طی ماههای تابستان هرروز یخ به مقدار لازم برای مصرف صاحبان حق و مشتریان برداشت میشده است.قطعات یخ را با دقت توزین نمیکردهاند و به نظر میرسد واحد اندازهگیری ظرفیت جوالهایی بوده که از کرک بز میبافتهاند.مشتریها جوالها را از یخ پر میکردند و سپس در آنها را میدوختهاند و بار الاغها میکردهاند.رطوبت باعث میشده این جوالهای کرکی بویژه نسبت به حرارت عایق شوند،دستکم برای مدت کوتاهی که نقل و انتقال انجام میشده.در این نواحی بسیارگرم حواشی کویر،یخچالها که تعدادشان زیاد بود،جزئی از تمدن روزمره دهقانها و نیز شهریها به شمار میآمدهاند.به علاوه رسم بر آن بوده که مالکان قدیمی،یخچال یا دستکم بخشی از تولیدات آن را برای مصرف مردم وقف میکردهاند،کاری که غالبا در مورد قنوات یا آب انبارها نیز انجام میشده است.
علاقه مندی ها (Bookmarks)