PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : خبر خمیر دندان حس چشایی را نابود می کند



Almas Parsi
18th October 2014, 09:56 AM
خمیر دندان حس چشایی را نابود می کند



گزارش انجمن شیمی آمریکا نشان داده است که خمیر دندان باعث نابودی سلول های گیرنده طعم و مزه موجود در زبان و منجر به احساس مزه تلخی می شود.


این حالت به ویژه زمانی بارز است که شخص بعد از شستن دهان با خمیر دندان، آب پرتقال می نوشد و مزه تلخی تندی را حس می کند.


بر اساس بررسی های کارشناسان انجمن شیمی آمریکا این طعم تلخی تند در نتیجه اثر مواد تشکیل دهنده خمیر دندان است که از چهار ترکیب اساسی یعنی آب، مواد رسوب زدا و سفید کننده، فلوراید و مواد تمیز کننده برای تولید آن استفاده می شود.


http://1doost.com/Files/Pictures/1393/07/20/1413099819.jpg

مهمترین ماده تمیزکننده موجود در خمیر دندان سدیم لورت سولفات Sodium laureth sulfate است که از همین ماده شیمیایی در شامپوها و رنگ ها نیز استفاده می شود. سدیم لورت سولفات گیرنده های سلول های حسگر طعم شیرین را به شدت تحت تأثیر قرار می دهد و ترکیبات روغنی به نام فسفولیپید phospholipid در غشای سلول های حسگر زبان را نابود می کند.


وظیفه اصلی این ترکیبات روغنی جلوگیری از احساس طعم تلخی تند است و نتیجه تأثیر مخرب این ماده تمیزکننده احساس طعم تلخی تند در نتیجه نوشیدن آب پرتقال شیرین است.


گفتنی است، زبان انسان دارای بیش از 10 هزار جوانه چشایی است که مسئولیت تشخیص انواع مزه های شیرین، شور، ترش و تلخ را علاوه بر مزه جدید به نام لذیذ را بر عهده دارند.




منبع : ایسنا (http://www.1doost.com/go/?u=http%3A%2F%2Fisna.ir%2Ffa%2Fnews%2F93071910659% 2F%D8%AE%D9%85%DB%8C%D8%B1-%D8%AF%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%AD%D8%B3-%DA%86%D8%B4%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%B1%D8%A7-%D9%86%D8%A7%D8%A8%D9%88%D8%AF-%D9%85%DB%8C-%DA%A9%D9%86%D8%AF)

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد