تشکر می کنم از مینا خانم که لطف کردند و خواهش ما رو بی جواب نگذاشتن.
البته آبجی سایت یه اشاره ای کردند که من کاملتر و صحیح ترش رو خدمت شما عرض می کنم.
احکام دین اسلام همه به یکباره ابلاغ نشد.
مثلا حرمت خوردن شراب به یکباره ابلاغ نشد . بلکه در چند مرحله بود تا به اصل حکم که حرمت بود رسید.
یکسری از احکام دین ما هم بعد از هجرت پیامبر به مدینه و استقرار حکومت اسلام تشریع شد.
مثل جهاد، روزه ، حج که بعد از هجرت واجب شدند.
در مورد رکعات نماز هم بعد از داستان معراج پیامبر اکرم ص مسلمانان 10 رکعت نماز می خواندند. تا وقتی که هجرت کردند به مدینه. بعد از اینکه اسلام قوت گرفت و مجرای بیان احکام بیشتری از دین اسلام باز شد فروعی مثل جهاد و روزه و حج واجب شدند.
و در هنگام تولد امام حسن ع و امام حسین ع که از برکات عالم هستی هستند به شکرانه این تولد و اجازه تشریع احکام که خداوند به پیامبر ص داده بودند ایشان هفت رکعت به نماز های یومیه افزودند که خداوند متعال هم تایید و امضا کردند.
تا قبل از آن تمام نمازها دو رکعتی بود.( در سفر و غیر سفر)
نماز صبح دورکعت، نمازظهر دورکعت، نماز عصر دورکعت، نمازمغرب دورکعت، نماز عشادو رکعت.
که به این شکل در آمد:
نماز صبح دو رکعت، نماز ظهر چهار رکعت، نماز عصر چهار رکعت، نماز مغرب سه رکعت، نماز عشا چهار رکعت.
اما خداوند شش رکعت از این نماز ها را در سفر بر امت پیامبر اکرم ص بخشید و لذا نماز مسافر یازده رکعت می باشد.
مدرک این جوابیه هم در روایتی که صریحا بیان کرده است می باشد. ( وسائل الشیعه، ج 4 ص 50)
اما بعضی فکر می کنند که تشریع نماز های 17 رکعت در معراج بوده است. این درست نیست. چون معراج پیامبر در مکه بوده اما تشریع 7 رکعت اضافه نماز در مدینه بوده که از لحاظ زمانی متاخر از معراج بوده است.
این رو هم بگم که بر خود شخص پیامبر علاوه به این 17 رکعت نماز های نافله هم واجب بوده است.
که در شب معراج پیامبر اکرم ص این حدود 50 رکعت رو به 10 رکعت کاهش می دهند.
ممنونم![]()

علاقه مندی ها (Bookmarks)