دوست عزیز، به سایت علمی نخبگان جوان خوش آمدید

مشاهده این پیام به این معنی است که شما در سایت عضو نیستید، لطفا در صورت تمایل جهت عضویت در سایت علمی نخبگان جوان اینجا کلیک کنید.

توجه داشته باشید، در صورتی که عضو سایت نباشید نمی توانید از تمامی امکانات و خدمات سایت استفاده کنید.
صفحه 1 از 2 12 آخرینآخرین
نمایش نتایج: از شماره 1 تا 10 , از مجموع 13

موضوع: درخواست كمك براي ساخت ساعت ديجيتال با اي سي 7473

کاربر جدید
    رشته تحصیلی
    بـــــر قــــــ قــــــدرتـــــــ
    ارسال تشکر
    17
    دریافت تشکر: 10
    قدرت امتیاز دهی
    0
    Array

پیش فرض درخواست كمك براي ساخت ساعت ديجيتال با اي سي 7473

سلام از مهندسين محترم ميخوام با توجه به وقت كمي كه دارم اين مطلب را براي بنده شفاف سازيد خواهش .........منتظر ج شما هستم من يك ساعت ديجيتالي ميخوام كه با اي سي 7473 ساخته شده باشه و دقيقه و ساعت رو به صورت 24 ساعته شمارش كنه خواهشا كمكم كنيد از شرمندگيتون در ميام .......اگر ميتونين فايل پروتوس اونو برام بفرستين ......؟؟؟؟؟؟؟؟خواهشا
    koshae68@yahoo.com
    ویرایش توسط saber01 : 2nd September 2012 در ساعت 04:38 PM

2. 2 کاربر از پست مفید saber01 سپاس کرده اند .

دوست جدید
    ارسال تشکر
    421
    دریافت تشکر: 839
    قدرت امتیاز دهی
    2520
    Array

پیش فرض پاسخ : درخواست كمك براي ساخت ساعت ديجيتال با اي سي 7473

نقل قول نوشته اصلی توسط saber01 نمایش پست ها
    سلام از مهندسين محترم ميخوام با توجه به وقت كمي كه دارم اين مطلب را براي بنده شفاف سازيد خواهش .........منتظر ج شما هستم
    koshae68@yahoo.com
    سلام دوست عزیز.
    من تا جایی که بتونم کمکت میکنم ولی توی همین تاپیک نه به ایمیل شخصی شما. اینجوری چند نفر دیگه هم میتونن از بحث استفاده کنن. درسته؟!

فقط همین اول بگم که من رشتم برق و الکترونیک نیست ولی چون دیدم دیگر دوستان هنوز چیزی نگفتن به خودم اجازه اظهار نظر دادم.

خب همینطور که میدونیم این آی سی در اصل دو فلیپ فلاپ نوع JK هستش. پس من فکر میکنم که شما باید چند مورد از ابهامات اساسی رو ابتدا شفاف کنی تا بقیه موضوع رو باهم شفاف کنیم!!

مورد اول منبع کلاک چی باشه؟ آیا از قبل تعیین شده؟ مورد دوم اینکه ساعت باید شامل ثانیه ها هم باشه؟ یا نه؟ مورد سوم هم ترجیح میدم نگم چون همش دردسره!!

4. 3 کاربر از پست مفید emer62304 سپاس کرده اند .

دوست جدید
    ارسال تشکر
    421
    قدرت امتیاز دهی
    2520
    Array

چون این تاپیک تقریبا مرده تصمیم گرفتم خودم به صورت خودجوش اقدام کنم! تا حداقل این تاپیک یه جنبه آموزشی پیدا کنه!

دوست خوبمون جواب سوالای منو نداد پس منم سعی میکنم به بدنه کلی ماجرا بچسبم و فرعیات رو فعلا در نظر نگیرم.

خب از فلیپ فلاپ شروع کنیم. یه جمله معروف میگه که "هااا ایی که وَگویی یعنی چَه؟؟" فلیپ فلاپ یه قطعه الکترونیکی (در اصل یه مدار) هست که دوحالت داره و میتونه یکی از این حالتها رو حفظ کنه. برای روشن تر شدن قضیه این عکس که از ویکی جون قرض گرفتم رو نگاه کنید.

اگر R و S ورودی باشن و Q و 'Q خروجی باشن، اونوقت دو حالتی که بالا گفتم میشه این:
    1- S ولتاژ داشته باشه (یک باشه) و R گراند باشه (صفر باشه) اونوقت Q ولتاژ داره
    2- R ولتاژ داشته باشه (یک باشه) و S گراند باشه (صفر باشه) اونوقت 'Q ولتاژ داره
    و صد البته همونطور که میبینید نیازی هم نیست که ورودی ها در همین حالت باشن تا خروجی داشته باشیم

فقط اینو توجه کنید که من جوری دارم توضیح میدم که ماجرا خیلی ساده مشخص بشه، توضیحات من خیلی ناقصه و اصل قضیه یه مقدار متفاوته.

فلیپ فلاپ چهار نوع مختلف داره که ما در اینجا با نوع JK کار داریم. این مدل فرقش اینه که یک ورودی اضافه داره که تا تغییر نکنه وضعیت خروجی ها هم تغییر نمیکنه (همون کلاک). یکی از کاربردهای خوب این نوع از فلیپ فلاپ وضعیت toggle هستش که تو ساخت این ساعت کاربرد داره. برای اینکه فلیپ فلاپ در این حالت قرار بگیره باید دو ورودی اصلی یک باشن و با هر تغییر وضعیت کلاک، خروجی ها وضعیتشون باهم عوض میشه.

خب اگر ما چند فلیپ فلاپ رو در این حالت قرار بدیم و به صورت سری به هم وصلشون کنیم، یعنی خروجی فلیپ فلاپ اول، ورودی کلاک فلیپ فلاپ بعدی باشه و الی آخر. به این ترتیب یه کانتر چندبیتی بوجود آوردیم. مثلا اگه چهار تا رو باهم سری کنیم یه کانتر 4 بیتی بوجود آوردیم که در نتیجه تا عدد 15 میشمره! این عکسو ببینید.

این یه قسمت از مدار همین ساعته که تو پروتئوس طراحی کردم. اگه دقت کنید با یک گیت NAND مانع از این شدم که کانتر از 9 بالاتر بره. با استفاده از یک سون سگمنت هم عدد فعلی رو میتونیم ببینیم.
    با استفاده از این کانترها به راحتی میتونیم یک ساعت دیجیتال بدون استفاده از میکروکنترلر درست کنیم!
    خب ساعت از یک صبح رد شده و منم فردا باید برم سر کار. واسه همین فقط عکس مدار کلی رو میزارم و دیگه بیشتر از توضیح نمیدم هرچند که فکر کنم این تاپیک به غیر از خودم مشتری دیگه ای نداره!

ویرایش توسط emer62304 : 30th August 2012 در ساعت 03:49 PM دلیل: لینک عکس ها مشکل داشت

6. 7 کاربر از پست مفید emer62304 سپاس کرده اند .

دوست جدید
    ارسال تشکر
    421
    قدرت امتیاز دهی
    2520
    Array

چون این تاپیک تقریبا مُرده تصمیم گرفتم خودم به صورت خودجوش اقدام کنم! تا حداقل این تاپیک یه جنبه آموزشی پیدا کنه!

دوست خوبمون جواب سوالای منو نداد پس منم سعی میکنم به بدنه کلی ماجرا بچسبم و فرعیات رو فعلا در نظر نگیرم.

خب از فلیپ فلاپ شروع کنیم. یه جمله معروف میگه که "هااا ایی که وَگویی یعنی چَه؟؟" فلیپ فلاپ یه قطعه الکترونیکی (در اصل یه مدار) هست که دوحالت داره و میتونه یکی از این حالتها رو حفظ کنه. برای روشن تر شدن قضیه این عکس که از ویکی جون قرض گرفتم رو نگاه کنید.

اگر R و S ورودی باشن و و خروجی باشن، اونوقت دو حالتی که بالا گفتم میشه این:
    1- S ولتاژ داشته باشه (یک باشه) و R گراند باشه (صفر باشه) اونوقت Q ولتاژ داره
    2- R ولتاژ داشته باشه (یک باشه) و S گراند باشه (صفر باشه) اونوقت 'Q ولتاژ داره
    و صد البته همونطور که میبینید نیازی هم نیست که ورودی ها در همین حالت باشن تا خروجی داشته باشیم

فقط اینو توجه کنید که من جوری دارم توضیح میدم که ماجرا خیلی ساده مشخص بشه، توضیحات من خیلی ناقصه و اصل قضیه یه مقدار متفاوته.

فلیپ فلاپ چهار نوع مختلف داره که ما در اینجا با نوع JK کار داریم. این مدل فرقش اینه که یک ورودی اضافه داره که تا تغییر نکنه وضعیت خروجی ها هم تغییر نمیکنه (همون کلاک). یکی از کاربردهای خوب این نوع از فلیپ فلاپ ها وضعیت toggle هستش که تو ساخت این ساعت کاربرد داره. برای اینکه فلیپ فلاپ در این حالت قرار بگیره باید دو ورودی اصلی یک باشن و با هر تغییر وضعیت کلاک، خروجی ها وضعیتشون باهم عوض میشه.

خب اگر ما چند فلیپ فلاپ رو در این حالت قرار بدیم و به صورت سری به هم وصلشون کنیم، یعنی خروجی فلیپ فلاپ اول، ورودی کلاک فلیپ فلاپ بعدی باشه و الی آخر. به این ترتیب یه کانتر چندبیتی بوجود آوردیم. مثلا اگه چهار تا رو باهم سری کنیم یه کانتر 4 بیتی بوجود آوردیم که در نتیجه تا عدد 15 میشمره! این عکسو ببینید.

این یه قسمت از مدار همین ساعته که تو پروتئوس طراحی کردم. اگه دقت کنید با یک گیت NAND مانع از این شدم که کانتر از 9 بالاتر بره. با استفاده از یک سون سگمنت هم عدد فعلی رو میتونیم ببینیم.
    با استفاده از این کانترها به راحتی میتونیم یک ساعت دیجیتال بدون استفاده از میکروکنترلر درست کنیم!
    خب ساعت از یک صبح رد شده و منم فردا باید برم سر کار. واسه همین فقط عکس مدار کلی رو میزارم و دیگه بیشتر از توضیح نمیدم هرچند که فکر کنم این تاپیک به غیر از خودم مشتری دیگه ای نداره!

8. 4 کاربر از پست مفید emer62304 سپاس کرده اند .

کاربر جدید
    رشته تحصیلی
    ارسال تشکر
    17
    قدرت امتیاز دهی
    0
    Array

سلام دوست عزيز از اين كه كمكم كرديد ممنونم ولي اي كاش زود تر ميگرفتم وقت از دست رفت حالا دوست خوب بهتر بود فايل پروتوس اونو ميزاشتي تا بتونم اجراش كنم كارت عاليه ......

10. کاربرانی که از پست مفید saber01 سپاس کرده اند.

دوست جدید
    ارسال تشکر
    421
    قدرت امتیاز دهی
    2520
    Array

سلام دوست عزیز.

ببین چنتا سوال ازت پرسیدم که هنوز جواب ندادی!

1- منبع کلاک چی باشه؟ توضیح بده
    2- این ساعتی که بالا گذاشتم فقط دقیقه و ساعت رو میشمره. ثانیه رو نشون نمیده.
    3- از سون سگمنتی استفاده شده که کد bcd رو میگیره و به صورت عدد نمایش میده در غیر اینصورت باید از آی سی هایی مثل 74247 یا 74248 یا 74249 استفاده کنی تا عملیات تبدیل رو انجام بدن.

حالا این 3 مجهول رو مشخص کن تا با کمک هم موضوع رو حل کنیم.
    اگر همین قدر اطلاعات کافیه و باقیش رو خودت انجام میدی، بگو تا فایل رو به ایمیلت بفرستم.

12. 2 کاربر از پست مفید emer62304 سپاس کرده اند .

کاربر جدید
    رشته تحصیلی
    ارسال تشکر
    17
    قدرت امتیاز دهی
    0
    Array

نقل قول نوشته اصلی توسط emer62304 نمایش پست ها
    سلام دوست عزیز.

ببین چنتا سوال ازت پرسیدم که هنوز جواب ندادی!

1- منبع کلاک چی باشه؟ توضیح بده
    2- این ساعتی که بالا گذاشتم فقط دقیقه و ساعت رو میشمره. ثانیه رو نشون نمیده.
    3- از سون سگمنتی استفاده شده که کد bcd رو میگیره و به صورت عدد نمایش میده در غیر اینصورت باید از آی سی هایی مثل 74247 یا 74248 یا 74249 استفاده کنی تا عملیات تبدیل رو انجام بدن.

حالا این 3 مجهول رو مشخص کن تا با کمک هم موضوع رو حل کنیم.
    اگر همین قدر اطلاعات کافیه و باقیش رو خودت انجام میدی، بگو تا فایل رو به ایمیلت بفرستم.
    سلام دوست عزيز راستش از بد شانسي من برق رفته بود برا همين ديه فراموش كردم بيام سر بزنم ,تا اونجايي كه به من گفته شد گفتن وصل بشه به سگنال ‍ژنراتور بعدشم همون دقيقه و ساعت كفايت ميكنه نيازي نيست ثانيه هم باشه فقط تا 24 ساعت بشماره...از زحمت هاي شما ممنونم خدايش بايد به شما گفت مهندس نه به اونايي كه تو دانشگاه تدريس ميكنن او هيچي بلد نيستن البته بعضي هاشون اخه من اين سوال رو از اساتيد زيادي پرسيدم بعضي هاشون كه ميگفتن اين شمارنده نيست فقط من همينايي كه گفتم با توجه به كمبود هاي كه اگر مواجه شديد خودتون درستش كنين به من همين يه خورده اطلاعات رو دادن خواهشا ديه فايل رو بهم بديد آخرين فرصت منه منتظر فايل شما هستم ......خواهشا يه توضيح تو ورد برام بنويسيد در صورت امكان ....شرمنده ام به خدا

دوست جدید
    ارسال تشکر
    421
    قدرت امتیاز دهی
    2520
    Array

سلام دوست خوبم یه یه گل به رسم یه دوست خوب!
    فایل رو برات فرستادم

شرمنده ام به خدا
    میشه بگی از چی شرمنده ای؟! مگه غیر از اینه که تو این انجمن جمع شدیم که بهم کمک کنیم؟!

باید به شما گفت مهندس
    اتفاقا من مهندس نیستم! نیمه مهندس هم نیستم!!(اشاره به نداشتن مدرک کاردانی!!) البته یه زمانی یه دوست خوبی بهم گفت مهندس یعنی کسی که محاسبه میکنه!

گفتن وصل بشه به سگنال ‍ژنراتور
    این ساعت که مدارشو کشیدم با فرکانس 16.66 میلی هرتز کار میکنه. اگه چیزی نگفتن بیخیال! همینو بهانه کن بگو که شما که مشخص نکردین فرکانس چقدره؟! همینه که هست!

شما برو قطعات رو بخر و سعی کن همین قطعات باشه بخصوص سون سگمنت خودش درایور BCD داشته باشه ولی اگه نداشت بسته به نوع سون سگمنتی که داری یکی از آی سی هایی که بالا گفتم رو باید برای هر سون سگمن بخری. بعد از خرید قطعات دوباره برد رو باهم طراحی میکنیم. خوبه؟ پاشو دیگه چرا نشستی؟ برو دیگه! وقت کم داریم!

15. 3 کاربر از پست مفید emer62304 سپاس کرده اند .

کاربر جدید
    رشته تحصیلی
    ارسال تشکر
    17
    قدرت امتیاز دهی
    0
    Array

نقل قول نوشته اصلی توسط emer62304 نمایش پست ها
    سلام دوست خوبم یه یه گل به رسم یه دوست خوب!
    فایل رو برات فرستادم

میشه بگی از چی شرمنده ای؟! مگه غیر از اینه که تو این انجمن جمع شدیم که بهم کمک کنیم؟!

اتفاقا من مهندس نیستم! نیمه مهندس هم نیستم!!(اشاره به نداشتن مدرک کاردانی!!) البته یه زمانی یه دوست خوبی بهم گفت مهندس یعنی کسی که محاسبه میکنه!

این ساعت که مدارشو کشیدم با فرکانس 16.66 میلی هرتز کار میکنه. اگه چیزی نگفتن بیخیال! همینو بهانه کن بگو که شما که مشخص نکردین فرکانس چقدره؟! همینه که هست!

شما برو قطعات رو بخر و سعی کن همین قطعات باشه بخصوص سون سگمنت خودش درایور BCD داشته باشه ولی اگه نداشت بسته به نوع سون سگمنتی که داری یکی از آی سی هایی که بالا گفتم رو باید برای هر سون سگمن بخری. بعد از خرید قطعات دوباره برد رو باهم طراحی میکنیم. خوبه؟ پاشو دیگه چرا نشستی؟ برو دیگه! وقت کم داریم!
    مهندس جان شما بگيد آخه من شما رو ديه نميتونم گير بيارم من ميخوام روي برد بورد ميخوام ببندمش

17. کاربرانی که از پست مفید saber01 سپاس کرده اند.

دوست جدید
    ارسال تشکر
    421
    قدرت امتیاز دهی
    2520
    Array

من اکثر مواقع آنلاین هستم. راحت منو گیر میاری.

من ميخوام روي برد بورد ميخوام ببندمش
    متوجه نمیشم منظورت چیه؟!

این قطعات لازمه:
    6 یا 7 عدد آی سی 7473 میخوای
    یک آی سی 7400
    یک آی سی 7408
    یک منبع تغذیه 5 ولت
    چهار عدد سون سگمنت

اگر سون سگمنت ها مبدل ندارند باید دکودر براشون بخری. مثلا اگر کاتد مشترک هستند چهارتا 74248 بگیر
    مقاومت 330 اهم یه چنتا بگیر

خب خودتم یکم فکر کن دیگه!

19. 3 کاربر از پست مفید emer62304 سپاس کرده اند .

صفحه 1 از 2 12 آخرینآخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)