موافقم باهات. اما مسئله اصلی اینه دوست من که اینی که میگی شرایط بیرونی هستش... بله شما برو شرکت گاز استخدام شو ببین چه بلایی سرت میارن! نمونه دیگش مپنا... مدیریت پروژه های نیروگاهی ایران که دیگه از اون گردن کلفتاست... 20% مهندساش نخبه های تراز اول کشورن که تمام کار به دوششونه برای ماهی 2 میلیون که خدایی خیلی کمه برای یه همچین آدمهایی.. در عوض 80% کسایی هستن که فقط با پارتی رفتن سر کار و هیچ چیز نمیفهمن... اینو با قاطعیت میگم چون به حد کافی توی محیط نیروگاه باهاشون برخورد داشتم که متعجب بودم یه بچه مدرسه ای راهنمایی که درس حرفه و فه خونده از این بیشتر حالیشه! اما پس چرا سر و دست میشکنه برای مپنا؟ اون نخبه برای 2 میلیون نرفته اونجا... مپنا یعنی یه رزومه سنگین... دو سال اونجا کار میکنه میگه خدافظ... من اینو میگم که بله از این اتفاقا میوفته اما در عوش چند ده تا آدم رو برات مثال بزنم و شماره تلفنشونو بهت بدم باهاشون صحبت کنب ببینی بدون کوچکترین پارتی رفتن سر کار... بخصوص توی بخش خصوصی بخصوص توی این برهه که از نظر مالی تو تو فشارن و مدیر عامل یه شرکت پول اضافی نداره بده به پسر دختر خالش! من میگم اینا هست درست... اما یه کسی که تازه فارغ التحصیل شده نباید ناامید باشه که من پارتی ندارم... و نباید یکی دو سال اول به فکر حقوق و پول باشه... مشکل اکثر کسانی که من از نزدیک دیدم و آیه یاس میخوندن این بود که بهد از یه ربع حرف زدن خودش میدید بیش از اینکه مشکل توی جامعه باشه توی افکار خودشه که نمیتونه به مساله درست نزدیک شه... بهترین راه برای پیدا کردن کار اینه که قبل از اینکه بریم برای مصاحبه و ... خودمونو بذاریم جای کارفرما و فکر کنیم که به اون شخص چه پیشنهادی میشه داد که نتونه رد کنه... من یک سال برای 200 هزار تومن کار میکردم!! همه میخندیدن بهم... چون کار کارگاهی و واقعا سخت بود... بعد از 4 ماه عملا شده بودم همه کاره کارگاه... بعد از یک سال که کار تموم شد از اون شرکت اومدم بیرون... بارها بعدش زنگ زد گفتم شرمنده جایی که اولین کارم باشه به چشم کارآموز بهم نگاه میشه و نمیام... این یه معامله هستش من کار یاد گرفتم در عوض اون نیرویی که باید میگرفت و ماهی حداقل 800 تومن میداد و براش با 200 تومن انجام دادم (منهای 3-4 ماه اول که کار دستم بیاد)... فارغ التحصیلهای الان به حد کافی نگران و افسرده هستن بهش دامن نزنیم
علاقه مندی ها (Bookmarks)