درخت انار :
نام های دیګر : نار - رمان - الفان
مشخصات : ګیاهی است از خانواده ی Puniaceae ، درخت کوچکی دارد با شاخه های کمی تیغ دار . برګ های آن کاملاً سبز و براق . ګل آن به رنګ قرمز اناری و دارای تعداد زیادی اتامین ( آلت نر ) و یک تخمدان که دارای شاخه های متعدد می باشد . میوه ی آن کروی شکل با تاجی بر سر . پوست میوه ی آن ضخیم و قرمز و در بعضی ارقام سفید یا سیاه ، داخل میوه تعدادی دانهی استخوانی و سخت وجود دارد که اطراف هر دانه را پوششی آبدار و قرمز رنګ یا سفید رنګ شفاف شیشه ای فرا ګرفته است ، طعم آن در ارقام مختلف ، شیرین یا ترش یا ترش و شیرین ( ملس - میخوش ) است . انار یک ګیاه نیمه ګرمسیری است که از قدیم در ماطق نیمه ګرم ایران می روید و مشهور است که از سرزمین ایران برخواسته است . در ایران در بلوچستان ، مناطق مرکزی و اطراف کویر مرکزی ، مناطق غربی و شمال ایران به طور وحشی وجود دارد و در مناطق نیمه ګرم ایران به طور پرورشی کاشته می شود . در بین النهرین ، شمال آفریقا ، جنوب اروپا و اسپانیا نیز انتشار دارد .
میوه ی انار :
طبیعت آن : طبیعتی سرد و تر دارد .
ترکیب شیمیایی : در هر 100 ګرم پولپ قرمز رنګ یا سفید رنګ که اطراف دانه های انار را فرا ګرفته است در حالت خام ، آب 82 ګرم - پروتئین 0.5 ګرم - مواد چرب 0.3 ګرم - هیدرات های کربن 16 ګرم - کلسیم 3 میلی ګرم - رایبو فلاوین 0.03 میلی ګرم - نیاسین 0.3 میلی ګرم - فسفر 8 میلی ګرم - آهن 0.3 میلی ګرم - سدیم 3 میلی ګرم - پتاسیم 259 میلی ګرم - تیامین 0.03 میلی ګرم - در میوه ی انار ویتامین های B6 ، B3 ، B2 ، B1 و c چر میلی ګرم فراوان وجود دارد .
خواص درمانی :
1. آب آن را بنوشید . برای صاف کردن صدا ، رفع حکه و باز کردن رنګ پوست صورت نافع است ، قابض می باشد ، مقوی کبد و نوع شیرین آن مقوی قلب است ، یرقان و خفقان را درمان می کند ، خون را تصفیه می نماید ، سرفه ی ګرم را تسکین می دهد ، ادرار را زیاد می کند .
2. آب ترش و شیرین آن را با 100 ګرم شکر مخلوط کنید و بخورید ، مسهل صفرا و مقوی معده است ، برای تب های صفراوی و جرب نیز مفید است ، و یار زن حامله ، زردی رنګ صورت و خماری را برطرف می کند .
3. انار ترش و شیرین را با پیه داخل آن بکوبید و با قند بجوشانید و آب آن را بنوشید . از استفراغ جلوګیری می کند . کسانی که قبل از غذا استفراغ می کنند باید قبل از غذا آن را بخورند .
4. با آب آن هر روز چند بار دهان را بشویید . زخم های دهان را درمان می کند .
5. اګر پس از درمان یرقان هنوز رنګ چشم زرد است ، آب انار ترش را در چشم بچکانید ، بر طرف می شود .
6. هر شب کمی آب آن را با زهره ی ګاو مخلوط کرده و در ګوش بچکانید . کری را درمان می کند . ( اینه راز ګیاهان نهفته در این دنیا)
7. یک انار کامل را بسوزانید ، بعد نرم بسایید و با عسل مخلوط کرده و بر سینه و پشت ضماد کنید . سرفه ای که همراه با خون باشد را درمان می کند .
8. آن را شکافته و چند قسمت کنید و در سرکه بپزید ، بعد آن را بکوبید تا مثل خمیر شود ، سپس روی زخم بمالید ، زخم سفلیس و زخم آتشک را درمان می کند .
9. ترش آن را درآب کم بپزید ، بعد بکوبید و نیمه ګرم آن را ضماد کنید ، زخم آلت را درمان می کند .
10. آب آن را در ظرف مسی قرمز و شسته نشده ریخته و بجوشانید و بر بدن بمالید . خارش و جوش های خارش دار را درمان می کند .
11. یک عدد سالم و آبدار آن را در کنار آتش ملایم بپزید ، بعد خوب له کرده و ضماد کنید و رویش را ببندید . چرک ګوشه ی ناخن را درمان می کند .
12. سر یک انار شیرین را سوراخ کرده و روی آتش ملایم بګذارید و به دفعات تا آنجا که ګنجایش داشته باشد ، روغن بادام شرین یا روغن بنفشه در آن ریخته تا جذب شود ، سپس آن را فشار دهید و بمکید . برای رفع درد سینه و سرفه ی مزمن خشک بسیار نافع است .
13. داخل انار را خالی کرده و در آن روغن ګل سرخ بریزید و روی آتش ملایم ګذارید ، سپس چند قطره در ګوش بچکانید . برای درد ګوش بسیار نافه است .
تذکر : اسراف در خوردن آن ، غذا را در معده فاسد می کند ، معده را سست می نماید و ایجاد نفخ می کند . مصرف زیاد انار ترش روده ها را خراش می دهد ، به خصوص اګر ناشتا خورده شود ممکن است موجب التهاب روده ها شود . اګر با هسته خورده شود قابض است ، ایجاد تشنګی می کند ، نیروی جنسی را در سردمزاجان کاهش می دهد و برای سرد مزاجان مضر است .
مصلح آن : در اشخاص سرد مزاج زنجبیل پرورده است .
انار سیاه :
خواص درمانی : اګر هر روز آب یک عدد از آن را بخورید ، سرفه های شدید و سخت و سیاه سرفه را درمان می کند .
علاقه مندی ها (Bookmarks)