احتمالا همگی می دونید سرنوشت نون خشک هایی که طبق یه عادت قدیمی تو اکثر خونواده های ایرانی از زباله تفکیک می شن چی میشه ... تقریبا همه این بقایای نون به گاوداری ها برده می شن و بعضا در انبارهای چند ده تنی روی هم تلنبار می شن ... کپک نان واژه دم دستی و ساده ایه که همه ما بارها با اون برخورد کردیم اما اینجا دیگه با یه عبارت ساده طرف نیستیم بلکه با عامل خطرناکی مواجهیم که در اثر این کپک داخل نون ایجاد میشه و اون عامل انواع آفلاتوکسین هاست . آفلاتوکسین یکی از خطرناک ترین و شایعترین سموم قارچیه که در اثر انواعی از قارچها به نام آسپرژیلوس ایجاد میشه . این سم که البته انواع مختلفی داره به وفور در نون های کپک زده تولید میشه و وقتی این نون ها به مصرف غذایی گاوها می رسه وارد شیر اونها میشه ... نکته خطرناک اینجاست که متاسفانه این سم در روند پاستوریزاسیون و حتی استریلیزاسیون فرآورده های لبنی از بین نمیره و طبیعتا با مصرف شیر گاو این سم وارد بدن ما میشه و باز هم متاسفانه می تونه باعث ایجاد سرطان کبد در انسان بشه ...
علاقه مندی ها (Bookmarks)