کاربر جدید
مهندسی هسته ای :
با سلام خدمت تمام کاربران و همکاران عزیز تالار مکانیک که در رشته ی مهندسی هسته ای در حال تحصیلند و همچنین افرادی که تمایل به قبولی در این رشته و ادامه ی تحصیل در این فیلد تخصصی رو دارند !
در این تاپیک قصد دارم تا با کمک شما عزیزان در مورد دروس تخصصی این رشته ، دانشگاه هایی که در مقاطغ مختلف این رشته رو ارائه میدن ، آزمون دانشگاهی این رشته ، بازار کار اون در کشور و . . . بحثی رو داشته باشیم که کمکی به دوستان مهندسی هسته ای کرده باشیم !
امیدوارم در این بحث شرکت کنید و نظراتتون رو با بقیه قسمت کنید !
با تشکر![]()
به کسی عشق بورز که لایق عشق باشه نه تشنه ی عشق چون هر تشنه ای یه روزی سیراب میشه!
دفتر مدیر تالار مهندسی مکانیکبا عرض معذرت از تمامی دوستان پست های اسپم رو حذف میکنم !
رشته مهندسی هستهای (به انگلیسی : Nuclear Engineering ) یکی از رشتههای مهندسی در دانشگاه است .
معمولا این رشته در تمام مقاطع دانشگاهی در کشورهای مختلف موجود است و شامل دروس فیزیک و مهندسی میباشد .
گرایشهای متفاوتی در این رشته موجودند .
به کسی عشق بورز که لایق عشق باشه نه تشنه ی عشق چون هر تشنه ای یه روزی سیراب میشه!
دفتر مدیر تالار مهندسی مکانیکبا عرض معذرت از تمامی دوستان پست های اسپم رو حذف میکنم !
در ایران
در ایران در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکترا ارائه میشود .
دانشگاههای ارائه دهنده : دانشگاه صنعتی شریف در مقطع دکتری و کارشناسی ارشد ، دانشگاه صنعتی امیرکبیر ( پلی تکنیک تهران ) ، دانشگاه شهید بهشتی در مقطع دكتري و كارشناسي ارشد ، دانشگاه شیراز ، دانشگاه اصفهان و دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات و دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد هستند .
چهار گرایش اصلی این رشته : مهندسی راکتور هستهای ، مهندسی پرتو پزشکی هستهای ، کاربرد پرتوها و رادیوایزوتوپ ها و چرخه سوخت میباشد .
البته دانشگاه ازاد اسلامی واحد علوم وتحقیقات از سه سال پیش مقطع کارشناسی گراش پرتو پزشکی را ارائه میدهد ودر مقطع کارشناسی راکتور نیز در کنکور 85 دانشجو پزیرفتهاست .
درضمن در مقطع ارشد و دکتری واحد علوم وتحقیقات در گرایش چرخه سوخت دانشجو می پذیرد .
در کانادا
در کانادا دانشگاه آنتاریو در مقطع کارشناسی ، کارشناسی ارشد و دکترا ارائه میدهد .
برای کسانی که به دنبال کار کردن هستند این دانشگاه توصیه میشود .
مشکلات کشور که با ایجاد رشته ی مهندسی هسته ای حل می شوند چیستند ؟
يكي از آشناترين و گسترده ترين كاربردهاي مهندسي هسته اي ، توليد الكتريسيته توسط نيروهاي هسته اي نهفته در عناصر سنگين چون اورانيوم است .
در برخي كشورها بيش از 80% برق توليدي آن از نيروگاههاي هسته اي تامين مي گردد ، با توجه به تجديد ناپذير بودن سوختهاي فسيلي و نگرانيهايي كه در مورد پايان ذخيره هاي سوخت فسيلي وجود دارد و افزايش روز افزون قيمت آن و نيز با توجه به ارزشمند بودن اين سرمايه هاي گرانبها و كاربردهاي آن در صنايعی چون پتروشيمي ، لازم است نسبت به ديگر گزينه هاي توليد انرژي بطور جدي انديشيده شود .
همچنین گسترش روز افزون پزشکی هسته ای در ابعاد گوناگون ، نیاز بیشتری به کارشناسان و پرتوکاران متخصص و کار ازموده را ایجاب می کند.
یکی دیگر از کاربردهای انرژی هسته ای که در کشور ما به صورت تحقیقاتی قدمت زیادی دارد کشاورزی هسته ای است .
با توجه به نقش و اهمیت کشاورزی در سرزمین حاصلخیز ایران می توان از کارشناسان این رشته در جهت بهبود کیفیت محصولات کشاورزی و مبارزه با آقات بهره جست .
اهمیت و ضرورت رشته ی مهندسی هسته ای :
یکی از کاربرد های انرژی هسته ای ، استفاده از آن در راستای تولید انزژی برق است .
در كشور ايران ، در سالهاي اخير مطالعات و تصميم گيري هايي در سطح كلان صورت گرفته است .
از آن جمله مي توان به مصوبه اخير مجلس شوراي اسلامي در راستاي تصويب بيست هزار مگابايت برق هسته اي ظرف برنامه بيست ساله آينده اشاره نمود .
اجراي اين برنامه مستلزم تربيت نيروي انساني قوي و متخصص به تعداد فراوان در زمينه انرژي هسته ای مي باشد ، زیرا انرژي هسته ای هيچگونه آثار سوء زيانباري كه منجر به اثر گلخانه اي و تخريب محيط زيست مي گردد ، نداشته و يك ضرورت دنياي فرداي ايران اسلامي است .
ارتباط رشته ی مهندسی هسته ای با دیگر رشته های موجود :
دانش آموختگان رشته مهندسي هسته اي مانند اغلب مهندسان از دانش رياضي ، فيزيك و كامپيوتر قوي برخوردار خواهند بود .
آنان همچنین با نگرش قوی مهندسی به معضلات کشور خواهند نگریست و در جهت حل آن ها می کوشند .
به آنان دیدگاه عمیق فیزیکی از پدیده های هسته ای داده خواهد شد .
و نهایتآ مانند یک مهندس برق نیروگاه می سازند و مانند یک مهندس مکانیک مسایل ترموهیدرولیکی نیروگاه را بررسی میکنند .
استادان رشته ی مهندسی هسته ای :
استادانی که مقطع کارشناسی مهندسی هسته ای را ارائه می کنند همان استادان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری این رشته هستند که مدت مدیدی است در واحد علوم وتحقیقات تدریس و تحقیق می کنند .
بنابر این با توجه به آنكه مقاطع كارشناسي ارشد و دكتراي مهندس هسته اي قريب 10 سال قدمت در دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقيقات دارد و با توجه به حضور ده عضو هيئت علمي تمام وقت داراي مدك ph.d در زمينه مهندسي هسته اي و تعدادي اعضاي نميه وقت و دانشجويان بورسيه و امكان استفاده از اساتيد مدعو عضو هيئت علمي سازمان انرژي اتمي ايران كه با اشتياق فراوان با گروه همكاري مي نمايند آمادگي اجراي اين دوره به لحاظ نظري مهيا است .
توانايي دانش آموختگان رشته مهندسی هسته ای و مراکز جذب آنان :
در رابطه با آينده شغلي فارغ التحصيلان میتوان گفت : فارغ التحصيلان اين رشته را ميتوان در سايت هاي هسته اي كشور ، در نيروگاههاي هسته اي ، در مراكز پزشكي هسته اي و موسسات تحقيقاتي دولتي و خصوصي به كار گرفت .
همچنين در مراكز هسته اي صنعتي مانند راديوگرافي صنعتي و نيز شركت هايی که وارد كننده ی تجهيزات هسته اي جهت سايتهاي تحقيقاتي و آزمايشگاهها هستند ، مي توانند مشغول به كار گردند .
حفاظت پرسنل در مقابل تشعشعات هسته اي و ساخت و توليد آشكار سازها و دزيمترها و اندازه گيري پرتوهاي راديواكتيو از ديگر وظايفي است كه فارغ التحصيلان مي توانند از عهده آن برآيند .
در صورت ادامه تحصيل تا مقاطع بالاتر نيز مي توان از خدمات آنها در زمينه آموزشي بهره مند گرديد .
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
علاقه مندی ها (Bookmarks)