سلام محمد جان
حرف این مشاور چیه؟ اینکه رابطه دوستی رو توجیه نکنید. همین! تمام استدلالش برای همین یک جمله است.
و این نوع رابطه رو نفی نکرده که : دو نفر نامحرم به دور از مسائل احساسی و واقعا کاری یا تحصیلی یا تعارفات فامیلی .. با هم مرتبط هستند.
بله اخطار داده اند که ساده نگیرید و احتمال بدهید که شما هم ممکن است دچار اشتباه شوید. این احتمال هم خوبه از نظر عقل بد نیست. چرا که هیچ انسانی نباید به خودش صد در صد مطمئن باشه چون اطمینان صد در صد به درستی کار خود پله ی اول اشتباهه. (مگر اینکه طبق حکم خدا عمل کنیم)
بنده خودم در همین سایت زیاد داشتم مواردی که دقیقا طبق گفته ی این مشاور محترم با توجیهات به رابطه ادامه داده شده و بعد با گریه و .. ختم شده! و یک مسئله ای که در اون غالبا نتیجه معکوس هست و آینده ی تاریکی داره هیچ وقت بصورت عموم مجوز صادر نمیشه. بلکه حتی اگر احتمال کمی هم وجود داشته باشه که بعضی روابط به اونجا کشیده نشه, نمی توان مجوزی برای همه و کلی صادر کرد.
و این هم منطقی به نظر می رسه که وقتی یک مشاوره با مراجعه و پرسش افراد زیادی در خصوص یک موضوع مواجه میشه، سعی می کنه که طرف مقابلش رو قانع کنه که اون رابطه ای که دنبالش هست دوستی است. و برخواسته از یک نیاز درونی. نه یک رابطه ی کاری یا تحصیلی صرف که واقعا و بینی و بین الله چیزی توش نیست.
------------
در ضمن سوال کننده دنبال دلیل بودند که مشاور هم دلیل ها رو با توضیح و مصداق بیان کردند. و سوال کننده دنبال درس اخلاق نبودند. بلکه دنبال دلیل منطقی بودند. جالبه وقتی از دعوت به خوبی و تقویت عقاید درونی سخن گفته میشه ..بحث اینکه منطقی و عقلانی پاسخ بدید طلب میشه. و برعکس...
البته این رو هم قبول دارم که مشاور چون میداند سوال کننده دقیقا سردوراهی انتخاب است, سعی کرده با بیانات متناوب ایشون رو قانع کنه. و چون ما در مقام و حس و حال اون سوال کننده نیستیم این بیان برای ما مقداری توضیح و تاکیدش زیاد به نظر می رسد.
----------
بنده هر دو جنبه رو قبول دارم که باید باشه. اما ما نباید بخاطر یک سوال و جوابی که درست هم هست. و در مورد یک بعد خاصی از مسئله است, چون به همه ی ابعاد نپرداخته, همین سوال و جواب رو هم قیدش رو بزنیم. بلکه این پاسخ در جای خودش مناسب و خوب است . و مقتضی است در جای خودش هم ابعاد دیگر مسئله (خودسازی .. تقویت اعتقادات و .. ) مطرح و بیان بشه.
![]()

علاقه مندی ها (Bookmarks)