خیلی وقت بود این تاپیک راکد مونده بود ، گفتم بیام یه پستی بذارم که هم مفید باشه و هم از رکود در بیاد اینجا
خب ، میخوام شیرینی مورد علاقم رو با فوت و فن هاش اینجا بنویسم
پای سیب
این شیرینی ، به طور متوسط شیرینی پر زحمتیه و البته اینکه بعد از غذا اکثرا سرو میشه یا در میان وعده ها .
مواد لازم برای خمیر فونسه :
1- آرد 500 گرم
2- کره 250 گرم
3- خاک قند یک قاشق سوپخوری
4- آب نصف پیمانه ( یک دسیلیتر )
5- نمک به مقدار کم
برای تهیه خمیر آرد و آب و خاک قند و نمک رو توی یک ظرفی میریزید و مخلوط میکنید تا خمیر بدست بیاد اما خمیر نباید خیلی به دست بچسبه و اگر خیلی چسبید یک مقدار آرد اضافه کنید تا چسبندگی خودش رو از دست بده ، کره رو که در دمای اتاق گذاشته بودید تکه تکه کنید و با خمیر مخلوط کنید ( هر چی مقدار کره بیشتر باشه خمیر شما ترد تر میشه ) بعد که کره رو مخلوط کردید، خمیر رو داخل نایلون قرار بدید به مدت 2-3 ساعت اجازه استراحت بدید ( اگر نمیشد صبر کنید هم نیم ساعت کافیه)
مواد لازم برای پای سیب
1- سیب 3-4 عدد ( بستگی به ارتفاع دلخواه خمیر در ظرف دارد )
2- خاک قند یک قاشق غذا خوری ( بسته به مقدار شیرینی مورد نظر شما )
3- کشمش به مقدار لازم
4- دارچین بسته به علاقه شما
5- زرده تخم مرغ 2 عدد
خب در این مرحله نوبت به خمیر میرسه ، خمیری رو که ما گذاشتیم 3 ساعت استراحت کنه رو برمی داریم و 1/3 رو جدا میکنیم و کنار میذاریم . با استفاده از 2/3 باقیمونده باید خمیر کف ظرف و دیواره های ظرف رو آماده کنیم ، اکثرا دیواره ها رو با کف درست میکنند به صورتی که یک دایره بزرگ درست میکنند و در قالب پهن میکنند اما اینکار به ما اجازه نمیده که قطر دیواره و کف رو درست تنظیم کنید اما اگه از این راه برید بهتره : کف و دیواره های قالب رو چرب کنید بعد مقداری از خمیر رو برای کف بردارید و اون رو با دست کف قالب پهن کنید ولی حواستون باشه که قطرش در همه نقاط یکسان باشه و جایی خالی نمونه ، بعد از اون میریم سراغ دیواره های ظرف دیواره ها رو هم با خمیر بپوشونید و قطرشون رو کنترل کنید ، در آخر برای اینکه ارتفاع همه قسمت های ظرف یکی باشه با استفاده از یک چاقو ارتفاع خمیر رو تنظیم کنید و بعد کف قالب رو به دیواره ها متصل کنید بعد از اون نوبت میرسه به محتویات داخلی خمیر برای اینکار سیب ها رو به صورت حلالی برش بزنید و هسته های اون هارو جدا کنید سیب ها که آماده شد خاک قند کف خمیر بریزید و کمشمش ( اگر دوست داشتید میتونید بریزید لزومی به بودن کشمش نیست ) و دارچین رو اضافه کنید بعد یک لایه سیب بچینید و دوباره کشمش و دارچین و خاک قند و بعد دوباره سیب همینطور ادامه بدید تا ظرف پر بشه مثل شکل زیر
بعد از اون نوبت به لایه رویی میرسه که لایه رویی رو هم به دو صورت میتونید درست کنید ، یک اینکه کل ظرف رو بپوشونید و دوم اینکه ظرف کاملا پوشیده نشه و هر دو رو میتونید در زیر مشاهده کنید
البته بعضیا معتقدن که اگه کامل نپوشونید ظرف رو بهتره چون داخلش بهتر پخته میشه در هر حال من هر دو رو میگم
برای پوشش کامل : خمیر رو به صورت دایره ای اندازه ظرف در بیارید و بر روی ظرف قرار بدید و دور تا دور ظرف رو به خمیر دور پای متصل کنید
پوشش نصفه : خمیر رو همونطور که در تصویر میبینید به مستطیل های بزرگ درست کنید و مثل شکل روی ظرف بچینید
بعد از اون هم زرده تخم مرغ رو بزنید و با قلم روی خمیر پای بمالید .
این کیک هم به صورت گرم و هم سرد خوشمزه و قابل خوردن هست .
امیدوارم که دوست داشته باشید
نوش جان
علاقه مندی ها (Bookmarks)