من کاری به علتهایی که در پست اول اومده ندارم و به درستی و غلطی اش هم کاری ندارم. (چون خیلی وقتا از این جریانات گفته میشه که احساسات ملی ما برانگیخته بشه)
اما چرا ما برای اینکه یه مسئله رو جا بندازیم و راه درست رو نشون بدیم حتما باید بر مبنای ملی گرایی باشه و جنگ بین اعراب و ..
بنده هم مثل همه شما عزیزان مخالف جکها و لطائف قومی و قبلیه ای هستم و اشتباه می دونم حتی جوک هایی که طبق شخصیت های ملی و مذهبی ساخته میشه. اینها همه اشتباهه.
یه جایی در بین گروهی از اهل علم (دانشجویان و طلاب) این مسئله رو گفتم :
کسی که می خواد از آب گل آلود ماهی بگیره
میاد اول یک جوک قومیتی برای ما می سازه (که حتما نیاز نیست ریشه و داستانی هم داشته باشه) و بین قومیت ها اختلاف می اندازه
میاد برای شخصیت های ملی ما جوک می سازه و بین مردم رواج پیدا میکنه تا کسانی رو خوشحال کنه در برابر ملی گرایی می ایستند
میاد برای شخصیت های مذهبی ما جوک می سازه و بین مردم رواج پیدا می کنه تا کسانی رو خوشحال کنه که در برابر مذهب و مذهبیون می ایستند
و همینطور برای گرایش های دیگه
خوب این وسط ما هم ناخواسته بیان می کنیم و مدتی که گذشت متوجه میشیم خودمون احترام بزرگان خودمون رو حفظ نکردیم چه ملی چه مذهبی! در صورتی که همه این بزرگان از هم وطنان و از کسانی بودند که با علم یا حرکت یا .. خودشون به مردم خدمت کردند.
به همین خاطر هست که میگم حتما نیاز نیست ما احساس ملی گرایی یا مذهبی مون رو برانگیزانیم بلکه همینکه انسانیت داشته باشیم باید دست از ساخت و ترویج این جک ها برداریم و خودمون به بزرگی خودمون بیافزاییم..
علاقه مندی ها (Bookmarks)