طرز تهیه سمنو
سمنو یکی از سین های سفره عید نوروز می باشد. مواد تشکیل دهنده سمنو گندم و آرد به همراه خلال پسته و بادام است. اما طرز تهیه ی سمنو سفره عید...بازدید : 934 نفر
مواد لازم:
گندم 1 كیلو
آرد نان سنگك 3 كیلو
طرز تهیه:
ابتدا گندم را پاک کنید سپس با آب خوب بشویید. به مدت 3 روز گندم را در آب قرار دهید. البته در طی این 3 روز چند بار آب گندم را عوض کنید تا نوک گندم ها جوانه بزند. بعد از 3 روز آن را در دستمالی تمیز و خیس بریزید تا ریشه در بیاورد. وقتی که ریشه ها در آمد گندم را در چند سینی پهن کنید و یک پارچه خیس روی آنها بیاندازید تا گندم ساقه نقره ای بزند. بعد گندم نقره ای شده را چرخ كرده یا بكوبید. مقداری آب روی آن بریزید و خوب مخلوط كنید. سپس از صافی رد كنید به طوری كه شیره از پوسته گندم درآید. چون شیرینی سمنو از همین شیره سفید رنگ می باشد. باید دقت كنید كه گندم خوب نرم شده و شیره ی آن گرفته شود.آرد را در قابلمه ی مناسبی ریخته و شیره ی گندم را كم كم به آن اضافه كنید تا آرد در شیره حل شده و به صورت مایع رقیقی درآید. ظرف را روی شعله ی اجاق قرار دهید و آن را مرتب هم بزنید تا مایع جوش آمده، كم كم غلیظ شود. مایع سمنو را باید مرتب هم بزنید تا ته نگیرد و مثل حلوا شود. وقتی آب سمنو كشیده شد، آن را كمی تفت دهید و در این مرحله مقداری آب سرد به سمنو اضافه كنید تا كمی رقیق تر و خوش رنگ تر شود. سمنو را در ظرف گردی ریخته و مدت نیم ساعت در فر یا روی اجاق با حرارت ملایم قرار دهید تا دم بكشد. در صورت تمایل می توانید مقداری خلال پسته و بادام به سمنو اضافه كنید.هرگز در سمنو شكر نریزید، زیرا شیره ی گندم به اندازه ی كافی شیرین می باشد.
علاقه مندی ها (Bookmarks)