دوست عزیز، به سایت علمی نخبگان جوان خوش آمدید

مشاهده این پیام به این معنی است که شما در سایت عضو نیستید، لطفا در صورت تمایل جهت عضویت در سایت علمی نخبگان جوان اینجا کلیک کنید.

توجه داشته باشید، در صورتی که عضو سایت نباشید نمی توانید از تمامی امکانات و خدمات سایت استفاده کنید.
نمایش نتایج: از شماره 1 تا 1 , از مجموع 1

موضوع: قلیه ماهی

  1. #1
    همکار تالار موبایل
    رشته تحصیلی
    نقشه کشی
    نوشته ها
    1,557
    ارسال تشکر
    1,457
    دریافت تشکر: 5,559
    قدرت امتیاز دهی
    91673
    Array

    پیش فرض قلیه ماهی









    ( قلیه ماهی )

    اگر طرفدار قلیه ماهی این خورشت اصیل و خوشمزه جنوبی هستید پس با من و روش
    تهیه من همراه شوید

    مواد لازم

    ماهی : ۱ تا ۲ کیلو گرم ( از نوع ماهیهای شیر،سنگسر،هامور یا شوریده)
    پیاز متوسط : ۲ عدد
    گشنیز :۱ کیلوگرم
    شنبلیله : ۲۵۰ گرم
    تمرهندی : ۱ بسته
    زردچوبه ؛ ادویه ماهی : از هر کدام :۲ قاشق مربا خوری
    فلفل قرمز: به مقدار کم (به نسبتی که میل داریم غذا تندباشد)
    سیر : ۱ سر
    آرد گندم : ۱ قاشق غذاخوری
    رب گوجه فرنگی : ۱ قاشق غذا خوری
    روغن : مقداری
    نمک : کمی
    آب جوش : ۳ لیوان

    (طرزتهیه )

    سبزی را پاک کرده ؛ شسته و زمانی که آب آن رفت ریز خورد می کنیم ؛ سپس پیاز را رنده کرده به همراه سیر رنده شده در مقداری روغن خوب تفت می دهیم و زردچوبه ؛ ادویه را می ریزیم بعد از سرخ شدن سبزی را اضافه می کنیم ؛ بعد از اینکه خوب تفت دادیم رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم .
    ماهی را تمیز شسته ؛ پوست آن را گرفته ؛ به قطعات درشت خورد کرده ؛ خشک کرده و در مخلوط ( آرد ؛ زردچوبه ؛ کمی نمک و ادویه ) زده و در روغن کمی تفت می دهیم
    ( مدت زمان تفت ماهی هر ۲ طر ف آن ۵ دقیقه می باشد ) . ماهی سرخ شده را کنار می گذاریم سپس
    به مخلوط سبزی و پیاز ۱ قاشق غذا خوری آرد هم اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم .
    تمر هندی را با یک لیوان آب جوش خیس می کنیم وخوب چنگ می زنیم تا هسته های آن جدا شود سپس صاف کرده و به مخلوط سبزی و پیاز اضافه می کنیم بعد کمی نمک و ۲ لیوان آب جوش اضافه کرده می گذاریم بجوشد چند جوش که خورد ماهی سرخ شده را هم اضافه کرده و با حرارت ملایم به مدت ۳۰ دقیقه می گذاریم تا قلیه آهسته بجوشد و جا بیافتد در اواخر پخت میزان نمک و تندی آن را اندازه می گیریم در صورت تمایل کمی دیگر اضافه می کنیم .
    این خورشت خوشمزه جنوبی معمولا تند و ترش سرو می شود .
    تجربه مامان عزیزم
    مامان من پیاز ؛ سیر؛ ادویه ؛ نمک و فلفل را درون هاون می ریزد و می کوبد سپس سرخ می کند .

    ( نکات)
    - سبزی ماهی فقط گشنیز و شنبلیله ؛ مقدار شنبلیله بسیار کم است چون باعث تلخ شدن غذا می شود .
    - انواع ماهی مورد استفاده در جنوب کشور : شوریده ؛ سنگسر؛ هامور و حلوا سیاه برای تهیه این غذا مناسب هستند.چون این ماهی ها خار کمتری دارند و ماهی قلیه ماهی نباید خارهای ریز داشته باشد/
    - دوستان عزیز نقاط دیگر که به طبخ این غذا علاقه دارند باید از ماهی هایی استفاده کنند که خار ریز نداشته باشد و در اصل از فیله ماهی استفاده کنند .
    امیدوارم توضیحات کامل باشد و این غذای فوق العاده خوشمزه را درست کرده و از طعم آن لذت ببرید


    میگویند خدا تنهاست
    ما که خدا نیستیم
    چرا تنهاییم...؟

  2. کاربرانی که از پست مفید diana3 سپاس کرده اند.


اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •