اما شايد اولين سؤالی كه به ذهن مخاطب برسد حضور استاد رياضيات و يا به قول مطبوعات و جرايد، سلطان سرزمين اعداد، در نمايشگاه قرآن است؛ كه البته بنری مرتبط با قرآن در كنار غرفه استاد ديده میشود با اين عنوان؛ «كدبندی آيات قرآن با استفاده از ارقام و اعداد» و به قول خود استاد، اينجا علم اعداد و ارقام در خدمت كتاب الهی واقع شده است.
علی بياتموحد در ابتدای گفتوگوی خود با خبرنگار ايكنا در رابطه با اينكه چه طور شد كه علم رياضيات را در خدمت قرآن در آورده است و اينكه طرح كدبندی آيات جهت روشهای محاسبات ذهنی و تقويت حافظه كاربردی چيست، میگويد: من كلا برای تقويت حافظه به حفظ قرآن روی آوردم و در 10 سالگی آياتی از قرآن كريم را از حفظ كردم كه بعد از حفظ چيزهای ديگر مانند اشعار متوجه شدم، آيهبندی آيات قرآن و شمارهدار بودن آيات خود میتواند به حفظ و تثبيت آنها كمك كند.
وی در ادامه تصريح میكند: حدود 30 هزار بيت شعر حفظ كردم و برای آن شروع به كدبندی كردم، در همه اينها مثلا در اشعار مختلف در كتابهای مختلف رابطه ساختم و بحث اصلی بنده اين بود كه چون بيماری صرع دارم، برای ماندگاری در حافظه بلندمدت رابطهای بسازم، چون مشكل اصلی حافظه اين است كه خوب حفظ میكند و بعد از گذشت مدتی مطالب به فراموشی سپرده میشود كه برای اين مورد بايد راهحلی انديشيده میشد.
بياتموحد با تشبيه موارد حفظيات به نهالی كه در ذهن كاشته میشود، اشاره میكند: ما بايد مطالب را در ذهن به صورت ريشهای به حافظه بسپاريم تا طوفانی موجب كندهشدن آن نشود، پس اين ريشه است كه بايد در حقيقت درست شود نه اينكه تعداد نهالها زياد شوند.
اين استاد با اشاره به لزوم نهادينه كردن روشهای حفظ درست در ميان مردم میگويد: من معتقدم كه خشت اول را بايد محكم بگذاريم، من روی اين خشت اول بيشتر كار كردم تا محكمتر نهاده شود، روش من هم بر پايه اعداد است چرا كه اعداد منطقپذيرترند.
مبدع طرح كدبندی آيات قرآن در توضيح اين حرف خود میافزايد: مثلا حروف فارسی 32 حرف هستند، الان بعد از سالها تحصيل يكی بگويد حروف فارسی را از آخر به اول و يكی در ميان بگوييد میتوانيد؟ خير، حالا اگر به شما بگويند اعداد را از 1000 به اول بر عكس بشماريد اين توانايی را ذهن داريد چرا كه اعداد منطقپذيرند.
علاقه مندی ها (Bookmarks)