نقل قول نوشته اصلی توسط tehamtan نمایش پست ها
1-آیا اگر یک محلول نسبت به یک حل شونده سیر شده باشد نسبت به حل شونده های دیگر هم سیر شده است؟مثلا در محلول سیر شده آب قند می توانیم حل شونده دیگری مانند نمک یا الکل حل کنیم؟
برای این سوال به نظر من هم جواب صحیح همون طور که 0=1+ گفتن1 "نه" هست ، توضیحشم ساده اس، محلول سیر شده فقط نسبت به یه حل شونده سیر شده هست ، دلیل این رو هم می تونید توی پیوندهای مولکولی حل شونده و حلال و اینتراکشن های بین این دو پیدا کنید ، اگه نیاز به توضیح بیشتر دارید همینجا بگید تا من یا دوستای دیگه ی شیمی دان توضیح بدیم

سلام ......این جواب نه شما مربوط به قسمت اول سواله یا قسمت دوم؟ با عرض معذرت اگر امکان داره بیشتر توضیح بفرمایید.
"نه"برای قسمت اول سوال شما
در شیمی محلول اشباع اشاره به یک ترکیب در محلول داره . محلول آب و قند با قند اشباع شده نه چیز دیگه ای . درجه اشباعیت ترکیبات مختلف متفاوت هست .
شما مولکول های آب رو در فضای درون بشر (به حالت 3بعدی) تصور کنید که مولکول های قند رو به دام انداخته ، تا زمانی که بین مولکول ها ی آب جا هست مولکول های قند رو درون خودش جای میده (حل می کنه) تا این که دیگه جایی برای مولکول های قند نباشه ، اون وقت هست که محلول به درجه اشباعیت خودش رسیده . حالا بیایم یه ترکیب دیگه ای به محلولِ اشباعمون اضافه کنیم ،یه ترکیب دیگه با شکل مولکولی دیگه، نیروهای پیوندی بین مولکولهای خودش و آب که با نیروهایی که از قبل تو محلول هست (آب-قند) متفاوت هست و درجه اشباعیت دیگه ...

قسمت دوم سوال شمارو با تجربه باید جواب داد.ولی به نظر من که می شه ...