طی الارض یک بعد علمی داره یک بعد معنوی و عرفانی.
اون مسائلی که در بعد عرفانی اتفاق می افته رو نه می شه راحت رد کرد و نه میشه راحت قبول کرد.
به قول علامه طباطبائی (ره) اتفاقات عرفانی که برای اشخاص می افته رو نه رد کنید نه قبول! ( چون اولا اثباتش برا ما حجت نیست و ملاک عمل قرار نمی گیره و رد کردنش هم بدون دلیل هست چون یک اتفاق عرفانی و شهودی رو فقط وقتی میشه فهمید که درکش کنی و نمیشه صرف اینکه درک نکردیم رد کنیم)
این بحث آب دهان و ..؟!
مطمئنا هیچ وقت ائمه اطهار علیهم السلام در ظاهر همچین حرکتی رو نمی کنند. در عالم خواب خیلی وقت ها حقایق با تمثیل و تصاویر و .. به انسان منتقل می شود مثلا وقتی ما خواب می بینیم از آستینمون مار میاد بیرون یا در خانه مار داریم معناش این نیست که از فرداش پاشیم دنبال مار بگردیم! بلکه این استعاره است از یک نفاق و دشمنی..
در مسئله خواب , هر کسی مفاهیمی که می خواد بهش منتقل بشه رو به یه شکلی می بینه. بستگی به ظرفیت و فهمش داره. و معنای اینکه از دهان ائمه آب بخوره این نیست که صرفا آب دهان امام رو خورده!! بلکه معناش اینه که یک فیض و کرامتی از ائمه به او می رسه. حالا این شخص این حقیقت رو در خواب به این شکل می بینه .
یک مثال حتی جالب تر هم هست که اگر خانم اوین الله خواستند از خواب ها براشون ارسال می کنم که حرفم رو واضح تر می رسونه.
-------------------------------------
مسئله 2 بعدی 3 بعدی 4بعدی و .. تا حد زیادی تونسته نسبت به حرکت کردن توجیهات مناسبی ارائه بده هر چند کامل نیست.
توضیح مختصر:
در دنیای سه بعدی (دنیای ما که دارای طول عرض و ارتفاع است) هر شی سه بعدی با اشیاء دیگه در تعارض و تزاحم و .. است. یعنی طی الارض با خصوصیات سه بعدی در دنیای سه بعدی ظاهرا غیر ممکن باشه(گفتم ظاهرا که کلا ردش نکرده باشم) اما از اونجایی که ما علم به وجود جن هم داریم طبق آیات قرآن. میشه مسئله طی الارض رو از اون زاویه هم دید. چون جن ابعاد وجودی اش هم می تونه سه بعدی بشه و هم همون بعدی که دارند که دیده نمی شوند. و حرکت برای اونها خیلی سریعتر و راحت تر است از حرکت انسان در عالم مادی.
حرکت های سریع و حیرت آور از نظر علمی اثبات شده است مثل حرکت نور. چیزی که باید اثبات یا مورد تحقیق قرار بگیره اینه که یک ماده چطور می تونه مثل نور حرکت کنه. آیا باید از نظر ابعاد وجودی تغییر پذیر بشه (مثل جن) یا با در نظر گرفتن همین بعد مادی هم می توان راهی برای حرکت نوری این ماده پیدا کرد؟!
این خودش چندین نظریه است:
که ماده برای حرکت اینچنینی باید حتما تغییر پیدا کنه به طوری که برخی از ویژگیهاش تبدیل میشه و بعد از حرکت به حالت اول بر می گرده
انعدام غیر مطلق
فکر می کنم با مطالعه این مطلب از نظر عرفانی و شهودی کمی مسئله قابل حل تر بشه.
علاقه مندی ها (Bookmarks)