دوست عزیز، به سایت علمی نخبگان جوان خوش آمدید

مشاهده این پیام به این معنی است که شما در سایت عضو نیستید، لطفا در صورت تمایل جهت عضویت در سایت علمی نخبگان جوان اینجا کلیک کنید.

توجه داشته باشید، در صورتی که عضو سایت نباشید نمی توانید از تمامی امکانات و خدمات سایت استفاده کنید.
صفحه 5 از 7 نخستنخست 1234567 آخرینآخرین
نمایش نتایج: از شماره 41 تا 50 , از مجموع 69

موضوع: فلسفه نماز خوندن؟؟

کاربر اخراج شده
    ارسال تشکر
    595
    دریافت تشکر: 650
    قدرت امتیاز دهی
    0
    Array

پیش فرض پاسخ : فلسفه نماز خوندن؟؟

بسم الله الرحمن الرحیم

بد نیست بدانید که اصل نمازی که خداوند متعال دستور فرمود 10 رکعت بود(5تا 2رکعتی)
    اما پیغمبر اسلام صلی الله علیه و آله سلم طبق حقی که داشت 7 رکعت اضافه نمود.
    چون علاقه به مستند بودن حرف ها دارید:
    تفسیر جامع جلد دوم

2. 3 کاربر از پست مفید مسلم لله سپاس کرده اند .

یار همراه
    رشته تحصیلی
    برنامه ریزی اموزشی نیروی انسانی
    ارسال تشکر
    6,414
    دریافت تشکر: 9,022
    قدرت امتیاز دهی
    5176
    Array
    ساناز فرهیدوش's: لبخند

نیایش با معبود در تمام ادیان تصریح شده چرا که یک نیاز است برای خلوت کردن ، دوباره شدن و لذت بردن از حیات خویش.
    http://roksana65.blogfa.com/ساناز فرهیدوش
    وبلاگ خودشکوفایی

4. 3 کاربر از پست مفید ساناز فرهیدوش سپاس کرده اند .

دوست آشنا
    رشته تحصیلی
    ریاضی فیزیک
    ارسال تشکر
    1,441
    دریافت تشکر: 2,320
    قدرت امتیاز دهی
    33
    Array
    sheri khoshgele's: خواهش

میدونین من تازه شروع کردم نماز بخونم گرچه میدونم دیره ولی دیر متوجه شدم چقدر نماز ب درد میخوره همیشه ب این فکر میکنم ک خداوند ب همه ی فرشته هاش دستور داد ب انسان سجده کنن و از انسانم میخاد ک ب اون سجده کنه این خیلی بی انصافیه اگه ما ب خدا سجده نکنیم وقتی خدا انقد ارزش انسانو بالا میدونه.نه؟
    در ضمن ما باید هممون بدونیم ک خدا بی نیازه و ب نماز ما نیازی نداره اگه از ما میخواد نماز بخونیم بی شک در نماز ی سودی برای ما هست و هر کس خودش باید ب اون فایدش اعتقاد پیدا کنه.
    سلامتي اوني كه انقدر يادشيم كه اگه ياد خدا بوديم نصف بهشت مالمون بود...

6. 4 کاربر از پست مفید sheri khoshgele سپاس کرده اند .

کاربر فعال سایت
    رشته تحصیلی
    کلام,فقه,اصول,
    ارسال تشکر
    27,914
    دریافت تشکر: 19,740
    قدرت امتیاز دهی
    0
    Array
    kamanabroo's: جدید150

نقل قول نوشته اصلی توسط sharar khoshgele نمایش پست ها
    میدونین من تازه شروع کردم نماز بخونم گرچه میدونم دیره ولی دیر متوجه شدم چقدر نماز ب درد میخوره همیشه ب این فکر میکنم ک خداوند ب همه ی فرشته هاش دستور داد ب انسان سجده کنن و از انسانم میخاد ک ب اون سجده کنه این خیلی بی انصافیه اگه ما ب خدا سجده نکنیم وقتی خدا انقد ارزش انسانو بالا میدونه.نه؟
    در ضمن ما باید هممون بدونیم ک خدا بی نیازه و ب نماز ما نیازی نداره اگه از ما میخواد نماز بخونیم بی شک در نماز ی سودی برای ما هست و هر کس خودش باید ب اون فایدش اعتقاد پیدا کنه.
    خیلی خوبه که خودت به این حقیقت رسیدی
    امیدوارم که موفق باشی و خدا هم همیشه پشت و پناهت باشه.

درسته نماز یعنی حرف زدن انسان با خدا
    و اونی که نیاز به این حرف زدن داره ما هستیم...

8. 3 کاربر از پست مفید kamanabroo سپاس کرده اند .

کاربر جدید
    رشته تحصیلی
    روانشناسی
    ارسال تشکر
    295
    دریافت تشکر: 143
    قدرت امتیاز دهی
    0
    Array

من از وقتی که یادم می آد یعنی قبل از سن تکلیف نمازمی خوندم ، اونم توو خونه ای که بقیه زیاد اهل نمازخوندن نبودن . همیشه هم سروقت ،هنوزم ادامه میدم یعنی نمی تونم ترکش کنم ولی حالا یه چیزایی واسم مبهمه !!!
    با خودم می گم چرا وقتی نماز می خونیم می گیم آخیش راحت شدم ؟
    چرا وقتی در حال نماز خوندن هستیم چیزایی رو که گم کردیم پیدا می کنیم ؟
    چرا از اینهمه چیزی که می گیم معنی یه کلمه اش رو هم دقیقا نمی دونیم چیه ؟
    چرا باید حتما عربی نماز بخونیم ؟
    چرا اونایی که نماز می خونند هزار و یک کار دیگه که نباید بکنند می کنن ؟
    چرا می گن زن باید پشت سر مرد نماز بخونه ؟
    چرا اگه دستاتو این مدلی بگیری یا پاهاتو چه می دونم درست کنار هم جفت نکنی نمازت درست نیست ؟
    چرا من نبایدم با خدای خودم فارغ و به دور از این قواعد و قوانین و فرمولا ارتباط برقرار کنم ؟
    چرا نباید با زبون قلبم باهاش حرف بزنم ؟
    چرا فقط توو نماز باید سجده کنم ولی وقتی عظمت یه کوه رو می بینم ، دریا رو می بینم اونوقت سربه سجده نیارمو از خدا تشکر نکنم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    ســــکوت بجا ، برتر از سخن درست ولی بیجاست .

10. 3 کاربر از پست مفید * Pary * سپاس کرده اند .

کاربر فعال سایت
    رشته تحصیلی
    کلام,فقه,اصول,
    ارسال تشکر
    27,914
    قدرت امتیاز دهی
    0
    Array

نقل قول نوشته اصلی توسط * pary * نمایش پست ها

من از وقتی که یادم می آد یعنی قبل از سن تکلیف نمازمی خوندم ، اونم توو خونه ای که بقیه زیاد اهل نمازخوندن نبودن . همیشه هم سروقت ،هنوزم ادامه میدم یعنی نمی تونم ترکش کنم ولی حالا یه چیزایی واسم مبهمه !!!
    چرا اگه دستاتو این مدلی بگیری یا پاهاتو چه می دونم درست کنار هم جفت نکنی نمازت درست نیست ؟
    چرا من نبایدم با خدای خودم فارغ و به دور از این قواعد و قوانین و فرمولا ارتباط برقرار کنم ؟
    چرا فقط توو نماز باید سجده کنم ولی وقتی عظمت یه کوه رو می بینم ، دریا رو می بینم اونوقت سربه سجده نیارمو از خدا تشکر نکنم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    انشاالله تو مسیرتون مستدام باشین
    بخشی از سوالاتتون به نوع نگاه ما به نماز بر می گرده

وقتی ما نماز رو به عنوان یه مزاحم یا یه تکلیفی که باید از سر گذروند نگاه کنیم، با خوندنش می گیم آخیش!
    اما اگه اینطور نگاه کنیم که توی 24 ساعت با معبودمون با مایه آرامشمون می خواهیم فقط چند دقیقه صحبت کنیم، جون بگیریم، آروم بشیم از دنیا دور بشیم ... اونوقت مشتاق هم میشیم و وقتی نماز تموم شد ناراحت میشیم کاش میشد بیشتر توی این حالت موند...
    گاهی ما کار دنیا رو ترجیح میدیم به نماز، بخاطر همین وقتی وارد نماز میشیم منتظریم تا تموم بشه...
    اگه به این فکر کنیم که داریم با خدا حرف میزنیم، با وجود لایتناهایی که برای ما وقت گذاشته که باهاش خلوت کنیم بدون نوبت گرفتن، بدون هیچ ترسی ، با وجود قدرتمند و مهربانی که همه وجود ما رو حرف ما رو درک می کنه می خواهیم حرف بزنیم چرا باید منتظر تمام شدن نماز باشیم!
    مگه مشکل نسل جدید بشر نداشتن همدم و گم کردن خدا نیست....

شیطان وقتی می بینه انسان وارد یه کار مثبت مثل دعا مناجات و نماز و ... میشه
    سعی می کنه ذهنش رو به مسائلی که براش اهمیت داشته و داره منعطف کنه تا از نماز بهره کمتری ببره
    کاری که ما باید در قبال کار شیطان انجام بدیم اینه که به معانی نمازی که می خونیم دقت کنیم
    حداقل یکبار هم که شده معانی عباراتی که می خونیم رو یاد بگیریم تا وقتی نماز می خونیم بفهمیم چی داریم میگم وبه اونها فکر کنیم
    اگه معنای عبارات نماز رو بفهمیم راحت تر می تونیم توجه پیدا کنیم
    میشه معانی عبارت نماز رو پیدا کرد و خوند و یاد گرفت.
    وقتی فکر دیگه ای میاد سراغمون، نگذاریم ادامه پیدا کنه...

12. 4 کاربر از پست مفید kamanabroo سپاس کرده اند .

کاربر فعال سایت
    رشته تحصیلی
    کلام,فقه,اصول,
    ارسال تشکر
    27,914
    قدرت امتیاز دهی
    0
    Array

.
    .

یکسری از عبادات و دعاها و اسماء الهی هست که حتما باید همونجوری که خدا گفته و ائمه علیهم السلام به ما گفتن انجام بدیم.
    چون در خود این عبارات حکمت هایی هست و نورانیت و تاثیر هایی داره.
    مثل اسماء الهی و ...که اگه ما مثلا کلمه «لااله اله الله»«سبحان الله» و ... عبارت فارسی اش رو بگیم نورانیت و تاثیر عبارت عربی اش رو نداره
    علاوه بر اینکه وقتی خداوند در یکسری دعاها و ... میاد به ما زبان و متن مخصوصی میده، یعنی دوست داره که اینجوری باهاش ارتباط برقرار کنیم
    و وقتی خداوند دوست داره ما که بنده هاش هستیم اینطوری باهاش ارتباط برقرار کنیم چه بهتر که همونطور رفتار کنیم.

البته خداوند راه حرف زدن، درد دل کردن، با زبان مادری مون، مناجات کردن
    راحت حرف زدن رو به روی ما نبسته
    فقط بعضی از راه های ارتباطی رو اونجوری که به نفع ماست برای ما معرفی کرده
    مثل عبارات نماز
    مثل قرآن....

بخاطر اینکه نمازی که می خونیم، اونطوری که باید باشه نیست.
    درروایتی هست که می فرماید:
    «اگر می خواهید بدانید چقدر نمازهاتون قبول شده، ببینید چقدر در مقابل گناه مقاوم هستید.»
    یعنی وقتی ما گناه می کنیم و هر کاری که نباید رو انجام میدیم و نماز هم می خونیم، یعنی نمازمون فقط لقلقه زبان هست وبس.
    باید به نمازمون بیشتر اهمیت بدیم
    به کسی که داریم باهاش حرف می زنیم
    به ادبی که در مقابلش داریم
    به حرمتی که براش قائلیم
    و به معنای حرفایی که میزنیم....

14. 4 کاربر از پست مفید kamanabroo سپاس کرده اند .

کاربر فعال سایت
    رشته تحصیلی
    کلام,فقه,اصول,
    ارسال تشکر
    27,914
    قدرت امتیاز دهی
    0
    Array

با مرورى به روايات احكام و آداب نماز، دو نكته به خوبى جلوه‏گر است:
    1- اجتناب از هر چيزى كه باعث توجه به غير خداست.
    2- رعايت وقار و حيا.
    از آن جا كه زن همانند گُل است و خواسته يا ناخواسته چشم‏هاى مردان را مى‏ربايد، شارع مقدس براى صيانت زن، دستورات واجب يا مستحبى را در نماز يا غير آن داده است؛ كنار هم قرار دادن پاها هنگام قيام و هنگام رفتن به سجده، ابتدا زانوها را روى زمين قرار دادن، گذاشتن آرنج‏ها و شكم بر زمين، چسباندن اعضاى بدن به يكديگر در هنگام سجده و... همگى نشان دهنده آن است كه اين كارها مانع از در معرض ديد قرار گرفتن برجستگى‏هاى بدن زن، به ويژه در نماز است كه با نشستن، برخاستن، ركوع و سجود همراه است و تصور اين امر، به ويژه در زنانى كه چادر نمى‏پوشند، راحت‏تر است. از دستورات ديگر براى صيانت زن، جلوتر قرار گرفتن مردان از زنان در هنگام نماز - با تأكيد بيشتر - و در جاهاى ديگر - با تأكيد كمتر - است.
    اين ادب، از نوع حركت حضرت موسى عليه‏السلام و دختر حضرت شعيب عليه‏السلام به خوبى نمايان است. هنگامى كه دختر حضرت شعيب عليه‏السلام به درخواست پدرش از حضرت موسى عليه‏السلام دعوت كرد، بر اساس برخى روايات، دختر براى راهنمايى، از پيش رو حركت كرد و موسى عليه‏السلام از پشت سر و چون باد بر لباس دختر مى‏وزيد، حضرت موسى عليه‏السلام به دختر گفت: من جلو راه مى‏روم و تو بر سر دو راهى‏ها، مرا راهنمايى كن.
    حاصل آن كه دليل اين حكم، روايات متعددى است كه از پيشوايان معصوم عليهم‏السلام رسيده است و شايد يكى از حكمت‏هاى آن - چنان كه گفته شد - اهتمام و اصرار دين اسلام بر حفظ عفت و حياى زنان و دور نگه‏داشتن مردان از توجه به غير خدا در هنگام نماز باشد. پرسمان س4 ش28

در علم فیزیولوژى هم گفته شده كه زنان از نظر مغز، قلب، شریان ها، اعصاب و عضلات بدنى، با مردان تفاوت دارند. در زندگى زنان، «احساس» و در حیات مردان تعقّل غلبه دارد. (البته متوسط زنان و مردان این گونه هستند) و به علت همین تفاوتى كه در آفرینش زن و مرد وجود دارد، قوانین اسلام هم با آفرینش انسان سازگار است، به همین جهت، در اسلام، وظایف و تكالیف عمومى و اجتماعى كه به تعقل و صلابت بیشترى نیاز دارد; مانند حكومت، امامت، قضاوت، جهاد ابتدایى و... به عهده مردان قرار داده شده است و وظایفى را كه ارتباطش با احساس، بیشتر از تعقّل است و زن، بهتر از مرد مى تواند از عهده آن برآید; مانند پرورش و تربیت اولاد و آشنا كردن آنها به وظایف اجتماعى، تدبیر منزل و... مخصوص زنان قرار داده است.
    از سوى دیگر، براى این كه عفت و عصمت زن اهمیت بسیارى دارد، خداوند متعال، بعضى از كارهاى اجرایى، مانند امامت، قضاوت و... را كه سر كار انسان با نامحرمان بسیار است به عهده مردان گذاشته و جلوتر ایستادن مردها از خانم ها در نماز هم كه در بعضى روایات به آن اشاره شده است ممكن است به همین جهت باشد. عفّت زن اقتضا مى كند كه عقب تر از مرد بایستد.

16. 4 کاربر از پست مفید kamanabroo سپاس کرده اند .

کاربر فعال سایت
    رشته تحصیلی
    کلام,فقه,اصول,
    ارسال تشکر
    27,914
    قدرت امتیاز دهی
    0
    Array

ببینید نماز یکسری واجبات داره ، یکسری مستحبات داره
    برای زنان مسئله پوشش هم هست.

واجبات نماز که معلومه چیه. توی رساله های توضیح المسائل هم گفته شده.
    اما مستحبات:
    گاهی به اشتباه تعالیمی داده میشه که اگه یه کار مستحبی رو انجام ندی نماز باطله!
    یعنی آگاهی ندارند که اون کار مستحب هست یا واجب یا ...
    مثلا جفت کردن پاها واجب نیست. اما چیزی که هست اینه که برای زنان بهتره که پاهاشون از حالت عادی به هم نزدیکتر باشه. و برای مردان هم مستحبه که بین پاهاشون چهار انکشت فاصله باشه.
    تا ایستادن ها و حالت انسان در برابر خداوند یک خضوع و خشوع خاصی به خودش بگیره.
    نه اینکه پاها رو هر جور که می خواهیم بگذاریم
    شاید دیده باشین گاهی باز گذاشتن فاصله پاها در نماز زیبا نیست.

خداوند راه ارتباط ما با خودش رو محدود نکرده
    ما می تونیم هر جور دوست داریم با هر زبانی که دوست داریم با خدا ارتباط برقرار کنیم.
    اما اینکه نماز خوندن باید دارای این قواعد و قوانین باشه از حکمت های الهی هست.
    یعنی از ما اینطور خواسته شده که حتما اینطوری نماز بخونیم.
    اما معناش این نیست که دیگه جور دیگه ای نمیشه ارتباط برقرار کرد.
    بلکه ما نماز رو می خونیم و مثلا می تونیم بعد از نماز یا هر وقت دیگه ای که حال معنوی خوبی داریم ، بنشینیم و با خدا مناجات کنیم و راحت و هرجور که دوست داریم حرف بزنیم...
    هر جا، هر زمانی هر طور...

رابطه عاشق و معشوق میگه:
    وقتی می خوای با معشوق خودت حرف بزنی بهترین زمان رو با بهترین شرایط و بهترین مکان رو انتخاب کنی که از با هم بودن لذت بیشتری ببری.
    اگه بین من و خدا رابطه عاشقی بود....

اتفاقا تعالیم دینی ما میگه هر وقت که خواستی می تونی به درگاه الهی سجده کنی
    وقتی که می خواس شکر گذاری کنی
    وقتی به عظمت خدا پی می بری
    کسی نگفته که فقط باید توی نماز سجده کنی
    اتفاقا روایتی از پیامبراکرم ص هست که می فرماید:
    من رو با زیاد سجده کردن و سجده های طولانی کمک کنید
    .

چون سجده کردن به درگاه الهی دماغ شیطان رو به خاک می ماله
    هر وقت که انسان احساس کنه که دوست داره سجده کنه و اینکار رو انجام بده
    مسلما به خدا نزدیک و نزدکی تر شده و از شیطان دورتر و دورتر...

18. 4 کاربر از پست مفید kamanabroo سپاس کرده اند .

دوست جدید
    ارسال تشکر
    334
    دریافت تشکر: 286
    قدرت امتیاز دهی
    0
    Array

سلام از کجا مطمعن باشیم یک کسی واقعا یه جایی اینایی که بهش میگمو نمیفهمیم براش مهمه و داره بهش گوش میده ما که چیزی نمیدونیم ضمنا من که وقتی نماز میخوندم بیشتر میترسیدم تا احساس آرامش داشته باشم چون فکر میکنم چیزایی غیر از چیزایی که میشناسیم هم وجود داره و کلی سئوال دیگه که فکر میکنی زندگیت پوچه که بیشتر احساس افسردگی میکنی وقتی فکر میکنی اگه زمانی هم درست نباشه اینم که میگن برای این که از دنیا دل بکندی وقتی اینقدر دلتونو برای جایی که ازش خبر نداری ببازی چرا توی این دنیا بیایو از چیزی کوتاه بیای منظور اینه که چرا فکرکنی توقعت کم میشه چرا نیایو فقط همینطوری صحبت کنی بدون این که چیزی بدونی تا نگران چیزی هم نباشی

20. 2 کاربر از پست مفید sadkfafjn سپاس کرده اند .

صفحه 5 از 7 نخستنخست 1234567 آخرینآخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)