سلام.
میخوام ایده ای رو راجع به استخراج زغال سنگ از معادن که طراحی خودم هست رو اینجا افشا کنم.
البته این کار به این خاطر هست که صرفا این ایده رو برای ادا کردن دینم به کارگران معادن زغال سنگ دادم.
به امید روزی که دیگه شاهد کشته شدن بی دلیل این انسان های شریف در این معادن نباشیم.
همان طور که میدونین زغال سنگ یک سوخت جامد هست و نمیتوان ان را مثل نفت یا گاز از طریق خط لوله جا به جا کرد.
از طرفی همین جامد بودن باعث یه مشکل بزرگ تر میشه. برای استخراج آن باید با بیل و کلنگ به جان دیواره های معادن بیوفتید
تقریبا 2000 هزار سال است که از انسان جهت استخراج زغال سنگ استفاده می شود.در حقیقت اگر زغال سنگ بخواهید راه دیگری ندارید.
هیچ رباتی توانایی انجام خودکار این کار را ندارد و از طرفی هزینه جانی یک ادم زنده کمتر از یک ربات پیشرفته چند میلیون دلاری می باشد.
دیگه بگذریم از بحث امنیت این معادن که همه رو مثل من از دادن چنین طرح هایی پشیمون می کنه.
راه حل چیست؟
در وهله اول مشکل زغال سنگ است!
ببینید ما این زغال رو بعد از استخراج به نیروگاه های تولید برق می بریم و پس از پودر کردن آنرا با هوا ترکیب کرده و محترق می کنیم.
در اخر چرخه ای که معمولا رانکین است اب رو بامحصولات احتراق به جوش میاریم و بخار لازم برای گرداندن یک توربین بخار رو تامین می کنیم.
من از جنبه زیبایی شناسی می گم که این چرخه یکم به دور از شعور و ادعای ما انسان های پر مدعاست!ما راکتور هسته ای ساختیم اخه...
به همین دلیل ایده ای به ذهنم زد و پیگیری کردم.
اگر بتوانیم ماده ای رو پیدا کنیم که فراوان و ارزان باشه و پس از تزریق به معدن بتونه با زغال سنگ یک واکنش برگشت پذیر انجام بده
و محصولات واکنش هم در حالت گازی باشن،
در این صورت میتوانیم در چرخه ای بسته این کربن ها را بدون نیاز به انسان و توسط یک گاز حامل به بیرون از معدن انتقال بدهیم.
در نگاه اول یکم وحشتناکه چون همچین ماده ای رو نمیشه پیدا کرد.
از طرفی خواننده ممکن است فکر کند ما ماده ای میخواهیم که زغال سنگ را به صورت پودر به بیرون انتقال دهد که از دید اهل علم ناممکن است.
می توان این سناریو را به صورتی دیگر اجرا کرد.فکر کنم این بهتره!
اگر بتوان گاز دی اکسید کربن کم فشار و دما بالا را به معدن تزریق کرد طبق اثر لوشاتیه دی اکسید کربن تمایل بسیاری به واکنش با کربن دیواره های معدن خواهد داشت.
در اثر این واکنش مولکول دی اکسیدکربن یک اتم اکسیژن خود را برای بدست اوردن تعادل به کربن موجود در معدن خواهد داد و محصول حاصله دو مولکول مونوکسید کربن خواهند بود.CO2=CO+Oاین واکنش،گرماگیر بوده و محصولات نیز به صورت گازی شکل می باشند.
CO+O+C=2CO
در واقع خروجی معدن به جای زغال سنگ،مونواکسید کربن خواهد بود.
پس از استخراج میتوان این گاز با ارزش را در صنایع مختلف بکار گرفت یا این که با یک پیل سوختی کربنی مستقیم با راندمان 70 درصد ازش برق تولید کرد.
اگر این نیروگاه که هیچ قطعه مکانیکی نداره در کنار معدن ساخته بشه،خروجی معدن زغال سنگ درواقع برق خواهد بود.
در ضمن میتوان دی اکسید کربن مورد نیاز جهت ادامه استخراج مونوکسید کربن از معدن را نیز تولید کرد که هزینه ها را کاهش می دهد.
مزیت این روش عدم بکار گیری از انسان جهت استخراح زغال سنگ و افزایش راندمان استخراج خواهد بود.
همچنین در صورت ریزش معدن نیز جان کسی گرفته نخواهد شد.به صورت 24 ساعته عمل استخراج انجام می شود.
هر سوالی بود مطرح کنین تا به فهم این طرح کمک بشه.
ممنونم
منبع:سایت علمی نخبگان جوان
علاقه مندی ها (Bookmarks)