دوست عزیز، به سایت علمی نخبگان جوان خوش آمدید

مشاهده این پیام به این معنی است که شما در سایت عضو نیستید، لطفا در صورت تمایل جهت عضویت در سایت علمی نخبگان جوان اینجا کلیک کنید.

توجه داشته باشید، در صورتی که عضو سایت نباشید نمی توانید از تمامی امکانات و خدمات سایت استفاده کنید.
نمایش نتایج: از شماره 1 تا 1 , از مجموع 1

موضوع: رییس انجمن بیماری سیلیاک کشور: ٧٠٠ هزار نفر در کشور به بیماری سیلیاک مبتلا هستند

  1. #1
    دوست آشنا
    رشته تحصیلی
    داروسازی
    نوشته ها
    1,528
    ارسال تشکر
    4,102
    دریافت تشکر: 8,277
    قدرت امتیاز دهی
    2255
    Array
    ارغنون's: جدید11

    پیش فرض رییس انجمن بیماری سیلیاک کشور: ٧٠٠ هزار نفر در کشور به بیماری سیلیاک مبتلا هستند

    آیا شما چیزی در مورد بیماری سیلیاک شنیده اید؟ این بیماری چیست و چه درمانی دارد؟ آیا سیلیاک مسری است؟ چه خطراتی سلامتی مبتلایان به این بیماری را در درازمدت تهدید می کند؟ آیا سیلیاک ارثی است؟ چند نفر از مردم ایران به بیماری سیلیاک مبتلا هستند؟ علایم بیماری سیلیاک چیست؟ افراد مشکوک به بیماری سیلیاک چه اقداماتی باید انجام دهند؟

    اینها سوالاتی است که ممکن است هریک از شما یا بیماران مبتلا به سیلیاک بپرسند.

    سید حسن امامی رییس انجمن بیماری سیلیاک کشور در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا در اصفهان، در خصوص این بیماری گفت: این بیماری بسیار قدیمی و مربوط به قرن های پیش است و به احتمال زیاد زادگاه آن ایران است.

    در مناطق غربی ایران به دلیل کشت و مصرف مواد حاوی گلوتن مانند گندم، جو و چاودار این بیماری شیوع بیشتری دارد.

    وی با بیان اینکه سیلیاک بیماری آلرژیک در روده کوچک است که توسط گلوتن (پروتئینی که در اغلب غلات وجود دارد) ایجاد می شود، اظهار داشت: در این بیماری ، روده کوچک نمی تواند مواد مغذی را به خوبی جذب کند.

    وی با بیان اینکه ۷۰۰ هزار نفر در کشور مبتلا به این بیماری هستند، افزود: ۱۰ درصد این تعداد یعنی ۷۰ هزار نفر آنها به شکل شدید و کشنده به این بیماری مبتلا هستند.

    امامی با بیان اینکه شناخت بیماری سیلیاک در کشور بسیار دیر آغاز شد، تصریح کرد: ۷ هزار بیمار هنوز بیماری آنها شناخته نشده و تنها ۲ هزار نفر بیماری آنها شناخته شده و تحت درمان قرار گرفته اند.

    این فوق تخصص گوارش و کبد با بیان اینکه برای تشخیص و درمان این بیماری نیاز به توجه بیشتر مسوولان و پزشکان است، گفت: در استان اصفهان ۴۰۰ بیمار و در استان تهران ۳۰۰ بیمار شناسایی شده اند.

    وی در پاسخ به این سوال که آیا این بیماری ارثی یا مسری است، اظهار داشت: در بیشتر موارد بیماری سلیاک ، ارثی است و مسری نیست . این بیماری معمولاً به هنگام دوران شیرخوارگی یا اوایل کودکی (دو هفتگی تا یک سالگی ) آغاز می شود.

    وی با بیان اینکه سیلیاک بیماری هزار چهره بوده و دارای نشانه های پراکنده ای است، اظهار داشت: ریزش مو، کچلی کامل سر، زخم دهانی، کم خونی یا کمبود ویتامین ، خستگی ، رنگ پریدگی، تورم پاها، اسهال، کم خونی، ناراحتی های شکمی، کاهش وزن و استفراغ از علایم این بیماری است.

    امامی اختلالات هورمونی، تورم کبد، کم خونی، اسهال، نفخ و گاز روده و یبوست را از دیگر علائم این بیماری ذکر کرد و گفت: اگر بیماری زود تشخیص داده نشود، می تواند باعث بروز سرطان روده و پوکی استخوان شود.

    این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بیشتر علائم افرادی را که دارای تظاهرات جلدی هستند به صورت خارش، تاول های دردناک روی پوست به خصوص آرنج و زانوها دانست و افزود: این احتمال وجود دارد که اغلب افرادی که قبلاً به بیماری سیلیاک مبتلا شده اند به dh هم دچار شوند.

    وی با بیان اینکه انجمن سیلیاک کشور شش سال پیش در اصفهان افتتاح شد، خاطرنشان کرد: رسالت اصلی انجمن سیلیاک ایران آموزش جامعه و پزشکان است.

    به گفته امامی یکی از عوامل مهمی که در زمان و نحوه شروع بیماری موثر است، مدت زمانی است که یک فرد از شیر مادر تغذیه کرده است که هر اندازه این دوران طولانی تر باشد، علائم دیرتر بروز می کنند.

    این متخصص گوارش تنها راه تشخیص این بیماری را نمونه برداری از بافت های روده کوچک دانست و بیان داشت: نمونه برداری یک بار زمانی که گلوتن در رژیم غذایی وجود دارد، یک بار زمانی که گلوتن از رژیم غذایی حذف شده و دفعه سوم زمانی که دوباره گلوتن در رژیم غذایی گنجانده می شود، انجام می شود.

    وی با بیان اینکه تنها انتخاب درمانی ، حذف گلوتن از رژیم غذایی است ، اظهار داشت: در رژیم فاقد گلوتن، مصرف تمام مواد غذایی حاوی گندم، جو چاودار و جودوسر و بیشتر حبوبات، ماکارونی، غلات و اکثر غذاهای فراوری شده دارای گلوتن ممنوع است.

    امامی همچنین درخصوص آنچه مبتلایان به بیماری سیلیاک باید درباره تغذیه خود بدانند، گفت: رژیم غذایی در بیماران مبتلا به سیلیاک با توجه به شدت بیماری از لحاظ پرهیز و نحوه استفاده سایر مواد غذایی متفاوت بوده و فرد باید همواره مورد پیگیری تغذیه ای نزد مشاوران تغذیه قرار گرفته و از لحاظ کفایت انرژی و مواد مغذی موجود در برنامه غذایی خود توسط مشاوران تغذیه اطمینان حاصل کند.

  2. کاربرانی که از پست مفید ارغنون سپاس کرده اند.


اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. تاپیک متالورژی
    توسط ghasem motamedi در انجمن مهندسی مواد و متالورژي
    پاسخ ها: 41
    آخرين نوشته: 12th January 2014, 02:52 PM
  2. بيماري درختان ميوه
    توسط nafise sadeghi در انجمن بیماریهای گیاهی
    پاسخ ها: 11
    آخرين نوشته: 7th June 2011, 12:28 AM
  3. نقش ngo ها و تشکل های صنعتی در تحقیق و توسعه و مدیریت دانش
    توسط ریپورتر در انجمن مجموعه مدیریت اجرایی
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 16th October 2010, 09:54 AM
  4. پیش فرض هاى معرفت شناسى در مدیریت اسلامى
    توسط ریپورتر در انجمن مجموعه مدیریت اجرایی
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 15th October 2010, 06:05 PM

کلمات کلیدی این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •