چند گیاه موثر برای درمان اضطرابهایتان
استرس، اضطراب، فشارهای روحی! نگرانی و دلهره! نگرانی از دیر رسیدن، نگرانی از عدم موفقیت، ترس از آینده، ترس از بیپولی، استرسهای شغلی و تحصیلی و هزار و یک دلیل دیگر که باعث میشوند اضطراب تمام وجود آدم رابگیرد و امانش را ببرد.اضطراب و استرس 7 سال از عمر آدم را بر باد میدهد و بقیه را به کامش تلخ میکند. اما گویی در دنیای امروزه با این زندگیهای پرتنش به خصوص در شهرهای بزرگ اضطراب و استرس جزو جداییناپذیر از زندگی روزمره است و باید به نوعی با آن کنار آمد. استرس یکی از بیماریهای جدی زمانهی ماست. خوشبختانه این روزها روشهای متعددی برای غلبه بر استرس و فشارهای روحی وجود دارد مانند یوگا، ریلکسیشن، ماساژ و غیره.علاوه بر اینها یک روش کاملا طبیعی دیگری نیز وجود دارد که به کنترل احساسات منفی و اضطراب کمک میکند. بله استفاده از گیاهان. حتما شما هم شهرت گل گاوزبان را در کاهش استرس شنیدهاید. باید بدانید که علاوه بر گل گاوزبان گیاهان دیگری هم هستند که استرس و اضطراب را از شما دور میکنند.
زالزالک
زالزالک خواص آرا مبخشی دارد. کپسولهای این گیاه تپش قلب، حالتهای عصبی، زودرنجی یا احساسات افراطی را کاهش داده و ضربان قلب را تنظیم میکند. تمام اینها هم باعث میشود که آرامشتان را بازیابید و اضطرابتان کمتر شود. در این صورت خواب راحتی هم تجربه میکنید.
اسطوخودوس
استرس یک گیاه ضد اضطراب است. این گیاه به راحتی میتواند اعصابتان را آرام و عضلاتتان را شل کند. میتوانید روزانه دو تا سه فنجان دم کردهی اسطوخودوس میل کنید. از این گیاه مفید برای رفع اختلالات خواب، سردرد و ناراحتیهای عصبی نیز استفاده میشود.بابونه هم یکی از آن گیاهان همهکاره هست. علاوه بر اثر مفیدی که رویدر واقع دم کرده این گیاه مانند یک مسکن عمل میکند که سیستم عصبی را آرام کرده و اختلالات خواب را رفع میکند. روغن یا افشرهی خوراکی اسطوخودوس نیز برای کاهش و درمان استرس و فشارهای روحی توصیه میشود. البته استفاده از افشرههای خوراکی برای زنان باردار، شیرده و کودکان توصیه نمیشود.
پوست میگذارد آرامبخش، ضداسپاسم، ضد التهاب، ضدعفونیکننده، بادشکن
و برطرفکنندهی جراحات میباشد
گیاه جینسنگ
گیاه جینسنگ برای مقابله با استرس و تقویت سیستم ایمنی بدن فوقالعاده است. این گیاه به طور موثر با اضطراب مقابله کرده و خواب راحتی را برای شما به ارمغان میآورد. میتوانید از کپسولهای 25 تا 50 میلیگرمی عصارهی خشکجینسینگ استفاده کنید. دکتر داروساز میتواند در مورد میزان مصرف آن توضیحاتی به شما بدهد. توجه داشته باشید که دورهی درمانی با این گیاه نباید بیش از 3 ماه طول بکشد.بادرنجبویه
بادرنجبویه خواص آنتی اکسیدانی دارد و دم کردهی آن نیز آرامشبخش است و با اضطراب مقابله میکند.به عقیدهی محققان این گیاه اختلالات عصبی مانند خوابی، نگرانی و آشفتگی را برطرف میکند.از روغن این گیاه نیز برای رفع تنشهای عصبی استفاده میشود.
سنبل الطیب
سنبل الطیب یک درمانگر همه کاره است. دم کرده یا کپسولهای آن آرامبخش اعصاب است، حالتهای عصبی را کاهش داده و کیفیت خواب شما را بهبود میبخشد. در واقع این گیاه خواب راحتی برای شما فراهم میکند بدون اینکه بعد از مصرف آن دچار خوابآلودگی شده باشید.
بابونه
بابونه هم یکی از آن گیاهان همهکاره هست. علاوه بر اثر مفیدی که روی پوست میگذارد آرامبخش، ضداسپاسم، ضد التهاب، ضدعفونیکننده، بادشکن و برطرفکنندهی جراحات میباشد. اگر دچار حالتهای عصبی شدهاید، مضطرب، نگران، آشفته، بیخواب هستید و سردردهای عصبی و میگرنی گرفتهاید بابونه را دریابید. این گیاه به جذب مواد معدنی کمک زیادی میکند. توصیه میکنیم از عطار یا دکتر داروساز نحوهی مصرف این گیاه را بر حسب نوع نیازتان جویا شوید.گیاه رازک
رازک قدمتی هزاران ساله دارد. این گیاه آرامبخش و خوابآور طبیعی است. 15 گرم گیاه رازک را در یک لیتر آب جوش بریزید و اجازه دهید به مدت حدود 10 دقیقه بجوشد. سپس بگذارید محلول به دست آمده خنک تر شود و سپس آن را صاف کنید.میتوانید روزانه 2 تا 3 فنجان از این دم کرده میل کنید. مصرف این جوشانده برای درمان دل شوره، نگرانی و استرس بسیار مفید است.
چند توصیهی کلی
اول از همه بدانید که شما تنها نیستید این روزها اضطراب و استرس همهگیر شده است. همه درگیر این مشکل هستند باید راهی برای کاهش آن پیدا کرد.به طور منظم ورزش کنید.مواد غذایی متنوعی در برنامهی غذاییتان بگنجانید.مصرف الکل، دخانیات و کافئین زیاد را کاهش دهید.به اندازهی کافی بخوابید.روی تنفستان تمرکز کنید. به آرامی و از شکم نفس عمیق بکشید.زمانی که اضطراب تمام وجودتان را میگیرد دستهایتان را خیلی محکم مشت و سپس رها کنید.به خاطرات خوبتان فکر کنید و سعی کنید ترس را با غرق شدن در خاطرات خوب از خود دور کنید.
منبع
ویرایش توسط sr hesabi : 11th August 2013 در ساعت 06:48 PM
شاید ....
تغذیه برای قلبهای پُر تپش
مصرف برخی مواد غذایی همچون چای و قهوه، سیگار و نوشابه گازدار، غذاهای نفخدار، سبزیجات و میوههای خام ممکن است باعث بروز تپش قلب در افراد شود.
قلب تلمبه مرکزی دستگاه گردش خون است. هر دوره کار قلب 8/0 ثانیه طول میکشد.تعداد تپش (فرکانس کاردیاک) طبیعی به صورت زیر تعریف میشود که بیشتر از این تعداد، «تاکی کاردی» و کمتر از آن، «برادیکاردی» نام دارد.در نوزاد (1 تا 30 روزه) : 140 تا 160 تپش در دقیقهشیرخواران (1 تا 3 ساله) : 120 تا 140 تپش در دقیقهکودک (3 تا 12 ساله) : 100 تا 120 تپش در دقیقهبزرگسالان: 60 تا 100 ضربان در دقیقهتپش قلب در میان مراجعه کنندگان به ارائه دهندگان خدمات بهداشتی بسیار شایع است و به صورت احساس متناوب ضربت، کوبش یا لرزش در قفسه سینه تعریف میشود. این احساس ممکن است متناوب یا مداوم و همینطور منظم یا نامنظم باشد. بسیاری از بیماران، تپش قلب را به صورت آگاهی ناخوشایند از ضربان قلب توصیف میکنند که به خصوص در زمان احساس شدن ضربان های پریده یا جا افتاده برای آنها نگران کننده است. تپش قلب عمدتاً در حالت استراحت، یعنی زمان حداقل بودن سایر محرکها مورد توجه قرار میگیرد. تپش قلب ممکن است نشانگر یک اختلال ساختمانی در داخل یا مجاور قلب باشد. بر اساس مجموعه بزرگی از بیماران بررسی شده، علل قلبی (43 درصد)، روانپزشکی (31 درصد)، متفرقه (10 درصد) و نامشخص (16 درصد) عامل ایجاد تپش قلب بودند.
برخی از علل شایع تپش قلب
* ورزش و فعالیت جسمی* یبوست* استعمال بیش از حد دخانیات* نفخ* برانگیختگی احساسی مانند ترس، استرس یا اضطراب* فعالیتهای فیزیکی* موادی مانند کافئین، نیکوتین، کوکائین و برخی از قرصهای لاغری* تب* کمخونیبه نظر میرسد ویتامین c خوراکی احتمال وقوع مجدد ضربان نامنظم قلبکه تحت عنوان فیبریلاسیون دهلیزی شناخته شده است را کاهش میدهد.از منابع ویتامین c میتوان به فلفل، مرکبات، کلم بروکلی، توت فرنگی، طالبی،انبه و گوجهفرنگی اشاره کرد
* از دست دادن خون* درد شدید* تغییرات هورمونی مربوط به یائسگی، حاملگی و قاعدگی* بعضی از داروهای ضد آلرژی و سرماخوردگی حاوی مادهای به نام سدوافدرین* هر کاری که روی قلب فشار وارد میکند.* بیماریهایی مانند پرکاری تیروئید، کاهش میزان اکسیژن خون، نفس کشیدن سریع و شدید، بیماری قلبی و افتادگی (پرولاپس) دریچه میترال* داروهایی که برای درمان بیماریهای تیروئید، آسم، فشارخون بالا یا بینظمی ضربان قلب مصرف میشوند.
مواد غذایی افزاینده تپش قلب
مصرف برخی مواد غذایی همچون چای و قهوه، سیگار و نوشابه گازدار، غذاهای نفخدار، سبزیجات و میوههای خام ممکن است باعث بروز تپش قلب در افراد شود.
علائم تپش قلب
* عرق کردن* از حال رفتن* سرگیجه* کمبود نفس* ناراحتی در قفسه سینه و ضربان تند* عملکرد ضعیف قلبدرمان تپش قلب
اصول درمان تپش قلب، بر حذف عامل به وجود آورنده (دارو، تنباکو، قهوه، چای و الکل)، تشخیص و درمان بیماریهای همراه (پرکاری تیروئید، افت قند خون، علائم یائسگی و اضطراب) استوار است که در اکثر موارد با رعایت عادات مناسب زندگی و تغذیه، پرهیز از استرسها و هیجانات و انجام ندادن فعالیتهای ورزشی نامتناسب تپش قلب فرد بهبود مییابد.
درمان تغذیه ای تپش قلب
ویتامین c
به نظر میرسد ویتامین c خوراکی احتمال وقوع مجدد ضربان نامنظم قلب که تحت عنوان فیبریلاسیون دهلیزی شناخته شده است را کاهش میدهد. از منابع ویتامین c میتوان به فلفل، مرکبات، کلم بروکلی، توت فرنگی، طالبی، انبه و گوجهفرنگی اشاره کرد.
انار
مصرف انار در علاج تپش قلب مفید است و قلب را جلا میدهد.
انگور
مصرف انگور در درمان بیماریهای قلبی موثر است. انگور برای تپش قلب و تسکین درد عضلات قلب بسیار موثر است. استفاده از آب انگور برای بیمارانی که در معرض خطر حمله قلبی هستند توصیه شده است. مصرف روزی یک لیوان آب انگور میتواند تپش قلب را تسکین دهد.
زالزالک
مهمترین فایده زالزالک برای قلب، تنظیم کردن حرکات نامنظم آن است و از تپش قلب و ضربان سریع آن جلوگیری میکند. زالزالک در درمان آنژین و تصلب شرایین نیز موثر است.
منبع
ویرایش توسط sr hesabi : 11th August 2013 در ساعت 06:47 PM
شاید ....
بهار نارنج
بهارنارنج همان گلهای درخت نارنج است که دارای بوی معطر و طعم مطلوبی است. این گل تپش نامنظم قلب و اضطراب را از بین میبرد. برای رفع کمخونی یا بی خوابی مفید است، قبل از خواب عرق یا دمکرده آن را بنوشید.آب بهارنارنج اثر آرام بخش و ضد تشنج دارد. بهار نارنج برای رفع کمخونی یا بیخوابی مفید است، قبل از خواب عرق یا دمکرده آن را بنوشید.این گل آرامشبخش است و سردردهای عصبی و میگرنی را کاهش میدهد.بادرنجبویه
بادرنجبویه داروی مورد علاقه پزشک بزرگ ایرانی، ابوعلی سینا بود که جهت تقویت قلب و انبساط روح تجویز میکرده است. استفاده از این گیاه به عنوان یک داروی ضد افسردگی تا قرن هفدهم ادامه داشت. آزمایشهای جدید بر روی حیوانات آزمایشگاهی نشان میدهد که این گیاه همانند یک داروی مسکن بر روی دستگاه عصبی مرکزی عمل میکند و به همین دلیل آرامبخش است.این گیاه به اشکال مختلفی از قبیل اسانس، عصاره روغنی، روغن، پماد، کمپرس و دمکرده استفاده میشود. بادرنجبویه دارای طبیعت گرم و خشک است.گل گاو زبان
گیاه دارویی گل گاوزبان گیاهی است علفی و پرطرفدار که در درجه نخست برای بیماریهای مغزی و در درجه دوم برای بیماریهای قلبی استفاده میشود. گل گاو زبان ایرانی معروفترین نوع این داروی گیاهی است. از گل، برگ و سرشاخههای گلدار گل گاو زبان استفاده میشود و مواد مۆثره آن موسیلاژ، صمغ، روغن فرار و تانن است.گل گاو زبان شادیآور، رقیقکننده خون، مقوی قلب، رفع کننده اضطراب و دلهره، از بین برنده افسردگی و کاهنده فشارخون و تپش قلب است. مصارف دارویی این گیاه به صورت محلی بدین صورت است که گلهای آبی گل گاو زبان را خشک کرده و دمکرده آن را مورد استفاده قرار میدهند. این گیاه در سرماخوردگی به عنوان معرق و کاهش دهنده فشارخون مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین خاصیت آرامبخشی دارد.بهارنارنج همان گلهای درخت نارنج است که دارای بوی معطر و طعم مطلوبیبـهلیمو
است. این گل تپش نامنظم قلب و اضطراب را از بین میبرد
بهلیمو گیاهی به صورت درختچه است که از برگ آن استفاده میشود. این گیاه از قدیم در طب سنتی ایران به عنوان آرامبخش، ضد تشنج، ادرارآور، رفع کننده سرگیجه و تپش قلب مورد استفاده بوده و در حال حاضر نیز از آن استفاده میشود.1 قاشق غذاخوری بهلیمو را در یک قوری حاوی 2 لیوان آب جوش به همراه مقداری نبات دمکرده و میل کنید.اسطوخودوس
اسطوخودوس گیاهی است چندین ساله به ارتفاع حدود نیم متر با برگهای متقابل، باریک، دراز سبزرنگ و پوشیده از کرکهای سفید پنبهای. گلهای آن به رنگ بنفش و به صورت سنبله میباشد.قسمت مورد استفاده این گیاه، گلها و سرشاخههای گلدار آن است.اسطوخودوس بوی بسیار مطبوعی دارد. طعم آن تلخ است و به علت بوی مطبوع آن در عطرسازی مصرف میشود. اسطوخودوس از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و تپش قلب را بر طرف میکند.حدود 5 گرم سرشاخه گلدار و یا گل این گیاه را در یک لیتر آب جوش ریخته و به مدت 10 دقیقه دم کنید. مقدار مصرف این دمکرده 4-3 فنجان در روز است.کندر
کندر در حقیقت صمغ گیاهی به همین نام است که مزهای گس و تلخ دارد. این صمغ از زمانهای بسیار قدیم توسط درمانگران طب سنتی برای درمان بسیاری از بیماریها مورد استفاده بوده و امروزه نیز به 3 صورت خوراکی، موضعی و بخور مصرف میشود.درمانگران طب سنتی ایران معتقدند کندر موجب بهبود تپش قلب میشود.
منبع
ویرایش توسط sr hesabi : 11th August 2013 در ساعت 06:47 PM
شاید ....
دوست جدید
سلام دوستان خوبم می خواستم داروهای گیاهی برای ورم معده به من معرفی کنید ممنون میشم
احساس سوزش بسیار خفیف در قسمت معده و پایین تر از آن و یا احساس جِزجِز کردن درمعده.باید بدانید که ابتدا ورم معده و اثنی عشر به وجود می آید ،در صورت عدم رسیدگی تبدیل به زخم معده و اثنی عشر میشود.
رعایت برخی از نکات:1- مصرف چای را تا حد ممکن کم و قطع کنید.2- از مصرف میوه و ترشیجات با معده خالی بپرهیزید.3- از عصبانیت و هیجان خصوصاً در هنگام مصرف غذا اجتناب کنید.4- اجتناب از دود سیگار خصوصاً با معده خالی.
نسخه های گیاهی:
الف):یک قاشق چایخوری از پودرمخلوط تخم گشنیز و رازیانه ،در یک استکان آب جوش مخلوط کرده ،3استکان در روز قبل ازغذا میل کنید.(برای زنان باردار مضر است).
ب): یک چنگ از گیاه گل بومادران را برای یک لیوان آب جوش دم کرده یک استکان قبل از ناهار و شام میل کنید.(برای زنان باردار مضر است).
ج): یک قاشق مرباخوری از گل بابونه و گل ختمی را برای یک لیوان آب جوش دم کرده یک نیم لیوان قبل از ناهار و شام میل کنید.(برای زنان باردار مضر است).
د):یک استکان قبل از غذا عرق بومادران(برای زنان باردار مضر است).ه): یک قاشق چایخوری با یک لیوان آب ، جوشانده مقداری عرق نعناع به آن اضافه کرده قبل ازغذا میل کنید .
منبع:rezamohammadijavidi.blogfa
ویرایش توسط sr hesabi : 13th August 2013 در ساعت 08:28 PM
شاید ....
سلام ، شرمنده دیر شد
از sr hesabi بابت کمکشون به بنده کمال تشکر رو دارم .
اګر دچار ورم معده شده اید از خوردن این خوراکی ها بپرهیزید : نان ، برنج ، سیب زمینی ، پنیر ، تخم مرغ ، ګوشت ، ماهی ، ګوجه فرنګی ، اسفناج ، نوشابه ی الکلی ، نوشابه های ګازدار ، چای ، غذاهای سرخ کرده ، آب زیاد .
ـ برای درمان ورم معده رژیم انګور مفید خواهد بود .
ـ افسنطین ، سنبل هندی و ګل محمدی از هر کدام 10 ګرم همه را نرم بکوبید و در شربت قند مخلوط کنید ، بعد از هر غذا دو قاشق غذاخوری میل کنید .
ـ ریشه ی کاسنی ، ریشه ی شیرین بیان ، ریشه ی ریوند چینی ، انیسون ، سیاه دانه ، رازیانه ، آویشن شیرازی ، بابونه ی شیرازی ، شاه تره و مخلصه از هر کدام 3 مثقال مخلوط و به 12 قسمت مساوی تقسیم کنید . هر روز صبح یک قسمت آن را بجوشانید ، سپس آب صاف کرده ی آن را شیرین و قبل از صبحانه بنوشید .
سلام بر همه :
خب ، اینجا هم کسی دیګه سؤال نداره ؟![]()
سوختګی های سطحی با آب جوش :
اګر موضعی بر اثر آب جوش سوخته و ان سوختګی سطحی و ضعیف باشد ، قدری نفت بر محل سوختګی بمالید و یا از لعاب به دانه به صورت مالیدنی استفاده کنید و یا مقداری خمیر دندان بمالید . ( البته من با خمیر دندان به شدت مخالفم ، یکی از دوستان هم ګفتند خمیر دندان اثر سوختګی بر جای میذاره ، پس اصلاً مناسب نیست ! )
ـ برګ چغندر پخته شده را پس از سرد شدن روی آن ضماد کنید .
ـ ګلاب را با یخ و یا در یخچال و یا فریزر سرد کنید و دایم به وسیله ی دستمال خیس کرده آن موضع را سرد نګه دارید و به مرور تکرار کنید .
ـ ګِل ارمنی ساییده شده را با آب و سرکه و یا ماست و سفیده ی تخم مرغ و یا روغن بنفشه بادام و سفیده ی تخم مرغ مخلوط کنید و بر موضع سوختګی قرار دهید .
ـ برګ خطمی و برګ خیار چنبر را بپزید و پس از سرد شدن روی آن ضماد کنید .
ـ سفید آب را در آب ګشنیز تازه مخلوط کنید و بمالید .
ـ مقداری خاکستر را در آب جوش ریخته و صاف کنید ، بعد دوباره روی آن بریزید و صاف کنید ، پنج مرتبه این کار را تکرار کرده ، سپس با آن آب شستشو کنید .
ـ مرتب با مقداری ګلاب آن را سرد نګه دارید یا دستمال آلوده به ګلاب و آب یخ به کار ببرید تا سوزش به کلی از بین برود .
سوختګی از آتش :
- اګر قسمتی از پوست بدن از آتش سوخته باشد ، فوراً روی آن روغن زیتون بمالید و مالش دهید و بعد جوش شیرین روی آن بپاشید .
ـ موز را له کرده و بر محل سوختګی ضماد کنید .
ـ ریشهی درخت بادام را بسوزانید ، بعد نرم بسایید و بر آن ضماد کنید .
ـ برګ چغندر پخته را پس از سرد شدن بر آن ضماد کنید .
سوختګی با روغن داغ :
ـ اګر قسمتی از پوست بدن از روغن داغ سوخته باشد ، مقداری سفید آب کف را با سفیده ی تخم مرغ مخلوط کنید و بسیار به هم بزنید و روی محل سوختګی بمالید .
ګوشت آوردن در محل سوختګی :
در این مورد باید یدفرم 60 ګرم و پارافین مایع 80 ګرم را روزی سه مرتبه بر موشع ګود شده بمالید .
راجع به خود سوختګی هم توضیح بدم آیا ؟
ویرایش توسط "VICTOR" : 24th August 2013 در ساعت 10:47 AM
سوختګی :
پوست از دو لایه تشکیل شده است . لایه ی سطحی که اپیدرم نامیده می شود و لایه ی حساس زیرین که درم خوانده می شود سوختګی ها بر اساس عمق سوختګی به سه دسته تقسیم می شوند :
سوختګی درجه ی 1 : اګر سوختګی تنها اپیدرم را درګیر کرده باشد ، سوختګی درجه ی 1 نامیده می شود و حدأقل شدت را در میان انواع سوختګی داراست .
ناحیهی سوخته ممکن است کمی قرمز و متورم شود و نسبت به تماس حساس باشد ، اما تاول به وجود نمی آید . طی چند روز پوست بهبود می یابد و لایه ی آسیب دیده ی پوست ممکن است بریزد . یکی از علل شایع سوختګی درجه ی 1 آفتاب سوختګی است .
سوختګی درجه ی 2 : اپیدرم در این سوختګی تخریب شده است و لایه ی درم بسیار حساس زیرین در معرض آسیب قرار دارد . صدمه به این دو لایهه تحت عنوان سوختګی درجه ی 2 شناخته شده و اغلب بسیار دردناک است . پوست فرمز و تاول زده می شود . پس از سه روز درد کاهش می یابد ، اغلب آنها در عرض 14 روز به طور کامل بهبود می یابند .
سوختګی درجه ی 3 : عمیق ترین و خطرناک ترین نوع سوختګی است . در این سوختګی اپیدرم ، درم و بافت چربی زیر آن تخریب می شوند . ګاهی این آسیب به عضلات نیز انتشار می یابد . محل سوختګی کرخت ، ضخیم و رنګ پریده می شود . تا زمانی که درم باز سازس نشود ، سرعت بهبود بسیار کند خواهد بود و پوست جدید تنها از لبه های ناحیه ی آسیب دیده قابل رویش است .
ادامه دارد ...![]()
عوارض سوختګی :
میزان مایعی که از طریق نواحی آسیب دیده ی سوختګی های وسیع درجه ی 2 و درجه ی 3 از دست می رود فراوان است و می تواند منجر به شوک و آسیب کلیوی شود . در صورت آسیب دیدګی ریه ، به علت استنشاق دود ، تنفس دچار مشکل خواهد شد . سوختګی ها به شدت مستعد عفونت هستند زیرا دیګر پوست نمی تواند سدی در برابر عفونت ها باشد . عفونت های باکتریایی به دنبال سوختګی های درجه ی 3 شایع هستند و منجر به تأخیر در بهبودی می شوند . باکتری ها در صورت ورود به خون ممکن است تکثیر یافته و منجر به سپتی سمی ( عفونت خونی ) شوند .
از راه ها ی درمانش هم مونده هنوز ...
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
علاقه مندی ها (Bookmarks)