PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : تحلیلگر: المپیک باید برای جهان پیام‌آور صلح باشد

داداشی
4th August 2012, 01:41 AM
يک تحليلگر به پرس تي‌وي گفته است، فلسفه شکل‌گيري بازي‌هاي المپيک ايجاد وحدت، همبستگي، دوستي و همچنين گسترش صلح در جهان است.

شبکه پرس تي‌وي مصاحبه‌اي با آقاي شاهرخ شهنازي، معاون اتحاديه تنيس روي ميز و رئيس آکادمي ملي المپيک و پارالمپيک ايران ترتيب داده است تا بيشتر درباره اين موضوع صحبت شود. متن زير ترجمه‌اي از اين مصاحبه است.

پرس تي‌وی: اولين سوال من از شما اين است که فلسفه المپيک چيست و هدف از اين بازي‌ها چه مي‌تواند باشد؟

شهنازی: المپيک معناي بزرگي در جهان و در سياره ما زمين دارد، فلسفه شکل‌گيري بازي‌هاي المپيک وحدت، همبستگي و دوستي و همچنين گسترش صلح در جهان است. وقتي در مورد اين مفاهيم حرف مي‌زنيم، به مذهب، رنگ، زبان و نژاد نمي‌انديشيم، همه مردم در شهري جمع مي‌شوند که ميزبان المپيک است.

اجازه بدهيد بگويم که مثلا در شهر لندن، بسياري از مردم از سراسر جهان به آن‌جا مي‌آيند و با يکديگر عقايد و فرهنگ خود را مبادله مي‌کنند و با يکديگر دوست مي‌شوند و بعد از المپيک با يکديگر ارتباط دارند. شما مي‌توانيد هر چهار سال دوستان جديدي پيدا کنيد و عقايد خود را با ديگران سهيم شويد.

اين فلسفه المپيک است و اين مفهوم جديدي از المپيک است که توسط «پير دو کوبرتن» بنا نهاده شد و همان‌طور که مي‌دانيد، در قرون گذشته هم المپيک برگزار مي‌شد و اصليت آن از يونان مي‌آيد.

پرس تي‌وی: شما درباره اتحاد صحبت کرديد و با اين مفهوم آشنايي داريد، خب چه اتفاقي براي عربستان سعودي و «وجدان شهرخاني» افتاد. در ابتدا وي به خاطر حجاب خود اجازه نداشت در المپيک شرکت کند. اين مسئله هم به وحدت ارتباط دارد، درست است؟ درباره اين موضوع چه نظري داريد؟

شهنازی: شما قبلا هم در قوانين و اصول ورزش‌هاي مختلف در فدراسيون‌هاي جهان ديده‌ايد که عقايد مسلمانان مورد توجه قرار نگرفته است اما به مرور زمان اين مساله در حال رشد و توسعه است.

براي مثال، خوشبختانه حجاب اکنون در تنيس روي ميز، تکواندو و ورزش‌هاي ديگر مجاز است اما در ورزش‌هايي مانند کاراته مجاز نيست، اين به فعاليت مقامات کشورهاي مسلمان بستگي دارد، آن‌ها بايد به اين مساله اهميت دهند. مثلا خودم به عنوان معاون تنيس روي ميز تلاش کردم تا ابتدا از آسيا و سپس از فدراسيون بين‌المللي تنيس روي ميز اجازه بگيرم که خانم‌هاي مسلمان با حجاب در مسابقات شرکت کنند.

بنابراين، اين امر مسئله‌اي است که روز به روز پيشرفت مي‌کند و سبب اتحاد ميان مسلمانان و غير‌مسلمانان مي‌شود.

پرس تي‌وی: بسيار خب، سوال بعدي من در مورد عواملي است که المپيک را از ديگر وقايع ورزشي همچون جام جهاني متمايز مي‌کند؟

شهنازی: ببينيد، در جام‌جهاني هر ورزشي مسابقات جهاني خود را دارد، مثلا براي تنيس جام جهاني داريم، براي فوتبال، تکواند و هر ورزش ديگري جام جهاني داريم. اما المپيک اجتماع ورزش‌ها است، بيش از ۳۰ تا ۳۵ ورزش گرد هم مي‌آيند و همه ورزش‌ها را در يک حادثه مي‌سازند، اين فرق ميان المپيک و جام جهاني است.

پرس تي‌وی: خب سازماندهي چنين وقايع بزرگي مانند بازي‌هاي المپيک تلاش بسياري مي‌طلبد، سازماندهي المپيک ۲۰۱۲ لندن را چگونه ارزيابي مي‌کنيد؟

شهنازی: سوال بسيار جالبي است، چرا که من در پنج المپيک شرکت کرده‌ام و مي‌توانم المپيک لندن را با ديگر المپيک‌ها مقايسه کنم.

براي مثال در المپيک سيدني من رئيس گروه نماينده ايران بودم، مي‌توانم بگويم مديريت و سازماندهي المپيک عالي بود، آن‌ها تمامي امکانات را در اختيار شرکت‌کنندگان، تماشاچيان، گزارشگران و افراد رسانه‌اي قرار دادند.

اما از آن‌جا که استانداردهايي همچون حمل‌و نقل، هتل، غذا و نوشيدني در المپيک تعريف خاصي دارند، استاندارهاي المپيک لندن در مقايسه با المپيک پکن و آتن چندان بالا نيست.

مي‌دانيد که يونان يک کشور درجه يک در بين ‌ديگر کشورهاي اروپايي نيست، اما المپيک اين کشوردر مقايسه با لندن واقعا عالي بود. فکر مي‌کنم مردم کمي از اين بابت ناراضي هستند.

پرس تي‌وی: به نظر شما مشکل در کجاست؟

شهنازی: به طور مثال در مورد حمل و نقل، کمي ترافيک وجود دارد، آن‌ها بايد قبل از المپيک اين چيزها را پيش‌بيني مي‌کردند تا بتوانند آن را مديريت کنند. زمان بازي‌هاي المپيک، درخيابان‌ها خطوط مخصوص المپيک وجود دارد، اين گونه رفت و آمد ماشين‌هاي مخصوص المپيک آسان مي‌شود و ديگران هم مي‌توانند از مترو و چيزهايي مثل اين استفاده کنند، فکر مي‌کنم اين مسائل به خوبي مديريت نشده ‌است.

فکر مي‌کنم کميته سازماندهي برخلاف فلسفه المپيک پول چنداني خرج نکرده و مبلغ زيادي را براي خود جمع کرده است. مي‌دانيد که اسپانسرها ميلياردها پوند و دلار به کميته سازماندهي مي‌دهند و اگر هم پيگير اخبار باشيد مي‌بينيد که کوکاکولا، مک دونالد و آژانس‌هاي هوايي بر سر مسائلي که بعدتر خواهم گفت با کميته سازماندهي درگيري دارند.

پرس تي‌وی: به نظر شما چگونه چنين مسائل جدال برانگيزي المپيک را احاطه کرده است، منظورم اين است که گزارش‌هايي درباره بليط‌هاي موجود در بازارسياه وجود دارد، با همه اين اوصاف هنوز هم صندلي‌هاي خالي وجود دارند، به نظر شما چطور چنين چيزي اتفاق مي‌افتد؟

شهنازی: اين خيلي عجيب است زيرا همان‌طور که مي‌دانيد مردم در المپيک حضور مي‌يابند تا لذت ببرند، اما در اين المپيک با وجود بازار سياه هنوز هم بليط بازي‌ها موجود است، چراکه قيمت بليط‌ها بسيار بالاست درحالي که در المپيک پکن قيمت‌ها تا اين حد بالا نبود.

بنابراين يکي از دلايلي که مردم از المپيک رضايت ندارند، مشکل بليط‌هاست، و مشکل ميان اسپانسرها و کميته‌هاي سازماندهي به خاطر آن است که کميته سازماندهي به اسپانسرها مي‌گويد شما بليط‌ها را به خوبي ميان مشتريان خود پخش نکرده‌ايد، اسپانسرها هم اين قضيه را انکار مي‌کنند. بنابراين اختلاف بزرگي ميان آن‌ها وجود دارد.

PressTV

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد