سلام...
بر خلاف باور عمومي به نظر من:
خودشناسي بايد اول از طبقه ي شناخت از اندازه گليم...
به سمت ايجاد تعادل در درازاي پا حركت كنه...
سلام...
بر خلاف باور عمومي به نظر من:
خودشناسي بايد اول از طبقه ي شناخت از اندازه گليم...
به سمت ايجاد تعادل در درازاي پا حركت كنه...
برای خودشناسی آثار مختلفی بیان شده است و انگیزه های گوناگونی خودشناسی را اقتضاء می كند. یكی از عواملی كه خودشناسی را موجه می سازد، متعلق این شناخت است. «خود» به عنوان چیزی كه در «خودشناسی» شناخته می شود، محبوبترین چیز در نزد ماست. هر كس كه به خود علاقه دارد و علاقه به شناخت محبوب امری است فطری. هر انسانی خود را دوست دارد و طبیعی است كه خودشناسی امری مطلوب باشد.
محبت انسان به خود موجب می شود انسان در اندیشه بر آوردن مصالح خویش باشد و بكوشد مفاسد و امور زیان آور را از خود دور سازد. به عبارت دیگر حفاظت از خویش در برابر خطرات و تأمین نیازهای خود به اقتضای محبت به خود امری طبیعی است. از سوی دیگر حفاظت از هر چیز و تأمین نیازها و مصالح هر چیز مستلزم شناخت آن چیز است. هر گاه چیزی را نشناسیم، نیازهای آن و امور زیان آور به آن را نمی توانیم بشناسیم.
محبت به خود فقط با حفظ و نگهداری «خود» ارضاء نمی شود. انسان خود را در بهترین و كاملترین شكل می خواهد؛ یعنی دوست دارد هر كمالی را در خود تحقق بخشد و هرگاه كمالی از كمالات ممكن برای خود را در خود نامحقق یابد، از وضع موجود خود ناراضی می شود و در صدد تكمیل وجود خویش بر می آید.كمال خواهی پایان ناپذیر انسان، در عین احساس فقر و نیازمندی است. پس انسان بر خود لازم می بیند كه كمال ممكن برای خویش را بشناسد تا بتواند در جهت كمال خود گام بردارد و كمالاتی نایافتنی را طلب نكند و به چیزی كمتر از آنچه برای او ممكن است رضا ندهد. شناخت كمال نهایی خود فرع شناخت خود است.
برای رسیدن به كمال، علاوه بر شناخت مقصد، باید مسیر، مركب و سرعت را هم شناخت. شناخت مسیر، مركب و سرعت متناسب با هر موجود، بر شناخت آن موجود متوقف است.
دل آدمها مثل یک جزیره دور افتادست،اینکه کی واسه اولین بار پا به جزیره میزاره مهم نیست
مهم اون کسیه که هیچوقت جزیره را ترک نکند...
انسان با خودشناسی به کمال میرسه و وقنی ازخودش غافل میشه...به روزمرگی میرسه...وتحولی در خودش به وجود نمیاره...
زندگی ما سراسر تحول درش هست از همه لحاظ ...
در این که آقا ساسان میگن که هرکسی به اندازه ی وسع خودش واقعا درسته...
یه سوال مطرح میکنم :اصلا چرا ماباید خودشناسی کنیم...و باور به خودمون داشته باشیم..؟
منتظر نظرات دوستان هستیم![]()
برای اینکه برای این امر افریده شدیم.برای اینکه هدف ما پرستش است.برای برای تحقق این امر نیاز به شناخت صحیح داریم.
براساس ديدگاه قرآن روح و نفس آدمى از آغاز آفرينش بهره مند از يك سلسله گرايش ها و تمايلات فطرى است؛ مانند «حقيقت گرايى»، «زيبايى گرايى»، «حس پرستش»، «كمال طلبى»، «عدالت خواهى» و...
اما در کنار اینها ما ابزاری داریم به نام عقل و رسولان خدا.
حرکت به سمت کمال هرچند امری فطری است اما نیازمند شناخت و تصدیق مطلوبیت ان دارد.و در اکثر مردم نیازمند بیداری و توجه است.همانطور که یکی از وظایف رسولان خدا بیدار کردن فطرت ادمیست.
با توجه به این مطالب و اینکه انسان موجودی 2بعدی(جسمانی,روحانی) و بعد جسمی فناپذیر ولی بعد روحانی فناناپذیر است و تمام و کمال پس گرفته میشود پس قاعدتا هدف و غایتی در کار است.
و نتیجه اینکه باید مواظب فطرت خودباشیم و به کمک عقل و انبیا روح خودرا رشد دهیم.
در نتیجه ی این مطالب میتوان اینطور بیان کرد که همه ی انسان ها دارای نعمت های بزرگی هستند و تنها انسان است که دارای چنین نعماتی است.ایا این ها برای باور به خود کافی نیست؟
وحید جان شما لطف داری امیدوارم شاگرد خوبی باشم برات
بله ..ممنون هدف از خود شناسی اینه که بفهمیم خودمون کی هستیم...
خب این شناخت صحیح از کجا میاد؟
بله ...فطرت ما رو به خوبی هاست...به خاطر همینه مثلا وقتی گناهی سر میزنه یا کار بدی ...یا هرچیز بد چون با فطرت ما سازگار نیست...احساس بدی داریم...
درسته ...همه ی انبیا وامامان واولیا ...دعوت به خود شناسی میکنن...
درسته...ما اصلا هدف از زندگیمون در این دنیا برای امتحان وازمایشه.. خب تا اینجا خوب بود...ولی از بحث دور نشیم...
دقیقا چرا خداوند به ما این همه نعمت داده به عنوان انسان ...چرا ما احستن الخالقین هستیم...چرا خداوند میگه تعقل کنید؟تدبر کنید...
برای شناخت خودمون وباور کردن خودمون .....
ممنون
ادامه بدین دوستان بحث داره خوب میشه ها
از من تا خدا راهی نیست
فاصله ایست به درازای من تا من …
و در این هیاهوِی غریب …
من ، این من را نمیابم!
شما به من لطف داری عزیزم امیدوارم همیشه بتونم براتون مفید باشم
حاضررررررر
حق ان است که ببینی باطل آن است که بشنوی :::;;; امام علی (ع)
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
علاقه مندی ها (Bookmarks)