6)طالبی
آلودگی: تحقیقات نشان داده حدود ۳٫۵ درصد از طالبیها حاوی باکتریهای سالمونلا و شیگلا هستند. شیگلا، جزو باکتریهایی است که از فردی به فرد دیگر منتقل میشود.
در سوپرمارکت: خراشیدگی یا لکههای روی میوه جاهایی هستند که عاملهای بیماری میتوانند به داخل میوه نفوذ کنند.
در خانه: از آنجا که طالبی روی زمین پرورش داده میشود و پوست مشبک دارد، نفوذ باکتریهایی همچون سالمونلا به داخل آن بسیار آسان است. پوست میوه را با مایع
ظرفشویی برای مدت ۱۵ تا ۳۰ ثانیه تمیز بشویید.
7)هلو
آلودگی: این میوه خوشمزه و زیبا یک هفته پیش از برداشت، ضدعفونی میشود تا لکهدار نشود. وقتی این میوه وارد بازار میشود، حداقل ۹ ماده آفتکش روی پوست آن وجود
دارد.
در سوپرمارکت: سعی کنید میوههای ارگانیک خریداری کنید؛ زیرا میوههایی همچون سیب و انگور نیز آفتکشهای زیادی روی پوست خود دارند.
در خانه: بسیاری از میوهها خودشان به طور طبیعی پوشش ضد آفت دارند؛ بنابراین حتما آنها را در خانه با اسکاچ یا ماده شوینده تمیز بشویید. به این ترتیب، میتوانید حداقل
نیمی از آلودگیها را از بین ببرید. البته گاهی آفتکشها سیستماتیک هستند؛ یعنی وقتی این مواد ضدعفونیکننده به دانه گیاه، خاک یا برگها تزریق میشوند، به راحتی راه
خود را به گوشت میوه پیدا میکنند. در نتیجه شستن آنها نیز دردی را دوا نمیکند. به همین دلیل، بسیار مهم است که میوههای ارگانیک بخرید.
8)سالاد آماده کاهو
آلودگی: کاهویی که داخل ساندویچ همبرگر شما وجود دارد بیشتر از خود همبرگر میتواند به بدن شما آسیب برساند. تحقیقات نشان داده سالادهای کاهوی از پیش آماده
شده حدود ۴۰ درصد حاوی باکتری کولیفورم هستند.
در سوپرمارکت: سالادهای آماده به خودی خود آلوده نیستند اما سربرگهای سبز کاهو میتواند حاوی میکروب باشد.
در خانه: برگهای کاهو را پیش از خوردن حتما به طور برگ به برگ تمیز شست و شو دهید. لطفا در نظر داشته باشید، قرار دادن برگهای شسته شده کاهو در آبکشی که
مرغ خام را درون آن قرار داده بودید، بسیار خطرناک است.
9)کلابهای سرد
آلودگی: غذاهای سرد آماده در ردیف پرخطرترین غذاها قرار دارند. سازمان جهانی تغذیه و سلامت اعلام کرده این غذاها منبع باکتریهایی همچون لیستریا هستند. قرار گرفتن
آنها در یخچال نیز میتواند باقی مواد غذایی را نیز آلوده کند.
در سوپرمارکت: از خرید کلابهای سرد که حاوی مقدار زیادی باکتری لیستریا هستند، اجتناب کنید. چاقوهایی که کالباس، گوشت بوقلمون و … را برش میزنند؛ چون به طور
مرتب تمیز نمیشوند، ناقل اصلی باکتریها به شمار می روند. سعی کنید تا حد امکان غذاهای آماده خریداری نکنید تا باکتریها در معده شما انبار نشوند.
در خانه: وقتی میخواهید ساندویچ خانگی تهیه کنید، خردل زیادی روی آن بریزید. محققان دانشگاه واشنگتن ثابت کرده اند ۹۰ درصد از باکتریهایی همچون لیستریا، ای-
کولی و سالمونلا وقتی دو ساعت در معرض خردل قرار می گیرند، از بین میروند.
10)جوانه های سبز
آلودگی: جوانههای سبز از هر نوعی که باشند – گندم و ماش – حاوی مقدار زیادی فیتونوترینتز هستند. تحقیقات نشان داده است، جوانه گیاهانی همچون بروکلی حتی موجب
سرطان معده نیز میشوند. متاسفانه، جوانهها برای رشد به محیط گرم و مرطوب نیاز دارند و این محیط برای رشد باکتریهایی همچون لیستریا، سالمونلا و ای-کولی بسیار
مناسب است.
در سوپرمارکت: سعی کنید جوانههای آماده نخرید. اگر مجبور به استفاده از این ماده غذایی بودید، سعی کنید انواع بسیار ترد، تازه و جوانهدار را انتخاب کنید و از آنهایی که
بوی کهنگی میدهند یا لیز و تیره هستند اجتناب کنید.
در خانه: به محض خریدن، آنها را داخل یخچال بگذارید و پیش از خوردن حتما آنها را بپزید.
علاقه مندی ها (Bookmarks)