-
چرا عکس دخترها در اعلامیه ترحیم نیست؟
ایسنا: امروز در تقویم کشورمان روز دختران است. امروز میخواهم زبان آنهایی باشم که همه عمر زبان را کوتاه کردند که حرف نزنند، که ساکت باشند، که بلند نخندند، که وقتی شاد هستند فریاد نکشند، که همیشه در پستوها بمانند و به قولی هیس ... ساکت باشند.
آنهایی که قبل از به دنیا آمدنشان پدر و مادرشان هزار دکتر و متخصص زنان و ژنتیک را واسطه کردند و ماهها رژیم غذایی عجیب و غریب رعایت کردند که بچهشان پسر باشد.
آنهایی که قبل از اینکه نتیجه سونوگرافی جنسیتشان را معلوم کند که دختر هستند پدر و مادرشان توی اتاق خوابی که آماده کرده بودند به جای عروسک ماشین گذاشتند و سیسمونی آبی خریدند، به هوای اینکه بچه پسر باشد و اما باز دختر شد.
بعد که به دنیا آمدند خیلیها به کنایه به مادر نوزاد گفتند: "دختر به دنیا آورده؟ پس کی نسل مرد را ادامه دهد؟" بعد بزرگ شد و شیرین زبانی کرد و خودش را در دل همه جا کرد، لباسهای رنگی تنش کردند، موهایش را دم اسبی بستند و به خیابان بردند. وقتی بغل مادرش بود کسی که پشت سر مادرش راه میرفت محکم لپش را کشید و گریهاش بلند شد و پدر گفت: "خانم بچه را ساکت کن صدای دختر که نباید در خیابان بپیچد".
بعد مهدکودک رفت و پسر بچهها موهایش را کشیدند و میان وعدهاش را چون زور بیشتری داشتند از او گرفتند و مربی هیچ دخالتی نکرد.
مدرسه که رفت همیشه آرامتر از پسرها بود، کلاس را روی سرش نمیگذاشت، معلم از دستش گریه نمیافتاد. تا اینکه کلاس سوم رسید و برایش جشن تکلیف گرفتند، از این روز باید یاد میگرفت مواظب باشد کسی چپ نگاهش نکند، کسی مزاحمش نشود، کسی توی خیابان بد نگاهش نکند، چون داشت بزرگ میشد.
این دلهرهها را فقط دخترها حس کردهاند، دلهره طولانی منتظر ایستادن برای تاکسی، دلهره بوق زدن هزار ماشین غیرمسافرکش، دلهره مردها و پسرهایی که عبور میکنند و حس میکنند اگر تیکهای به دختر بیاندازند نشان مرد بودن و پسر بودنشان است.
این دختر بود که کم کم باید در خانه میماند، جلوی پدر و برادرش بلند نمیخندید، حق نداشت مثل پسرها با دوستانش پارک برود، حق نداشت وقتی غروب میشود تنها بیرون بماند.
درس خواند و دفترچه انتخاب رشته کنکور که آمد ظرفیت پسرها بعضی از جاها بیشتر بود، شهر دیگری هم نمیتوانست برود چون خوابگاه نداشت، اصلا مگر میشود دختر تنها به شهر دیگری برود؟
بمان خانه تا مرد مناسب پیدا شود و سرخانه و زندگیات بروی. رفت و همه امیدش این بود مادر شود و بهشت را زیر پایش بگذارند.
این هنوز روزگار بسیاری از دخترهاست، هنوز خیلی از دخترها در پستوهای مدرن خانهها میمانند چون فکر میکنند تقدیر این است، چون فکر میکنند دختر باید این باشد.
میگویند زنان وضعیت خوبی دارند، در عرصههای علمی و اجتماعی و ورزشی حضور دارند، آری دخترانی هستند که به مسابقات ورزشی میروند، دخترانی هستند که با روسری و مقنعه کاراته و ووشو بازی میکنند و مدال می آورند، دخترانی هستند که ساز میزنند و فرش میبافند، اما دخترانی هم هستند که روزشان را تنها کنار گله به چوپانی سپری میکنند و شب باید به مطبخ بروند و شام آماده کنند.
دخترانی هستند که درحصار سنت افراطی و غلط محصورند و حتی نمیدانند امروز روز آنهاست.
همه اینها را یک جامعه شناس میگوید که معتقد است حضور زنان و دختران در جامعه تنها پوسته موضوع است و هنوز بسیاری از دختران خصوصا در شهرهای کوچک و مناطق روستایی محدودند.
دلیلش را هم سنت اشتباه مردسالاری میداند که گاهی خود دختران به آن دامن میزنند و فکر میکنند باید همینطور باشد.
وی افسردگی، عدم اعتماد به نفس و بیتفاوتی را از پیامدهای محدود شدن دختران میداند.
به گفته این استاد دانشگاه، حتی در گاهی موارد امکانات هم برای دختران نسبت به پسران محدودتر است. آری محدودتر است تا زمانی که دختران حق استفاده از خیلی امکانات ورزشی را ندارند، تا زمانی که خیلی از رشتهها دانشجوی دختر نمیپذیرد.
آری خودکشی پیامد محدودیت دختران است، یک روز که به بیمارستان سر بزنی میبینی دختر و یا زنان جوانی که مدام زیر شست و شوی معده بالا میآورند، یا آنهایی که از شدت سوختگی فریاد میزنند "چرا نجاتم دادید؟"
و از همه بدتر که گاهی این محدودیتهایی که اعمال میشود را به دین خدا نسبت می دهند، که خدا گفته این طور، که خدا گفته زن آن طور.
یک کارشناس مسائل مذهبی اما میگوید دین خدا نگفته دختران محدود باشد.
حجتالاسلام سیدرضا موسوی یادآوری میکند: اگرچه زن و مرد از نظر فیزیولوژیک و برخی موارد متفاوتند، اما در سایر موارد تبعیضی بین آنها وجود ندارد.
وی ادامه میدهد: البته برخی مواردی که دین به دختران تاکید کرده را نباید محدودیت به حساب آورد، بلکه برای حفظ سلامت خود آنهاست.
پس دین هم نگفته، هیچ کس نگفته. دختر فقط مادر آینده نیست، دختر فقط خواهر نیست، دختر هم انسان است درست عین پسرها. چرا عکس دخترها را در اعلامیه ترحیم نمیآورید؟ چرا مجبورند در خانه بمانند؟ تمام کنید این وضعیت را، ما دیگر نمیخواهیم در پستوها بمانیم.
-
پاسخ : چرا عکس دخترها در اعلامیه ترحیم نیست؟
چه فرقی می کند در اتاقت باشی
یا در سلول انفرادی دراز بکشی،
وقتی تمام عمرت
محبوس تیک تاک لحظه ها بوده ای
دوست داری از کجای این جهنم ،برایت قصه بگویم ؟!
از امنیتی که حتی در خواب هم نداشته ام
یا دلهره هایی که
دست از سر سایه ام هم بر نمی دارند؟!
می خواهم یکبار
به اندازه تمام بی کسی هایم
با همه ی بغض های خشکیده در این گلو
فریاد بزنم
می خواهم اینبار خودم باشم
و نشنوم صدایت را
وقتی تأکید می کنی که :
«هیس! دخترها فریاد نمی زنند»
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
M@HSA_kntu
از امنیتی که حتی در خواب هم نداشته ام
امنیت را خودت باید برا خودت بسازی و اجازه ندی کسی به حریم امنت پا بگذارد.
دنیا با قوانین خاص خودش خلق شده.
برخی سواستفاده میکنند برخی تابع قوانین هستند و برخی فقط به آزادی خودشون فکر می کنند و برخی هم به آزادی همه احترام می گذارند تا همه از آزادی لازم بهره ببرند.
در این دنیا آزادی کامل برای هیچ کسی وجود ندارد. چه مرد و چه زن. اگه کسی فقط به فکر آزادی خودش باشد دیگران را محدود می کند و این درست نیست.
آزادی کامل بنده آزادی معقول شما و آزدای کامل شما آزادی لازم بنده رو محدود می کند. پس باید تعادل داشته باشیم.
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
ماری مریم
آنهایی که قبل از اینکه نتیجه سونوگرافی جنسیتشان را معلوم کند که دختر هستند پدر و مادرشان توی اتاق خوابی که آماده کرده بودند به جای عروسک ماشین گذاشتند و سیسمونی آبی خریدند، به هوای اینکه بچه پسر باشد و اما باز دختر شد.
این مطلب را اصلا قبول ندارم.
افرادی هستند که عاشق دختربچه هستند.
خوده بنده جزو این افرادم.تقریبا الان مثه گذشته نیست که بگیم ونواده ها پسر می خواهند. الان عقل و درک اونقد بالا رفته که مردم می گویند یه بچه سالمی خدا بده. از هر دو نوع بده. هم دختر باشه و هم پسر.
گل همه رنگش خوبه.
فرزند پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله دختر بود.الان باعث افتخار شده. طوری که امامان ما مولاتی فاطمه سلام الله علیها را الگوی خودشون می دانند.
مادر حضرت مریم از خدا خواست تا به او فرزندی عنایت کند که راه خدارو برود و... وقتی که حضرت مریم سلام الله علیها متولد شد دید دختر هست. به خدا عرض کرد که خدایا من ازت فرزندی خواستم تا ادامه دهنده راهت و... باشد اما این که دختر هست و...
ندا آمد که آن راهی که تو در نظر گرفتی دختر بهتر از پسر هست.
وقتی ماها از دین و مکتبمون فاصله بگیریم و اطلاعاتی درموردش نداشته باشیم و فقط بگیم دین فقط گفته صدای خانم رو نامحرم نشنوه و یا همچین احکام هایی فقط دقت کنیم از عمق حقیقت دور می شویم.
اگه دختر عزت و بزرگی خودشو داره به مرور در جوامع از دست میده باید به فاصله گرفتنمون از عقاید محکم و اصیل اسلامی رجوع کنیم.
کدام مومنی از دختردار شدن ناراحت شده؟کدام مسلمانی دچار افسردگی میشه وقتی میبینه فرزندش دختر هست؟
دختران ما مایۀ عزت و شرف و بزرگی ما هستند.
متاسفانه ماها داریم تاوان آموزه های غربی رو میدیم. دختر در جوامع غربی ارزش خودشو از دست داده.
اگه ما به دنبال ارزش آفرینی حقیقی هستیم باید به دنبال آموزه های ناب مکتبمون باشیم.
خدایی که به دختر این همه ارزش داده. پیامبری که به فرزند دخترش می فرماید : «فداها ابوها» «پدرش فداش بشه» کجا پیروان این مکتب از دختر دار شدن افسرده میشن.
مکتبی که می فرماید نشانه بابرکت یا خوش یمن بودن زن این هست که فرزند اولش دختر باشد کجا از دختردار شدن ننگ دارد؟
اگر می بینید که فردی از دختردار شدن ناراحت شده یقینن اطلاعاتش خیلی کم هست. خبر از مکتب و جایگاه دختر ندارد.
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
ماری مریم
چرا عکس دخترها را در اعلامیه ترحیم نمیآورید؟
مگه فرقی هم میکنه؟
کاری با درست و غلط بودنش ندارم. اما میدونم که همۀ کارهایی که انجام میشه بهتره به نفع فردی باشه که از دنیا رفته. عکس زدن زیاد مهم نیس. این شاید ربطی به خونواده مرحوم داشته باشه. پدر دختری شاید اصلا اجازه نده. فرقی هم نمیکنه. عکس پسرهارو هم نزنند.
بودن یا نبودن عکس توفیری نداره.
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
ماری مریم
چرا مجبورند در خانه بمانند؟
مگه در خونه هستن؟
دختر در بطن اجتماع باید حضور داشته باشه.
یادمه رهبر عزیزمون چند سال پیش به این موضوع تاکید می کردند و جایگاه زن رو معرفی میکردند و می فرمودند که باید زن در اجتماع باشه.
وقتی رهبر یک مملکت می فرماید زن باید در اجتماع و فعالیتهای اجتماعی حضور داشته باشد چطور در پستوها هستند؟[nadanestan]
حتما نویسنده این مطلب هنوز از اجتماع و فعالیتهای اجتماعی خبر ندارد.رفته عصر حجر مقاله نوشته اومده.
اکثر کارهای اجتماعی حتی در بخش های خصوصی رو زنان انجام می دهند.
برا بنده جای سوال هست که آخه این اجتماعی که در این مقاله هست کجاست؟ کدوم جامعه رو میگن؟
-
سلام مریم جون
من یک دخترم و این چیزای که میگی به غیر از مورد سوار شدن تاکسی هیچ کدوم برام اتفاق نیافتاده .با دوستام پارک میرم .حتی پکنیک خارج از شهر امکانی که حراستو اینا داره میریم (هیچ پسری هم باهمون نبوده)
به جاش خندیدم وبه جاش فریاد زدم.
اینکه بعضی از رشته های دانشگاهی واسه دخترا نیس مثلا مهندسی دریا که ظرفیتش واسه دخترا کم هس خوب طبیعی چون خانما لطیف تر از این هستن که بخوان این کارا رو بکنن. در کل دختر رحمت هس واسه خوانواده وکسی که بگه بچه ات دختره پس کی نسلو ادامه میده خیلی ببخشید اما این حرف از روی حماقتشون هس (نسل پیامبر اکرم رو یک دختر ادامه داد و نسلی مهمتر از این نسل نیس)
این جایگاه دختر تغییر کرده این حرفا مال 40سال پیشه
من به خودم میبالم که دخترم[golrooz]
-
اینا حرفهای یه خانم کارشناس عقده ای هست!!!!!
10سال قبل که وارد دانشگاه شدم دانشگاه فقط خوابگاه برای خانمها داشت!!!
بعد اتمام سربازی دنبال کار که میگشتم متوجه شدم همکلاسیهای مونث م 2 سال قبل رفتن سرکار و من 2سال عمرم در پادگان گذشت! تازه برای کار هم کارخانه ها مهندس آقا میخواستن برای تعمیرات و اپراتوری دستگاهها ولی مهندس خانم میخواستن برای نظارت بر کار اون مهندس آقا!!!
راستی الانم که میخوام برم پارک جلو در نوشته ورود آقایان مجرد ممنوع!!!!!!!!(حالا بگذریم که کلی پارک مخصوص بانوان داریم ولی یه بوستان مخصوص آقایان نداریم!!)
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
m.g.s.t.r
اینا حرفهای یه خانم کارشناس عقده ای هست!!!!!
10سال قبل که وارد دانشگاه شدم دانشگاه فقط خوابگاه برای خانمها داشت!!!
بعد اتمام سربازی دنبال کار که میگشتم متوجه شدم همکلاسیهای مونث م 2 سال قبل رفتن سرکار و من 2سال عمرم در پادگان گذشت! تازه برای کار هم کارخانه ها مهندس آقا میخواستن برای تعمیرات و اپراتوری دستگاهها ولی مهندس خانم میخواستن برای نظارت بر کار اون مهندس آقا!!!
راستی الانم که میخوام برم پارک جلو در نوشته ورود آقایان مجرد ممنوع!!!!!!!!(حالا بگذریم که کلی پارک مخصوص بانوان داریم ولی یه بوستان مخصوص آقایان نداریم!!)
نظراتتون محترم منتهاش شما آقایون که در هر پارکی باشین محدودیتی ندارین و میتونین راحت باشید اما خانمها خوب....یه جایی که بتونن راحت باشن کاملا!
متفاوته خیلی شرایطشون مسحضرید که...
-
[khande][khande][khande]
این خندش خیلی تلخه ها [sootzadan]
ببخشید ببخشید ولی واقعاً عجب استاد دانشګاه و جامعه شناسی !!!!! (بعد میګیم چرا دانشجوها ال ، بل !!! برید اساتیدتون رو درست کنید!!!)
شما فکر کنین باز ایشون چه دانشجویانی رو تربیت خواهد کرد!! [naomidi][nadidan]
پیش یکی از همکاران پدرم رفتم یه جمله ګفتن ایشون : «ګفتن به دختر من بګی می خوای چه کاره بشی؟ میګه : جامعه شناس (10 سالشه، کلاس ششم) ، بعد بهش بګی چرا نمی خوای دکتر بشی؟ میګه : وقتی دکتر بشی هر روز چند بیمار میان مطبت ، درمانشون می کنی ؛ ولی وقتی جامعه شناس بشی با یک عقیده و راهکار کل جامعه ات رو درمان می کنی» (بګذریم در هر کاری میشه به تغییر و تحول اساسی رسید اګه بخوای)
حالا ایشون (استاد دانشګاه) با این عقایدشون واقعاً جای تأسف داره ، خیلی احساساتی تشریف دارند!!!
بله میشه بعضی وقتا آدم دلش میګیره از همه چی بهونه می ګیره الکی ، ولی مقطعی هست ، بشینه درست فکر کنه همش الکیه ، هر محدودیتی وجود داشته باشه خود فرد هست که برای خودش ایجاد می کنه و لا غیر ... و این مواردی که ایشون صحبت کردند دیګه از الکی هم ګذشته شده فوق الکیِ محضِ ، والا [khanderiz]
خیلی از مواردی که ایشون نام بردن لازمه ی تربیت و بزرګ شدن هست ... [golrooz]
آهان در ارتباط با عکس ترحیم که سر تیتر مطلب هست ، کی ګفته نمیشه ، ما پارسال رفتیم مراسم یکی از آشنایان تهران خیلیم عکس ایشون بود [cheshmak]
این خانوم چشم بسته حرف زدن برا خودشون جو سازی کنن عایا؟ [tafakor]
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
عبدالله91
این مطلب را اصلا قبول ندارم.
افرادی هستند که عاشق دختربچه هستند.
خوده بنده جزو این افرادم.تقریبا الان مثه گذشته نیست که بگیم ونواده ها پسر می خواهند. الان عقل و درک اونقد بالا رفته که مردم می گویند یه بچه سالمی خدا بده. از هر دو نوع بده. هم دختر باشه و هم پسر.
گل همه رنگش خوبه.
فرزند پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله دختر بود.الان باعث افتخار شده. طوری که امامان ما مولاتی فاطمه سلام الله علیها را الگوی خودشون می دانند.
مادر حضرت مریم از خدا خواست تا به او فرزندی عنایت کند که راه خدارو برود و... وقتی که حضرت مریم سلام الله علیها متولد شد دید دختر هست. به خدا عرض کرد که خدایا من ازت فرزندی خواستم تا ادامه دهنده راهت و... باشد اما این که دختر هست و...
ندا آمد که آن راهی که تو در نظر گرفتی دختر بهتر از پسر هست.
وقتی ماها از دین و مکتبمون فاصله بگیریم و اطلاعاتی درموردش نداشته باشیم و فقط بگیم دین فقط گفته صدای خانم رو نامحرم نشنوه و یا همچین احکام هایی فقط دقت کنیم از عمق حقیقت دور می شویم.
اگه دختر عزت و بزرگی خودشو داره به مرور در جوامع از دست میده باید به فاصله گرفتنمون از عقاید محکم و اصیل اسلامی رجوع کنیم.
کدام مومنی از دختردار شدن ناراحت شده؟کدام مسلمانی دچار افسردگی میشه وقتی میبینه فرزندش دختر هست؟
دختران ما مایۀ عزت و شرف و بزرگی ما هستند.
متاسفانه ماها داریم تاوان آموزه های غربی رو میدیم. دختر در جوامع غربی ارزش خودشو از دست داده.
اگه ما به دنبال ارزش آفرینی حقیقی هستیم باید به دنبال آموزه های ناب مکتبمون باشیم.
خدایی که به دختر این همه ارزش داده. پیامبری که به فرزند دخترش می فرماید : «فداها ابوها» «پدرش فداش بشه» کجا پیروان این مکتب از دختر دار شدن افسرده میشن.
مکتبی که می فرماید نشانه بابرکت یا خوش یمن بودن زن این هست که فرزند اولش دختر باشد کجا از دختردار شدن ننگ دارد؟
اگر می بینید که فردی از دختردار شدن ناراحت شده یقینن اطلاعاتش خیلی کم هست. خبر از مکتب و جایگاه دختر ندارد.
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
optici
سلام مریم جون
من یک دخترم و این چیزای که میگی به غیر از مورد سوار شدن تاکسی هیچ کدوم برام اتفاق نیافتاده .با دوستام پارک میرم .حتی پکنیک خارج از شهر امکانی که حراستو اینا داره میریم (هیچ پسری هم باهمون نبوده)
به جاش خندیدم وبه جاش فریاد زدم.
اینکه بعضی از رشته های دانشگاهی واسه دخترا نیس مثلا مهندسی دریا که ظرفیتش واسه دخترا کم هس خوب طبیعی چون خانما لطیف تر از این هستن که بخوان این کارا رو بکنن. در کل دختر رحمت هس واسه خوانواده وکسی که بگه بچه ات دختره پس کی نسلو ادامه میده خیلی ببخشید اما این حرف از روی حماقتشون هس (نسل پیامبر اکرم رو یک دختر ادامه داد و نسلی مهمتر از این نسل نیس)
این جایگاه دختر تغییر کرده این حرفا مال 40سال پیشه
من به خودم میبالم که دخترم[golrooz]
سلام
متاسفانه امروزه چه جوامع غربی وچه اسلامی به قشر زن کم توجهی میشه واین یک واقعیته.
در کشورهای غربی از زن به عنوان کالای تجاری استفاده میشه
دین اسلام همواره به مقام یک زن ارزش نهاده ولی متاسفانه بعضیها با برداشتهای نادرستشان از دین باعث بوجود امدن محدودیتهایی برای زنان شدن
مثال میزنم چرا با اینکه رنگ مشکی تو اسلام مکروه شمرده میشه ولی همه بانوان مجبورن که چادر مشکی سر کنن
دلیلش فقط اینه چون عرف جامعه اینرو ایجاب میکنه واگه کسی با چادر رنگی به میان مردم بیادبا تعجب همگان روبرو خواهد شد
نویسنده این مقاله به کل جامعه اشاره داره ومعتقده که وضع در روستاها وشهر های کوچیک بمراتب بدتر از شهر های بزرگه
طبق یک سنت چندین هزار ساله در خانوادهها فرزند پسر از اهمیت بیشتری برخوردار بوده به دلایلی مثل حفظ نام خونوادگی،نان اور بودن واصطلاحا عصای دست پدرو مادر در دوران پیری ومتاسفانه هنوز هم هستن خانوادهایی با این طرز تفکر
در حالیکه خوب میدونیم که حضرت فاطمه زهرا (س) تنها فرزند پیامبر بوده که نسل پیامبر از حضرت زهرا تحقق یافته
بطور کلی منظور من از این حرفها اینه که اگه محدودیتی هست تقصیر اسلام نیست تقصیر برداشتهای نادرست خودمون از اسلام هست
-
یکی از دوستان گفتن این حرفا برا 40 سال پیشه!! من فکر نمیکنم 40 سال پیش هم اکثر مواردی رو که تو این مقاله اومده صحت داشته باشه!!
به هر حال من خودم تو یه شهرستانم و اجتماع خودمو از نزدیک می بینم همچین چیزی نیست و خب شهرهای که بزرگ بماند!!
مثلا این مورد:بمان خانه تا مرد مناسب پیدا شود و سرخانه و زندگیات بروی. رفت و همه امیدش این بود مادر شود و بهشت را زیر پایش بگذارند.
واقعا این قضیه به نگرش افراد از ازدواج بر میگرده اونایی که زندگی رو تو ازدواج خلاصه کردند(دختر یا خانواده) تمام امیدشون به زنگ در تا خواستگار از راه برسه و اونا برن حالا کجا مهم نیست!!
ولی در کل این مقاله باید اول تعریف شخصی از محدودیت ارائه میداد ، تا شاید قضاوت از اینکه نویسنده گویی در چاهی زندگی میکنه و مطلب مینویسه دور بمونه.
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
ماری مریم
مثال میزنم چرا با اینکه رنگ مشکی تو اسلام مکروه شمرده میشه ولی همه بانوان مجبورن که چادر مشکی سر کنن
علیک السلام
مریم خانم فلسفه حجاب حفظ و صیانت از زن و ایجاد جوی امن برای او هست. رنگ مشکی چون از بین رنگها بخاطر اینکه جلب توجه نمی کند و این صفتش موجب میشه که زن بیشتر در اجتماع احساس امنیت کنه.
شما ببینین زنانی که چادر میپوشن کمتر مورد آزار و اذیت قرار می گیرند اما اگه رنگ چادر عوض شود بیشتر موجب جلب توجه می شود و فلسفه حجاب و چادر از بین می رود که در این صورت نیازی به چادر نیست.
مکروه بودن رنگ مشکی در هر زمان و مکانی منظور نیس. مثلا در ماه محرم رنگ مشکی به تن اکثر آدمهاست و نماز خواندن با این رنگ نه تنها بد شمرده نمیشه بلکه ارزش هم هست.
منظورم اینه که اگه پشت رنگ مشکی فلسفه و دلیل باارزشی و برهان قاطعی وجود داشته باشد نه تنها بد نیست بلکه خیلی هم ارزش دارد.
اما پوشیدن رنگ مشکی در محیط خصوصی خوب نیست. چون زن و مرد باید از هر لحاظ روح و روان همدیگه رو برای حضور در جامعه آماده کنند تا نیازی به خودنمایی در اجتماع نباشد و فقط به فعالیت اجتماعی پرداخته بشود.یعنی هم عواطف خانوادگی باشد و هم فعالیت سالم اجتماعی. در این صورت هست که جامعه ای سالم و باارزش خواهیم داشت.
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
ماری مریم
نویسنده این مقاله به کل جامعه اشاره داره ومعتقده که وضع در روستاها وشهر های کوچیک بمراتب بدتر از شهر های بزرگه
نه اینجوری هم نیست. نمیگم هیچ کس این تفکر رو نداره. اما در شهرها دیگه از این تفکرات وجود نداره. مثلا خوده بنده در روستایی بسیار کوچک و دور افتاده متولد شدم و تا 8 سالگی اونجا بودم. افراد اونجا با اینکه کوچک و دور افتاده بود اما دخترانشان خدایی خیلی راحت و آزادتر از این حرفا بودن.
افرادی هستند که تفکرات بسیار بسته ای دارند و پسر را دوست دارند اما الان در جامعۀ ما این نوع تفکرات در اقلیت هست.
البته برخی افراد فرزند دختر دارند و دوست دارند فرزند دیگرشان پسر باشد این عیبی ندارد چون باید هر دو جنس رو داشت.حالا اگه خدا بدهد چه بهتر اما اگه دوباره دختر بدهد باز فرقی نمیکند.
بنده تو آشناها فردی رو سراغ دارم که دو تا دختر داشت دوست داشت سومیش پسر باشه اما دختر شد.همچنان عاشق دختر سومش هست.
از طرف دیگه یه نفردیگه پسر داشت اما دوس داشت دومیش دختر بشه اما دومی هم پسر شد.
دختر واقعا شیرینی زندگی هست. زندگی بدون دختر رو نمیشه تحمل کرد.اما باز اگه خدا نداد خب چاره ای نیست. کار حکیم؛ باحکمت برخورد کردنه
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
عبدالله91
علیک السلام
مریم خانم فلسفه حجاب حفظ و صیانت از زن و ایجاد جوی امن برای او هست. رنگ مشکی چون از بین رنگها بخاطر اینکه جلب توجه نمی کند و این صفتش موجب میشه که زن بیشتر در اجتماع احساس امنیت کنه.
شما ببینین زنانی که چادر میپوشن کمتر مورد آزار و اذیت قرار می گیرند اما اگه رنگ چادر عوض شود بیشتر موجب جلب توجه می شود و فلسفه حجاب و چادر از بین می رود که در این صورت نیازی به چادر نیست.
مکروه بودن رنگ مشکی در هر زمان و مکانی منظور نیس. مثلا در ماه محرم رنگ مشکی به تن اکثر آدمهاست و نماز خواندن با این رنگ نه تنها بد شمرده نمیشه بلکه ارزش هم هست.
منظورم اینه که اگه پشت رنگ مشکی فلسفه و دلیل باارزشی و برهان قاطعی وجود داشته باشد نه تنها بد نیست بلکه خیلی هم ارزش دارد.
اما پوشیدن رنگ مشکی در محیط خصوصی خوب نیست. چون زن و مرد باید از هر لحاظ روح و روان همدیگه رو برای حضور در جامعه آماده کنند تا نیازی به خودنمایی در اجتماع نباشد و فقط به فعالیت اجتماعی پرداخته بشود.یعنی هم عواطف خانوادگی باشد و هم فعالیت سالم اجتماعی. در این صورت هست که جامعه ای سالم و باارزش خواهیم داشت.
قبول دارم که چادر باعث افزایش امنیت برای یک خانوم میشه ولی اینکه رنگ چادر این تاثیر رو بیشتر میکنه قبول ندارم
رنگ مشکی رنگ غمگین وحزن اوری هست وبه همین دلیله که در عزادرایها مشکی میپوشیم
از طرف دیگه استفاده مداوم از لباس مشکی باعث افسردگی میشه من نمیگم روانشاسان میگن وهمیشه توصیه میکنن که از لباسهایی با رنگ شاد استفاده کنیم
-
با سلام
گرچه هیچ تغییری توی هیچ جامعه ای مطلق نیست و باز هم میشه از این عقایدی که در مقاله اومده رو چه توی شهرهای بزرگ و جه توی محیط های کوچکتر دید
اما اگه یه کم منصفانه به قضیه نگاه کنیم واقعا شرایط توی جامعه ما اینطوری نیست و نوع نگاه افراد به مسائل هم تعیین کننده نظرات اونا هست
مثلا من چادر مشکی رو ارزش میدونم در برابر فرهنگ غربی که به حجاب با دید منفی نگاه می کنند و نتیجه اش هم شده نگاه ابزاری مردان به زنان در این گونه جوامع.
و چون هیچ وقت نمیشه افراد خوب و بد رو از هم جدا کرد معتقدم عکس من نباید روی آگهی ترحیم هم باشد چون تصورش را هم نمیتوانم بکنم . . . . . . . و خودم نباشم و قدرت دفاع هم
نداشته باشم
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
ماری مریم
قبول دارم که چادر باعث افزایش امنیت برای یک خانوم میشه ولی اینکه رنگ چادر این تاثیر رو بیشتر میکنه قبول ندارم
رنگ مشکی رنگ غمگین وحزن اوری هست وبه همین دلیله که در عزادرایها مشکی میپوشیم
از طرف دیگه استفاده مداوم از لباس مشکی باعث افسردگی میشه من نمیگم روانشاسان میگن وهمیشه توصیه میکنن که از لباسهایی با رنگ شاد استفاده کنیم
مگه چقد در اجتماع هستین که مدام ازش استفاده بشه؟
در 24 ساعت شبانه روز چند ساعت چادر بر سر خانم چادری هست؟شما فرض کنین 2 ساعت باشه.(البته برخی که در محیط کار میپوشن رو نمیگم)
فکر نکنم اونایی که چادر میپوشن زیاد بر سرشون باشه. در خیابونها بر سر دارند و وقتی وارد محیط کار خود شدند اکثرا چادر رو کنار می گذارند و موقع بیرون اومدن از محیط کار دوباره میپوشن.
در این حد پوشیدن چادر نه تنها افسردگی نمیاره بلکه نوعی فرد به خودش اهمیت میده.باعث تقویت روحیه هم هس.اون حرفایی که میگن افسردگی میاره برا پوشش هایی هست که برخی افراد دائم ازش استفاده میکنن و بیشتر اوقات رو میپوشن. مثلا برخی ها از تی شرت مشکی استفاده میکنن حتی در محیط خونه و امثال اینا.
البته در برخی محیط ها که مردان هم زیاد فعالیت دارند و نزدیک به خانمها هستن بعضیا در محیط کار هم میپوشن که این قشر و چنین محیط هایی در اقلیت هستن.
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
عبدالله91
مگه چقد در اجتماع هستین که مدام ازش استفاده بشه؟
در 24 ساعت شبانه روز چند ساعت چادر بر سر خانم چادری هست؟شما فرض کنین 2 ساعت باشه.(البته برخی که در محیط کار میپوشن رو نمیگم)
فکر نکنم اونایی که چادر میپوشن زیاد بر سرشون باشه. در خیابونها بر سر دارند و وقتی وارد محیط کار خود شدند اکثرا چادر رو کنار می گذارند و موقع بیرون اومدن از محیط کار دوباره میپوشن.
در این حد پوشیدن چادر نه تنها افسردگی نمیاره بلکه نوعی فرد به خودش اهمیت میده.باعث تقویت روحیه هم هس.اون حرفایی که میگن افسردگی میاره برا پوشش هایی هست که برخی افراد دائم ازش استفاده میکنن و بیشتر اوقات رو میپوشن. مثلا برخی ها از تی شرت مشکی استفاده میکنن حتی در محیط خونه و امثال اینا.
البته در برخی محیط ها که مردان هم زیاد فعالیت دارند و نزدیک به خانمها هستن بعضیا در محیط کار هم میپوشن که این قشر و چنین محیط هایی در اقلیت هستن.
ببینید من در صحبتهای اولیه هم گفتم که پوشیدن چادر با رنگ روشن از نظر اسلام هیچ اشکالی نداره ولی خب دربین مردم اینطور جا افتاده که پوشش مشکی خیلی بهتره
به نظر من پوششی جلب توجه میکنه که افراد کمتری از اون استفاده میکنن ولی به مرور که تعداد افراد بیشتر بشه برای مردم هم عادی میشه
دقیقا مثل قضییه چادر ملی اوایل که مد شده بود برای خیلیها عجیب بود ولی الان که میری بیرون بیشتر دخترا از این مدل استفاده میکنن
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
ماری مریم
ببینید من در صحبتهای اولیه هم گفتم که پوشیدن چادر با رنگ روشن از نظر اسلام هیچ اشکالی نداره ولی خب دربین مردم اینطور جا افتاده که پوشش مشکی خیلی بهتره
به نظر من پوششی جلب توجه میکنه که افراد کمتری از اون استفاده میکنن ولی به مرور که تعداد افراد بیشتر بشه برای مردم هم عادی میشه
دقیقا مثل قضییه چادر ملی اوایل که مد شده بود برای خیلیها عجیب بود ولی الان که میری بیرون بیشتر دخترا از این مدل استفاده میکنن
بله ؛نظر شما خانمها در مورد پوشش خودتان باید مدنظر قرار بگیره.
نظر بنده در این مورد یک نظر شخصی هست و قصد تحمیلش رو ندارم.و قبول دارم که نظرات شما خانمها در این مورد مثمر ثمر و بسیار مفید هست.
شاید رنگ روشنی که شما میفرمایین خیلی هم نتیجۀ بهتری داشته باشه.
شماها حق انتخاب رنگ پوشش خود را دارید.
-
هيچ کوچه ای به نام هیچ زنی نیست
و هیچ خیابانی …
بن بست ها اما فقط زنها را می شناسد انگار
در سرزمین من
سهم زنها از رودخانه ها تنها پل هایی است که پشت سر آدمها خراب شده اند
... ... ...اینجا نام هیچ بیمارستانی
مریم نیست....
تخت های زایشگاهها اما
پر از مریم های درد کشیده ای است
که هیچ یک ، مسیح را
آبستن نیستند...... !!!!
من میان زن هایی بزرگ شده ام که شوهر برایشان حکم برائت از گناه را دارد ...!!!
نمی دانم چرا شعار از
لیاقتم ،صداقتم ،نجابتم و ... می دهی
روی حرفم، دردم با شماست
اگر زنی را نمی خواهید دیگر
یا برایش قصد تهیه زاپاس را دارید
به او مردانه بگو داستان از چه قرار است
آستانه ی درد او بلند است .
...یا می ماند
یا می رود!
هر دو درد دارد!
اینجا زمین است
حوا بودن تاوان سنگینی دارد
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
ماری مریم
سلام
متاسفانه امروزه چه جوامع غربی وچه اسلامی به قشر زن کم توجهی میشه واین یک واقعیته.
در کشورهای غربی از زن به عنوان کالای تجاری استفاده میشه
دین اسلام همواره به مقام یک زن ارزش نهاده ولی متاسفانه بعضیها با برداشتهای نادرستشان از دین باعث بوجود امدن محدودیتهایی برای زنان شدن
دلیلش فقط اینه چون عرف جامعه اینرو ایجاب میکنه واگه کسی با چادر رنگی به میان مردم بیادبا تعجب همگان روبرو خواهد شد
طبق یک سنت چندین هزار ساله در خانوادهها فرزند پسر از اهمیت بیشتری برخوردار بوده به دلایلی مثل حفظ نام خونوادگی،نان اور بودن واصطلاحا عصای دست پدرو مادر در دوران پیری ومتاسفانه هنوز هم هستن خانوادهایی با این طرز تفکر
در حالیکه خوب میدونیم که حضرت فاطمه زهرا (س) تنها فرزند پیامبر بوده که نسل پیامبر از حضرت زهرا تحقق یافته
بطور کلی منظور من از این حرفها اینه که اگه محدودیتی هست تقصیر اسلام نیست تقصیر برداشتهای نادرست خودمون از اسلام هست
نمونه ای از کم توجهی تو ایران خودمون ,به زنان رو بگین. فک نمیکنم انقدر زیاد باشه!!!!!جوامع غربی هم کلا نگاه شون به زن یه چیز دیگه است
امروزه محدودیت های ناشی از برداشت نادرست از اسلام کم شده یا بهتر بگیم خیلی کم شده رنگ مشکی چادر هیچ محدودیتی نیس چه بسا که خود چادر هم محدودیت نیست اصن کجای اسلام نوشته که حتما باید چادر سر کرد .من خودم چادریم اما تا حالا با چادر هیچ محدودیتی احساس نکردم از دوران نوجوانیم پا به پای پسرای هم سنم چه توی کارای پژوهشی وچه ورزشی وهنری بودم تا الان که دانشگاهم تا حالا هم حس نکردم که رنگ مشکی چادرم باعث افسردگیم بشه!!!! آدم باید دلش شاد باشه اینا بهونه اس
قبول دارم که هنوز خانواده های هستن که به پسر اهمیت بدن اما تعداد شون خیلی کم شده در کل نویسنده ی مقاله دلش از یه جای دیگه پر بوده و قضاوتش درست نیست
-
الان عايا عکس دخترا رو بزنن رو اعلاميه ترحيم همه چي حل ميشه!؟[tafakor]
يه مادر بزرگي داشتيم ازش همين سوال رو پرسيديم،،
ميگفت اولا که الهي همتون پير شيد ننه!!
وقتي پير شديد روتون نميشه عکستون رو بزنيد!![nishkhand]
وقتي هم جون باشيد عکستون رو بزنيد دل بقيه رو ميسوزونيد ننه!![sootzadan]
-
سلام،
در اسلام چیزی داریم به نام عرف, که تعریف آن با شرع فرق می کند.
وقتي خانمي از سيستان و بلوچستان با لباس و حجاب محلي رنگارنگ خود به تهران بيايد هيچکس به او به ديده يک آدم ناهنجار که قصد خودنمايي و جلب توجه دارد نگاه نمي کند.
چون همه مي دانند که عرف شهر ايشان اينگونه است، و اين عرف منافاتي هم با شرع اسلام ندارد زيرا پوشيدگي مورد نظر را داراست.
ولي اگر يک خانم تهراني بخواهد خود را به نحوي با پوشش زرقي برقي و ... به نمايش بگذارد اگر هم کاملا" پوشيده باشد باز خارج عرف است.
در اصل چيزي که خارج عرف است به نحوي ناامني و سرکشي را در جامعه القا مي کند و بازتاب منفي در بين مردم دارد.
مثلا" شرعا" براي يک مرد اشکالي ندارد که فقط با يک شلوارک در خيابان رفت و آمد کند، ولي اين عرف نيست و اين کار در مردم احساس نامني و تشويش ذهني ايجاد مي کند. ولي همين آقا در مراسم حج مي تواند فقط يک حوله دور کمرش ببندد و بالا پوش هم نداشته باشد و البته در آنجا نه تنها پوشش او احساس نا امني القا نمي کند بلکه القا کننده نوعي عبوديت هم هست.
يا مثلا" يک عروس خانم که در ماشين عروس دارد رد مي شود اگر خيلي از موهايش هم پيدا باشد و آرايش تند کرده باشد و .... احساس ناهنجاري را در جامعه القا نمي کند، بلکه برعکس يک احساس آرامش به جامعه مي دهد، چون همه مي دانند که يک زوج دارند در نهايت پاکي زندگي خود را شروع مي کنند و يک خانواده به جمع جامعه اضافه مي گردد و اين پوشش او در جهت ايجاد فساد در جامعه نيست .... (البته نمي گويم پيدا بودن موها شرعي است ولي باز با اين همه با وجود اينکه يک کم از شرع هم عدول شده باز کسي به خودش اجازه بدبيني و ... نمي دهد).
حال يک موضوع مطرح است و اون اينکه بعضي از چيزها است که به دلايلي در گذشته عرف شده، ولي مي شود آنها را در جهت صحيح تري تغيير داد.
اين تغييرات با توجه به وضعيت کنوني جامعه ما خيلي ظرافت و دقت مي خواهد.
در اين موارد بايد دست به دست هم بدهيم و با صبر و تحمل و به آهستگي جهت بهتر شدن امور تلاش کنيم.
يک مثال مي زنم، مخصوصا" من که در تهران بودم اين را به طور محسوس احساس کرده ام:
چندين سال پيش وقتي به دکتر (هر دکتري) مراجعه مي کردم مي ديدم اکثر مريض ها خانم ها هستند، با توجه به اينکه اکثر زندگي ها ماشيني و کم تحرک شده بود، مردم رفته رفته بيشتر در معرض بيماري ها و دردهاي بدني ناشي از کم تحرکي قرار مي گرفتند و اين امر در زنان بارز تر بود.
در آن زمان با خودم فکر کردم چه خوب است که خانمها بيايند و در پارکها ورزش کنند و .... ولي عرف جامعه در آن زمان يک همچين چيزي را کمابيش ناهنجار مي شمرد.
الحمد لله کم کم اين امر شروع شد و مردم عادي هم با متانت با مسئله برخورد کردند (خدا هم کمک کرد که اون عده متعصب کم عقل و بدبين جامعه هم ديده شان در اين مورد کور شد تا نتوانند شلوغ بازي در بياورند)
الآن مي بينيم که خانمها صبحها در پارکها ورزش مي کنند و اين امر هم به هيچ عنوان به عنوان ناهنجاري يا خود نمايي يا حرکات زشت و يا ..... تعبير نمي شود.
در مورد چادر مشکي يا چيزهاي ديگر مانند عکس در اعلاميه فوت هم اگر قرار باشد در جنبه هايي تغييراتي ايجاد شود متانت، تعقل، و هوشياري ما را لازم دارد.
مسائل اينچنيني خيلي ظريف است. از يک طرف عده اي هستند که به هيچ صراطي مستقيم نيستند، اعتقادشان اين است که فقط اين دنيا هست و بعد هيچ! پس بايد تا مي تواني در اين دنيا لذت ببري! اينها بسيار خطرناکند.
کارکرد ايشان مختل کننده هر اصلاحي در جامعه است.
شما هر اصلاحي که بخواهيد در جامعه صورت دهيد اينها مي آيند پشت سر شما و از شما طرفداري مي کنند.
در اصل کاري ندارند شما چه مي گوييد!!!!!
فقط چون با دين ضديت دارند و اسم جامعه ما هم ديني است و شما مي خواهيد از جامعه ايراد بگيريد از شما طرفداري مي کنند.
در اصل يک مغلطه دارند انجام مي دهند.
شما مي گوييد فلان امر در جامعه ديني ما در جهت اجراي بهتر دين بايد اصلاح گردد،
ولي آنها اينطور القا مي کنند که جامعه ديني ما همه اش مطابق دين بوده و اگر کسي به اون ايراد گرفته در اصل دين اشکال داشته!
طبعا" وقتي چنين پست فطرت هايي پشت سر شما بايستند از اون طرف هم افراطي هاي خشک مذهب بهانه دستشان مي افتد و مي گويند آي هوار اين بابا بي دين است! وگرنه اين همه بي دين طرفدارش نبودند!
يک مطلب ديگه هم توجه داشته باشيم و اون اينکه خيلي از کارها در جامعه شايد هزار سال نسل به نسل تجربه و اصلاح شده و به دست ما رسيده و همين جوري سرسري نگاه نکنيم و بگوييم فلان چيز که از قديم بوده اشتباه است بايد عوض شود، يک کم دقيقتر باشيم.
بعضي از انتقادات هم به ظاهر مشکل ندارند ولي کنار هم که بگذاريدشان مي بينيد شايد (البته شايد) پشت سرشان يک هدف مرموزي در جريان باشد، مثلا":
چرا خانمها نبايد در ورزشگاه ها حضور يابند؟
چرا سر متهم خانم در دادگاه چادر مي کنند؟
چرا عکس دخترا در اعلاميه ترحيم چاپ نمي شود؟
(سوء تفاهم نشود نمي گويم نويسنده توطئه گر بوده) منظورم اين است حواسمان جمع باشد که ناخواسته به سمت و سويي سوق پيدا نکنيم که هيچ سودي براي هيچ کداممان ندارد.
يک مثال ديگر بزنم از چيزهايي که وقتي کنار هم مي گذاريم حس مي کنيم مسئله بو دار است:
جوک رواج پيدا مي کند راجع به آقاي جنتي
جوک رواج پيدا مي کند راجع به آقاي شريعتي
جوک رواج پيدا مي کند راجع به قوم لر
جوک رواج پيدا مي کند راجع به تنبلي شيرازي ها
اينها هيچ کدام تا چند سال پيش نبود، يک کم عجيب نيست؟ اصلا" به ماهيت افراد و اقوام کاري ندارم، مسئله اين است که يک وقت به دست خودمان بازي نخوريم!
پس به هر چيزي دامن نزنيم.
ببخشيد من پرحرفم! دلم هم پر است! موتورم هم که روشن مي شود تخت گاز مي روم! اتفاقا" خيلي هم بد است، وقتي نوشته هايم طولاني است کسي هم حوصله نمي کند آنها را بخواند!
به هر حال ببخشيد سرتان را درد آوردم، لطفا" اشتباهات نوشته ام را گوشزد کنيد. (طبعا" آدم پر حرف اشتباه هم زياد دارد[shaad])
کوچيک همه - علي پارسا
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
mahnaz174
الان عايا عکس دخترا رو بزنن رو اعلاميه ترحيم همه چي حل ميشه!؟[tafakor]
يه مادر بزرگي داشتيم ازش همين سوال رو پرسيديم،،
ميگفت اولا که الهي همتون پير شيد ننه!!
وقتي پير شديد روتون نميشه عکستون رو بزنيد!![nishkhand]
وقتي هم جون باشيد عکستون رو بزنيد دل بقيه رو ميسوزونيد ننه!![sootzadan]
[nishkhand][nishkhand][nishkhand] آخـــــــــــــی چ بامزه[nishkhand][nishkhand][nishkhand]
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
M@HSA_kntu
هيچ کوچه ای به نام هیچ زنی نیست
و هیچ خیابانی … اتفاقا ما اینجا یه خیابونی داریم به نام بنت الهدی صدر[sootzadan]
بن بست ها اما فقط زنها را می شناسد انگار
در سرزمین من
سهم زنها از رودخانه ها تنها پل هایی است که پشت سر آدمها خراب شده اند
... ... ...اینجا نام هیچ بیمارستانی
مریم نیست.... بیمارستان الزهرا(س) هم داریم زهرای مرضیه(نمیدونم راضیه مرضیه یه همچین چیزی) هم داریم درمانگاه مهدیه هم داریم ولی به اسم مریم هنوز ندیدم[sootzadan]
.
.
.
.
.
.
.
روی حرفم، دردم با شماست
اگر زنی را نمی خواهید دیگر
یا برایش قصد تهیه زاپاس را دارید
به او مردانه بگو داستان از چه قرار است
آستانه ی درد او بلند است ................................... هیییییییییییی[narahat][afsoorde]
...یا می ماند
یا می رود!
هر دو درد دارد!
اینجا زمین است
حوا بودن تاوان سنگینی دارد