اینطور که از شواهد امر پیداست نه از بچه اثری نیست [tafakor]
و یگی از مقولاتی که منو شیفته کرده عکس این مسئله یعنی تبدیل انرزی به جرمه که بعضی گفتن میتونه معادل معاد جسمانی باشه البته اینجا جای طرحش نیست چون باعث انحراف موضوع میشه
نمایش نسخه قابل چاپ
خوب ناراحت نشینا سوالتون یه جورایی مسخره است یعنی جنبه علمی نداره .تو علمم وقتی جواب هست فرضی وجود ندارد.میگید سرعتی بالاتر از سرعت نور وجود ندارد این همان قانون نسبیت انشتین هست و تا بحال هم نقض نشده یعنی خواستن ولی نتونستن برا مثا در امریکا سرعت یک ذره پروتون اندازه کیری کردن گفتن که بیشتر از سرعت نور هست ولی دو ماه بعد مقاله ای تحت عنوان انیشتین نفسی دوباره کشید این فرضیه رد شد دلیلشم خراب بودن یکی از سنسور و سطوح اندازه گیری بود(قابل توجه نبوی مهندس برق)
خیلی ممنون از تذکرتون ولی باید در اینجا ذکر کنم که اگه میخواین بدونین من از کجا این سوال رو طرح کردم باید رجوع کنید به کتاب مروری بر تاریخ زمان نوشته استیفن هاوکینگ و چون من وقتی این کاتب رو خوندم که خیلی کوچیک بودم(اول دبیرستان)به خاطر همین نتونستم خوب درکش کنم و بعد از اون هم نتونستم به کتاب دسترسی پیدا کنم و یک سری سوالات از این قبیل در ذهن من شکل گرفته اما واقعا توصیه میکنم این کتاب رو بخونید چون خیلی جالبه
ما که خیلی دلمون می خواست به ما بگن مهندس البته دوران دانشگاه.
مسخره بودنم از این لحاظ گفتم که وقتی میگید سرعتی بالاتر از نور نیست چگونه ممکن است یک جسم سریعتر از اون حرکت کنه.من نمیدونم تو اون کتاب چی نوشته بود ولی با منطق میشه گفت سوال بیس علمی نداشت.موفق باشید
منم فکر میکنم این علمی نیست!!در واقع باید یه برداشت دیگه ازش کرد. اینو با توجه به نویسنده و کتابی که این مطلب توش نوشته شده دارم میگم. ببینید فرض شده که یک اتوبوس با سرعت نور داره میره!بچه پشت این اتوبوسه،بنابراین اینا باید باهم هم سرعت باشن.حالا با هم سرعت شدنشون اگه بچه بدود سرعتش از اتوبوس بیشتر میشه!!! به نظرم یه قضیه کاملا استنباطیه[tafakor]. حتما هرکدوم از اینها نماد یه چیزی هستن!!!!نمیدونم ولی هرچیه نباید به ظاهرش نگاه کرد.
اون بچه اگر بخواد راه بره باید به اتوبوس نیرو بده. و اگر به اتوبوس نیرو بده سرعت اتوبوس کمتر از نور میشه.
در کل سه حالت اتفاق میوفته:
1-اگر بچه روی صندلی بشینه، سرعت اتوبوس و بچه برابر نور می شود.
2-اگر بچه به سمت جلو راه بره سرعت اتوبوس کمتر از نور میشه و بچه با سرعت نور حرکت می کنه.
3-اگه بچه به سمت عقب راه بره اتوبوس با سرعت نور حر کت می کنه و بچه با سرعتی کمتر از نور.
مخفی خواستی خود شیرینی کنی یا تیکه بندازی؟یه نگا بکن ببین خودت می فهمی چی گفتی[negaran]
مخفی عزیز واقعا نمیدونم با چه زبونی ازت تشکر کنم جوابت واقعا قانع کننده بود و من هم این شاخه [golrooz] رو تقدیمت میکنم وبرات دست میزنم[tashvigh]
- - - به روز رسانی شده - - -
مخفی عزیز واقعا نمیدونم با چه زبونی ازت تشکر کنم جوابت واقعا قانع کننده بود و من هم این شاخه [golrooz] رو تقدیمت میکنم وبرات دست میزنم[tashvigh]
زهرا خانوم شوخی می کنین قانع شدین؟
سلام عزیزم
می دونم چی میگی اما سوال چند نکته داره.
اول این که اتوبوس و بچه هر دو ماده هستند و در سرعت نور هم خواص ماده رو از خودشون نشون می دهند نه موج.
دوم این که چون ما با خواص "ماکرو" سرکار داریم پس قوانین فیزیک کلاسیک هم می تونه صدق کنه.
منظور من از وارد کردن نیرو به اتوبوس همون قانون سوم نیوتون بود که هر کنشی، واکنشی داره.
پس اگر بخواهیم با سرعت نور حرکت کنیم اونم با یه اتوبوس سه اتفاق میوفته:
1- اگر سر جامون بشینیم ، به همراه اتوبوس با سرعت نور حرکت می کنیم.
2- اگر به سمت جلو راه بریم، به واسطه قانون سوم نیوتون سرعت اتوبوس کمتر از سرعت نور میشه و ما با سرعت نور حرکت خواهیم کرد.
3- اگر به سمت عقب اتوبوس راه بیوفتیم دوباره طبق قانون سوم نیوتون سرعت ما کمتر از نور میشه و اتوبوس با سرعت نور حرکت خواهد کرد.
همین.نه خود شیرینی کردم و نه انتظار تشکر دارم.
این تاپیک هم خودم زدم که هرکی سوال داشت جواب بدم.
[QUOTE=زهرا قربانی;348245]مخفی عزیز واقعا نمیدونم با چه زبونی ازت تشکر کنم جوابت واقعا قانع کننده بود و من هم این شاخه [golrooz] رو تقدیمت میکنم وبرات دست میزنم[tashvigh]
سلام
خواهش می کنم[nishkhand][golrooz]
سلام
لطف کن یه بار دیگه سوالو دقیق بخون ببین چی ازت خواسته.اولآ قانون نیوتون چه ربطی به قانون نسبیت داره که میای اونو به این ربط میدی. یعنی اگه این سوال بخواد حل بشه طبق قانون نسبیت حل می شود.ثانیآ هر جسمی بتواند با سرعت نور حرکت کند به انرژی(نور) تبدیل می شود(قانون نسبیت)انرژی هم خصلت ذره-موج را دارد که نور نمونه ای از این نوع است.
فرضیه نیست و قانون. کسی هم تا حالا نتونسته این رو رد کنه.
اما کسی هم نتونسته به طور قطع اثباتش کنه به خاطر همین در حد یک فرضیه باقی مونده
چرا در طبیعت اثبات شده .میدونید کجا؟راهنمایی می کنم برید بخونید نه تنها شما بلکه هر کی شک داره بره بخونه بعد جواب بده.مباحث انتقال حرارت بخش انتقال حرارت تشعشعی .تو اینترنت بگردید پیدا می کنید.
سلام دوست عزیز
اشتباهه![nadidan]
اصلا نسبیت در مورد چارچوب فضا و زمان و توضیح پدیده گرانش صحبت کرده.
نسبیت خاص هم در مورد رابطه سرعت و جرم و زمان بحث کرده.
و زیر مجموعه های انها.
داریم در مورد ماده های دارای جرم صحبت میکنیم.
تو شتاب دهنده سرن فوتون ها رو بهم بخورد میدن؟
کی گفته ماده که از هزار تا زیر مجموعه کشف شده و کشف نشده تشکیل شده همگی در سرعت نور به نیروی الکترومغناطیس یا فوتون تبدیل میشن؟
اگه این طوره چرا میخوان از دل فوتون بوزون هیگز بکشن بیرون وقتی بهم بخورد نمی کنند؟
تمامی ذرات باردار در سرعت نور خصلت موج -ذره دارند. ولی ما در مورد ذرات باردار حرف نزدیم.
ما داریم در مورد ماده های خنثی حرف می زنیم.
می خواهیم 2 تن اهن رو با سرعت نور حرکت بدیم و توش هم مسافر بزاریم ببینیم چه بلایی سرشون میاد؟
غیر از اینه؟
اگه بخوای بی خیال انرژی شدن بچه و اتوبوس بشی بچه سرعتش از نور کمتره
سلام
اگه بخوایم فیزیک نیوتونی رو وارد قضیه کنیم خب نیروی کنش و واکنش باهم برابرن یعنی همون نیرویی که به شخص وارد میشه به اتوبوسم وارد میشه از طرفی جرم اتوبوس بیشتر از جرم شخصه پس شتاب شخص بیشتر از اتوبوس میشه حالا اگه مثلا انتهای اون بازه زمانی رو در نظر بگیریم که شخص از کف اتوبوس جدا شده سرعت شخص زیاد شده سرعت اتوبوس کم شده ولی سرعت شخص بیشتر زیاد شده یعنی اگه سرعت اتوبوس نسبت به زمین از سرعت نور یه ذره کم تر باشه سرعت شخص + تاثیر کم شدن سرعت اتوبوس. نسبت به زمین از سرعت نور یه ذره بیشتره
و دوباره به این نتیجه میرسیم که به سرعتی بیشتر از سرعت نور دست پیدا کردیم
اگه منظور شمارو درست فهمیده باشم و منظور خودمو درست رسونده باشم
بعدشم سرعت یه چیزه کاملا نسبیه این بحثا عجیب به نظر میاد
من باید به نبوی عزیز هم گل[golrooz]تقدیم کنم وبراش دست بزنم[tashvigh]
خب دوستان من جواب سوالم رو گرفتم حالا یک سوال دیگه دارم[nishkhand]
چرا وقتی ما یک گلوله سربی کوچک رو از اراتفاعhرها میکنیم در ست با همون شتابی به زمین میاد که یک توپ بزرگ سربی رو از همون ارتفاع رها میکنیم؟[tafakor]
مگه طبق قانونF=ma شتاب با جرم رابطه معکوس نداره؟[tafakor]
دوباره هرکی جواب بده من بهش یک شاخه گل [golrooz]تقدیم میکنم و براش دس میزنم[tashvigh]
مخفی جون میگم یه چیزی همین جوری نپرون اونوقت پیام میاد که ...
برو بخون یه چیزایی یاد میگیری
سلام با همتون هستم اخرین جمله ای هست که براتون میفرستم امیدوارم قانع بشید.
نوترینو(همان ذزه ای که ادعا شد که سرعتش بیش از سرعت نور است حدود 60 میلیاردم ثانیه که کلا رد شد)ذرهای بسیار کوچک با جرمی در حدود یک میلیونوم جرم الکترون که فقط دو نیروی جاذبه و ضعیف هسته ای می تواند روی ان اثر بگذارد و چون جرم ان بسیار کم است گرانش نیز اثر بسیار کمی روی ان دارد.(حالا شما بیا در این شرایط بقول خودت یه 2تنی رو بحرکت)اندازه ای بی نهایت کوچک دارند و این در حالی است که ما سه نوع نوترینو دارین.نوترینو الکترون -میون-تائون.
هر نوترینو مربوط به یک ذره اکترون موئون یا تائون است .موئون و تائون مانند برادران بزرگ الکترون هستند.دستوارگی یک نوترینو یک امر عجیبی است که با جرم دار بودن ان در تضاد است.نوترینو همیشه چپ گرد و ضد نوترینو راست گرد مشاهده شده است و این نشان میدهد که سرعتی برابر سرعت نور دارد و در نتیجه باید جرم نداشته باشد(قابل توجه بعضیا)این یکی از چیزهایی است که درستی ان ثابت و دانشمندان را به مبارزه می طلبد.
گفتید شتاب دهنده که ربطی به موضوع نداره.
اصلا نسبیت در مورد چارچوب فضا و زمان و توضیح پدیده گرانش صحبت کرده.سوال من اینه اخه عزیزم نسبیت چه ربطی به گرانش داره چه ربطی به زمان داره[tafakor]؟بابا زشته بخدا
انیشتین کجایی که ببینی با چه قوانینی حرفت رو رد می کنن.قانون نیوتون-شتاب دهنده و...
بازم میگم قانون نسبیت به زبان نوشتاری اینو میگه که هر ماده-ذره و...بتواند با سرعت نور حرکت کند به انرژی تبدیل می شود.
شما خوندید واسه ما کافیه.[golrooz]
ولی هر جایی که بریم هم ادب و نزاکت رو باید رعایت کنیم.
اینجا یه سایت علمی هستش و خواننده های اون مثل سایت هوپا و کلوب و غیره افرادی گذری نیستند.
این همه بحث و جدل هم برای دادن یه جواب درست بود به سوال یک کاربر ممنون که شرکت کردید.
امیدوارم مثل یک دانشمند و نخبه در این سایت رفتار کنین چون در این حد از شما انتظار میره.
ممنونم[tashvigh]
مرسی از اطلاعاتی که دادید.
اما بازم میگم ما در مورد ذرات ریز اتمی صحبت نمی کنیم.
شما قوانین نسبیت رو در مورد یک اتم اهن و در اخر یک مول اهن بیان کنین که در حالت پایدار و کاملا طبیعی به سر می بره
نه برانگیخته شده و نه یونیزه.
قوانین نسبیت در این مورد چی میگن؟
مرسی از اطلاعاتی که دادید.
اما بازم میگم ما در مورد ذرات ریز اتمی صحبت نمی کنیم.
شما قوانین نسبیت رو در مورد یک اتم اهن و در اخر یک مول اهن بیان کنین که در حالت پایدار و کاملا طبیعی به سر می بره
نه برانگیخته شده و نه یونیزه.
قوانین نسبیت در این مورد چی میگن؟
نه خوب .اونجوری هم که تو میگی درست نیست .اگه حالا بقول خودت نخبه ودانشمند و....هستیم نباید احساس کنیم طرفهای مقابلمون نمی فهمند یه چیزی بگیم خوب شاید گرفت.میگی جسم سیاه.درسته یه بخشی از فرمول و موضوع به جسم سیاه بر میگرده ولی این کل موضوع نیست .زندگی هم این قدر که فک میکنی سخت نیست بخند[nishkhand]
این ذره ای که من گفتم نه برانگیخته است نه یونیزه شده.ذره ای است که تقریبا هیچ نیروی خارجی بر ان وارد نمیشود.با همه این بحث ها ما نتونستیم این ذره رو با سرعت نور به حرکت در اوریم.حالا به ذره اهن و...با وجود این همه نیروی خارجی با این علم محدود کم محال به نظر می رسد
درسته که پایداره ولی به هر حال ذره است.
همون اتم اهن می تونه تو انتقال صدا ، گرما و الکترون ها نقش داشته باشه اما نوتروینو ها نمی تونند این کارها رو انجام بدند.
یه فرقی هست بین این دو که نسبیت تا حالا در موردش حرفی نزده.
من میگم نسبیت بیاد در این مورد هم با قوانین خودش توضیحاتی تکمیلی بده تا خلاء ها کمتر بشن.
یه قطره از یه دریا رو گفتی درسته ولی اطلاعات علمیتم خوب تبریک می گم براتم یه پیام دوستس می فرستم چون ازت خوشم اومد بعد این همه کلکل یه دوستس حسابی می چسب[golrooz][cheshmak]موفق باشی
نمیدونم ولی از ذرات اهن من خودم نانو ذراتی سنتز کردم که در درمان سرطان کاربرد داشت اصلی ترین کاربرد اتم اهن به اضافه اتم های دیگه که هماتیت بهش میکن با توجه به خاصیت مغناطیسی ان در زمینه نانو ذرات است.
کسی نمیخواد سوال من رو جواب بده؟[tafakor]
مخفی کجا رفتی بیا جواب بده دیگه
سلام. هر قطعه سنگ چندین بار از یک ریگ سنگین تر است؛ یعنی نیروی گرانش وارد بر سنگ چندین برابر نیروی گرانش وارد بر ریگ است. با وجود این، اگر سنگ و ریگ را همزمان از یک ارتفاع رها کنیم با شتاب یکسان سقوط خواهند کرد (با چشم پوشی از مقاومت هوا). دلیل اینکه شتاب سنگ از ریگ بیشتر نیست مربوط می شود به: الف) انرژی ب) وزن ج) لختی د) مساحت سطح هـ) هیچکدام پاسخ: (ج) پاسخ درست است. بلی به لختی مربوط می شود.اگر شتاب فقط با نیرو متناسب بود نیروی گرانی (ثقل) بزرگتری که به سنگ وارد می شد شتابی به آن می داد که از شتاب ریگ بیشتر بود. اما شتاب هر جسم به جرم (لختی) آن نیز بستگی دارد. جرم در برابر شتاب مقاومت می کند. به ازای یک نیروی معین، هرچه جرم بزرگتر باشد شتاب حاصل کمتر است. این بیان همان قانون دوم نیوتن است که بنا به آن شتاب با برآیند نیرو های وارد بر جسم به طور مستقیم و با جرم آن به طور معکوس متناسب است. a= تنها نیروی وارد بر جسم در حال سقوط آزاد نیروی گـرانی (یـا وزن آن) اسـت و وزن هـم با جرم متناسب است (وزن دو کیلوگرم شکر دو برابر وزن یک کیلوگرم شکر است). سنگی که وزنش صد برابر یک ریگ باشد جرمش هم صد برابر جرم ریگ است. این سنگ را گرانی یا نیروی صد برابر بزرگتر از نیروی وارد بر ریگ می کشد؛ اما لختی یا بیمیلی آن در برابر تغییرات حرکت نیز صد برابر لختی یا بیمیلی ریگ است. فیل و پر یک فیل و یک پر از روی درخت بلندی همزمان سقوط می کنند. نیروی مقاومت هوا یر روی کدام یک بیشتر است؟ الف) فیل ب) پر ج) نیروی مقاومت هوا بر روی هر دو یکسان است. پاسخ: (الف) پاسخ درست است. توجه کنید که اگر چه اثر های مقاومت هوا بر روی پر محسوس تر است؛ اما نیروی بالفعل مقاومت هوا در برابر فیل چندین برابر بزرگتر است از نیروی مقاومت هوا در برابر پر. همچنین فیل سنگین در هوا تند تر سقوط می کند و مقاومت هوا در برابر آن باز هم بیشتر می شود. پر خیلی سبک است (در حدود گرم) و قبل از آنکه نیروی مقاومت هوا با وزنش برابر شود سرعتش چندان زیاد نمی شود. پس از آن پر به سـرعت حــد می رسد. از این لحـظه به بعد شـتاب صفر می شود و هم سرعـت و هم نیـروی مقاومت هوا تا پایان مدت سقوط ثابت باقی می مانند. از صرف دیگر، نیروی مقاومت هوا در برابر فیل مثلا" تا 20 نیوتن افزایش می یابد. این نیرو نسبت به نیروی مقاومت هوا در مقابل پر خیلی زیاد است اما در مقایسه با وزن یک فیل بینوای 20 تنی که با سرعت فزلینده به طرف زمین سقوط می کند قابل چشم پوشی است. اگر شما به این پرسش پاسخ درست نداده اید احتمالا" به این دلیل بوده است که منظور اصلی پرسش را متوجه نشده اید. به عبارت دیگر، به پرسشی که "باید" پاسخ نداده اید. دقت کنید که میان آنچه درباره اش پرسیده می شود و اثر آن باید تمایز قائل شوید. از این نوع پرسشها فراوان مطرح شده است. بنابر این خیلی مواظب باشید. شیشه ی مگس یک دسته مگس را در شیشه ی در بسـته ای قرار داده ایم. شیشه ی مگس را روی تـرازو می گذاریم. ترازو وقتی وزن مگس ها را بیشتر نشان می دهد که مگسها: الف) در ته ظرف نشسته باشند ب) در فضای داخل ظرف در حال پرواز باشند ج) ... وزن شیشه در هر دو حالت یکسان است پاسخ: (ج) پاسخ درست است. وقتی مگس ها از ته ظـرف بـلند می شـونـد یا بر آن فـرود می آیند ممکن استوزن آن اندکی تغییر کند. اما اگر در داخل شیشه ی در بسته در حال پرواز باقی بـمانند یا در ته آن نشسته بـاشند وزن شـیشه تـغییر نـمی کند. وزن شـیشه بستگی دارد به جرم داخل آن که تغییر نمی کند. اما چگونه وزن یک مگس در حال پرواز به ته شیشه منتقل می شود؟ به وسیله ی جریان هوا، مخصوصا" جریانهای رو به پایینی که بال مگس ها تولید می کنند. اما آن جریان های رو به پایین باید به طرف بالا هم برگردند. آیا ممکن است نیروی جریانهای هوا بر ته ظرف با همین نیرو بر در ظرف برابر باشد؟ خیر؛ اثر این جریانهای سر بالا بیشتر است. چه چیز سبب کند شدن سرعت جریانهای هوا می شود؟ اصطکاک؛ اگر اصطکاک نبود، مگس نمی توانست پرواز کند. اتومبیل آهنربایی آیا با آویختن یک آهـنربا در مقابل یک اتـومبیل آهنی، آن طور که در شکل دیده می شود، می توانیم اتومبیل را به حرکت در آوریم؟ الف) بلی، می توانیم ب) اگر اصطکاک مانع نشود، می توانیم ج) نمی توانیم پاسخ: (ج) پاسخ درست است. می توانید این طور استدلال کنید که از کار ورودی صفر، کار خروجی نتیجه نمی شود؛ یا به عبارت دیگر، ایجاد حرکت دائم محال است. از قانون سوم نیوتن هم می توانید استفاده کنید: نیروی وارد بر اتومبیل از طرف آهنربا مساوی و در خلاف جهت نیرویی ست که اتومبیل بر آهنربا وارد می کند. بنابراین؛ این دو نیرو همدیگر را خنثی می کنند. اما این توجیه صوری توضیح نمی دهد که چرا اتومبیل حرکت نمی کند. شلوار جین علامت تجارتی روی یک نوع شلوار جین دو اسب را نشان می دهد که شلواری را از طرفین می کشند. اگر به جای دو اسب تنها از یک اسب استفاده و طرف دیگر شلوار محکم به درخت تنومندی بسته شود آیا کشش روی شلوار: الف) نصف می شود ب) اصلا" تغییری نمی کند ج) دو برابر می شود پاسخ: (ب) پاسخ درست است. فرض کنید یکی از اسبها یک تن نیرو وارد کند. در این صورت اگر خواسته باشیم که در این مسابقه برنده وجود نداشته باشد باید اسب دیگر هم یک تن نیرو وارد کند. حال اگر یکی از اسبها درخت را با یک نیروی یک تنی به طرفی بکشد درخت هم باید اسب را با همین نیرو به عقب بکشد؛ زیرا در غیر این صورت اسب شلوار را بـا خـود بر مـی دارد و در مـی رود. بـنابراین فـرقی نمی کند که اسب یـک طـرف شـلوار را یا درخت. آیا نیرویی به شلوار وارد می شود؟ نه؛ نیرو وارد نمی شود؛ کشش وارد می شود. این موضوع را می توانیم طور دیگری هم تعمیم بدهیم. فرض کنید دو اتومبیل با جرم های یکسان و هر کدام با سرعت km/h 100 به طرف همدیگر حرکت و با هم برخورد رو در رو می کنند. همچنین فرض کنید یکی از اتومبیل ها با همین سرعت با یک دیوار محکم برخورد می کند. در کدام حالت اتومبیل بیشتر خسارت می بیند؟ فرقی نمی کند. در هر دو حالت خسارت وارد یکسان است. اسب و اتومبیل هرکدام نیروی معینی وارد می کنند. این نیرو توسط اسب یا اتومبیل دیگری که از رو به رو می آید، یا در حالت اخیر، به وسیله ی یک دیوار محکم خنثی می شود. دیـوار مـحکم مثـل یک آیـنه ی نـیرو عـمل می کند. نیرویی که دیـوار اعمال می کند تصـویر آینه ای (یا بازتاب) نیرویی است که به آن وارد می شود. هرچه محکم تر به دیوار مشت بزنید، دستتان بیشتر درد می گیرد. ضربه ی "مشتی" که دیوار به شما می زند درست برابر ضربه ی مشتی است که از شما دریافت کرده است. این همان قانون سوم نیوتن یا قانون عمل و عکس العمل است. در دادگاه وکیلی هنگام آماده کردن پرونده هایش برای دادگاه با مورد زیر برخورد می کند. کسی شکایت کرده بود که یک گلدان به وزن 5/4 نیوتن از فاصله ی 30 سانتی متری بر روی سرش افتاده است. وکیل می خواهد نیروی ضربه ی وارد بر سر موکلش را محاسبه کند. به نظر شما این نیرو چقدر است؟ الف) 5/4 نیوتن ب) 18 نیوتن ج) 72 نیوتن د) 144 نیوتن هـ) از روی این معلومات نمی توان به سؤال وکیل پاسخ داد پاسخ: (هـ) پاسخ درست است. حل این جور مسائل برای دانشجویان رشته ی فـیزیـک مثل "آب خوردن" است؛ اما محال است بدون دانستن میزان "فرو رفتن" جمجمه (ازجمله گردن، گلدان، مو و کلاه)، کسی بتواند به آن پاسخ بدهد. اگر گلدان روی چیزی بیفتد که میزان فرو رفتن آن زیاد است مثل بالش، نیروی ضربه ی آن خیلی ناچیز است. اگر روی یک چیز خـیلی سفـت بیفتـد، می شـکنـد! اگـر روی چـیزی بیفتـد کـه اصـلا" فرو نرود نیروی ضربــه بی نهایت بزرگ است! فرض کنید که میزان فرو رفتن کله ی موکل قاضی ما 3 سانتی متر باشد، آن گاه تمام انرژی گلدان در حال سقوط (یعنی 30 سانتی متر- 5/4 نیوتون) باید در طول این 3 سانتی متر مصرف شود و به حال سکون درآید. کار نیروی 5/4 نیوتون در طول 30 سانتی متر با کار نیروی 45 نیوتون در طول 3 سانتی متر برابر است.(ضمنا خاصیت کلاه های سخت یا ضربه گیر در سخت بودن آن ها نیست، بلکه در این است که میزان فرو رفتن آن ها زیاد است.شاید در سیاره دیگر و به زبانی دیگر آن ها را "کلاه های فرو رو" بنامند). منبع:http://saeedtaji.blogfa.com/8807.aspx
اینا رو از خودتون نوشتین؟[taajob][taajob][taajob][taajob]
[golrooz][tashvigh]
بابا بنده خدا پایینش منبع گذاشته که!!!!!!!!!!!!!!!!!1
سلام من دیشب یه جرقه به مخم زد جواب مساله رو فهمیدم. عامل کشیده شدن یک اندازه اجسام با جرم متفاوت در خلا جاذبه نیست! فضازمان( یا اگر روی زمین ایستاده باشیم گذر زمان) هستش!!! اگر جاذبه رو به جای نیرو ،همون خمیدگی فضازمان در نظر بگیریم، یک شیب خواهیم داشت که اجسام به درونش سقوط می کنند و نیرویی که باعث سقوط اجسام میشه همون گذر زمان هست. از اون جایی که زمان برای هر دو جرم یکسان است و ضمنا هر دو در موقع سقوط نیز دچار بی وزنی میشن بنابراین با سرعت یکسانی سقوط می کنند.golrooz]]
جدی میگین؟[tafakor]
اره به خدا. ساده است! نیرویی که باعث کشیده شدن اجسام به سمت پایین میشه همون گذر زمان هستش که از بالا به ما وارد میشه. در واقع ما در برابر گذر زمان مقاومت می کنیم و میخواهیم در گذشته بمونیم. ولی نیرویی به ما وارد میشه که ما رو به سمت اینده می بره! ما این نیرو رو به صورت جاذبه درک می کنیم. البته این نیرو یک طرفه است و ما رو به سمت اینده می بره. از اون جایی که گذر زمان برای تمام اجسام یکسانه بنابراین موقع سقوط شتاب یکسانی رو به اون ها وارد می کنه. این به جرم بستگی نداره و همیشه بر روی زمین 10 متر بر ثانیه است.