دوست عزیز، به سایت علمی نخبگان جوان خوش آمدید

مشاهده این پیام به این معنی است که شما در سایت عضو نیستید، لطفا در صورت تمایل جهت عضویت در سایت علمی نخبگان جوان اینجا کلیک کنید.

توجه داشته باشید، در صورتی که عضو سایت نباشید نمی توانید از تمامی امکانات و خدمات سایت استفاده کنید.
نمایش نتایج: از شماره 1 تا 1 , از مجموع 1

موضوع: نکاتي پيرامون حساسيت هاي غذايي

  1. #1
    دوست آشنا
    رشته تحصیلی
    منابع طبيعی و محيــط زيست
    نوشته ها
    578
    ارسال تشکر
    4,403
    دریافت تشکر: 3,142
    قدرت امتیاز دهی
    1178
    Array
    A M S E T I S's: جدید63

    Talking نکاتي پيرامون حساسيت هاي غذايي

    واکنش هاي مشابه آلرژي غذايي:
    تعدادي پاسخ هاي غذايي هستند که علائمي شبيه به حساسيت غذايي ايجاد مي کنند. اگر علائم گوارشي داشته باشيد اين احتمال وجود دارد که اين پاسخ ها تنها يک عدم تحمل غذايي باشد نه آلرژي غذايي.
    بسته به اين که شما به چه نوعي از عدم تحمل غذايي مبتلا باشيد، ممکن است بتوانيد مقدار کمي از آن غذاي خاص را بدون ظهور واکنشي خاص مصرف کنيد. در حالي که اگر واقعا حساسيت غذايي داشته باشيد مقدار خيلي کمي از آن غذا نيز مي تواند باعث پاسخ آلرژيک شود. از آن جايي که عدم تحمل غذا نيز برخي علائم مشابه حساسيت غذايي ايجاد مي کند(مثل تهوع، استفراغ، گرفتگي و اسهال) بسياري از مردم معمولا در تشخيص اين دو، دچار اشتباه مي شوند.
    يک نکته ي قابل توجه در تشخيص عدم تحمل غذايي اين است که برخي از افراد در واقع نه به خود غذا بلکه به يک جزء يا ترکيب استفاده شده در تهيه غذا حساس هستند.




    وضعيت هاي متداولي که ممکن است به علت تشابه علائم با يک آلرژي غذايي اشتباه شوند عبارت هستند از:

    * نبود يک آنزيم مورد نياز براي هضم کامل يک غذا. ممکن است شما مقدار کافي از برخي آنزيم هاي مورد نياز براي هضم برخي غذاها را نداشته باشيد. به عنوان مثال، مقدار ناکافي آنزيم لاکتاز، توانايي شما در هضم لاکتوز، قند اصلي محصولات شير، را کاهش مي دهد.
    عدم تحمل لاکتوز باعث بروزعلائمي مثل نفخ، گرفتگي روده، اسهال و گازهاي اضافي مي شود.


    * سندرم روده تحريک پذير. برخي غذاها ممکن است علائم و نشانه هاي سندرم روده تحريک پذير را ايجاد کنند. ممکن است متوجه شويد که بعضي غذاها باعث گرفتگي روده، يبوست يا اسهال مي شوند.



    براي جلوگيري از اين علائم از اين غذاها اجتناب کنيد.


    * مسموميت غذايي. برخي مواقع مسموميت غذايي شبيه به پاسخ آلرژيک است. بعضي از انواع قارچ و ريواس مي توانند سمي باشند.
    باکتري هاي کنسرو فاسد شده يا ديگر ماهي ها با توليد سم باعث ظهور واکنش هاي مضري مي شوند.


    * حساسيت به افزودني هاي غذا. برخي از افراد بعد از مصرف افزودني هاي خاص در غذا علائم گوارشي و نشانه هاي ديگر را بروز مي دهند. به عنوان مثال، سولفيت اضافه شده به ميوه هاي خشک، محصولات کنسرو شده ممکن است در برخي افراد حساس باعث حمله آسمي شود.
    ديگر افزودني هايي که مي توانند محرک واکنش باشند شامل مونوسديم گلوتامات(MSG)، شيرين کننده هاي مصنوعي و رنگ هاي غذايي هستند.


    * استرس و عوامل فيزيکي. گاهي اوقات تنها تصور اشتباه در مورد يک غذا ممکن است حال شما را ناخوش کند.
    علل امر به طور کامل مشخص نشده اند.


    * بيماري سلياک. برخي مواقع بيماري سلياک به عنوان حساسيت به گلوتن در نظر گرفته مي شود در حالي که واقعا يک حساسيت غذايي نيست. مثل يک حساسيت غذايي، پاسخ ايمني را درگير مي کند، اما اين يک پاسخ سيستم ايمني خاص است که پيچيده تر از يک حساسيت غذايي ساده مي باشد.



    اين وضعيت گوارشي مزمن با مصرف گلوتن، پروتئين موجود در نان، پاستا، شيريني و خيلي ديگر از غذاهاي تهيه شده با آرد گندم، جو و چاودار ايجاد مي شود.
    اگر شما مبتلا به بيماري سلياک باشيد و غذاهاي حاوي گلوتن مصرف کنيد، پاسخ ايمني رخ مي دهد و باعث آسيب به سطح روده کوچک وعدم توانايي در جذب برخي ريزمغذي ها مي شود.


    علائم بيماري سلياک شامل: اسهال، درد شکمي و نفخ مي باشد.
    در برخي افراد، سلياک باعث سوء تغذيه و کمبود هاي تغذيه اي مي گردد.




    عوامل خطر

    عوامل خطر حساسيت هاي غذايي شامل:


    * سابقه ي خانوادگي. چنانچه آسم، اگزما، کهير و حساسيت هايي مثل حساسيت فصلي در خانواده شما شايع باشند، شما در معرض خطر بالاي ابتلا به آلرژي غذايي هستيد.


    * داشتن سابقه ي يک حساسيت غذايي. برخي از بچه ها ممکن است يک حساسيت غذايي را از دست بدهند و بهبود يابند، اما در برخي مواقع اين حساسيت بعدها در زندگي مجددا باز مي گردد.


    * حساسيت هاي ديگر. اگر شما در گذشته به يک ماده غذايي حساسيت داشته ايد، در معرض خطر حساسيت به مواد غذايي ديگري نيز مي باشيد. هم چنين داشتن يک نوع حساسيت مثل حساسيت فصلي باعث مي شود شما مستعد ابتلا به انواع ديگري مثل حساسيت غذايي باشيد.


    * سن. حساسيت هاي غذايي در بچه ها، به ويژه در شيرخواران و کودکان نوپا متدوال است.
    هم چنان که سن بالا مي رود، سيستم گوارشي تکامل يافته و احتمال کمتري وجود دارد که بدن شما غذاها يا اجزائي از غذا را که محرک آلرژي هستند را جذب کند.
    خوشبختانه، معمولا بچه ها، حساسيت به شير، سويا، گندم و تخم مرغ را از دست خواهند داد.
    حساسيت هاي شديد و حساسيت به مغزها و صدف داران به احتمال بيشتر مادام العمر خواهند بود.



    عوارض

    عوارض يک حساسيت غذايي مي تواند شامل موارد زير باشد:
    * آنافيلاکسي. يک پاسخ آلرژيک شديد و تهديد کننده ي حيات


    * درماتيت حساسيتي(اگزما). تقريبا يک نفر از هر سه نفر مبتلا به حساسيت غذايي، اگزما نيز دارند.


    * ميگرن. نشان داده شده است که در برخي افراد، هيستامين آزاد شده توسط سيستم ايمني در طول پاسخ آلرژيک، موجب ميگرن و سردردهاي عصبي مي شود.
    اگرچه برخي از مردم بر اين باور هستند که حساسيت غذايي به بيش فعالي دوران کودکي و به آرتريت مربوط است، اما شواهدي در اين باره وجود ندارد.










    منبع:تبیان

  2. کاربرانی که از پست مفید A M S E T I S سپاس کرده اند.


اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. تاپیک متالورژی
    توسط ghasem motamedi در انجمن مهندسی مواد و متالورژي
    پاسخ ها: 41
    آخرين نوشته: 12th January 2014, 02:52 PM
  2. مهندسي صنايع جه تخصصي است؟
    توسط nika6749 در انجمن سایر موضوعات مهندسی صنایع
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 21st September 2010, 06:54 PM
  3. حقوق تطبيقي
    توسط MR_Jentelman در انجمن حقوق بین الملل
    پاسخ ها: 2
    آخرين نوشته: 11th August 2010, 11:47 PM
  4. هوميوپاتي
    توسط ریپورتر در انجمن گرایش های پزشکی
    پاسخ ها: 38
    آخرين نوشته: 19th July 2010, 10:10 AM
  5. انرژي هاي پاك و ضرورت توسعه آن
    توسط ریپورتر در انجمن سایر موضوعات مهندسی عمران
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 3rd May 2009, 09:27 AM

کلمات کلیدی این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •