-
آیا خواستگاری زن از مرد نادرست است ؟؟؟؟؟؟
http://atasheentezar.persiangig.com/...C%D9%852/8.gif
http://up.almsloob.com/uploads/image...41105e5f4a.gif
با سلام به همه کاربران عزیز
و با آرزوی قبولی طاعات شما بزرگواران
امروز میخوایم در خصوص اینکه آیا دختر خانم ها هم مى توانند از فرد مورد علاقه خود شون خواستگارى كنند و آیا چنین چیزی میتواند برای شرایط زندگی دختر مناسب یا نا مناسب باشد با شما عزیزان به بحث و گفتگو بنشینیم
هر چند ممکنه در کشور ما چنین مساله ای رواج نداشته باشه ولی در برخی از کشورها از این شیوه استفاده میکنند و دختران از پسران خواستگاری میکنند
حال با توجه به تحقیقات برخی اندیشمندان و روانشناسان میخواهیم به بررسی این مساله در جوامع بپردازیم و ببینیم چنین رویکردی در جامعه امروزی ما چگونه و چه بازتابهایی دارد و در مقایسه با سایر جوامع دارای چه محاسن و معایبی میباشد
مساله خواستگاری دختر از پسر طبق رسم و عاداتی که ما همیشه دیدیم و شنیدیم یک عرف تو جامعه ما نیست و امر خواستگاری یک مساله فرهنگی محسوب میشه و نه یک مساله شرعی و قانونی و حقوقی ......
بر این اساس در مناطقی از کشورهندوستان رسوم ازدواج به گونه ایه که عموما خانواده دختر از خانواده پسر خواستگاری میکنند
و از ناحیه خانواده دختر پیشنهاد میشه که آیا ما آمادگی این رو داریم که دخترمون رو به عقد پسر شما دربیاریم ....
طبق نظریه تحلیل گران در چنین فرهنگ هایی خواستگاری زن از مرد ، از منزلت زن کم نمیکنه و در صورتیکه از طرف خانواده پسر پاسخ منفی دریافت کنند باعث سرشکستگی خانواده دختر نخواهد شد و از دیدگاه روانشناسانه برای دختر هم آثار سوء روانی و افسردگی باقی نخواهد گذاشت ....
اما در کشورهایی مثل کشور ما که دقیقا شیوه ای بر عکس آن است و خواستگاری زن از مرد مورد علاقه ، عوارضی دارد که میتوان ازنظر روانی ، و حیثیت خانوادگی و اجتماعی و شخصیتی به آن اشاره کرد تماما به ضرر دختر تمام میشود خصوصا اینکه زن در این مساله پاسخ منفی بشنود....
چون خانمها از لحاظ هیجانی و عاطفی در عین حال که در مقایسه با آقایان در سطح بالاتری هستند اما آسیب پذیری و شکنندگی آنها از لحاظ عاطفی بیشتر از آقایان است.
بر همین اساس بایستی در مواجهه با چنین مسائلی با مدیریت و درایت خاصی عمل شود و رعایت نکاتی مورد توجه باشد
از جمله اینکه فرد مورد نظر در اصول مهم زندگی و کلیات آن با دختر خانم هماهنگ باشد و با ملاکهای اولیه او سازگاری داشته باشد....
مورد اعتماد بودن از لحاظ تعهد ، دلسوزی و رازداری واسطه ازدواج هم حائز اهمیت است ...
شخص واسطه بایستی بصورت کاملا محرمانه پیگیر کار ها باشد و فرد مورد نظر را ترغیب و تشویق به ازدواج کند و با آمادگی و زیر ساخت های لازم در این زمینه میل و رغبت به ازدواج در شخص ایجاد و جهت دهی نماید و خانواده پسر را به سمتی هدایت کند که با رضایت از خانواده دختر خواستگاری نماید
با این روش هم دختر از حق انتخاب خود به خوبی استفاده کرده و هم با شخص واسطه و بصورت غیر مستقیم از فرد مورد نظر خواستگاری کرده و همچنین از آسیبهای مستقیم در امان خواهد ماند.
حال دوستان با توجه به نظریات روانشناسی این دو فرهنگ چه اثرات مطلوب یا نامطلوبی دیگری ممکن است در جامعه بوجود آورد که در متن بدان ها اشاره نشده است
خواهشمندم با ارائه نظرات خود در تکمیل این تاپیک مساعدت های لازم را مبذول فرمایید
و در تحلیل این مساله سوای از عرف رایج ، تحلیل کارشناسانه و منطقی بیشتر دارای اهمیت است ...
با سپاس از مشارکت شما بزرگواران
http://khamenei313.persiangig.com/image/gol/4.gif
-
پاسخ : آیا خواستگاری زن از مرد نادرست است ؟؟؟؟؟؟
سلام
تشکر میکنم بابت انتخاب موضوعی که مشکل امروز جامعه ماست
به نقل از یک پزشک خانوم که متاهل هم هست میگم اگر پسری از دختری خوشش بیاد میره خواستگاریش اما اگر دختری از پسری خوشش بیاد باید یه گوشه کز کنه و هیچی نگه
اگر بشه به نحوی عرف جامعه را بروز رسانی کرد هر چند کم در حد اینکه پیشنهاد دادن از طرف خانوم ها مسئله خارج از عرف و بدعب محسوب نباشه شاید مشکل خیلی از جون ها حل بشه
-
سلام
از نظر من خواستگاری دختر از پسر با ارسال یک واسطه اشکالی ندارد به شرط اینکه هم کفو باشند.
عرف جامعه ی ما در قدیم اصلا قبول نمی کرد ولی در شهرهای بزرگ این موضوع کم کم داره جا میوفته.
البته معتقدم از نظر روانی برای دختر خانم ها این موضوع کار ساده ای نیست..!
اگر این موضوع برای پسر 10 تا سختی داشته باشه برای دختر خانم ها 100 تا سختی داره.
-
در این مورد خیلی دوست دارم نظر دختر خانم ها رو بدونم و اگر از آشنایان اونها کسی قبلا از پسری خواستگاری کرده نتیجه رو در اینجا بگذارند...
البته در این نوع خواستگاری اگر طرف پسر مشکلی نداشته باشه کاملا منطقی برخورد خواهد کرد
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
علائدین
در این مورد خیلی دوست دارم نظر دختر خانم ها رو بدونم و اگر از آشنایان اونها کسی قبلا از پسری خواستگاری کرده نتیجه رو در اینجا بگذارند...
البته در این نوع خواستگاری اگر طرف پسر مشکلی نداشته باشه کاملا منطقی برخورد خواهد کرد
با سلام و تشکر از حضور شما در تاپیک و ارائه نظراتتون
ممنونم که با طرح سوالاتتون در جهت دهی مناسب تاپیک مشارکت مفید دارید
و با سپاس از دوستانی که در پاسخگویی به سوالات دوستمون تاپیک رو کامل میکنند
موفق و پیروز باشید[golrooz]
-
سلام. کاملا درسته. متاسفانه رد جامعه ما وقتی دختری از پسر خوشش بیاد. نمیتونه خواستگاری کنه. واین باعث میشه دختر همش تو خودش باشه. و حتی اگرم خواستگاری کنه باز یک عیب در نظر گرفته میشه. وباز برای دختر بده. که من واقعا با این عمل کاملا مخالفم
از نظر من وقتی دختری به پسری میگه دوستش دارم وخواستگاری کنه. باید پسر اون رو بر علاقه بدونه نه عیب و زشتی ....
چون از نظر من کار زشتی نیست... بلکه فقط احساس گفته شده....
-
سلام.
شب همگی بخیر باشه!
خب حقیقتش ابراز احساس از جانب یک شخص که در درجه اول یک انسان هستش اصلا زشتی نداره به نظر من!!!
حالا میخواد اون انسان دختر باشه یا پسر!!
احساس دوست داشتن زیباست و بیان اون هم زیبا تر!!
به نظر من اگر نگاه جامعه به سمتی تغییر کنه که این جمله رو با تمام وجود درک کنند دیگه دختر هم ترسی از بیان احساسش به یک مرد نخواهد داشت!!چون میدونه که با بیان این احساس با نگاه های بد مفهوم و پشت چشم های نازک شده(!!!) نگاهش نمی کنن و در ذهن ها فکر های بی معنی نمی چرخه!!!
و میدونه که با بیان این احساس چیزی از حرمتش و از عفتش کم نمیشه!!
فقط باید جامعه نگاه هاشو و دیدگاه هاشو عوض کنه!!مثبت کنه!!
ولی خب درحال حاظر که هنوز خیلیییییییی از نگاه ها و افکار اصلاح شده نیست باید از شیوه واسطه استفاده کرد...
یعنی همین که کسی رو از جانب دختر به صورت غیر غلنی به سمت پسر فرستاد تا پیشنهاد بده و خانواده پسر و خود پسر رو راغب کنه!
و این روند تا زمانیکه به یک مطلب عادی و جا افتاده در جامعه تبدیل بشه باید ادامه پیدا کنه!
ممنون.[golrooz]
-
سلام.قبلا هم مطالبی در این باره در سایت قرار داده شده بود و همچنین بحث و گفتگوهایی صورت گرفته بود.حالا نمیدونم این نظر ها با اونها ادغام بشه حا باز اینجا بحث بشه چون جالبه توی هر دوره تعدادی از کاربرا نظر دادن و حالا هم باز کاربران جدیدتر.
http://www.njavan.com/forum/showthre...A7%D8%9F%D8%9F
http://www.njavan.com/forum/showthre...86%D8%AF%D8%9F!
http://www.njavan.com/forum/showthre...6%D8%AF-%D8%9F
http://www.njavan.com/forum/showthre...88%D9%86%D8%AF
عیب نداره یک موضوع چندبار برای بحث گذاشته بشه؟چون من در تاپیک دیگه نظر دادم....
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
mamadshumakher
با سلام خدمت جناب آقای شوماخر[golrooz][golrooz][golrooz]
ممنونم از حضورتون در تاپیک و متشکر از یادآوریتون
فرمایشتون و سوالتون بجاست من علی رغم اینکه عنوان رو سرچ کردم و مطالب مشابهی پیدا نکردم مبادرت به ایجاد این تاپیک کردم البته دو مورد از لینکهایی که فرمودید کپی مطالب هست و یک مورد هم نظر سنجی به نظر میرسید و این تاپیک با توجه به توضیحات مقایسه ای بین فرهنگ کشورها و جامعه ماست دارای تفاوتهایی است .....
ولی در کل هر تصمیمی مدیریت سایت بگیرند همه ما تابع فرامین ایشان هستیم
با سپاس از نظرات و توجهات شما بزرگوار
-
با سلام خدمت کاربر پارسی
با توجه به سخن شهید مطهری که می فرمایند جایگاه زن در دل بری کردن هست اما باز مانعی برای بروز احساسات یه دختر به یک پسر گرفته نشده و حتی اگر جواب هم منفی باشه حداقل باعث آزادی ذهن یک دختر از این موضوعه و مانع افسردگی و درون ریزی وی میشه ولی آیا مشکل فرهنگی این اجازه رو میده!!
یا سوء استفاده پسرای بی جنبه هم مد نظره؟!!
ولی باز با ایجاد یک فضای امن در این موضوع به نظر من ایده ی بسیار خوبیه.
-
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام وخسته نباشید و تشکر بابت ایجاد بحث بسیار عالی
و آرزوی قبولی طاعات و عبادات از همۀ عزیزان
دین اسلام وقتی طلوع کرد زن را از دیدگاه برجسته معرفی کرد و از جایگاهی که براش قائل شده بودند درآورد و یک موجود بسیار ارزشمند معرفی کرد به طوری که وقتی حکم و چیزی رو دربارۀ زنان میخواهند بدونن خدا در قرآن می فرماید من خودم درمورد زنان حکم میدم.
دین اسلام خواستگاری را برا مرد پسندیده است البته برعکسش رو رد نکرده اما برا مرد پسندیده است چون زن را یک موجود باارزش حساب کرده که نه تنها مرد بلکه طایفۀ مرد باید با عطش برود از خانوادۀ دختر خانم اورا بخواهد و در این خواستن حتی دختر و خانوادۀ دختر ناز هم بکنن{که بهتر است یه کم ناز هم باشد} باید مرد و خانواده اش همچنان خواستار وصلت باشند و این معنی خواستگار بودن نه تنها مرد بلکه خانواده و طایفۀ مرد است. خواستگاری یعنی عطش داشتن ،مصرّانه دنبال خواسته بودن که بهتر است این اصرار و التماس از طرف مرد و خانواده اش و ناز کردن از طرف زن و خانواده اش باشد. زن مظهر ناز است و مرد مظهر نیاز. مرد نیاز ابراز میکند و زن ناز میکند. این دو مکمل هم هستند در واقع با ابراز نیاز از طرف مرد و ناز کردن از طرف زن {حتی بعده ازدواج در برخی مسائل} هر دو نیازهای روحی خود را تامین می کنند و خانواده آرامش خاص خودش رو دارد.
در این نوع خواستگاری حالات روحی زن بیشتر در نظر گرفته شده است. اگر دختری از پسری خواستگاری کند و پسر نه بگوید دختر به همه چیز شک میکند و این شکست را به انواع موضوعات ربط می دهد اولین موردی که خوده دختر به اون ربط می دهد قیافه اش رو عامل می پندارد و دچار برخی افسردگی هایی می شود حالا این دختر از چندپسرخواستگاری کند و از همه نه بشنود وضع حادتر می شود. اما اگر پسر نه بشنود شکست هم بخورد زیاد حاد نمی شود
حالا بعده ازدواج رو در نظر بگیریم:
اگر مرد و خونواده اش خواستگار باشن و در عطش رسیدن به دختر باشن بعده رفتن زیر یک سقف اگر مشکلی باشد بخاطر عطش مرد و خونواده اش حمایت از دختر بیشتر صورت می گیرد تا وقتی که خواستگار زن باشد. وقتی خواستگار زن باشد در زندگی بیشتر بهش ظلم می شود و سر هر موضوعی احتمال دارد بهش بگن که خودت خواستی اومدی ما که تورو نمیخواستیم و... که یقینن حتی اگه از شوهر نشنود از دیگری خواهد شنید و این باعث رنجش خاطر دختر خانم میشود. و مشکلات روحی گریبان گیر زندگیش می شود و احتمال متزلزل شدن بنیان خانواده خیلی زیاد خواهد بود و دین اسلام حفظ بنیان خانواده رو مهمتر از موضوعات دیگر قرار داده برای همین همۀمسائل را قبل از اتفاق افتادن و احتمال ضربه خوردن در نظر گرفته است.
برا همین خواستگاری و در عطش بودن مرد و خانواده اش را اسلام بیشتر پسندیده است اما برعکسش رو هم رد نکرده اما مشکلات احتمالی برای دختر در پی دارد.
البته بنده کسی رو سراغ دارم که مادر دختر با خواستۀ دخترش از پسره خواستگاری کرد و خوشبخت هم هستن که در این زندگی خوشبختانه پسر از چشم چرانی و.. مبرا بوده و پسر این موضوعات رو برا خونواده خودش مطرح نکرده باشه بهتره تا خونوادۀ پسر در عطش رسیدن به دختر مورد نظر باشند با این کار هم پسر خونوادۀ آینده اش رو از تزلزل احتمالی نجات می دهد و هم برا زنش و خودش ارزش و احترام قائل شده است. ینی با ابراز علاقۀ دختر اگه پسره هم علاقه مند شد بهتره که این موضوع بین دختر و پسر برا ابد چال بشه و مرد مبنارو ابراز علاقۀ خود قرار دهد و به خانوادۀ خودش اعلام کند که از فلان دختر خوشش اومده و عطش خواستگاری رو به خونواده اش منتقل کند.
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
shiny7
احساس دوست داشتن زیباست و بیان اون هم زیبا تر!!
بله این حرفتون کاملا درسته اما تا زمانی که دو طرفه باشه پس اتفاقات بعدیش رو باید در نظر گرفت: مثلا اگه این ابراز دست داشتن از طرف دختر صورت بگیره دو حالت در پی خواهد داشت:
1. یا پسر هم قبول میکند که در این مورد پسر باز دو نوع برخورد را ممکن است نشون بده:
الف). به خونواده اش بگه حالا گفتن به خونواده هم دو گونه است:
a. میگه دختری بهم ابراز علاقه کرده و منم دوسش دارم که اکثرا بخاطر برتر نشون دادن و غرور و راحت کردن و توجیه کار این شیوه رو در پی میگیرن
b. یا میگه من از دختری خوشم اومده که این به ندرت پیش میادکه پسر چنین فداکاری رو بکنه
ب). قصد بازی با احساسات دختر رو داشته باشه و قبول کنه تا مدتی با دختر باشه و بعده مدتی بره دنبال زندگی خودش
2. یا پسر رد میکنه که تاثیر بدی رو دخترخانم و احساساتش میذاره؛
حالا اتفاقات بعده رد کردن از ناحیۀ طرف رو در نظر بگیریم:
اگه رد کردن از طرف دختر باشه اصرار از طرف مرد{البته نه ایجاد مزاحمت بلکه نشون دادن عطش و خواشتگاری خونواده و ثابت کردن علاقه اش} ایرادی در پی نخواه داشت هر چند دختر احیانن با حالت تمسخر این کارو بعده یه مدت انجام بده.
اما اگر رد کردن از ناحیۀ پسر باشه اگر دختر اصرار کنه و با حالت تمسخر از ناحیۀ پسر باشه دختر خانم نمی تواند حالات روحی خود را کنترل کنه احتمال وقوع انواع وقایع هست از افسردگی و جامعه گریزی گرفته تا خودکشی های افراطی و...
-
سلام
همچین میگین خواستگاری برای دختران سخته انگار برای پسرا راحته...
یه پسر همون قدر وقتی جواب نه بشنوه خرد میشه که دختر بشنوه....
پس برای هردو یکسانه....
اما چون عرف از اول با پسرا بوده همین جور پیش رفته.....خب به نظر من چه اشکال داره عرف تغییر کنه دخترا هم بتونن برن خواستگاری....
وای چه جالب میشه....
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
almas parsi
با سلام خدمت جناب آقای شوماخر
ممنونم از حضورتون در تاپیک و متشکر از یادآوریتون
فرمایشتون و سوالتون بجاست من علی رغم اینکه عنوان رو سرچ کردم و مطالب مشابهی پیدا نکردم مبادرت به ایجاد این تاپیک کردم البته دو مورد از لینکهایی که فرمودید کپی مطالب هست و یک مورد هم نظر سنجی به نظر میرسید و این تاپیک با توجه به توضیحات مقایسه ای بین فرهنگ کشورها و جامعه ماست دارای تفاوتهایی است .....
ولی در کل هر تصمیمی مدیریت سایت بگیرند همه ما تابع فرامین ایشان هستیم
با سپاس از نظرات و توجهات شما بزرگوار
بحث همزمان یک موضوع در تاپیک های مختلف در بازه های زمانی متفاوت طولانی اشکالی ندارد ...
و لزومی به ادغام موضوعات نیست.
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
Admin
بحث همزمان یک موضوع در تاپیک های مختلف در بازه های زمانی متفاوت طولانی اشکالی ندارد ...
با سلام و عرض ادب خدمت جناب آقای ادمین عزیز
ممنون از حضور شما در تاپیک
و سپاس از درج نظرتون و راهنمایی شما بزرگوار
موفق باشید[golrooz]
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
Admin
سلام
باتشکر از شما
ولی همانطر که مشاهده میکنیم ، این تایپیک باز و فعال است
http://www.njavan.com/forum/showthre...9F%D8%9F/page4
ممنون........موفق باشید
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
نارون1
سلام
اشکالی ندارد چون اون موضوع مربوط به یکسال قبل بوده ادغام دو موضوع باعث انحراف بحث هر دو موضوع شده برای همین نیازی به ادغام نیست.
موفق باشید
-
اوکی.پس من نظر الان خودمو میگم.
یه نکته ای که دوستان دربارش صحبت میکنند اینه که با توجه اسم تاپیک نظر خودشونو اعلام میکنند.اینجوری نیست که فکر کنیم دختر بره از پشر خواستگاری کنه.چون پسر هم تنها تنها نمیره خواستگاری با خانواده میره.حالا فکرشو بکنید دختر با خانواده بره .....
این اصلا درست نیست نیاز هم نیست عرف بشه.
چون خواستگاری دختر از پسر غیر ممکن نیست و تازه و جدید هم نیست و راه رسم درست خودشو داره که خانم پارسی اشاره ای داشتن به فرد معتمد.همین.
هر دختری اگر از پسری خوشش اومد کافیه از راه درست و منطقی به خانوادش بگه و خانوادش فرد مطمئنی رو بفرستن دینبال کارا که اصلا ایا اون پسر تمایل به ازدواج داره؟اگر داره شخصی رو مدنظر داره؟اگر نه اینجا باید فرد معتمد اون دختر رو به پشر معرفی کنه و بگه به پسر که بره تحقیق.اگر تمایل داشت راضی کردن خانواده دختر قبلا انجام شده.اگر مشکلی نیست حالا پسر با خانوادش بره خواستگاری.
فکر نمیکنم اینجوری اصلا پیامد هایی داشته باشه چون همه چی همون اول مشخص میشه و شکست و اقسردگی و غرور و ... جایی نداره
-
به نظر من این که یک دختر از یک پسر خواستگاری کنه چون هم طبق عرف و قوانین نیست چیز قشنگی در نمیاد
و درکشور ما چون این عادت شده که مثلا اگر یک شخصی درخواست ازدواج به پسری بده میگن دختره عیب داشته یا 1001 حرف دیگه
اما به نظر من این که طبق قوانین و عرف عمل کنیم خیلی بهتر از اینه که کلی حرف پشتمون باشه
حتی اگر کمی هم موجب آسیب و افسردگی باشه
در آخر هم از تمامی عزیزان تشکر می کنم
و با آرزوی قبولی طاعات و عبادات
-
ضمن سپاس از نظرات دوستان و حضورشون
ممنون میشم عزیزانی که مطالبشون رو درج کردند در خصوص واسطه در ازدواج هم نظراتشون رو مکتوب کنند
و کسانیکه نظرشون اینه که پسرها هم آسیب پذیر هستند و ممکنه مشکلات روحی و روانی خاصی براشون پیش بیاد در جایگاه یک پسر اعلام کنند که چه آثار مخربی برای پسران یک جامعه پیش خواهد آمد؟؟؟؟؟
با تشکر[golrooz]
-
-
درود!
با حرفای اکثریت موافقم
به قول تروریست باید فرهنگ سازی کرد
نظر شخصی امم اینه
من مشکلی با این قضیه ندارم :d
منتها چارچوب جامعه ی ما رو بیشتر افراد سنتی و مخرب و افراطی مذهبی شکل داده
و دختری که ای کار رو بکنه رو مطمئنا از گزند سخنان و اقداماتشون در امان نخواهد بود
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
Team Sar Dadbin
و دختری که ای کار رو بکنه رو مطمئنا از گزند سخنان و اقداماتشون در امان نخواهد بود
این تاپیک هم که خراب کردی[nishkhand]
مشکلات شخصیتو لطفا به همه تاپیک ها انتقال نده
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
TERRORIST
این تاپیک هم که خراب کردی[nishkhand]
مشکلات شخصیتو لطفا به همه تاپیک ها انتقال نده
واقعیت تلخه حاجی
تلخ تر از جام زهر
-
من نظر شخصیمو میگم!
مگه حضرت خدیجه از پیامبر(ص) خاستگاری نکرد؟؟؟؟
-----
هیچ فرقی نداره به نظر من اصلا مهم نیست
این یه مسئله ی شخصیه - هرکسی ممکنه بخواد با هرکسی ازدواج کنه
منطقی برخورد کردن یا منطقی برخورد نکردن ربطی به دختر و پسر بودن نداره
دخترا احساسی تر هستن ولی اینکه فرهاد بشه یا مجنون بشه هم امکان پذیره و هم اینکه مثل بعضی دخترای امروزی که دوستان میگن افسرده میشن و یا خدایی نکرده حتی خودکشی میکنن!!!
اگر دختری از پسری خاستگاری کنه پسر نباید همینجوری قبول یا رد کنه!
اول باید به خانواده ها اطلاع داده بشه
دختر هم همینطور اگه ازش خاستگاری میشه اول باید به خانواده بگه بعد رد یا قبول کنه البته نظر شخص هم مهمه اما خانواده مهم تره!
بعد اگر با هم مشکلی نداشتن با هم از هر روشی که رسمشون هست استفاده کنن
درخاست اول میتونه با دختر یا پسر باشه
اما خاستگاری بستگی به رسم خانواده ها داره
البته من هنوز هیچ تجربه ای در این زمینه ندارم خوشبختانه![nishkhand]
استدلال شخصیم بود تجویز دکتر نیست - اینارو باید از متخصصش پرسید - مشاوران دینی - روانشناشا و مشاورای ازدواج و... که خیلی زیاد هستن
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
حسین متقی
درخاست اول میتونه با دختر یا پسر باشه
اما خاستگاری بستگی به رسم خانواده ها داره
بله حسین جان بنده هم با شما موافقم اما این درخواستی است که بین دو نفر وجود داره اما مسألۀ خواستگاری که خانواده ها درگیر میشن به نظر بنده بهتره خانوادۀ پسر در عطش باشن برا گرفتن دختر.
اما درخواست و پیشنهاد میتونه از طرف دختر باشه ، این یه موضوع و رازی بین دختر و پسره و اگه پسر جنبۀ بالایی داشته باشه نه تنها هیچ مشکلی پیش نمیاد بلکه خوب هم هست و دختر خانم نظرشو بگه که البته اگه این بین دختر و پسر برا همیشه مخفی بمونه بهتره و موقع عنوان کردن برا خانواده بهتره که پسر بگه من خودم خوشم اومده و دوسش دارم و از گفتن ریشۀ مطلب هر دو تا خودداری کنن و بین خودشون باشه. در این صورت یقینن زندگی بیشتر بهشون میچسبه.
اما اگه پسر جنبه نداشته باشه و یا موقع مطرح کردن برا خونواده دختر رو عامل معرفی کنن خب به احتمال زیاد مشکلی براشون تو زندگی پیش خواهد اومد. چون نمیشه دهن همۀ مردم رو بست و تو موقعیت هایی شاید حرف یه نفر روابط دو زوج رو برهم بزنه و...
در قضیۀ پیامبر(ص) هم پیشنهاد رو حضرت خدیجه(س) دادند اما خواستگاری رو چه کسی انجام داد؟ چه کسی سراغ چه کسی رفت؟{پیشنهاد دادن و خواستگاری دو مقولۀ جدا هستند}
خواستگاری رو که موضوع بحث است فکر کنم خانوادۀ پسر انجام بدن بهتره
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
giile
با سلام ....[golrooz]
ممنونم از حضورتون در این تاپیک
دوست بزرگوار ممنون میشم نقطه نظراتتون رو در خصوص مبحث اعلام بفرمایید تا دوستان بتونند از نظرات شما مطلع باشند
با تشکر
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
Team Sar Dadbin
درود!
با حرفای اکثریت موافقم
به قول تروریست باید فرهنگ سازی کرد
نظر شخصی امم اینه
من مشکلی با این قضیه ندارم :d
با سلام خدمت جناب دادبین بزرگوار[golrooz]
ممنونم از حضورتون و نظراتتون
دوست عزیز ممنونم میشم با توجه به موضوع تاپیک از دیدگاه روانشناسانه نظرتون رو اعلام بفرمایید چون مبحث بوسیله گرایشهای مذهبی و عرف دینی به حاشیه کشیده خواهد شد که در اون صورت وارد مقوله متفاوتی خواهیم شد
چون صرفا هدف از این تاپیک بررسی روحیات دختران و پسران در مواجهه با این دو سبک هست
خوشحال میشم نظرتون رو در خصوص اصل خواسته تاپیک اعلام بفرمایید تا بتونیم از دیدگاههای مختلف مورد بررسی قرار بدیم
با سپاس فراوان
-
به نظر من حس دوست داشتن خیلی زیباست و شاید اگه این حس رو ابراز نکنی خیلی دیر بشه.اگه طرف مقابل آدم فهمیده ای باشه و دختر رو هم دوست داشته باشه می تونن با خوشی باهم زندگی کنن
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
عبدالله91
بله حسین جان بنده هم با شما موافقم اما این درخواستی است که بین دو نفر وجود داره اما مسألۀ خواستگاری که خانواده ها درگیر میشن به نظر بنده بهتره خانوادۀ پسر در عطش باشن برا گرفتن دختر.
اما درخواست و پیشنهاد میتونه از طرف دختر باشه ، این یه موضوع و رازی بین دختر و پسره و اگه پسر جنبۀ بالایی داشته باشه نه تنها هیچ مشکلی پیش نمیاد بلکه خوب هم هست و دختر خانم نظرشو بگه که البته اگه این بین دختر و پسر برا همیشه مخفی بمونه بهتره و موقع عنوان کردن برا خانواده بهتره که پسر بگه من خودم خوشم اومده و دوسش دارم و از گفتن ریشۀ مطلب هر دو تا خودداری کنن و بین خودشون باشه. در این صورت یقینن زندگی بیشتر بهشون میچسبه.
اما اگه پسر جنبه نداشته باشه و یا موقع مطرح کردن برا خونواده دختر رو عامل معرفی کنن خب به احتمال زیاد مشکلی براشون تو زندگی پیش خواهد اومد. چون نمیشه دهن همۀ مردم رو بست و تو موقعیت هایی شاید حرف یه نفر روابط دو زوج رو برهم بزنه و...
جالبه پستها اینجا خیلی بیشتر تشکر میگیره و بازدید بالایی داره!
به نظر من دروغ هم خیلی جالب نیست
من ترجیح میدم دروغی درکار نباشه - ما اصلا خاستگاری رسمی نداریم که دختر بره خاستگاری
اما وقتی دختر داره مطرح میکنه و پیشنهاد میده - پسر شاید عطشی نداشته باشه - مگه زوریه؟! داریم راجع به ادمها صحبت میکنیم و نه ربات
چه اشکالی داره دختر مطرح کنه و به قول شما عطش داشته باشه!
اگر تو زندگی هرزوجی بخوان به حرف مردمی مثل من و شما که داریم فضولی میکنیم توجه کنند که دیگه زندگی علی وارانه ساده و بی الایش نمیتونه وجود داشته باشه
اصن کلا زندگی نمیشه کرد اگه حرف مردم تو زندگی خصوصی تاثییر داشته باشه
من دلیل شمارو برای اسرارتون بر این قضیه نمیدونم - بیشتر توضیح بدین من متوجه بشم - شاید من اشتباه میکنم!
-
به قول مامانم خواستگاری چیه امروزه متاسفانه دخترا به زور خودشونو به پسرا بند میکنن [nadidan][narahatishadid]
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
almas parsi
با سلام خدمت جناب دادبین بزرگوار[golrooz]
ممنونم از حضورتون و نظراتتون
دوست عزیز ممنونم میشم با توجه به موضوع تاپیک از دیدگاه روانشناسانه نظرتون رو اعلام بفرمایید چون مبحث بوسیله گرایشهای مذهبی و عرف دینی به حاشیه کشیده خواهد شد که در اون صورت وارد مقوله متفاوتی خواهیم شد
چون صرفا هدف از این تاپیک بررسی روحیات دختران و پسران در مواجهه با این دو سبک هست
خوشحال میشم نظرتون رو در خصوص اصل خواسته تاپیک اعلام بفرمایید تا بتونیم از دیدگاههای مختلف مورد بررسی قرار بدیم
با سپاس فراوان
آها آها[nishkhand]
راستش به نظرم خیـــلی سخته!
دایی خودم 28ساله شده بود! روش نمیشد به پدربزرگم بگه که زن میخوام و فلان کس رو دوست دارم
اولش با هزار تا من من به خاله گفت بعد اون رفت با دختره صحبت کرد و بعد رفته بود به پسر یکی از دوستای پدر بزرگم گفته بود به باباش بگه که با بابام صحبت کنه که من زن میخوام!!!!
تازه بعدازینکه اون دوسته با پدر دایی صحبت کرده بود! جناب دایی یه یه هفته ای از ترس و لرز از خونه فراری بود[khande]
راستش از لحاظ روانشناسی خودم اگه به دختری علاقمند باشم هیچوقت نه جرئتشو دارم و نه روم میشه ازش خواستگاری کنم!! همون رویه ی دایی امو تکرار میکنم!![negaran]
پس از لحاظ روانشناسی من که پسرم اینطوری روم نمیشه!
به نظر دختره دیگه اصلا حرفشم نمیزنه!
من فکر نمیکنم حداقل دخترای ایرانی اینکارو بکنن! هرچند اگه این کارو بکنن هیچوقت مرتکب عمل بدی نشدن! و کار خوبی هم هست!
"یکی از دوستام میگفت ای خدا چی میشه دخترا از ماها خواستگاری کنن!! مهریه رو اونا به ما بدن! بعد ما قهر کنیم اونا منت ما رو بکشن!! ما تا لنگ ظهر بخوابیم و اونا برن پادگان و با سربازا سر و کله بزنن ....!! (اونموقع زنش قهر کرده بود) "
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
Team Sar Dadbin
آها آها[nishkhand]
راستش به نظرم خیـــلی سخته!
دایی خودم 28ساله شده بود! روش نمیشد به پدربزرگم بگه که زن میخوام و فلان کس رو دوست دارم
اولش با هزار تا من من به خاله گفت بعد اون رفت با دختره صحبت کرد و بعد رفته بود به پسر یکی از دوستای پدر بزرگم گفته بود به باباش بگه که با بابام صحبت کنه که من زن میخوام!!!!
تازه بعدازینکه اون دوسته با پدر دایی صحبت کرده بود! جناب دایی یه یه هفته ای از ترس و لرز از خونه فراری بود[khande]
راستش از لحاظ روانشناسی خودم اگه به دختری علاقمند باشم هیچوقت نه جرئتشو دارم و نه روم میشه ازش خواستگاری کنم!! همون رویه ی دایی امو تکرار میکنم!![negaran]
پس از لحاظ روانشناسی من که پسرم اینطوری روم نمیشه!
به نظر دختره دیگه اصلا حرفشم نمیزنه!
من فکر نمیکنم حداقل دخترای ایرانی اینکارو بکنن! هرچند اگه این کارو بکنن هیچوقت مرتکب عمل بدی نشدن! و کار خوبی هم هست!
"یکی از دوستام میگفت ای خدا چی میشه دخترا از ماها خواستگاری کنن!! مهریه رو اونا به ما بدن! بعد ما قهر کنیم اونا منت ما رو بکشن!! ما تا لنگ ظهر بخوابیم و اونا برن پادگان و با سربازا سر و کله بزنن ....!! (اونموقع زنش قهر کرده بود) "
با سلام خدمت جناب دادبین عزیز[golrooz]
ممنونم از نظراتتون و حلاوت بیان نوشتاریتون
با یک جمع بندی از توضیحات شما میشه به این نتیجه رسید که انتخاب یک واسطه با شرایط معقول و شایستگی میتونه بسیار سرنوشت ساز باشه و چون امر ازدواج یک امر واجب و ضروری هست نمیشه اظهار داشت بخاطر برخی نواقص در این مسیر جوانان از طی این مسیر منصرف بشن و برای این کار صورت مساله رو پاک کنند
اتفاقا مثال شما بسیار شفاف و اشاره دقیقی به مشکل بیشتر خانواده ها و جوانان بود...
حال میخوام نظر شما رو بعنوان یک پسر مجرد در خصوص ویژگیهای یک واسطه در ازدواج بدونم ......
در خصوص پاراگراف آخرتون هم دوستتون گویا با اصل آفرینش و جایگاه دختر خانمها و آقا پسر ها مشکل داشتن و به خاطراختلاف و قهر همسرشون نظرشون رو به شما اعلام کردند ولی شما جدی نگیرید[nishkhand] برای آیندتون بد آموزی داره[khande]
-
دروود برهمگی
موضوع خوبی مطرح شده ؛
بله متاسفانه در ايران با تداخل آداب ملی و آداب مذهبی مواجهيم ؛ به نظرم دختری که علاقه ای به شخص خاصی نداره بهتره منتظر خواستگار باشه و ازبين خواستگارها بهترین رو انتخاب كنه ؛ اما درشرايط عكس اگر دختر به شخص خاصی علاقه داره میتونه به خودش اجازه و جرأت خواستگاري ازپسر رو بده و متقابلا بهتره جرأت جواب منفی شنيدن هم داشته باشه ؛ واگرجواب مثبت بود با توجه ظرفيت فرهنگی و رسوم خانواده ها مراسمات رسمی و خانوادگی خواستگاري توسط پسر و ياحتي دختر انجام بشه ؛ اما بحث به اين سادگي هم نيست؛ شرايط و شخصيت رواني دختر و پسر بسيار مهمه ؛ فرض بگيريم ي پسر دچار خودكم بيني شخصيته و از کمبود عاطفه ومحبت خانوادگي رنج ميبره به محض اينكه دخترخانم علاقمند ازايشون خواستگاری كنه پسربدون فكرو تحقيق ميپذيره و اين انتخاب نادرستيه چون جوانب امرسنجيده نشده ؛ و بالعكس ؛ البته در زمان فعلی و باشرايط دشوار اقتصادی آمار ازدواج به شدت کاهش پيدا كرده و درعوض آمار دوستی های دختر و پسر افزايش داشته و ديگه كسي زيربارسنگين تعهدات ازدواج نمیره حتی اگه دخترازپسرخواستگاری كنه؛ ولی درکل با روند رو به رشد تغيیرعقايد وبررسی درست و غلط بودن سنتها شرایط برای اين بحث آماده شده و دربعضي ازخانواده ها بررسی و پذيرفته شده ؛ درحال حاضر مشکل اصلي دراين زمينه سنتها و عقايد خاص پدر ومادرهاست وگرنه ازطرف جوانها تاحدودی موضوع هضم شده
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
almas parsi
با سلام خدمت جناب دادبین عزیز[golrooz]
ممنونم از نظراتتون و حلاوت بیان نوشتاریتون
با یک جمع بندی از توضیحات شما میشه به این نتیجه رسید که انتخاب یک واسطه با شرایط معقول و شایستگی میتونه بسیار سرنوشت ساز باشه و چون امر ازدواج یک امر واجب و ضروری هست نمیشه اظهار داشت بخاطر برخی نواقص در این مسیر جوانان از طی این مسیر منصرف بشن و برای این کار صورت مساله رو پاک کنند
اتفاقا مثال شما بسیار شفاف و اشاره دقیقی به مشکل بیشتر خانواده ها و جوانان بود...
حال میخوام نظر شما رو بعنوان یک پسر مجرد در خصوص ویژگیهای یک واسطه در ازدواج بدونم ......
در خصوص پاراگراف آخرتون هم دوستتون گویا با اصل آفرینش و جایگاه دختر خانمها و آقا پسر ها مشکل داشتن و به خاطراختلاف و قهر همسرشون نظرشون رو به شما اعلام کردند ولی شما جدی نگیرید[nishkhand] برای آیندتون بد آموزی داره[khande]
درود مجدد:)
ببخشید! واجبه یه مثال دیگه بزنم! :)
یکی از دوستام تعریف میکرد! که یکی از فامیلاش
به یکی از دخترای فامیل گفته که واسطه بشه بره پیش اونیکی دختره که فامیل مشترک بوده!
از قضا! دختر واسطه! به این خواستگار داستان ما! علاقه مند بوده! یا خونوادگی مشکل داشتن یا با هم لج بودن! یا هر چی(علتشو من نمیدونم) این واسطه هه هی باعث شده تنور اختلاف و عدم اعتقاد خواستگار و معشوقه اصلا و ابدا داغ نشه!
خلاصه اون فامیل دوستم بعد ازینکه یه زن دیگه که به اجبار پدر مادرش بوده رو میگیره میفهمه که نه ...!!
حالا کار ندارم!
راستش من اگه بخوام واسطه بفرستم برا خواستگاری چن تا نکته دارم! :d
نخست که من میخوام درس بخونم :d و قصد ازدواج ندارم!! :))
دوم حالا اومدیم و قصدشو داشتم!l-) مثلا عاشق دختر مش عباس بی دست و پا !! شدم!! من اینجا باید با زن دایی ایی! خاله ای! خواهری و..!!
که مورد اعتمادن رایزنی کرده و بعنوان واسطه انتخاب نمایم!
نه اینکه مثل بعضیا! که شنیدم رفته با دوست دخترش صحبت کرده که واسطه ام شو با اون دختره ..!! آشناشم و عروسی و ...=))
به قول شاعر!
ای بهار آرزو بر سر من سایه فکن!
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
حسین متقی
به نظر من دروغ هم خیلی جالب نیست
خب عزیز دروغ که نه. هیچ کس طرفدار دروغ نیست و ما هم چنین چیزی رو مطرح نکردیم. صداقت از ارکان مهم زندگی است. صداقت اعتماد و وفاداری که باعث مستحکم تر شدن زندگی هست رو میاره .
منظور ما این بوده که وقتی دخترخانم به آقا پسر طبق روش و اصولی که خودش بهتر میدونه پیشنهاد رو میده و پسر هم نظرش موافق میشه این وسط پسر وقتی میخواد با خونواده مطرح کنه دیگه قرار نیست بگه دختره منو انتخاب کردو پیشنهاد داد.خب بگه من از دختری خوشم اومده و این دروغ نیست تو این مسأله دروغی به کار برده نشده. حقیقتش هم این بوده که از دختره خوشش اومده .ما میگیم پیشنهاد دهنده اگه دختر خانم باشه مخفی بمونه بهتره نه اینکه دروغ رو وارد زندگی کنیم.
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
حسین متقی
داریم راجع به ادمها صحبت میکنیم و نه ربات
ما همینو میگیم که داریم از آدما حرف میزنیم و این آدما انواع و اقسام حس دارن و در موقعیتهای مختلف حس های گوناگونی رو از خود بروز میدن ربات نیستن که برنامه ریزی بشن.باید باتوجه به حالات روانیدختر و پسر مسائل رو مطرح کرد
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
حسین متقی
اگر تو زندگی هرزوجی بخوان به حرف مردمی مثل من و شما که داریم فضولی میکنیم توجه کنند که دیگه زندگی علی وارانه ساده و بی الایش نمیتونه وجود داشته باشه
اصن کلا زندگی نمیشه کرد اگه حرف مردم تو زندگی خصوصی تاثییر داشته باشه
من دلیل شمارو برای اسرارتون بر این قضیه نمیدونم - بیشتر توضیح بدین من متوجه بشم - شاید من اشتباه میکنم!
فضولی فرق میکنه. حالات روحی خانمها طوری هست که باید ناز بکنن و آقایون ابراز نیاز. خانم ها هر جا که میرن میخوان خودشونو طوری نشون بدن که همسرشون عاشقشون هست و با اصرار همسرش قبول کرده با او ازدواج کنه و مردها باید به این نکته توجه کنن. وقتی میگیم پیشنهاد دهنده اگه دختر باشه مخفی بمونه برا همینه. وقتی نیازی سرکوب میشه بشر احساس کمبود میکنه و این کمبود رو با اشکال مختلفی از خود بروز میده.رحت ترین راه معمولا خشونت و بداخلاقی هست. خانم ها در جمع دلشون میخواد همسرشون بهشون خیلی برسه با محبت باشه و طوری عنوان بشه که از اول مرد عطش داشته و الان هم همونطوره. فرض کنین تو یه جمع خانوادگی نشستی شما و همسرتون و چند نفر آقا و خانم. و خانم شما در عطش بوده که به شما برسه و اینو همۀ جمع میدونن. هر حرف و اتفاقی که بیفته میگن خودش خواسته اومده.خونوادتون میگن پسر ما اینجوری بوده همه خواهانش بودن و... بعد خونواده دختر تقریبا چیزی برا ناز کردن نخواهند داشت. اون عزیزانی که ازدواج کردن اینو خوب میدونن.
این حالات روانی زنانه مربوط به فرهنگ ما نمیشه بلکه مربوط به تمام انسانهاست. زن بیشتر دوس داره بهش توجه بشه و اون ناز بکنه و مرد هم بیشتر دوس داره ابراز علاقه کنه. این دو مکمل هم آفریده شدن.
این وسط مرد باید خصوصیات زن رو در نظر بگیرد و از این بترسد که نکنه این نیاز همسر من برآورده نشه و تبدیل به مشکلی بشه. خانمتون حتی اگه یه بار بشنوه که خودش خواسته و عطش رسیدن داشته و پسره سرش تو زندگی خودش بوده این برا خانمتون سم حساب میشه.اعتماد به نفسش رو از دست میده.ارتباط زن و شوهر فقط توخونه نیست در جمع و اجتماع هم نیازهای هم رو برآورده میکنن.باید به همۀ ابعاد یک زندگی توجه کردنمیشه عنوان کرد که نیاز اجتماعی خانم من در جمع 2نفری برآورده میشه. نه برآورده نمیشه. خانمتون دوس داره که محبتتون بهش در جمع هم دیده بشه. عطشت رو میخواد در جمع هم ببینه.میخواد ثابت کنه که همسرش از اول عطش داشته و اون ناز می کرده.
خانمها اینو بهتر میدونن.و این مختص فرهنگ ما نیست بلکه نیاز و احساس زنانه هست که باید برآورده شود
-
با سلام خدمت دوستان و تشکر از صحبت جناب آقای متقی و آقا عبدالله
من لازم دونستم در تکمیل صحبتهای این عزیزان این موارد رو یادآور بشم که هم جناب متقی درست میفرمایند که دروغ نمیتونه بازتاب خوبی در زندگی مشترک داشته باشه و این امر بسیار دارای اهمیت در روابط زوجینه
و با توجه به فرمایشات آقا عبدالله بزرگوار که با تکمیل و توضیح متنشون کاملا برامون شفاف سازی کردند ....
همونطور که دوستان گفتند یکی از بارزه های شخصیتی خانمها تاییدایدآلیستی همسرانشون از اونهاست و توقع دارند همسرشون اونها رو منحصر به فرد ترین شخص در زندگیش بدونه...
شاید گاهی با این مساله مواجه بوده باشید که برخی مردان شوخ مزاج گاها برای چاشنی مجالس تیر شوخی هاشون رو بدون هیچ نیت سوئی به سوی همسرانشون نشانه میگیرند صرفا برای تغییر فضا و برای تفریح به خانمشون میگن یادته چقدر دلت میخواست بیام خواستگاریت و التماسم میکردی ؟؟؟؟؟؟؟ و شوخی های اینچنینی....
عموما چهره خانمها در این مواقع که سیبل این اهداف هستند تلفیقی از این چند چهره هست البته به همین ترتیب که براتون قرار میدم
[khande]+[taajob]+[negaran]+[khejalat]+[negaran]+[esteress]+[asabani]=[narahatish]sh_omomi37 دلشکستگی و عواقب روحی روانی برای زن و گاها مسائل جبران ناپذیر...
برای تشریح واضح تصاویر میتونم بگم در اولین واکنش خنده ظاهری توام با تعجب و غم و بغض و خجالت از شنونده ها که الان در مورد این خانم چی ممکنه فکر کنند یعنی
ممکنه فکر کنند من رو دست پدر مادرم موندم ؟؟؟؟
ممکنه مشکل جسمی دارم ؟؟؟؟
اگر حرف شوهرم رو باور کنند چی ؟؟؟؟؟
و هزار و یک فکر دیگه که هر چند این یک شوخی ساده بوده و همسر این خانم هم در اوج عشقی که به همسرش می ورزه نمیتونه از دریای خروشان و پرتلاطم دل این زن با خبر بشه و گاها برخی زوجهای بی تجربه این قضیه رو با زوم کردن به یک فاجعه تبدیلش میکنند ....به همین سادگی
این که یک شوخی بود فکرشو بکنید همسر واقعیت رو بخواد در جمعی بگه با توجه به روحیات یک زن که کاملا از شناسه های شخصیتیشه چه اتفاقی خواهد افتاد؟؟؟؟
دوستان این مثال رو مطرح کردم که بگم روحیات زن و مرد خیلی با هم تفاوت داره پس در بیان برخی مطالب بایستی زوج هامون دقت نظر داشته باشند چون این حالتها جزء روحیات و سرشت دختران و پسرانه
ممکنه بشه در یک دیدگاه دیگه هم بررسی بشه و اون فرهنگ خانواده هاست در جایگاه مدرن و سنتی
در چنین مقوله هایی با برخوردهای بسیار شدید هم با فرزند خود و هم با نیش و کنایه ها به زوجه باعث ایجاد اختلافاتی هم متاسفانه در بین خانواده ها میشن
و زمانیکه دختر و پسر بدونند با طرح واقعیت امر از هر طرف از خانواده ها و حتی از جانب یکی از طرفین مورد حمله و سرزنش قرار میگیرند ممکنه بخوان مطلب رو بین خودشون بصورت سکرت محفوظ نگه دارند که در اون صورت نمیشه گفت دروغگویی شاید با بیانی بهتر عدم بیان واقعیت به دلیل شرایط بشه گفت....
ممنونم از توجه همه شما عزیزان
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
عبدالله91
خب عزیز دروغ که نه. هیچ کس طرفدار دروغ نیست و ما هم چنین چیزی رو مطرح نکردیم. صداقت از ارکان مهم زندگی است. صداقت اعتماد و وفاداری که باعث مستحکم تر شدن زندگی هست رو میاره .
منظور ما این بوده که وقتی دخترخانم به آقا پسر طبق روش و اصولی که خودش بهتر میدونه پیشنهاد رو میده و پسر هم نظرش موافق میشه این وسط پسر وقتی میخواد با خونواده مطرح کنه دیگه قرار نیست بگه دختره منو انتخاب کردو پیشنهاد داد.خب بگه من از دختری خوشم اومده و این دروغ نیست تو این مسأله دروغی به کار برده نشده. حقیقتش هم این بوده که از دختره خوشش اومده .ما میگیم پیشنهاد دهنده اگه دختر خانم باشه مخفی بمونه بهتره نه اینکه دروغ رو وارد زندگی کنیم.
ما همینو میگیم که داریم از آدما حرف میزنیم و این آدما انواع و اقسام حس دارن و در موقعیتهای مختلف حس های گوناگونی رو از خود بروز میدن ربات نیستن که برنامه ریزی بشن.باید باتوجه به حالات روانیدختر و پسر مسائل رو مطرح کرد
فضولی فرق میکنه. حالات روحی خانمها طوری هست که باید ناز بکنن و آقایون ابراز نیاز. خانم ها هر جا که میرن میخوان خودشونو طوری نشون بدن که همسرشون عاشقشون هست و با اصرار همسرش قبول کرده با او ازدواج کنه و مردها باید به این نکته توجه کنن. وقتی میگیم پیشنهاد دهنده اگه دختر باشه مخفی بمونه برا همینه. وقتی نیازی سرکوب میشه بشر احساس کمبود میکنه و این کمبود رو با اشکال مختلفی از خود بروز میده.رحت ترین راه معمولا خشونت و بداخلاقی هست. خانم ها در جمع دلشون میخواد همسرشون بهشون خیلی برسه با محبت باشه و طوری عنوان بشه که از اول مرد عطش داشته و الان هم همونطوره. فرض کنین تو یه جمع خانوادگی نشستی شما و همسرتون و چند نفر آقا و خانم. و خانم شما در عطش بوده که به شما برسه و اینو همۀ جمع میدونن. هر حرف و اتفاقی که بیفته میگن خودش خواسته اومده.خونوادتون میگن پسر ما اینجوری بوده همه خواهانش بودن و... بعد خونواده دختر تقریبا چیزی برا ناز کردن نخواهند داشت. اون عزیزانی که ازدواج کردن اینو خوب میدونن.
این حالات روانی زنانه مربوط به فرهنگ ما نمیشه بلکه مربوط به تمام انسانهاست. زن بیشتر دوس داره بهش توجه بشه و اون ناز بکنه و مرد هم بیشتر دوس داره ابراز علاقه کنه. این دو مکمل هم آفریده شدن.
این وسط مرد باید خصوصیات زن رو در نظر بگیرد و از این بترسد که نکنه این نیاز همسر من برآورده نشه و تبدیل به مشکلی بشه. خانمتون حتی اگه یه بار بشنوه که خودش خواسته و عطش رسیدن داشته و پسره سرش تو زندگی خودش بوده این برا خانمتون سم حساب میشه.اعتماد به نفسش رو از دست میده.ارتباط زن و شوهر فقط توخونه نیست در جمع و اجتماع هم نیازهای هم رو برآورده میکنن.باید به همۀ ابعاد یک زندگی توجه کردنمیشه عنوان کرد که نیاز اجتماعی خانم من در جمع 2نفری برآورده میشه. نه برآورده نمیشه. خانمتون دوس داره که محبتتون بهش در جمع هم دیده بشه. عطشت رو میخواد در جمع هم ببینه.میخواد ثابت کنه که همسرش از اول عطش داشته و اون ناز می کرده.
خانمها اینو بهتر میدونن.و این مختص فرهنگ ما نیست بلکه نیاز و احساس زنانه هست که باید برآورده شود
راستش توضیحش سخته
دیگه از اینجا به بعد من سعی میکنم بیشتر چیزی ننوسم
اسراری هم ندارم شما حرفمو قبول کنین هرطور راحتین
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
almas parsi
با سلام ....[golrooz]
ممنونم از حضورتون در این تاپیک
دوست بزرگوار ممنون میشم نقطه نظراتتون رو در خصوص مبحث اعلام بفرمایید تا دوستان بتونند از نظرات شما مطلع باشند
با تشکر
سلام ممنون[golrooz]
من فکر می کنم خواستگارى مستقیم زن از مرد مورد علاقه، عوارضى دارد كه در نهایت از نظر روانى و شخصیتى و حیثیت اجتماعى و خانوادگى به ضرر زن تمام مى شود. به ویژه اگر زن در این رابطه پاسخ منفى بشنود. چون زنان از نظر عاطفى و هیجانى در عین حال كه در سطح بالاتری از مردها هستند اما شكنندگى آنها هم به همین میزان از نظر عاطفى بیشتر از مردهاست.
اگر این دختر با اون همه احساسات پاک و لطیفش به پسری پیشنهاد بدهد دوحالت دارد:
اول اینکه پسر قبول می کند، اما همیشه پسر در زندگی این سرکوفت را به دختر می زند که تو به سمت من امدی و از من خواستگاری کردی و هزاران بهانه دیگر.حالت دوم که پسر قبول نکند همانطور به احساسات دخترانه دختر خدشه وارد شده و مشکلاتی را ایجاد می کند...
اما بله اگر دختر به پسری علاقمند شود
خود دختر به نظر من نباید مستقیم به خواستگاری برود .
حال گذری به تاریخ داشته باشیم :
در تاریخ داریم که دختران حضرت شعیب (ع) برای ایشان توضیح دادند که پدر جان ما برای آب دادن به گوسفندانمان معطل بودیم و نمی توانستیم به آنها آب بدهیم. (چون مردها دور آب بودند) اما یک مردی آمد و جریان را از ما پرسید و بعد گوسفندان ما را سیراب کرد. حضرت شعیب (ع) به دخترانشان گفتند بروید و این مرد را بیاورید. وقتی دختران با موسی (ع) پیش پدر بر می گردند حضرت شعیب (ع) به پیشنهاد یکی از دخترانش به موسی (ع) پیشنهاد ازدواج با یکی از دخترانش را می دهد. چون موسی (ع) هم آدم توانمندی بود و هم آدم متعهد و با تقوایی است. (چون به دختران شعیب گفت من جلو می روم و شما پشت سر من بیایید)
سورة قصص آیهی 27 به این داستان اشاره شده که حضرت شعیب (ع) به حضرت موسی (ع) می گوید که می خواهم یکی از دو دخترم را به همسری تو در بیاورم.
آیت الله مکارم شیرازی که از مراجع هستند می فرمایند که بر اساس این آیه ما نتیجه می گیریم که اگر بستگانتان دختر از پسری خوششان آمد از نظر دین هیچ اشکالی ندارد که بستگانِ دختر از پسری خواستگاری کنند.
-
سلام ممنون[golrooz]
من فکر می کنم خواستگارى مستقیم زن از مرد مورد علاقه، عوارضى دارد كه در نهایت از نظر روانى و شخصیتى و حیثیت اجتماعى و خانوادگى به ضرر زن تمام مى شود. به ویژه اگر زن در این رابطه پاسخ منفى بشنود. چون زنان از نظر عاطفى و هیجانى در عین حال كه در سطح بالاتری از مردها هستند اما شكنندگى آنها هم به همین میزان از نظر عاطفى بیشتر از مردهاست.
اگر این دختر با اون همه احساسات پاک و لطیفش به پسری پیشنهاد بدهد دوحالت دارد:
اول اینکه پسر قبول می کند، اما همیشه پسر در زندگی این سرکوفت را به دختر می زند که تو به سمت من امدی و از من خواستگاری کردی و هزاران بهانه دیگر.حالت دوم که پسر قبول نکند همانطور به احساسات دخترانه دختر خدشه وارد شده و مشکلاتی را ایجاد می کند...
اما بله اگر دختر به پسری علاقمند شود
خود دختر به نظر من نباید مستقیم به خواستگاری برود .
حال گذری به تاریخ داشته باشیم :
در تاریخ داریم که دختران حضرت شعیب (ع) برای ایشان توضیح دادند که پدر جان ما برای آب دادن به گوسفندانمان معطل بودیم و نمی توانستیم به آنها آب بدهیم. (چون مردها دور آب بودند) اما یک مردی آمد و جریان را از ما پرسید و بعد گوسفندان ما را سیراب کرد. حضرت شعیب (ع) به دخترانشان گفتند بروید و این مرد را بیاورید. وقتی دختران با موسی (ع) پیش پدر بر می گردند حضرت شعیب (ع) به پیشنهاد یکی از دخترانش به موسی (ع) پیشنهاد ازدواج با یکی از دخترانش را می دهد. چون موسی (ع) هم آدم توانمندی بود و هم آدم متعهد و با تقوایی است. (چون به دختران شعیب گفت من جلو می روم و شما پشت سر من بیایید)
سورة قصص آیهی 27 به این داستان اشاره شده که حضرت شعیب (ع) به حضرت موسی (ع) می گوید که می خواهم یکی از دو دخترم را به همسری تو در بیاورم.
آیت الله مکارم شیرازی که از مراجع هستند می فرمایند که بر اساس این آیه ما نتیجه می گیریم که اگر بستگانتان دختر از پسری خوششان آمد از نظر دین هیچ اشکالی ندارد که بستگانِ دختر از پسری خواستگاری کنند.