دوست عزیز، به سایت علمی نخبگان جوان خوش آمدید

مشاهده این پیام به این معنی است که شما در سایت عضو نیستید، لطفا در صورت تمایل جهت عضویت در سایت علمی نخبگان جوان اینجا کلیک کنید.

توجه داشته باشید، در صورتی که عضو سایت نباشید نمی توانید از تمامی امکانات و خدمات سایت استفاده کنید.
نمایش نتایج: از شماره 1 تا 10 , از مجموع 354

موضوع: پاسخ به سوالات شرعي

Threaded View

پست قبلی پست قبلی   پست بعدی پست بعدی
    کاربر فعال سایت
    رشته تحصیلی
    کلام,فقه,اصول,
    ارسال تشکر
    27,914
    دریافت تشکر: 19,740
    قدرت امتیاز دهی
    0
    Array
    kamanabroo's: جدید150

پیش فرض پاسخ : پاسخ به سوالات شرعي

نقل قول نوشته اصلی توسط سهیلا.م نمایش پست ها
    خیلی جالبه واقعا!!!
    این سوال منم هستش!
    من علاوه بر اون 1 سوال دیگه هم دارم:ازدواج 1 دختر با پسری که مقداری از نظر عقلی مشکل داره باطل نیست....من خودم مدتی پیش برنامه ای رو دیدم که خانم گول خورده بود و بعد از مدتی فهمیده بود هیچ یک از اموال شوهرش به نام خودش نیست(بعد از مدتی فهمید این مسأله به علت عدم سلامت عقلی شوهرش بوده و اون تحت قیمومیت مادرش قرار داره و همه چی به نام اونه)ولی در کمال ناباوری گفتن که این خانم باید به زندگیش ادامه بده و حق هیچ گونه اعتراضی رو هم نداره
    اما این نکته رو هم بارها شنیدم که اگر مردی در هر مرحله از زندگی متوجه شه که همسرش از سلامت کامل عقلی برخوردار نیست میتونه بگه عقد باطله و....
    میخوام بدونم شرع در این زمینه دقیقا چه حکمی داره؟آیا اینکه عملکرد زن و مرد بعد از اینکه متوجه شدن همسرشون از سلامت عقلی برخوردار نیست متفاوته؟یعنی زن هیچ حقی نداره ولی مرد میتونه عقد رو باطل کنه؟
    ممنون
    این قضیه ای که گفتید رو درباره اش چون چیزی نمی دونم ، نمی تونم چیزی بگم

اما شرایط فسخ ازدواج رو براتون می گذارم تا بدونین از نظر دین چه چیزهایی این حق رو به زن یا مرد میده که ازدواج رو فسخ کنند:

مسئله شماره 2380 از رساله امام:

اگر مرد بعد از عقد بفهمد كه زن يكى از هفت عيب را دارد مى‏تواند عقد را به هم بزند :
    اول: ديوانگى.
    دوم: مرض خوره. (جذام)
    سوم: مرض برص.
    چهارم: كورى.
    پنجم: شل بودن به طورى كه معلوم باشد.
    ششم: آنكه افضا شده، يعنى راه بول و حيض و يا راه حيض و غائط او يكى شده باشد، ولى اگر راه حيض و غائط او يكى شده باشد، به هم زدن عقد اشكال دارد و بايد احتياط شود.
    هفتم: آنكه گوشت‏يا استخوانى يا غده‏اى در فرج او باشد كه مانع از نزديكى شود.

مسئله شماره 2381 : اگر زن بعد از عقد بفهمد كه شوهر او
    ديوانه است‏
    يا آلت مردى ندارد
    يا عنين است و نمى‏تواند وطى و نزديكى نمايد
    يا تخمهاى او را كشيده‏اند مى‏تواند عقد را به هم بزند.

در این شرایطی که گفتم اگر شخص بخواهد عقد را بر هم بزند نیازی به طلاق نیست و میتواند جدا بشود.

اگر زن یا مرد پیش از عقد به معایب مورد اشاره آگاهی داشته باشد و با علم به آن مبادرت به عقد نکاح کند، حق فسخ او ساقط می شود. _اگر زن بعد از عقد به یکی از معایبی دچار شود که در لحظه‌ی وقوع عقد به مرد حق فسخ می داد، حق فسخ برای مرد نخواهد بود.

اما یکسری شرایط هم هست که این حق را به شخص می دهد تا درخواست طلاق کند(نه اینکه بتواند عقد را بهم بزند):

ناداری ، ناتوانی مالی شوهر که به واسطه آن نتواند مهریه زن را پرداخت نماید.
    غیبت طولانی مدت شوهر
    فریب دادن همسر ( غیر از مسائلی که در بالا گفتم باشد)

این احکام اولیه از نظر دین هست (چیزی که در کتب احکام هست) و در رابطه با قانون مدنی و قانون خانواده و .. چیزی رو نگفتم که نیاز به تحقیق بیشتر داره.
    شاید قانون همین مسائل رو با شرح و بسط بیشتری بیان کرده باشه که نیاز به مراجعه دارد.

2. 4 کاربر از پست مفید kamanabroo سپاس کرده اند .

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)