گرنیکا
** «گرنیکا»؛ برداشت ناخودآگاه پیکاسو از جنگ
اگر به نقاشی علاقهمند هستید، حتما نام این تابلوی شناختهشده به گوشتان خورده است. «پابلو پیکاسو» استاد اسپانیایی سبک کوبیسم در این اثر درد و رنج مردمی که قربانی جنگ شدهاند را به تصویر کشیده است. این زیبایی تلخ اکنون روی دیوارهای موزه «رینا سوفیا»ی مادرید خانه دارد.
بمباران شهر گرنیکا توسط بمبافکنهای آلمان نازی طی جنگهای داخلی اسپانیا در آوریل ۱۹۳۷ رویدادی است که پیکاسو در این تابلو تصویر کرده است. این اثر در ابعادی عظیم (تقریبا ۳.۵ در ۷.۵ متر) ترسیم شده که در همان سال در فرانسه (در دوران تبعید پیکاسو) به نمایش عموم درآمد.
پس از اغتشاش و سردرگمی چشمگیری که در اولین نگاه به بینندهی این نقاشی دست میدهد، مرگ، خشونت، بیرحمی، زجر و درماندگی میتواند جزو اصلیترین مولفههای این تابلو باشد که با استفاده از قالبی سیاه و سفید و به سبک عکسهای خبری در جراید کنار یکدیگر قرار گرفتهاند.
پیکاسو خود، در جهت تفسیر این اثر گفته است: هر حدس، گمان و استنتاجی که شما مطرح میکنید بخشی از حالتی است که من هم تجربه کردهام، اما به صورت ناخودآگاه و غیرارادی. من نقاشی میکنم برای خود نقاشی. من اشیاء را برای چیزی که هستند، میکشم ...
- - - به روز رسانی شده - - -
شب پرستاره
** «شب پرستاره»؛ داستان ونگوک و آسایشگاه روانی
نمیشود فهرستی از برترین نقاشیهای جهان تهیه کرد، اما نامی از «ونگوک» نبرد. ونسان ونگوک هنرمند بزرگ هلندی که سبک پستامپرسیونیست را به اوج رساند، «شبهای پرستاره» را در سال 1889 خلق کرد. او زمانی که در آسایشگاه «سن رمی» واقع در جنوب فرانسه بستری بود، منظرهی شبانه پنجره اتاقش را در ذهن نگه میداشت و روزها با یادآوری آن، این تابلو را میکشید.
«شب پرستاره» از سال 1941 در موزهی هنرهای مدرن شهر نیویورک قرار دارد. این اثر نه تنها یکی از شاهکارهای ونگوگ است، بلکه به عنوان یکی از نمادهای هنر مدرن اروپا به شمار میآید.
منبع:http://www.persianpersia.com/artandc...ntid=1&catid=7
علاقه مندی ها (Bookmarks)