من از زادگاهم زنجان شروع مي كنم:
اگه به شهر من تشريف بياريد در مركز اصلي و قديمي شهر يعني سبزه ميدان كه بازار قيصريه و مسجد جامع هم در اين منطقه قرار داره شاهد فروشگاهها و مغازه ها ي زيادي از چاقو فروشي خواهيد بود
چاقوسازي يكي از حرفه هاي قديمي و از صنايع دستي زنجان كه شهرت زيادي هم داره .جديدا چاقوهاي چيني هم به بازار ما راه پيدا كردند
اما هنوز چاقوي زنجان كيفيت خودش رو از دست نداده البته قيمت پايين و منصفانه اي هم در مقايسه با صنايع دستي ساير شهرها داره
فروش برخي از چاقوها هم زيرميزي روي مي ده منظورم چاقوهاي ضامن داره
قند شكن و انوع شمشيرها هم درزيرمجموعه اين هنر قرار مييگره .
مليله كاري نيز مثل چاقوسازي از حرفه هاي قديمي و از صنايع دستي بسيار زيباي و چشم نواز شهرمه
البته قيمت بالايي هم داره بطوريكه يك قاب عكس خيلي كوچك ممكنه براي شما هزينه معادل صدهزارتومان و شايد بالاتر رو دربرداشته باشه .
تنوع در اين هنر بسيار زياده شامل سینی، سرویس بشقاب کاسه و وسایل مصرفی و وسايل تزييني و دكوري
اين هنر اصولا بروي نقره انجام مي شه .
مسگري ( ساخت ظروف مسي ) قسمتي از بازار قصيريه مسگرهاي زنجاني مشغول به كار هستند صداي كوبيدن مس ها لحظه اي هم قطع نمي شه شامل انواع ظروف و وسايل دكوري مي شه
منصوبات چرمي منصوبات چرمي هم از حرفه هاي قديميه البته من خيلي نديدم تنوع و خلاقيت زيادي جديدا روي اين بخش از صنايع دستي زنجان كاري صورت گرفت باشه
اما كيفيت اون زبانزد كشورمون هست .
چاروق نوعي پاپوش قديمي در زنجانه كه كفش كف اون از چوب و با چرم و بافت ها زيبا تزيين شده اين پاپوش مختص خانم ها بود و تزيين و تنوع رنگ در اون خيلي زيبا و چشم گيره .
گلیم بافی، تذهیب، تراش سنگ های قیمتی، رنگرزی، منبت کاری، نگارگری، معرق چوب ، سفالگري جاجيم بافي ، قالي بافي رو مي شه از ديگر صنايع دستي زنجان نام برد .
اما مرسوم ترین و مشهورترين سوغاتی زنجان چاقوو چاروق (نوعی کفش) و ملیلهکاری است.

:

علاقه مندی ها (Bookmarks)