عزیزان سلام ؛
ترم گذشته یه واحد درسی داشتیم (آزمایشگاه انگل شناسی ) درس خیلی خوبی بود ولی وقتی می خواستیم امتحان بدیم ، چون لام ها رو نداشتیم یکم به دردسر افتادیم ، هر چی تو اینترنت هم سرچ می کردیم ، منبع و مرجعی پیدا نکردیم
بالاخره عکسهایی که در طول ترم چند تا از همکلاسی هامون گرفتند به دردمون خورد و تونستیم درس رو با یه نمره عالی پاس کنیم
از همون موقع به بعد در نظرم اومد که یه کلاس آزمایشگاه انگل شناسی مجازی ، برگزار کنم که دیگه این مشکلی که ما بهش برخوردیم ، بقیه نداشته باشن .
انشالا سعی می کنم کلاس رو به صورت هفته ای برگزار کنم و یه جو کلاس مانند هم به تاپیک بدم .
منبع : سایت علمی نخبگان جوان
استفاده از مطلب با ذکر منبع مجاز است .
جلسه اول :
سلام خمت تمام دانشجویان عزیز
اول یه معرفی مختصر درباره درس آزمایشگاه انگل می دم .
این درس یک واحد عملی برای دانشجویان رشته های علوم پزشکی هست . کلاس به این ترتیب برگزار می شه که مباحث کلاس تئوری انگل شناسی (شامل تک یاخته ، حشره شناسی ، کرم شناسی ، قارچ شناسی ) به صورت لام های میکروسکوپی و توضیحات آزمایشگاهی ارائه می شه .
اولین قسمتی که قراره مورد بررسی قرار بدیم ، کرم شناسی (Helminthology ) هست .
کرم ها شامل سه گروه نماتود ها ، سستودها و ترماتود ها هستند .
ترماتودها :
اولین گروهی که مورد بررسی قرار می گیره ، ترماتودها یا فلوکها ( trematodes or fluckes ) هستند
1-دیکروسلیوم دندریتیکوم ( dicrocoelium dendriticum )
این کرم که fasciola lanceolatum نیز گفته می شه ، از کرم های شایع مجاری صفراوی و گاهی کیسه صفرا علفخواران در آسیا ، آفریقا ، اروپا و آمریکا بوده ولی به دلیل چرخه زندگی خاص خودش (مورچه به عنوان میزبان متاسرکر ؛ برای آلوده شدن باید مورچه بخوریم !) آلودگی انسانی شایعی نداره .
کرم بالغ شبیه سر نیزه و بدون خار و به اندازه 5-15 در 1/5-2/5 میلی متر است . بیضه ها به صورت دو قطعه مورب در یک سوم قدامی و رحم پیچ در پیچ و منشعب در نیمه خلفی بدن کرم قرار دارد .
تخم بیضی شکل به رنگ قهوه ای تیره با پوسته ضخیم و درپوش و به ابعاد 38-45 در 22-30 میکرون با جنین (میراسیدیوم ) رسیده است .
خب کسی سوالی داره بپرسه و گرنه این جلسه رو با یه جمله قشنگ به پایان ببریم
"اگر انسان به غصه های امروز خود ، غم فردا را نیز نیفزاید ، مقدار آن هرچه باشد به اسانی می توان تحمل کرد . " مترلینگ
مگه کلاسهای انگل شما لام داره؟![]()
جلسه دوم :
سلام
جلسه پیش در مبحث ترماتودها رو شروع کردیم ، اولین ترماتود ، دیکروسلیوم بود که در موردش صحبت کردیم . این جلسه می خوایم در مورد فاسیولا هپاتیکا حرف بزنیم
2- فاسیولا هپاتیکا (Fasciola hepatica ) :
این کرم مهمترین انگل از فلوک های کبدی بوده و در جهان و ایران نسبتا شایع است و انگل بسیاری از پستانداران (مخصوصا علفخواران ) و انسان است .
فاسیولا هپاتیکا کرم برگی شکل به ابعاد 3 در 1/5 سانتی متر با انتهای سری مخروطی و بادکش دهانی و شکمی تقریبا برابر و روده و بیضه های منشعب است .
تخم: هر کرم بالغ به متوسط روزانه چند هزار تخم می گذارد . تخم ها بیضی شکل زرد مایل به قهوه ای ، با دریچه یا کلاهک و به ابعاد 63-90 در 130 -150 میکرون است . تخم ها در هنگام خروج از روده فاقد جنین هستند .
تخم ها دارای دریچه (اپرکول ) هستند.
این جلسه رو با یه جمله قشنگ تموم می کنم اگه سوالی بود بعد کلاس در خدمتم
" افراد با اراده ضعیف همیشه منتظر معجزات و وقایع خارق العاده هستند ، ولی افراد با اراده قوی خود خالق وقایع خارق العاده اند . اسکار وایلد "
[QUOTE=PlaCebo;154023]
این کرم مهمترین انگل از فلوک های کبدی بوده و در جهان و ایران نسبتا شایع است و انگل بسیاری از پستانداران (مخصوصا علفخواران ) و انسان است .
اگه سوالی بود بعد کلاس در خدمتم
اول اينكه خسته نباشيد.
يه سوال ؟!
چرا اين نوع كرم انگل بسياري از پستانداران و انسان هاست؟!
يعني چه جوري وارد بدن انسان ها مي شن؟!
سلام بر فیزیکدان سایت
سوال خوبی پرسیدی
تخم فاسیولا ، بعد از اینکه از پستانداران دفع می شه ، بعد از 1تا 2 هفته ، جنین از آن خارج می شه (البته در آب این اتفاق می افته یعنی تخم باید به آب برسه ) و بعد از اینکه تو بدن چند تا میزبان حدواسط رفت و مراحل تکاملی رو طی کرد ، به سطح برگ و گیاه های آبزی می چسبه ( گیاه های آبزی مثل شاهی ، تر تیزک و ... ) و انسان بر اثر خوردن سبزیجات آلوده و حتی گاهی آب آلوده بیمار می شه
دوست جدید
دیر رسیدم کلاس شروع شده تا بتوونم خودم رو به کلاس می رسونم هر چند فکر کنم یه کوچولو سخت باشه![]()
فرق انسان و سگ در آنست كه اگر به سگی غذا بدهی هرگز تو را گاز نخواهد گرفت. تولستوی
کجاش شیرینه![]()
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)
علاقه مندی ها (Bookmarks)