پاسخ : هرچه فکر کردم عنوان مناسبی پیدانکردم شماهم بخوانید اگه تونستین عنوان بگین
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
عبدالله.
در تفسیر و توضیح و درک آیات یه نکاتی رو مینویسم که شاید به دردتون بخوره. این جملات رو هیچ جایی ننوشته طبق تجربه خودم میگم. منبع هم نداره اما اگه به کتب تفسیر مراجعه کنی خودت این نکات رو میتونی استنباط کنی
اول: در تفسیر هر آیه باید این را بدونی که شأن نزول آیه هیچوقت آیه را محدود نمیکند چون اگر محدود میکرد عمر قرآن مثه سایر معجزات تمام شده بود درحالی که با گذشت زمان بیشتر به موارد استفاده و کارساز بودنش می رسیم
دوم: در تفسیر و رسیدن به مفهوم آیه به حروفی که کلمات رو ربط می دهند باید دقت کرد
سوم: جملۀ اسمیه و یا فعلیه بودن آیه خیلی مهم است
چهارم: به حروف شرطیه در آیه باید دقت کرد در بعضی آیات شرطیه ها برا تأکید مطلب مورد نظر پشت سرهم قرار می گیرند
خیلی نکات هستن الان فقط بخاطر شما نشسته ام پشت لپ تاپ. همون که گفتم دیشب درد شدید داشتم نتونستم بخوابم یعنی در24 ساعت تقریبا 2 ساعت شایدم کمتر خوابیده ام خلاصه ناراحتی نذاشت بخوابم. از صبح هم رو فونت آیه کار میکردم چون سایت فونت آیه رو نداشت مجبور شدم عکس بگیرم بعد تاالان نشستم پشت لپ تاپ درحالی که دارم میفتم.اگه شما نظری نداشته باشین میرم دراز میکشم مغزم داره سوت میکشه.نکات زیادی برا تفسیر وجود داره که خستگی نمیذاره به ذهنم بیاد.بنده منتظر نظراتتم اگه نباشه امر کنین تا برم یه کم استراحت کنم. البته بی ادبیم رو میبخشین
شرمنده من اینترنتم قاطی کرد رفتم ! [nishkhand]
پاسخ : هرچه فکر کردم عنوان مناسبی پیدانکردم شماهم بخوانید اگه تونستین عنوان بگین
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
عبدالله.
سلام دوباره
فرق داشتنش که خیلی فرق دارند. تفسیر المیزان تقریبا تفسیر ثقیل و فلسفی است اما تفسیر نمونه مسائل رو بازتر کرده و به زبان ساده نگاشته شده است.بگذریم
حرف بنده هم همین است که خدا این آیه رو دربارۀ مردان فرستاده.ثانیا اجرت در صیغۀ موقت است ثالثا رفیق بازی را با زنان غیر مومن قدغن کرده چه برسد به زنان مومن. بعد نوشته «زنا کار و رفیق گیری» نگفته «زنا کار یا رفیق گری» این دو باهم خیلی فرق دارند.مثلا شما میگین فلانی زیبا و قشنگ است یعنی هر دو صفت در یک سطح قراردارند یگه نمیگی فلانی زیبا یا قشنگ است «یا» کلمات را جدا و «و» کلمات را وصل میکنه مثل (علی و احمد )بیایند با (علی یا احمد) بیاید فرق داره در اولی هردو باهم میان و در دومی یکی میاد ودر این آیه میگه زناکار و رفیق گر نباشد این آیه به شدت رفیق گری را نهی کرده است یعنی هم زنا کاری و هم رفیق گری را نهی کرده است.اگه تفسیر نمونه رو هم بخونی متوجه میشی
خب طبق این تفسیری که نوشتم دلیل این که گفته شده با زنان اهل کتاب رفیق گری نکنین این بوده : در دوستی و عشق ورزیدن با زنان یهودی و نصرانی بی بند و بار شوند و عشق به اون ها روشون تاثیر بذره و از اسلام برگردن !
ینی این در مورد مومنان صدق نمی کنه ... چه بسا که اگه با یک فرد مومن دوستی کنی یه چیزی هم ازش یاد میگیری و بیشتر به دین گرایش پیدا می کنی .
و برای این مثالی که گفتین : جمله ی فلانی زیبا و قشنگ است در زبان فارسی اشتباهه و نباید دو تا صفت هم معنی رو باهم آورد. هر دو صفتی هم که با "و" به هم وصل بشن هم معنی نیستن !
مثلا" : فلانی زیبا و مؤدب است . و تو این جمله زیبا و مؤدب هم معنی نیستن. اما این که منظور هم زیبا و هم مؤدب هست درسته. و تو آیه ی 5 سوره ی مائده هم از "زناکاری و رفیق گری" منظور همونه که شما گفتین. ینی هم زناکاری رو نهی کرده هم رفیق گری ! ولی این به این معنی نیست که این 2 تا در یک سطح باشن. ( نظر شخصیمه )
حالا با توجه به این که زنان اهل کتاب تو اون دوران بودن ( منظورم اینه که با هم تو یک شهر یا به صورت کلی در نزدیکی هم زندگی می کردن تو اون زمان) اما الان تو کشور ما تعدادشون خیلی کمه نسبتا" و این که قرآن برای همه ی زمان هاست ... اگر ما با شرایط الان کشور خودمون بخوایم اینو تطبیق بدیم می تونیم از این آیه نتیجه بگیریم که نباید با کسی که عقایدش ممکنه عقاید مارو خراب کنه و یا به صورت کلی روی ما تاثیر بدی بذاره دوستی کنیم یا به عبارتی باید از رابطه با این افراد دوری کنیم.
اما این روابط دوستانه و سالم داشتن با دیگران رو رد نمی کنه . تازه بیشتر تشویق هم می کنه. میگه با اون ها (زنان اهل کتاب) به خوبی و با شرافت رفتار کنین تا با رفتار درست و محبت آمیز شما و اسلام به دلشون بشینه .
ممنونم بابت مطلب آموزندتون
[shaad]
ولی باورم نمیشه که دوستی هم سطح زنا باشه!!![taajob]
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
Evil girl
ینی این در مورد مومنان صدق نمی کنه
اگه صدق نمیکنه پس چرا خدا از زنان مومن حرف زده؟ به آیه توجه کنین اول گفته زنان مومن بعد از زنان اهل کتاب گفته. اگه این آیه در مورد زنان مسلمان نیست پس چرا خدا اول از زنا مسلمان گفته؟ در قرآن باید به مقدم و موخر هم توجه کرد.زنان مومن(مسلمان)آنقد مهم هستند که خدا آنان رو مقدم بر زنان اهل کتاب آورده یعنی در احکامی که خدا دستور داده زنان مومن مقدم تر هستند.قبلا از حرف«واو»گفتیم به این توجه کنین: خدا گفته (زنان پاکدامن مومن و زنان پاکدامن اهل کتاب) یعنی در هر دو مورد باید رعایت کرد علاوه بر این زنان مومن حتی مقدم تر هستند چون اول آمده. اگه طبق گفتۀ شما بود نباید زنان مومن را می آورد.
واین حرف شما{در دوستی و عشق ورزیدن با زنان یهودی و نصرانی بی بند و بار شوند و عشق به اون ها روشون تاثیر بذره و از اسلام برگردن !}
تفسیر قسمت آخر آیه است نه وسط آیه یعنی این قسمت که می فرماید{ومن یکفر بالایمان فقد حبط عمله ...} که در مورد باطل شدن عمل حرف می زند. دوستی را خدا در این آیه به شدت نهی کرده است و إلا لزومی نداشت زنان مومن را بیاورد
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
عبدالله.
اگه صدق نمیکنه پس چرا خدا از زنان مومن حرف زده؟ به آیه توجه کنین اول گفته زنان مومن بعد از زنان اهل کتاب گفته. اگه این آیه در مورد زنان مسلمان نیست پس چرا خدا اول از زنا مسلمان گفته؟ در قرآن باید به مقدم و موخر هم توجه کرد.زنان مومن(مسلمان)آنقد مهم هستند که خدا آنان رو مقدم بر زنان اهل کتاب آورده یعنی در احکامی که خدا دستور داده زنان مومن مقدم تر هستند.قبلا از حرف«واو»گفتیم به این توجه کنین: خدا گفته (زنان پاکدامن مومن و زنان پاکدامن اهل کتاب) یعنی در هر دو مورد باید رعایت کرد علاوه بر این زنان مومن حتی مقدم تر هستند چون اول آمده. اگه طبق گفتۀ شما بود نباید زنان مومن را می آورد.
واین حرف شما{در دوستی و عشق ورزیدن با زنان یهودی و نصرانی بی بند و بار شوند و عشق به اون ها روشون تاثیر بذره و از اسلام برگردن !}
تفسیر قسمت آخر آیه است نه وسط آیه یعنی این قسمت که می فرماید{ومن یکفر بالایمان فقد حبط عمله ...} که در مورد باطل شدن عمل حرف می زند. دوستی را خدا در این آیه به شدت نهی کرده است و إلا لزومی نداشت زنان مومن را بیاورد
ببینین تفسیر این آیه 30 صفحه ست ! من که نمی تونم همشو اینجا بنویسم ... تو تفسیر نوشته که این آیه منت میذاره بر سر مومنان که در بعضی چیز ها سخت گیری ها رو کمتر کردن براشون ... و گفته که اول چیزی رو که خود مومن میدونسته و ازش مطمئن بوده بیان شده و بعد از اون چیزی که زیاد مطمئن نبوده ورده شده که شک مومن بر طرف بشه ...مثل این که تاجری به خدمتکارش میگه همه ی اموال من مال تو و مثلا" فلان پولی که فلان جاست هم مال تو. الان قضیه ی زنان مومن و زنان اهل کتاب هم مثل همینه .
البته زنا کاری ب زنان مومن که 100 درصد حرامه . اما اون قوانین تو یات قبل هم گفته شده و شکی درش نیست .
حالا اصلا" این حرف شما که میگید رفیق گیری هم زنان مومن و زنان اهل کتاب حرامه و در سطح زناست درست . به نظر شما این دوستی به چه معنیه ؟ یعنی هر دوستی و محبت کردنی به جنس مخالف حرامه ؟ در حد زنا ؟ در صورتی که همیشه به دوستی با هم دیگه و محبت کردن به هم نوع توصیه شده ؟
از نظر من محبت ها فرق می کنن ... یکی محبت برادرانه ست و یکی محبت چاپلوسانه !!! نباید اینا رو یکی کرد !
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
ma_ho
ولی باورم نمیشه که دوستی هم سطح زنا باشه!!!
سلام
ممنون از لطفتون
دوست عزیز قرآن آنقدر احکامی در خود دارد که از آن بی خبر هستیم. متأسفانه درجامعۀ ما، افکار را از فیلتر قرآن و اسلام رد نمیکنیم بلکه قرآن و اسلام را از فیلتر عقل عبور می دهیم برای همین است که بدعت را در جامعه رواج میدهیم و از احکام غافل هستیم چون بعضیا مسائل روز را با افکارشون میسنجند و میگویند این همان مسائل روز است اما غافل از اینکه مسائل روز با افکار ماها کاری ندارد. بیشتر از اینکه پیشگیری کنیم منتظر درد میشویم تا بعد دنبال درمان برویم. چندین سال است که تلویزیون ما مستقیم رابطۀ عاشقی را تبلیغ می کرد اما حالا که مثه غرب فهمیدن که دارند به بن بست میرسند و آمار طلاق وحشت آور است دنبال ساختن فیلمهایی مثه فیلم«زمانه» هستند تا بگویند درپنهانی عاشق هم نشوید و اگه شدید خانواده را در جریان بزارید و باحالت عاشقی ازدواج نکنید که ضررهای زیادی دارد.
این است آثار وحشتناک اسلامی که از فیلتر عقل ما عبور میکند .ما باید یاد بگیریم که عقل ماها باید از فیلتر اسلام و قرآن بگذرد نه برعکس.آمار طلاق به این اندازه در جامعه ای که دم از اسلام میزند واقعا شرم آور است.چارۀ کار فقط پناه بردن به قرآن است.
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
Evil girl
یعنی هر دوستی و محبت کردنی به جنس مخالف حرامه ؟ در حد زنا ؟ در صورتی که همیشه به به دوستی با هم دیگه و محبت کردن به هم نوع توصیه شده ؟
از نظر من محبت ها فرق می کنن ... یکی محبت برادرانه ست و یکی محبت چاپلوسانه !!! نباید اینا رو یکی کرد
آخه این حرف شما ربطی به رابطۀ پنهانی نداره. همکارها باهم یه نوع دوستی دارند اما سخن در اینجا همان رابطۀ پنهانی است
حالا یک سوال :آیا در جامعۀ ما رابطۀ دوستی کم است یا زیاد؟ همه می دانیم که حتی در دوران ابتدایی این رابطه نفوذ کرده است. حالا برگردیم به آمار طلاق.آیا این آمار شرم آور نیست؟ خب این همان نتیجۀ رابطه هاست.چندین نفر بخاطر مشکل رابطه و سوء ظن طلاق می گیرن. باور کنین این وضع خیلی وحشتناک است.
محبت برادرانه همان تو محیط کار کمک میکنه نه اینکه رابطه پنهانی داشته باشند. این آیه رو همه در زندگیمان تجربه خواهیم کرد
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
عبدالله.
آخه این حرف شما ربطی به رابطۀ پنهانی نداره. همکارها باهم یه نوع دوستی دارند اما سخن در اینجا همان رابطۀ پنهانی است
حالا یک سوال :آیا در جامعۀ ما رابطۀ دوستی کم است یا زیاد؟ همه می دانیم که حتی در دوران ابتدایی این رابطه نفوذ کرده است. حالا برگردیم به آمار طلاق.آیا این آمار شرم آور نیست؟ خب این همان نتیجۀ رابطه هاست.چندین نفر بخاطر مشکل رابطه و سوء ظن طلاق می گیرن. باور کنین این وضع خیلی وحشتناک است.
محبت برادرانه همان تو محیط کار کمک میکنه نه اینکه رابطه پنهانی داشته باشند. این آیه رو همه در زندگیمان تجربه خواهیم کرد
خب این رابطه ی پنهانی که شما میگی بده واسه وقتیه که ازدواج کردی ! البته رابطه کلا" پنهانیش بده . ولی الان خانواده ها نمی پذیرن که مثلا" 2 تا دختر و پسر با هم دیگه خوب باشن و به هم محبت کنن و با هم دوست باشن .
البته دوستی به معنی حقیقی دوستی ! نه که این روابط دوست دختر دوست پسری الان که همه چی توش هست به جز دوستی !!! اگه همه باهم خوب و مهربون باشن و با هم دوست باشن و این عادی شده باشه دیگه مثلا" وقتی یه پسری میاد به یه دختری میگه وای تو چقد خوبی اون دختره 1 دل نه 100 دل عاشق پسره نمیشه ! این جور عاشقیاس که به طلاق ختم میشه ! البته اینم انکار نمی کنم که الان روابط تو جامعه ی ما به این سالمی نیست !!!
هر چیزی خوب و بد داره .... وقتی خدا میگه با اینا دوستی نکنین به این معنی نیس که باید جدی جدی برخورد کنین و ازاونا دوری کنین . یه جا میگن بده این که باهم دوستی کنین یه جا میگن همه باهم مثل خواهر و برادر دینی باشین . شما باید برداشت کنی که این دوستی که اینجا گفته به چه معنیه .
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
Evil girl
این حرف شما که میگید رفیق گیری هم زنان مومن و زنان اهل کتاب حرامه و در سطح زناست
راستی این حرف بنده نبوده. تو تفاسیر هست. بنده از ماهنامۀ قرآنی بشیر نوشتم و در این این ماهنامه از کتب تفاسیر معتبر استفاده میشه
آقا پسرها باید بجای رابطه پنهانی داشتن دنبال تلاش برا ازدواج باشند و معشوقه رو برا همیشه بدست بیارن نه اینکه رابطه پنهانی باشه. و این رابطۀ پنهانی به ضرر خانم است چون خانم از لحاظ عاطفی و احساسی خیلی حساستر از آقاست.به آقایون هشدار داده.تلاش برا رسیدن به معشوق یه چیز دیگه است و رابطه پنهانی داشتن یه چیز دیگه. چه اشکالی داره اگه یکی رو بخوای و برا رسیدن بهش تلاش بکنی اما وقتی رابطه در بین باشه تلاشی برا رسیدن نخواهد بود و شدت رابطه با شدت تلاش درست عکس هم هستند. بنده چندین پسرو میشناسم اول عاشق شدن بعد موفق به رابطه شدن بعده یه مدت عوضش کرده حتی دختر بهش زنگ زده پسره گفته برو ازدواج کن من وشما باب هم نیستیم. حتی بعده عروسی دختر بایکی دیگه یه زنگی به هم زده اند. بعد یه نفر دیگه که میشناسم دنبال شغل بود تا ازدواج کنه اما بعد از رابطه و پیدا کردن شغل میگه مگه دیوونه ام که با این تورم ازدواج کنم گفتم چرا پس با احساسات دختر مردم بازی کردی میگه خب بره با یکی دیگه ازدواج کنه
خدا که با خوشی و لذت ماها مشکل نداره فقط میگه این خوشی آنی تبدیل به ناراحتی طولانی خواهد شد. خدا خودش خبر داره که چندین نفر رو میشناسم که با برقراری رابطه تمایل به رسیدن نداشته ولی حتی یک نفررو سراغ ندارم که برعکس این باشه. ببینین شما دخترها عاطفی هستین اما بدونین که باید پسرهارو آنطور که آفریده شده اند بشناسین نه اینکه رویایی ببینیدشین. پسر تا وقتی که در عطش رسیدن است تلاش خواهد کرد و با ایجاد رابطه این تلاش کمرنگ خواهد شد و شدت رابطه با شدت تلاش رابطۀ معکوسی دارند شدت رابطه بیشتر به همان اندازه شدت تلاش کمتر خواهد بود. من خودم پسر هستم و پسرهارو میشناسم باور کنین رابطه داشتن از شدت تلاش خواهد کاست تا به دست نیاورده چاپلوسی خواهد کرد وبعضی از این حرفایی که پسرها میزنن نتیجۀ فشار عاطفی است که در نتیجه به دست آوردن و رابطه اون احساس کمتر خواهد شد رابطه داشتن نشانه ی اینه که به احتمال قوی نمی رسی و خدا این اجازه را برا مردها نداده تا احساسات پاک دخترها جریحه دار نشه. پسرهارو آنطور که آفریده شدند بشناسین. خدا خودش آفریده و خودش بهتر از ما میدونه که چه اخلاق و رفتارها و ویژگیهایی دارند پس خودش طبق این صفات دستور صادر میکنه همانطور که سازندۀ لوازم الکترونیکی بهتر می داند چه نرم افزاری بهترین کارایی را برا وسیله اش خواهد داشت.خالق ما بهتر ماهارو میشناسه و میدونه چه ویروسهایی را به اسم نرم افزار برا ما قالب میکنند براهمین خودش نرم افزارهارو ارائه میده و همچنین آنتی ویروسهایی رو هم داده تا در صورت ویروس افتادن خودمان را اسکن کنیم. مخلوقات را آنطور که هستند بشناسیم نه آنطور که دلمان می خواهد باشند. پسرهارو آنطور که خلق شده اند بشناسین تا شکست نخورین. البته نعوذبالله پسرها بد آفریده نشده اند این صفات پسرانه بخاطر برقراری رابطه عاشقی با یک نفر همسر آفریده شده که اگه رعایت نشه تبدیل به بی وفایی و شکست دخترها خواهد شد. منظورم این است که حقایق را بشناسیم. هرچه باشیم مخلوق خداییم و خدا ماهارو بهتر از خودمان میشناسد
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
Evil girl
2 تا دختر و پسر با هم دیگه خوب باشن و به هم محبت کنن و با هم دوست باشن
خب مومنۀ خدا این همان رابطۀ پنهانی است دیگه. و این باعث شکست خواهد شد. باید عبرت گرفت .نه قرآن نگفته خواهر و برادر باشین و پنهانی مثلا اس ام اس بدین. آخه این فقط به ضرر خانم است. باور کن پسرها اونجوری که فکر میکنین آفریده نشده اند.