سلامت نیوز: كمخونی فقرآهن از شایعترین كمخونیهاست. بر اساس جدیدترین بررسیها، مشخص شده است 20 درصد خانمها، 50 درصد خانمهای باردار و 3 درصد آقایان به اندازه كافی آهن دریافت نمیكنند و همین امر باعث میشود كمخونی ناشی از كمبود این مادهمعدنی در آنها بروز كند....
البتهبودن در سنین رشد، ابتلا به بیماریهایی مانند كرون و سلیاك و خونریزیهای مكرر از عواملی هستند كه زمینه بروز این مشكل را فراهم میكنند اما عادتهای غلط غذایی نیز شرایط را برای ابتلا به این بیماری فراهم میكنند و این درست همان چیزی است كه در این مطلب میخواهیم به آن بپردازیم.
1
.نوشیدن چای و قهوه: مطالعهها نشان دادهاند نوشیدنیهایی مانند چای و قهوه تركیبهای فنولیك دارند كه مانع جذب آهن در دستگاه گوارش میشوند. به علاوه، در چای تركیب دیگری به نام تانن وجود دارد كه جذب این مادهمعدنی را به میزان قابلملاحظهای كاهش میدهد. به این دلیل توصیه میشود بلافاصله بعد از خوردن موادغذایی حاوی آهن یا وعدهغذایی اصلی، این نوشیدنیها را میل نکنید.
2.زیادهروی در مصرف لبنیات: حتما با خواندن این عنوان تعجب خواهید كرد اما واقعیت آن است كه كلسیم موجود در موادغذایی مانند شیر، ماست، دوغ و پنیر وقتی با منابع غذایی حاوی آهن همراه شوند، هنگام جذب با آهن موجود رقابت میكنند و جذب این مادهمعدنی را به حداقل ممكن میرسانند، بنابراین بهتر است موادغذاییای مانند ماست و دوغ را كه اغلب در كنار غذا سرو میشوند، با غذاهای گوشتیای نظیر كباب كه منبع عالی آهن هستند، میل نكنید. البته این توصیه به كسانی است كه بیشتر در معرض كمخونی ناشی از فقرآهن هستند؛ مانند كودكان و نوجوانان، زنان باردار و...
3.مصرف بیش از حد سویا: سویا از موادغذاییای است كه پروتئین دارد و این تركیب مانع جذب آهن میشود بنابراین مصرف توام سویا با منابع گوشتی، عادتغذایی غلطی است كه زمینه كمبود این مادهمغذی را فراهم خواهد کرد. البته مشابه این موضوع در مورد غلات كامل نیز وجود دارد زیرا این موادغذایی نیز دارای «فیتات» هستند كه این تركیب نیز مانع جذب آهن میشود. البته فراموش نکنید نانهایی که خمیرشان با جوششیرین به عمل نمیآید، بلکه طی فرایند تخمیر تهیه میشوند، مقادیر بسیار کمتری فیتات دارند.
علاقه مندی ها (Bookmarks)