحث بشیم یا نه؟ جوابش اینه که تا وقتی که نگاه ، نگاه تحلیلی و بررسی علمی و معرفتی باشه اشکالی نداره.
بله از دو نگاه میشه گفت سوال اشتباه هست که ما اینجا این دو نگاه رو نداریم!
یکی اینکه اساسا بخواهیم سوال انتقادی کنیم .
دوم اینکه ما یه قدم جلو تر بریم و سوال کاملا اخلاقی باشه و بگیم چرا خداوند ستارالعیوب نباشه! یعنی سوال از اینکه چرا خداوند ستارالعیوب هست اشتباهه بلکه باید سوال کرد که چرا خداوند ستارالعیوب نباشه! این در جایی هست که ما بحث علمی رو به نتیجه اخلاقی رسوندیم . یعنی اصل ستارالعیوب بودن و معنای معرفتی اون برامون روشن شده و مزیت ها و خوبی های این صفت در خداوند نسبت به انسان ها واضح و مبرهن شده . در اینجا اگه دوباره همون سوال رو بپرسیم که خوب چرا خداوند ستارالعیوب هست ؟! اینجا دیگه سوال جا نداره.
معلوم میشه که ما با طرح این سوال قصد توجه معرفتی به صفت ستارالعیوب بودن خداوند داریم و جنبه های وجودی اون رو بررسی کنیم و در نتیجه ما هم به این اخلاق الهی مزین بشیم....
درسته هر قدر که انسان ببخشه و بدی های دیگران رو نادیده بگیره
در درگاه الهی بزرگ و بزرگ تر میشه
چرا که وقتی به این فکر کنیم که اگر تا همین الان خداوند بدی ها و عیب ها و زشتی های من رو نادیده نمی گرفت و عیب پوشی نمی کرد
الان هیچ کس حاضر نبود حتی یه لحظه هم به من نگاه کنه
بخاطر همینه در روز قیامت انسان ها از همدیگر فرار می کنند..
چقدر قشنگ در دعای کمیل میاد با خدا حرف می زنه:
اَللّهُمَّ لااَجِدُ لِذُنُوبى غافِراً، وَلالِقَبائِحى ساتِراً، وَلالِشَىْءٍ مِنْ عَمَلِىَ الْقَبيحِ بِالْحَسَنِ مُبَدِّلاً غَيرَک،
خدای من
من برای گناهانم غیر از تو بخشنده ای نیافتم
برای زشتی هایم غیر از تو پوشاننده ای نیافتم
و برای بدی هایم غیر از تو تبدیل کننده ای به عمل نیکو نیافتم....
-
یکی از جلوه های ستارالعیوب بودن خداوند رو براتون می گم:
حتما تا حالا شنیدید که هر شخصی دوتا ملک داره که خوبی ها و بدی هاش رو می نویسن
و از ابتدای تولد با او هستن تا زمان مرگ
اما ببینید چقدر خداوند مهربان هست نسبت به بنده هاش
این دو ملک فقط در طول روز اعمال انسان رو می نویسن
اما برای شب دو ملک دیگر این کار رو انجام می دهند
برای اینکه از گناهانی که این بنده در طول روز انجام داده خبر نداشته باشن
و اگر کار خیری کرد یا دعایی و توبه ای برایش بنویسند ...
اینقدر خداوند ابروی بنده اش رو دوست داره که حتی حاضر نیست
ملائکه موکل ثبت اعمال از همه اعمال او خبر داشته باشن..
حالا باید بشینیم و فکر کنیم آیا در برابر این همه لطف حرفی هم برای گفتن داریم ....
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
Sookoot
البته خداستار العیوب است نه ستار العویب !
درکنار این باورمطلق که خدا تک تک انسانهایی را که با دست خود خلق کرده دوست دارد و سعادت انان را میخواهد به 2 دلیل بر زشتی ها و پلشتی های سرزده از انان بدون استثنا سرپوش میگذارد
1- با مستور نمودن افعال زشت اصولا حیات و ادامه زندگی را برای انسانها میسور نموده / چرا که اگر قرار بوده هر کار بدی اینه وار منعکس شود نه تنها دیگر محبت و عشق و دوستی بین انسانها مفهومی نداشت بلکه ادم ها از سویی با دیدن کار زشت دیگران از هم فاصله می گرفتند و از یکدیگر متنفر میشدند / از طرفی ترس از اینکه نکند کار زشت خودشان بلافاصله دیده شود ترجیح میدادند در انزوای مطلق باشند وپرودگار عالم این نو ع روابط بین ادمیان را نمیپسندد
2- خداوند باپرده پوشی بر گناهان انسان از روی فضل و ادب خود /درواقع قصد دارد به انسان ها نیز چنین گوید : که اشرف مخلوقات ! و نزدیکترین مخلوق شبیه من ! درپردازش به این صفت مانند من باش
واضح است که پرده پوشی و ستر گناه و عیوب مطلق نیست/گویا این حد یقف دست خود ادمی است ظاهرا کسی که اصرار دارد همیشه زشتی ها و عیوبش دیده شود و فارغ از حجب و حیاست خدا نیز اصراری به ماست مالی کردن اوضاع وی ندارد فسق و فجور اشکار دراین مقوله میگنجد
احسنت خیلی خوب بیان کردین...
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
kamanabroo
ممنونم ازتون
درسته خداوند نسبت به همه بنده هاش ستار العیوب هست.
اما نکته ای که گفتین نیاز به توضیح بیشتری داره:
اینکه خداوند راز کسی رو فاش کنه، این شاید در نگاه اول چندان جالب نباشه
اما حقیقت اینه که این خود ما هستیم که رازهای خود و عیوب خودمون رو فاش می کنیم نه اینکه خداوند بخواد اینکار رو با ما بکنه
چون خداوند همچنانکه در دعای جوشن کبیر می خونیم :يا من اظهر الجميل يا من ستر القبيح. زیبایی ها رو ظاهر می کنه و بدی ها و زشتی ها رو می پوشانه
حالا اینکه چرا بدی ها و زشتی ها و عیوب ما ظاهر میشه ، مسلما به خاطر این هست که از قانونهای عقلی و عرفی و الهی تبعیت نمی کنیم
چرا که خداوند اعتراف به گناه رو فقط وفقط بین خود و بنده اش قرار داده
اما گاهی انسان این اعتراف به گناه رو (هر چند از روی ساده دلی) جایی میگه که بعدا بر ضد خودش استفاده میشه
اگر انسان گناه و عیبی هم داشته باشه و با خدا معامله کنه
مسلما خداوند عیوبش رو می پوشانه
ممنون از توضیح مفیدی که دادید 1از خوبی های این سایت اینه که تو تبادل نظرها میفهمیم که کجارو اشتباه فکر میکنیم منم با نظر شما موافقم در مورد جمله ای که گفتم کسی که راز کس دیگه ای رو فاش میکنه خداهم راز اونو فاش میکنه ولی به1 چیز معتقدم اونم اینکه درسته خدا فاش نمیکنه ولی به نحوی یا رازش فاش میشه یا 1جور دیگه چوبشو میخوره این طور نیست که راز دیگرانو فاش کنیم بعد بی جواب بمونیم و عیب مارو خدا بپوشونه مگر اینکه توبه کنیمو حلالیت بطلبیم.
-
پاسخ : بحث داغ هفته :چرا خداوند پوشاننده گناهان (ستار العیوب) هست ؟
نظر من در مورد این ویژگی بزرگ خداوند مانند رازی هست چون بندگانش رو دوست دارد نهفته هست
چون مطمن هست عده ای شاید واقعا در زمان انجام و یا کوتاهی در یکی از مراحل زندگانی خودش پشیمون بشه و بخوات برگرده و اینطوری خداوند این مسیر رو با توجه به این ویژگی خودش براش روشن گذاشته ...
شاید فردی یک عمل خلاف یا نامناسب انجام داد
(کسی هم متوجه نشد ولی خداوند تنها کسی هست که میداند)
و در مرحله بعد برگشت و جبران کرد عمل خودش رو ...
شما فکر کنید اگر این پوشندگی این عمل نبود مطمنا هزاران اعمال دیگه ای در رابطه با ان به جود میامد و چه بسا زندگی خیلی انسان ها تغییر میافت به سوی بدی و البته شاید هم خوبی.......
مثلا فردی از روی اشتباه یا نادانی و یا نیاز و یا شاید هم عمدی دزدی کند .....و کسی هم متوجه نشه ....
ولی روز بعد پشیمون بشه و جبران مکافات کند
شما فرض کنید
همون لحظه ای که این فرد دزدی میکرده این ویژگی خدا نباشد و عالم و ادم ببینید اون شخص چه عملی مرتکب شده ولی با نبود ویژگی
فرصت برگشتن به سوی خود خدا و توبه از بنده گرفته میشد و در جامعه هم سنگ روی سنگ باقی نمیمونه !
مطمنا حکمت اصلی رو خود خداوند فقط میدونه
و اینا همه نظرات فقط متعلق به عقل بشر هست و من مطمنم علت اصلی چیزی دیگه هست و خدا میدونه !
-
سلام من چیزی نمی تونم بگم چون همه چیزو دوستان گفتند فقط اینکه
خدا آن حس زیبایی ست
که در تاریکی صحرا
زمانی که هراس از مرگ میدزدد سکوتت را
یکی همچو نسیم دشت میگوید
کنارت هستم ای تنها
خدایا خیلی دوستت دارم
-
به نظر من حکمت خدا اینکه که کسی رو به جز خودش بهترین قاضی نمی دونه.
اینم یه مشکل ماست که دوست داریم در مورد گناهان دیگران قضاوت کنیم و حکمم صادر کنیم.
به هر حال خدا اینو می دونه و بهمین دلیل پرده هایی گذاشته که بنده هاش بتونن بدون کینه کنار همدیگه زندگی کنند.
امیدوارم خدا خودش ما رو بخاطر زود قضاوت کردنمون ببخشه چون از سر نادانی و جهل ماست...[bihes]
خدایا خودت ما رو دریاب که تو بهترین یار و یاور مایی...[gerye]
الهی امین...
-
خدایا!چه بی حساب وبی منت می بخشی.....و ما...چه حسابگرانه تسبیح میگوییم...
-
ونام آن چرخیدن و خندیدن و رقصیدن،نماز شد!
رو به بالا و روبه پایین نماز می خواند رو به چپ وروبه راست رکوع می رفت
به پس و پیش و به زیروزبر قنوت می خواند
می چرخیدوسلام می داد.می رقصیدوبه سجده می افتد
خداگفت:چه می کنی با این همه شوروبا این همه بی پروایی؟
می خواهی به دیگران بگویم چه می کنی،تا بیایندوسنگسارت کنند؟
جوانمرد گفت:تونیز می خواهی به دیگران بگویم که چقدر مهربانی
وچقدر بخشنده،تا همه بی پروا طغیان کنند؟!
خداگفت:جوانمردا،تو چیزی نگو،من نیز چیزی نخواهم گفت.
جوانمرد خندیدوجوانمرد چرخید و جوانمردرقصید
ونام آن چرخیدن و خندیدن و رقصیدن،نماز شد!
http://88it-ilam.blogfa.com
-
با سلام
خدا ستار العیوب است چون روح الهی در وجود انسان قرار داده شده است ،پس انسان جزئی از وجود خداست . خدا هیچ وقت آبروی خودش را نمی برد.
-
به نظر من این لطف خداست ما آدما از زشتی هم خبر بداریم و انقدر از هم کینه میگیریم وای به روزی که پرده ها کنار برن اگه این لطف خدا نبود هیچ کس کس دیگری رو تحمل نمیکرد و همش جنگ و دعوا بود
-
خوب میخوایم در مورد خدا صحبت کنیم....
یکم سخته صحبت کردن
انگار داری روی لبه تیغ راه میری
اخیلی برام سخته
از ترسه صحبت کردن در مورد خدا که رد شدم ااون وقت صحبت میکنم
فعلا ببینم حرفهام درستن یا نه
نکنه که باعث انحراف دیگران بشه ها!!!
-
چون خدا عاشق بنده اش هست[golrooz][golrooz][golrooz]
-
چون خدا ظرفیتش زیاده
حضرت رضا هم فرمودن سه خصلته که هر مومنی باید داشته باشه :عیب مردم را بپوشاند،اگر کسی ستر عیب نکنه به گفته ی حضرت رضا ایمانش کامل نیست، یه صفت هم از پیامبر اکرم داشته باشه وآن مدارا با مردمه و آخری هم این که یه صفت از امام معصوم داشته باشه که می تونیم صبر امام حسین رو مثال بزنیم.
خدا 4000 اسم داره که یکی از اونها ستار یا ساتر می باشد و خدا باید ستار العیوب باشه اگر نباشه اصلا خدا نیست چون ستار فقط صفتی است برای خدا
-
صبر بر دوري تو هرگز
صبر بر دوري تو هرگز...!!!
سلام
اي مهربان پروردگار پاك بي همتا
خدايا جزتو آيا مهرباني هست؟
گرچه پيمان خودم را با تو بشكستم
نمي شد باورم اما چه زيبا باز من را سوي خود خواندي
عزيزا من گمان مي كردم كه ديگر راه برگشتي برايم نيست
خداوندا مرا البته مي بخشي
گمان مي كردم به جرم غفلت از تو
مرا راندي و در را پشت سر بستي
حبيبا باورش سخت است
اما تو مرا اينك براي آشتي خواندي؟؟!!
به پاس آشتي باتو اينك
من خدايا عهد مي بندم
از اين پس بي شكايت دوست خواهم داشت
بي توقع مهر مي ورزم
خدايا سينه ام را رحمت پاك گشايش مرحمت فرما
به لب هايم تبسم را
به چشمم نور پاكت را
به قلبم مهرورزي را
خداوندا بلنداي دعايت را عطايم كن
تو معشوق همه عالم
از اين پس عاشقي را پيشه ام فرما
خدايا راستش من آدميزادم
گاه گاهي گر گناهي مي كنم
طغيان مپندارش
كريما من گناهي بنده اي دارم
و تو بخشايشي جنس خدا
آيا اميد بخشم بي جاست؟
خودت گفتي بخوان
مي خوانمت اينك مرا درياب
به چشماني كه مي جويد تو را نوري عنايت كن
و خالي دو دست كوچكم را
هديه اي اينك عطا فرما
خودت گفتي كسي را دست خالي برنگردانيد
كنون اي اولين و آخرينم
بارالها راست مي گويم
دگر من با خدايم آشتي هستم
ببخشا آن گناهاني كه دور از چشم مردم
در حضورت مرتكب گشتم
گناهاني كه نعمت هاي پاكت را مبدل كرد
خداوندا ببخشا آن گناهاني كه باعث شد دعايم بي اثر گردد
گناهاني كه اميد مرا از تو پريشان كرد
خدايا پيش آناني كه مي گويند من را تو نمي بخشي
تو رسوايم مكن
من گفته ام من مهربان پروردگار قادري دارم
كه مي بخشد مرا
آيا به جز اين است؟
خدايا بين من با آنكه نامت را نمي خواند
فرقي نيست؟
اگر من را به عدلت در ميان آتش اندازي
ميان آتشت باز مي گويم
هلا اي مردمان
من مهربان پروردگار قادري دارم
چه پيوندي ميان آتش و قلبي كه مهر تو در آن پيداست؟
و گيرم صبر بر آتش
وليكن صبر بر دوري تو هرگز
خدايا خوب مي دانم مرا تنها نمي خواهي
خدايا راست مي گويي
غريب اين زمين خاكيت
جز تو كه را دارد؟
مرا مهمان دنياي خودت كردي
كريما تو پذيرايي ز مهمان خودت را خوب مي داني
تو صاحبخانه خوبم
تو ظرف خالي مهمان خود را دوست مي داري؟
خداوندا مرا جز تو خدايي نيست
و مي دانم تو نوميدي ما اميدواران خودت را بر نمي تابي
اگر برگردم از پيش تو با دستان خالي
منكرانت شاد مي گردند
خداوندا شهادت مي دهم هستي
شهادت مي دهم من مهربان پروردگار عادلي دارم
شهادت مي دهم من مهربان قلبي ز روح پاك او دارم
شهادت مي دهم من قطره اي از روح اويم
گرچه گاهي خود نمي دانم
شهادت مي دهم من قلب پاكي را براي مهرورزي دارم اما
خوب چه باك ار آن كه گاهي هم بگيرد او
گواهي مي دهم من جلوه اي از ذات پاك كبريا هستم
و من هستم كه او مي خواست من باشم
و مي خواهم كه من آن گونه اي باشم كه مي خواهد
بيا اي مهربان همراه خوب مهر آيينم
بخوان با من
بخوان زيرا اگر باهم بخوانيمش
جواب هردومان را زود خواهد داد
خداوندا تو را من دوست مي دارم
و مي دانم تو نور آسمانها و زمين
هر لحظه با من از خودم نزديك تر هستي
تو گرماي محبت را عنايت كن
زميني بنده ام اما يقيني آسماني را عطايم كن
خدايا مزه زيباي بخشش را به كام قلب ما بنشان
تو لبخند رضايت را عطامان كن
خدايا قلب ما را
منزل پاك خودت را از حسادت ها رهايي ده
خدايا قدرتم ده تا ببخشم آن كه من را سخت آزرده ست
خدايا من چه مي گويم
چنانم كن كه مي خواهي
مرا آن كن كه مي داني...!!
كيوان شاهبداغي
-
دوستت دارم
خدا جون دوستت دارم
خدا جون
من می دونم منو می خوای
می دونم دوستم داری
خوب می دونم مهرت پایان نداره
می دونی دلم گرفته و بیمار شده؟
می تونم شفا بخوام؟
می تونم دوا بخوام
می تونم مهرتو بیکران بخوام
می خوام بازم زاری کنم
ناله و فریاد بزنم
بگم
خدا دوستت دارم
خدا جون به ماه و خورشید و زمین
سوگند می خورم
که من تو رو دوستت دارم
خدا جون خیلی بدم که نمی خوای نگام کنی؟
می دونی اعتقاد دارم
من بتو اعتماد دارم
می دونی دوستت دارم
می دونی من فقط تو رو دارم
می دونی دارم بدیدنت میام
چه کنم
هیچی تو دستم ندارم
تو خودت خوب می دونی
که فقط تو رو دارم
من فقط تو رو دارم
متین _اردبیشت ماه 1386
-
خدا یا
خدا یا.اگر دل در سینه ام همچنان می تپید.نفرتم را بر یخ می نوشتم و طلوع آفتاب را انتظار می کشیدم . روی ستارگان با رویاهایم نقاشی می کردم وصدای دلنشین ترانه ی عاشقانه ای را به ماه هدیه می کردم . با اشک هایم گل سرخ را ابیاری می کردم تا درد خارها شان و بوسه گلبرک ها شان در جانم بخندند
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
assembeler
چون خدا عاشق بنده اش هست[golrooz][golrooz][golrooz]
و ما معشوقیم .
خدایا [dooa]
-
خدا یا . دلم می خواست تا به هر کودکی دو بال می دادم اما رهایش می کردم تا خود پر واز را بیا موزد
به سالخوردگان یاد می دادم که مرگ نه با سالخوردگی که با فراموشی سر می رسد
ای مسجود فرشتگانآه ای انسانهاای روح خداوند بر سرزمیناز شما چه چیز ها که آموخته ام من دریافته ام که همگان می خواهند در قله کوه زندگی کنند بی انکه بدانند خوشبختی واقعی وابسته به سنگریزه ها یست که در دست دارند
در یافته ام و چه زیباست خدا یاوقتی طفل نوزاد برای اولین بار با مشت کوچکش انگشت پدر را می فشارد و او را برای همیشه به دام می اندازد
در یافته ام که یک انسان فقط هنگامی حق دارد به انسان دیگر از بالا به پایین بنگرد که نا گزیر باشد او را یاری کند تا روی پای خویش بایست
ای هم پیمان با خدا وند ای انسان با کمال تاسف باید گفت مجموعه آموخته ها را زمانی در می یابیم باید بکار گیریم که آموخته ها را در چمدان گذارده و بد بختانه در بستر مرگ با خود می بریم
و چه زیبا خواهد بود آنچه را آموخته ایم قبل از ره سفر بکار گیریم
-
چون خداوند واسه تک تک بنده هاش ارزش قائله و نمیخواد آبروشون بره.
-
سلام
آيا ستار العيوب بودن ذات اقدس باري تعالي در اين دنيا براي ما بندگان گناه كار كافي است .
آيا در آن دنيا نيز گناهان ما در پوشش قرار دارند .
آيا ما بايد ستار العيوب بودن پروردگار عالم را سپر گناهان خود بدانيم يا فقط فرصتي است جهت استغفار.
بار الهي تو از سياهي گناه فاصله مي گيري و من آلوده خودم را به تو نزديك مي دانم غافل از اين كه سياهم.
-
خداوند همه بندگانش را دوست ميدارد حتى بنده عاصى واين راه بازگشت به خالق را باز ميگذارد ومهمتر اينكه خداى منان كمال مطلق است و اين يعنى همان وهمين خداى با همه صفات جليله وجميل
-
خدا ستار العیوب چون می دونه ما آدم ها همیشه بیشتر به کارهای بد کشش داریم تا به کارهای خوب واگه بخواد ستار العیوب نباشه دیگه هیچ وقت هیچ کس هدایت نمی شه
چون همه ما همیشه داریم گناه می کنیم ،اگه خدا بخواد همه گناه های ما رو به همه نشون بده دیگه وا ویلا می شه
-
سلام.من قبلا هم گفتم كه آوردن كلمه «هست» بعنوان فعل جمله غلط است و بايد به جاي آن از فعل«است» استفاده كرد .زيرا هست به معني شدن است و اينكه از اول نبوده و بعد خلق شده اما «است» يعني از ابتدا بوده است زيرا ستارالعيوبي از صفات خداون است و خداوند متصف به اين صفات بوده از ازل تا ابد.نكته ديگه اينكه در مقابل ستار العيوب بودن خدا ما بايد مواظب روز «يوم تبلي السرائر» هم باشيم .همانروزي كه پرده ها خواهد افتادو آشكار خواهد شد آنچه كه نهان بوده است. مراقب باشيم زيرا خداوند همه صفاتش را با هم دارد هم شديدالعقاب است و هم وهاب . پس بهتره كه همه صفات الهي با هم ديده شود تا خوش خيالي يا بد گماني برايمان پيش نيايد.قربون همه تون. مصطفي.
-
سلام علیکم
بنده اگر زنده هستم و ابرویی دارم بدلیل این عظمت ربوبی و ستار العیوبی بودن خداوند است.
اگر خداوند جل جلاله پرده از گناهان بر می داشت همه ی مخلوقات به جان هم می افتادند و یا اگر مثبت تر بیندیشیم همه از شرم و حیا جان به جان آفرین مسپاردند.
این ستار العیوب بودن خداست که روابط اجتماعی و خانوادگی را مستحکم نگه داشته...
والسلام علیکم و رحمه الله ...
-
چون فوق العاده مهربانِ....[golrooz]
-
سپاس خداوند را که خالق کلیه موجودات است
هیچ سازنده ای دوست ندارد عیوب محصولات خود را فاش نماید
و خداوند انسان را که از روح خودش آفریده ، و سپس در یک کالبد مادی آ نرا با هزاران نیاز قرار داده چگونه تمایل دارد عیوب آنرا فاش نموده و در جلو
سایر مخلوقات خود که دارای عیوب بزرگتر یا کوچکتر میباشند رسوا نماید .
[shaad]
ضمن آنکه خود میفرماید همه از خداییم وبسوی او باز میگردیم با تشکر
[labkhand]