با پنجمین جلسه ی آموزش رباتیک (برنامه نویسی ) در خدمت تون هستمسلام
دومین جلسه اختصاص داره به
_ معرفی محیط برنامه نویسی CodeVision AVR
1- سلام احوال شما ؟جلسه ی پنجم
2- سلام مرسی من خوبم شما خوبی؟
1– آره خوبم ، یه چیزی ذهنم رو مشغول کرده
2– چی ؟
1– اینکه بچه های سایت چطوری مطالب رو میخونن و پیگیری میکنن ، آخه میدونی از اون روزی که گفتی از بین بچه ها ، چند نفر رو برای مسابقه انتخاب میکنی حس رقابت برام به وجود اومده
2–خوبه ، ولی مثل اینکه ، بچه های سایت علمی نخبگان جوان زیاد پی گیری نمیکنن !!!!!
فکر کنم آخر سر فقط تو رو با خودم مسابقه ببرم
ولی با تمام این ، من به تدریس ادامه میدم حتی اگه بتونم فقط به یک نفر هم آموزش بدم برام ارزش داره
خب تا دیر نشده شروع کنیم ، اول بگو ببینم نرم افزار CodeVision AVR رو نصب کردی ؟
1- آری
2- خوبه ، اول برات منوهای محیط CodeVision رو توضیح میدم ، فقط تو این جلسه لطفا سوال نپرس ، بذار کامل مطالب رو بهت توضیح بدم
1 – هاآخه چرا ؟
2- برای اینکه مطالب این جلسه معرفی قسمتهای مختلف کامپایلر کدوِیژن هست و شما نمیتونی مطالبش رو خوب یاد بگیری مگر اینکه چند تا برنامه بنویسی تا این مطالب پایه برات جا بیوفتن
در واقع من تو این جلسه حروف الفبای کدویژن رو دارم بهت یاد میدم و فکر میکنم چون مطالب پایه ایی هستن نیاز به سوال پرسیدن نباشه
1-باشه قبول
2-اولین کاری که میکنی اینه که روی کامپایلر CodeVision کلیک میکنی و این تصویر میاد
![]()
اولین منو از سمت چپ منوی File هست ، اگه روی این منو کلیک کنی گزینه های زیر رو میبینی که الان هر کدوم رو برات توضیح میدم
_ New← با انتخاب این گزینه میتونی یک فایل جدید Source با پسوند c یا h ، یا یک پروژه ی جدید ایجاد کنی
_ Open← با انتخاب این گزینه میتونی یک فایل پروژه و یا Source ذخیره شده تو حافظه رو باز کنی
_ Reopen← در صورتی که چندتا فایل Source یا پروژه رو قبلا باز کرده باشی ، به کمک این گزینه می تونی هر کدوم از آخرین هشت فایل باز شده رو مجددا باز کنی
_ Save ← با انتخاب این گزینه ، آخرین تغییرات اعمالی در فایل ذخیره میشه
_ Save as← با انتخاب این گزینه میتونی فایل موجود رو با نام دیگه ایی ذخیره کنی
_ Save All ← با انتخاب این گزینه میتونی تغییرات اعمالی در تمامی فایل های باز رو ذخیره کنی
_ Close ← با انتخاب این گزینه ، فایل موجود بسته میشه
_ Close All← با انتخاب این گزینه تمامی فایل های باز موجود ، بسته میشن
_ Convert to library← با انتخاب این گزینه میتونی یک فایل رو برای استفاده ی مجدد به صورت یک کتابخانه در بیاری
_ Page Setup ← با انتخاب این گزینه میتونی تنظیمات مربوط به چگونگی گرفتن پرینت از فایلها رو مشخص کنی
_ Print ← با انتخاب این گزینه ، تمام فایل جاری پرینت گرفته میشه
_ Exit← با انتخاب این گزینه ، از نرم افزار CodeVision خارج میشی
پنجمین منو از سمت چپ منوی Project هست اگه روی این منو کلیک کنی گزینه های زیر رو میبینی که الان هر کدوم رو برات توضیح میدم
_ Compile← با انتخاب این گزینه ، تغییرات ایجاد شده در پروژه ی جاری ذخیره میشه و برنامه کامپایل میشه
_ Make← با انتخاب این گزینه ، تغییرات ایجاد شده در پروژه ی جاری ذخیره میشه و برنامه هم کامپایل میشه و هم در صورت عدم وجود خطا ، فایل بوجود اومده اسمبل شده و فایل hex ایجاد میشه
_ Stop Compilation← در حین انجام کامپایل میتونید به کمک این گزینه اون رو متوقف کنید
_ Information← می تونید بعد از انجام Compile و یا Make، با انتخاب این گزینه اطلاعات مربوط به کامپایل ، اسمبل و تبدیل به فایل hex رو مشاهده کنید
_ Notes← با انتخاب این گزینه صفحه ی ویرایشگری باز میشه که میتونید در داخل اون اطلاعات مربوط به پروژه رو وارد کنید
_Configure ← با انتخاب این گزینه صفحه ای باز میشه که به کمک اون میتونید قسمت های مختلف پروژه رو تنظیم کنید
ششمین منو از سمت چپ منوی Tools هست
به کمک این قسمت میتونی برنامه های مختلف موجود در CodeVision رو اجرا کنی
اگه روی این منو کلیک کنی گزینه های زیر رو میبینی که الان هر کدوم رو برات توضیح میدم
_ CodeWizard← با انتخاب این گزینه ، برنامه ی CodeWizard اجرا میشه که بعدا راجع به این قسمت توضیح های بیشتری میدم
_ Debugger← با انتخاب این گزینه ، در صورتی که قبلا آدرس برنامه ی AVRStudio رو برای اون مشخص کرده باشی ، این نرم افزار اجرا میشه که از اون برای شبیه سازی برنامه استفاده میشه
_ Chip Programmer← با انتخاب این گزینه ، برنامه ی Chip Programmer باز میشه ، که به کمک اون میتونید تراشه رو برنامه ریزی کنید و یا اطلاعات موجود بر روی اون رو بخونید
_ Terminal← با انتخاب این گزینه ، برنامه ی Terminal اجرا میشه ، از این برنامه در ارتباط سریال برای مشاهده ی کدهای رسیده از میکرو برای کامپیوتر و فرستادن کد از کامپیوتر برای میکرو استفاده میشه
_ Configure← با انتخاب این گزینه ، پنجره ی Configure Tools باز میشه که به کمک اون کاربر میتونه برنامه های خودش رو به منوی Tools اضافه کنه و یا برنامه هایی رو حذف کنه
هفتمین منو از سمت چپ منوی Settings هست اگه روی این منو کلیک کنی گزینه های زیر رو میبینی که الان هر کدوم رو برات توضیح میدم
_ General← با انتخاب این گزینه میتونی ، نمایش قسمت های مختلف در پنجره رو فعال یا غیر فعال کنی
_ Editor ← با انتخاب این گزینه پنجره ی Editor Settings باز میشه که به کمک اون میتونی تنظیمات مربوط به ویرایشگر ، مثل رنگ پیش زمینه ، کلمات کلیدی ، رشته ها،توضیحات و ... رو تنظیم کنی
_ Assembler← با انتخاب این گزینه میتونی مشخص کنی که در هنگام بروز خطا از اسمبلر ، یکی از فایل های با پسوند lst و یا asm باز بشن
_ Debugger← با انتخاب این گزینه پنجره ی Debugger Settings باز میشه که باید در اون نسخه ای از نرم افزار AVRStudio و آدرس مربوط به اون رو که قبلا بر روی کامپیوتر نصب کردیم ، تعیین کنیم
_ Programmer← با انتخاب این گزینه پنجره ی Programmer Settings باز میشه که باید در اون در قسمت AVR Chip programmer ،
عبارت STK300 Kanda Systems STK200+ and رو انتخاب کنیم ، بعدش در قسمت Printer Port ،LPTI رو انتخاب کنیم
یه نکته ی دیگه این که تو کامپیوترهایی که سرعتشون زیاده ، در صورت به وجود اومدن مشکل باید گزینه ی Delay Multiplier رو هم افزایش بدیم
_ Terminal← با انتخاب این گزینه پنجره ی Terminal Setting باز میشه که در اون میتونیم پورت COM متصل به میکرو ، سرعت ارسال و دیگر تنظیمات مربوط به ارتباط سریال رو انجام بدیم
2- خب فکر میکنم برا این جلسه کافی باشه
1- آره برای من هم هیچ سوالی پیش نیومدچون به قول خودت اینا مطالب پایه ایی بودن
2- خوبه
1- خسته نباشی
2- شما هم خسته نباشی
فعلا تا جلسه بعد خدا نگهدار
علاقه مندی ها (Bookmarks)