الان وقتش است كه خوانندگان ما بدانند صفحات تو تمام كار خودت است، از تهيه و تزئين غذا تا گرفتن عكس؟
غذايي را كه درست و تزئين میکنم، يك شكل و فرم خاصی ميبينم ولي وقتي شخص ديگري عكاسي ميكند، آن شكلي نيست كه من ميبينم؛ همهاش با ایراد و اشکال است ولي خودم همانجوري كه غذا را ميبينم عكاسي ميكنم؛ براي همين سعي كردم كمي هم عكاسي ياد بگيرم تا بتوانم عكس قابلقبولي براي چاپ بگيرم.
احساس ميكنم چون همهچيز را براي نخستينبار درست ميكنم و از روي دستور خاصي تهيه نميكنم؛ نميتوانم آنچه در ذهنم است را براي شخص ديگري تعريف كنم تا درست كند ولي مادرم چون تکنیکهای آشپزی را خیلی خوب بلد است و سبك آشپزي من را ميداند خيلي به من كمك ميكند چون كارهاي مختلفي دارم، آماده كردن همه اينها خيلي وقت ميگيرد و يكي از وقتگيرترين کارها، خريد است.
از جاي خاصي خريد ميكني؟
نه؛ چينيهايم را فقط از جاي خاصي ميخرم. لوازم تزئيني را سعي ميكنم خودم درست كنم. گلها را شاخهاي ميخرم و خودم درست ميكنم. گلفروشي خاصي نيست كه اينها را براي من درست كند.
چرا؟
از اينكه منتظر بمانم تا شخص ديگري كاري برای من انجام بدهد، بهتر است. وقتي كار را خودم انجام ميدهم آرامش بيشتري دارم.
ماني، تجسم بندهاي است كه خداوند او را دوست دارد. او با استعداد ذاتياش كاري ميكند كارستان كه اسباب تحسين ديگران را برميانگيزد. او براي رسيدن به احساس متفاوت در مخاطبش كه هم از «ديدن» و هم از «خوردن» لذت ميبرد، برنامه دارد. او در كار خودش بيشتر از يك استاد است شايد بهتر باشد بگويم پديده است.بايد زودتر از اينها با او گپ ميزديم.
سيد محمدرضا حسينيان
از آشپزی تا پول
چندسال بعد از شروع كار آشپزي به درآمد رسيدي؟
از 4 سالي كه اين كار را انجام ميدهم، يك سال است به درآمد رسيدم. قبل از آن فقط هزينه ميكردم.
چند ماه پيش هر 2دستت شكست كار يك دستت به جراحي هم رسيد، آن روزها نترسيدي كه ديگر نتواني با اين دستها آشپزي كني؟
كساني كه اين اتفاق را تجربه كردند، ميدانند دست بعد از يك ماهي كه بسته است، درست حركت نميكند و من همهاش ميترسيدم حركت دستهايم درست نشود و چون در راه رفتن عادي اين اتفاق برايم افتاد، (پايم به جاييگير كرد و زمين خوردم) در راه رفتن عاديام هم ميترسم. برخلاف قبل كه توجهم به اطراف بود، حالا سعي ميكنم سرم را پايين بگيرم.
از يك چيز ديگر هم ميترسم: آنقدر هميشه كار دارم، ميترسم به كارهايم نرسم.
وقتي دستهايت در گچ بود به شغل جايگزين آشپزي فكر نميكردي؟
آن روزها از اين نميترسيدم كه خوب نشوم، الان بيشتر ميترسم كه اين اتفاق تكرار شود.
به جز مادرت كه پايه آشپزي را از او ياد گرفتي، معلم ديگري نداشتي؟
نه.
چه كتابهاي آشپزي در خانه داري؟
فقط رزا منتظمي. كارش بينظير بود؛ بعد از اين همه سال، سيستم آشپزي عوض شده ولي هنوز هم اگر دستوراتش را درست كني، غذای خوبی از آب در میآید.
آشپزي لوكس
آشپزي خودت را در كدام يك از اين دستهها قرار ميدهي؟
آشپزي معمولي آشپزي متوسط
من خودم فكر ميكردم، معمولي است ولي آدم هرچيزي ميخواهد درست كند، بايد بهاي آن را بپردازد. من هم همينكار را ميكنم و به این مسئله اهمیت نمی دهم که اين دستور چقدر پنير احتياج دارد، پنير ارزان است يا گران است؟ ولي صحبتي كه با همه ميكنم، ميگويند دستورهاي من گران؟ ولي وقتي با ديگران صحبت ميكنم دستورهاي ارزان هم بدهم ولي برخي جاها نميشود مثلا «چيزكيك» به مقدار زيادي پنير احتياج دارد.
تو 23 سالت است و همانطور كه دانشجو هستي، ميتوانستي هنوز در حال و هواي جواني باشي ولي وارد بازار كار شدي، از اين بابت ناراحت نيستي؟
نه.
فكر نميكني جوانيات را از دست دادي؟
الان كار مورد علاقهام را انجام ميدهم. گاهي فكر ميكنم من هم ميتوانستم مثل خيلي دوستان ديگرم مسئوليت نداشته باشم ولي اينها همه بايد روزي كار را شروع كنند؛ من زودتر شروع كردم و به جايي كه ميخواستم، رسيدم. من 2سال براي اينكه به اين نتيجه در كارم برسم استرس داشتم و خوشحالم كه دوره استرس تمام شده است.
برنامه بعدیات چیست؟ حالا كه به اينجا رسيدي، هدف بعديات چيست؟
دارم به اين فكر ميكنم كه نميخواهم تا آخر عمرم آشپزي كنم.
من هركاري دلم خواسته در آشپزي انجام دادم، هرچه دلم خواسته غذا پختم. الان 23 سالم است و فكر ميكنم حيفه! به اين فكر ميكنم كار تازه و متفاوتی از آشپزي را شروع كنم.
مثلا چه كاري؟
3بار به من فيلمنامه پيشنهاد كردند ولي هيچوقت فكر نكردم بتوانم هنرپيشه بشوم؛ آدم سنش كه بالا ميرود، نظرش عوض ميشود چون من زماني فكر نميكردم بتوانم جلوي دوربين تلويزيون بروم ولي رفتم. 3تا فيلمنامه را خواندم، بد هم نبود ولي احساس نميكردم بتوانم هنرپيشه بشوم ؛ حتي چندماه پيش فكر كردم نمايشگاه جعبه كادو بگذارم تا خارج از فضاي آشپزي باشد. دوست دارم ركوردي بزنم كه ثبت شود.
ميخواهم بزرگترين كيك دنيا را درست كنم كه البته تنهايي نميتوانم يا براي يك ماشين، جعبه كادو درست كنم كه بزرگترين جعبه كادو شود.
علاقه مندی ها (Bookmarks)