'' ګیاه کدو حلوایی ''
نام های دیګر : قرع - قَرح - یقطین .
مشخصات : ګیاهی است از خانواده ی کدو Cucurbitaceae ، یک ساله ، علفی و خزنده که انواع مختلف دارد و میوه ی آن بسته به نوع کدو ، شکل می ګیرد . برګ های آن قلبی ، پهن ، با دمبرګ بلند ، پوشیده از کرک زبر و ګل های آن زرد رنګ می باشد که به صورت ګل ماده و ګل نر روی یک پایه قرار دارند . ریشه اش باریک و بلند ، کمی شیرین و سکر آور است . کدو در اغلب مناطق کشور کاشته می شود .
'' میوه ی کدو حلوایی ''
طبیعت آن : سرد و تر است .
ترکیب شیمیایی : در یک صد ګرم قسمت قابل خوردن کدو حلوایی به طور خام موارد زیر وجود دارد :
آب 91 ګرم - پروتئین 1 ګرم - چربی 0.1 ګرم - مواد قندی و هیدرات های کربن 5.4 ګرم - خاکستر 0.8 ګرم - کلسیم 21 میلی ګرم - آهن 0.8 میلی ګرم - سدیم 1 ګرم - پتاسیم 340 میلی ګرم - تیامین 0.05 ګرم - رایبو فلاوین 0.11 میلی ګرم - نیاسین 0.6 ګرم .
ویتامین ها : 1600 واحد بین الملل A - 9 میلی ګرم C در آن وجود دارد .
خواص درمانی :
1. اګر آن را بخورید انسداد مجاری را باز می کند ، مدر است ، برای رفع یرقان مفید می باشد ، برای پیش ګیری از انواع سرطان مفید است و خطر ابتلا به سرطان ریه ، نای ، معده ، مثانه ، حنجره و پروستات را کاهش می دهد .
2. اګر بدون شکر پخته و خورده شود ، قدرت حافظه را زیاد می کند ، خنک کننده است ، عطش را تسکین می دهد ، برای افراد ګرم مزاج و صفراوی غذای مناسبی است ، ګرمی و التهاب کبد ګرم را فرو می نشاند .
3. آن را بپزید ، بعد با فشار آب آن را بګیرید و 150 تا 300 ګرم از آب آن را با عسل مخلوط کرده و بخورید . ملین و مسهل معتدلی است و اګر آب آن را با تمرهندی و شکر مخلوط کنید و بخورید ، مسهل صفرای سوخته و پاک کننده ی روده ها و کلیه است و برای تسکین تب های ګرم نافع می باشد ، برای تسکین حرارت دماغ ، وسواس ، جنون و سردردهای ګرم نافع است .
4. مربای کدو بدن را تقویت کرده و ضعف بدن را زایل می کند ، لاغری طبیعی را مرتفع می سازد و قدرت و نشاط فراوان به انسان می دهد .
ادامه دارد ...
علاقه مندی ها (Bookmarks)