کاپسیسین یا کاپسیسین (به انگلیسی Capsaicin) مادهای شیمیایی از گروه کپسیکوم میباشد. این ماده در فلفهای تند (سبز و قرمز) یافت میشود. یک ماده شیمیایی چربی دوسته
علت اصلی تند بودن فلفلها همین ماده است. با اینکه فلفل طبیعت گرمی دارد، اما خوردن آن باعث خنکی و کاهش دما در بدن میشود. به همین دلیل مردم مناطق حاره و گرم، بیشتر فلفل مصرف می کنند.
علت تندی فلفل
هنگامی که این ماده با مخاط دهان آغشته میشود مغز به طور اشتباه فکر میکند که آن قسمت داغ شده است. (مزهای به نام تندی در دهان وجود ندارد). و آن قسمت را داغ (HOT) احساس میکند. که بسته به نوع فلفل، درصد این ماده فرق میکند.
روش ازبین بردن تندی
بسیاری بر این باورند که آب سرد باعث ازبین بردن تندی دهان، حاصل از فلفل میشود، ولی ممکن است آن را تشدید کند. بهترین راه برای از بین بردن تندی دهان خوردن شیر سرد است. البته می توان برای این منظور از ماست خنک نیز استفاده کرد.
کاپسی سین در انواع فلفل
این ماده در انواع فلفل با نسبتهای مختلف وجود دارد.
فلفل دلمهای:تقریباً این ماده در آن وجود ندارد.
فلفل سبز تند: با درصدهای مختلف وجود دارد.
فلفل قرمز:نسبت به فلفل سبزتند به مقدار زیاد وجوددارد.
فلفل قرمز هندی (فلفل هابانرو): بیشترین درصد کاپسی سین را داراست.
مواد دارای کاسپی سین(8-Methyl-N-Vanillyl-6-Nonenamide) باعث تحریک گردش خون و تغییر تنظیم حرارت می شن.
کاسپی سین میتونه به صورت موضعی میتونه به عنوان یه بی حسی موضعی برای پایانه های عصبی باشه
اکثرا پستانداران اونو حس میکنن و در پرندگان این حس درک نمیشه
البته اون ماده ای که در فلفل سیاه باعث تندی میشه piperine نامیده میشه
http://dr-ir.ir/listofdrugss/listofd...stofdrugs.html
http://www.wisegeek.org/what-is-capsicum.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Capsicum
علاقه مندی ها (Bookmarks)