ژن
14th November 2011, 10:55 PM
ماه مي ميلادي مصادف با18 ارديبهشت ماه ، به نام "روز جهاني تالاسمي" نامگذاري شده است . هدفاز نامگذاري اين روز به نام اين بيماري، توجه بيشتر مسئولين و مردم به مشکل تالاسمی است. فراهم آوردن امکانات درماني مطابق با استانداردهاي جهاني و دستيابي به خون سالم و کافي براي همه بيماران تالاسمي و عدم تولد بيمار تالاسمي درايران،اهداف عمده اي استکه همه افراد و سازمان هاي درگير در اين بيماري به آنها مي انديشند و براي دستيابيبه آن تلاش مي کنند.
حال در مورد نوع تغذيه اين بيماران، براي شما توضيح مي دهيم.
يک بيمار تالاسمي بايد رژيم غذايي خاصي داشته باشد، زيرا مواد غذايي که براي بيشترافراد مفيد هستند، مي توانند عوارض خطرناکي براي يک فرد تالاسمي به وجود آورند.
تالاسمييک بيماري خوني ارثي است که مي تواند مشکلات طولاني مدتي براي سلامتي فرد به همراهداشته باشد. به همين دليل غذايي که يک بيمار تالاسمي مي تواند بخورد، يا نبايد بخورد، اهميت زيادي دارد.
بيماران تالاسمي بايد:
1- مواد غذايي غني از آهن رامصرف نکنند.
به اين بيماران بايستي به طور مرتب خون تزريق شود. به همين دليل مقدار زيادي آهن دربدنشان دارند که مي تواند به قلب (http://www.tebyan.net/nutrition_health/diseases/heart/2007/1/10/31449.html)و ساير اندام هاي بدن آسيب برساند.
حال مواد غذايي غني از آهن را نام مي برم:
گوشت (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/meats/2009/4/5/88793.html) گاو، گوسفند، جگر، لوبيا،حبوبات (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/cereals_legumes/2007/1/28/32084.html)، سويا (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/cereals_legumes/2008/7/31/71301.html)، کره و بادامزميني (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/nuts_seeds/2008/4/17/19778.html)، گندم، آلو (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/fruits/summer_fruits/2006/7/6/18489.html)، هندوانه (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/fruits/summer_fruits/2003/12/18/22324.html)، بروکلي (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/vegetables/2005/3/31/10940.html)، کشمش (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/nuts_seeds/2008/4/15/65051.html)، اسفناج (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/vegetables/2006/11/26/29784.html)و سبزيجاتسبز برگي شکل (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/vegetables/2008/12/1/79876.html)، نخودفرنگي و نخود (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/cereals_legumes/2004/2/2/5350.html).
2- مواد غذايي غني از کلسيم را به مقدار زياد مصرف کنند.
اين موضوع براي تقويت و حفظ سلامت استخوان ها (http://www.tebyan.net/nutrition_health/diseases/joints_bones/2008/10/20/76901.html)مهم است. سست و شکننده شدن استخوان ها به عنوان يکي از عوارض اين بيماري، مشکلات زيادي را براي تالاسمي ها به وجود مي آورد.
شيرو لبنيات (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/dairy_products/2005/3/22/10852.html) منبع غني از کلسيم (http://www.tebyan.net/nutrition_health/nutrients/minerals/2007/11/29/54730.html) هستند.
فايده ي ديگر مصرف مواد غذايي غني از کلسيم مثل لبنيات اين است که جذب آهن (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/dairy_products/2009/4/21/89880.html) را در بدن کاهش مي دهند.
3- مواد غذايي غني ازويتامين D را مصرف کنند.
ويتامين D (http://www.tebyan.net/nutrition_health/nutrients/vitamins/2008/7/21/70673.html)براي جذب کلسيم در بدن لازم است. منابع غذايي ويتامين D شامل زرده تخم مرغ (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/otherfoods/2009/2/18/86003.html)، شير و لبنيات و ماهي (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/meats/2008/10/11/76272.html) است.
هشدارهايي به بيمار تالاسمي:
1- از قابلمه و ظروف آهني براي پخت غذا استفاده نکنيد، چون مقداري از آهن ظروف حين عمل پخت مي تواند واردغذاي شما شود.
2- مواد غذايي مثل آب پرتقال (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/drinks/2008/8/13/72068.html) و آب ساير مرکبات (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/fruits/winter_fruits/2004/12/21/9771.html) را مصرف نکنيد، زيرا جذب آهن را در بدن افزايش ميدهند.
3- مصرف چاي (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/drinks/2008/8/13/72068.html) و قهوه (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/drinks/2008/4/7/64482.html)، جذب آهن را در بدن کاهش مي دهد.
4- هميشه برچسب مواد غذايي را که مي خريد، بخوانيد تا از مقدار آهن موجود در آنها مطلع شويد.
حال در مورد نوع تغذيه اين بيماران، براي شما توضيح مي دهيم.
يک بيمار تالاسمي بايد رژيم غذايي خاصي داشته باشد، زيرا مواد غذايي که براي بيشترافراد مفيد هستند، مي توانند عوارض خطرناکي براي يک فرد تالاسمي به وجود آورند.
تالاسمييک بيماري خوني ارثي است که مي تواند مشکلات طولاني مدتي براي سلامتي فرد به همراهداشته باشد. به همين دليل غذايي که يک بيمار تالاسمي مي تواند بخورد، يا نبايد بخورد، اهميت زيادي دارد.
بيماران تالاسمي بايد:
1- مواد غذايي غني از آهن رامصرف نکنند.
به اين بيماران بايستي به طور مرتب خون تزريق شود. به همين دليل مقدار زيادي آهن دربدنشان دارند که مي تواند به قلب (http://www.tebyan.net/nutrition_health/diseases/heart/2007/1/10/31449.html)و ساير اندام هاي بدن آسيب برساند.
حال مواد غذايي غني از آهن را نام مي برم:
گوشت (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/meats/2009/4/5/88793.html) گاو، گوسفند، جگر، لوبيا،حبوبات (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/cereals_legumes/2007/1/28/32084.html)، سويا (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/cereals_legumes/2008/7/31/71301.html)، کره و بادامزميني (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/nuts_seeds/2008/4/17/19778.html)، گندم، آلو (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/fruits/summer_fruits/2006/7/6/18489.html)، هندوانه (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/fruits/summer_fruits/2003/12/18/22324.html)، بروکلي (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/vegetables/2005/3/31/10940.html)، کشمش (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/nuts_seeds/2008/4/15/65051.html)، اسفناج (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/vegetables/2006/11/26/29784.html)و سبزيجاتسبز برگي شکل (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/vegetables/2008/12/1/79876.html)، نخودفرنگي و نخود (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/cereals_legumes/2004/2/2/5350.html).
2- مواد غذايي غني از کلسيم را به مقدار زياد مصرف کنند.
اين موضوع براي تقويت و حفظ سلامت استخوان ها (http://www.tebyan.net/nutrition_health/diseases/joints_bones/2008/10/20/76901.html)مهم است. سست و شکننده شدن استخوان ها به عنوان يکي از عوارض اين بيماري، مشکلات زيادي را براي تالاسمي ها به وجود مي آورد.
شيرو لبنيات (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/dairy_products/2005/3/22/10852.html) منبع غني از کلسيم (http://www.tebyan.net/nutrition_health/nutrients/minerals/2007/11/29/54730.html) هستند.
فايده ي ديگر مصرف مواد غذايي غني از کلسيم مثل لبنيات اين است که جذب آهن (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/dairy_products/2009/4/21/89880.html) را در بدن کاهش مي دهند.
3- مواد غذايي غني ازويتامين D را مصرف کنند.
ويتامين D (http://www.tebyan.net/nutrition_health/nutrients/vitamins/2008/7/21/70673.html)براي جذب کلسيم در بدن لازم است. منابع غذايي ويتامين D شامل زرده تخم مرغ (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/otherfoods/2009/2/18/86003.html)، شير و لبنيات و ماهي (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/meats/2008/10/11/76272.html) است.
هشدارهايي به بيمار تالاسمي:
1- از قابلمه و ظروف آهني براي پخت غذا استفاده نکنيد، چون مقداري از آهن ظروف حين عمل پخت مي تواند واردغذاي شما شود.
2- مواد غذايي مثل آب پرتقال (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/drinks/2008/8/13/72068.html) و آب ساير مرکبات (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/fruits/winter_fruits/2004/12/21/9771.html) را مصرف نکنيد، زيرا جذب آهن را در بدن افزايش ميدهند.
3- مصرف چاي (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/drinks/2008/8/13/72068.html) و قهوه (http://www.tebyan.net/nutrition_health/(foods)/drinks/2008/4/7/64482.html)، جذب آهن را در بدن کاهش مي دهد.
4- هميشه برچسب مواد غذايي را که مي خريد، بخوانيد تا از مقدار آهن موجود در آنها مطلع شويد.