سلام به دوستان عزیزم
در این قسمت می خوام در مورد اصول کلی زبان css حرف بزنم.
بطور کلی هر سبک css دو بخش کلی داره که شامل :
1- Selector (سلکتورها)
2- Property (خصوصیات)
تشکیل شده که هر کدوم خودشون به قسمت های مختلفی تقسیم میشن.
سلکتورها به پنج قسمت :
1- سلکتورهای برچسب
2- سلکتورهای کلاس کاذب
3- سلکتورهای کلاس
4- سلکتورهای مفهومی
5- سلکتورهای خصوصی
و در این قسمت من می خوام در مورد سلکتورهای برچسب براتون بگم و در کل ساده ترین نوع سلکتورها همین نوع هست .
تو این روش یک تگ یا برچسب از زبان html انتخاب می کنیم و با استفاده از این روش خصوصیات خاصی رو به اون تگ یا برچسب میدیم.
پس با هم میریم تا ببینیم که این قسمت شامل چه دستوراتی هست.
برای مثال این صفحه html ما اگر باشد:
کد PHP:
<html>
<head>
<title>Njavan</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="stayle.css">
</head>
<body>
<h1> عنوان صفحه </h1>
<p>به سایت نسل جوان خوش آمدید</p>
<div/>این قسمت مربوط به کلاس می باشد<"div class="header>
</body>
</html>
و حالا ما در اینجا قصد داریم که از تگهای موجود در صفحه تگ body را انتخاب کنیم و یکسری خصوصیات رو با استفاده از این روش برای اون اعمال کنیم.
خوب برای ادامه ما در صفحه CSS خودمون که داریم و اگر ندارید همان طور که گفتم می تونید خودتون تولید کنید. برای این کار هم کافیه در صفحه Notpad آنرا با نام
دلخواه مثلا : style.css ذخیره کنید و در کنار فایل html خود قرار بدین و یا هر مسیر که دوست دارید ولی در جلسه قبل گفتیم که می تونین مسیر اونو هم تغییر بدین.
خوب حالا که تگ body رو انتخاب کردیم و می خواهیم به اون خصوصیاتی رو نصبت بدیم.
صفحه css خودتون رو باز کنین و اینگونه بنویسین:
کد PHP:
} body
;background-color: #000000
;font-family: tahoma
;font-size: 14pt
;color: #ffffff
{
خوب دوستان تا اینجا با هم دیدیم که خیلی راحت می تونیم با استفاده از سلکتورها خصوصیاتی رو به تگهامون بدیم و حتی در این روش ما می تونیم در داخل تگ
بودی که من یک کلاس دیگه براتون تعریف کردم که نشون بدم که می تونیم حتی در داخل تگ body باز هم با سکلتور تغییراتی دوباره بدیم . یعنی ما می تونیم به
کلاس header که اضافه کردیم هم تغییراتی رو اضافه کنیم . پس هیچ محدودیتی ما نداریم و می تونیم هر تگی رو در هر موقعیتی یکسری خصوصیات روش اعمال کنیم.
که تگ header رو که مربوط به جلسات بعدی میشه رو براتون در آینده خواهم گفت .
علاقه مندی ها (Bookmarks)