ويتامين a
منابع غذایی: جگر، قلوه، زرده تخم مرغ، سبزى ها و ميوه هاى سبز تيره، زرد، نارنجى و قرمزرنگ از جمله اسفناج، هويج و جعفرى، فلفل هاى دلمه اىِ رنگى، زردآلو، هلو، موز، انبه و...
نقش آن در بدن:
- قدرت ديد چشم
- رشد و نمو طبيعى بافت استخوان و دندان
- رشد و نمو و حفاظت از پوست
- كمك به خون سازى با تنظيم متابوليسم آهن
ويتامين d
منابع غذايى: زرده تخم مرغ، جگر، ماهى، محصولات غذايى غنى شده مثل شير غنى شده با ويتامين d
نقش آن در بدن:
- رشد و نمو و حفظ بافت طبيعى استخوان و دندان
-تنظيم سوخت و ساز كلسيم و فسفر در بدن
- پيشگيرى از ديابت
ويتامين e
منابع غذایی: انواع روغن هاى گياهى، زرده تخم مرغ، شير، انواع مغزها، سبزيجات با برگ سبز تيره
نقش آن در بدن:
- حفظ سلامت پوست
- پيشگيرى از هموليز گلبول هاى قرمز خون
- به تأخير انداختن پيرى سلول ها
- پيشگيرى از اكسيداسيون اسيد هاى چرب و ويتامين a
ويتامين b1
منابع غذایی: گوشت، جگر، دل، قلوه، زرده تخم مرغ، غلات، حبوبات، سبوس و آرد كامل گندم، سيب زمينى
نقش آن در بدن:
- رشد طبيعى بدن
- حفظ سلامت سيستم عصبى
- حفظ اشتها در حد طبيعى
- تنظيم متابوليسم انرژى
ويتامين b2
منابع غذایی: جگر، دل، قلوه، امعاء و احشاء، تخم مرغ، شير و فرآورده هاى آن، سبزى هاى برگ سبز
نقش آن در بدن:
- سوخت و ساز كربوهيدرات، چربى و پروتئين
- شركت در فعاليت آنزيمى بدن و رساندن اكسيژن به بافت ها
- كمك به خون سازى
نياسين
منابع غذایی: جگر، گوشت قرمز، ماهى، مرغ، تخم مرغ، شير، حبوبات، بادام زمينى
نقش آن در بدن:
- شركت در سوخت و ساز كربوهيدرات ها، چربى ها و پروتئين ها
- حفظ سلامت دستگاه عصبى و كار مغز
ويتامين b6
منابع غذایی: انواع گوشت، جگر، شير، تخم مرغ، حبوبات و غلات
نقش آن در بدن:
- خون سازى
- رشد و نمو طبيعى بدن
- سوخت و ساز مواد غذايى در بدن
اسيدفوليك
منابع غذایی: جگر، تخم مرغ، ماهى، گندم، نخود، لوبيا، عدس، سبزى هاى برگ سبز
نقش آن در بدن:
- خون سازى
- شركت در تشكيل اسيد هاى نوكلئيك
ويتامين b12
منابع غذایی: گوشت قرمز، ماهى، دل، قلوه، تخم مرغ، شير و لبنيات
نقش آن در بدن:
- خون سازى
- شركت در تشكيل اسيد هاى نوكلئيك
- نقش در رشد و نمو طبيعى بدن
- متابوليسم اسيدفوليك
ويتامين c
منابع غذایی: انواع مركبات، گوجه فرنگى، فلفل سبز، گل كلم، سيب زمينى، طالبى، خربزه، توت فرنكى، اسفناج و كاهو
نقش آن در بدن:
- التيام زخم ها و بهبود حساسيت ها
- كمك به خون سازى با افزايش جذب آهن
- حفظ سلامت لثه ها
- حفظ و تشكيل كلاژن در بافت ها
منبع:
کتاب راهنمای جامع تغذیه مادران باردار و شیرده
علاقه مندی ها (Bookmarks)