ممیزی تقریبا یک نوع بازرسی وکنترل محسوب میشه.البته اسم بازرسی تقریبا یک اسم غیر قابل قبول در تعریف ممیزی ب حساب میادا ولی واسه این ک زبون ساده ای بکار ببرم ازش استفاده میکنم.
البته اگه کنترل رو ب سه دسته بتونیم تقسیم کنیم وب صورت یک هرم در نظر بگیریم از پایین ب بالا هرم بنا ب درجه اهمیت میتونیم بگیم ک قسمت پایین هرمومیتونیم کنترل محصول در نظربگیریم
ک بهش بازرسی میگن واگه دقتم کنید میبینید یه حجم گسترده ی از هرم ب قسمت پایینش بستگی داره ک بازرسی ماست و معمولا بعداز تولی هر محصول صورت میگیره.
قسمت وسط این هرمم کنترل فرآیندمونه ک بهش عادیت(آدیت)(دقیقا خودمم املاشو نمیدونم و عذرخواهی میکنم بخاطر احیانا اشتباهم)میگن ک تقریبا ب کنترل کل فرایندها یک پرزه میپردازه.
قسمت راس هرمم ک ب کنترل کل سیستم موجود میپردازه بهش ممیزی میگن.
بطور کلی درجه اهمیت این کنترلها رو از راس هرم درنظر میگیرن یعنی قسمت فوقانی(ممیزی)از درجه اهمیت بالایی برخورداره.هرچند ک گستره ی حجمی کمی تو هرم داره و ممکن این کنترل تو بازه ی زمانی طولانی صورت بگیره.البته باید توجه داشت ک این درجه بندی الزامی توش نیست چون تا پایه ی هرم محکم نباشه احتمال سست بودن سیستمو فراهم میکنه پس میشه گفت هرکدوم از این 3 کنترل تو جای خودشون مهم ب حساب میان.
البته بازم بگم دوستان اینا برداشتایی بوده ک من از ممیزی و بازرسی یا کنترل داشتم شاید الزاما درست نباشه ولی دیدگاه منه و اگه اشتباهاتی داخلش هست دوستان اصلاح کنن خوشحال میشم.ممنون
علاقه مندی ها (Bookmarks)