با سلام
بله در این زمینه فیلم کیمیا بسیار سطحی عمل کرد. و به شدت دروغ به خیک بینندگان بستش. من کتاب 700 صفحه ای در مورد خرمشهر خوندم. دیدم بیشتر عملیات رزمندگان در شبها بود که دید عراقی ها کمتر بود. روز عملا عراقی ها داخل خرمشهر می شدند و مناطق زیادی رو تصرف می کردن اما یا از ترس شبها عقب میکشیدن یا اگه می موندن با حملات چریکی مختلف، تلفات خیلی زیادی تحمل می کردن. بارها اومدن و گمرک و بندر و انبار و بازرگانی و .... رو تصرف کردن. اما نتونستن نگهش دارن. روزها هم توانایی حمله همه جانبه رو نداشتن. یکی از دلایل اصلی هم ترس بود. نیروها جوری تو مناطق جاگیری کرده بودن و جابجایی شون جوری بود که کمترین دید رو نسبت به عراقی ها داشتن. یعنی یه جورایی انگار نامرئی بودن. و پشتبانی هم خیلی کم بود. خیلی از مهمات رو هم از خود عراقی ها می گرفتن.
اما در این فیلم چی نشون می ده؟ نیروها عمدتا می رفتن در خیابانها سنگر می گرفتن. جلوی چشم عراقی ها. با فاصله بعضا کم. خوب یعنی اونها با این همه تجهیزات کور بودن نمی تونستن بزنن؟ عراقی ها با گرای توپهاشون کاملا بر منطقه مسلط بودن. چطور این تعداد نیروی کم رو نمی تونستن بزنن؟ یعنی دروغی به این بزرگی ندیده بودم که ایرانی ها بدون هیچ درک تاکتیکی و شعور جنگی برن تو خیابون جلوی چشم عراقی ها پشت چند تا تیر و تخته بعضا خیلی کوچیک پناه می گرفتن و داشتن دفاع می کردن و با این وجود عراقی ها هم نمی تونستن بیان جلو.
درسته در خرمشهر نیروهای مردمی هم در کنار نیروهای ارتشی بودن. ولی نمی شه نقش هماهنگی مدیر مدبرشون یعنی جهان آرا رو برای هماهنگی نیروهایی که به مقابله با عراقی ها می رفتن نادیده گرفت. و البته ارتش هم در این راه بسیار با ایشون هماهنگ شده بود. ولی حیف که این فیلم فقط می خواست قهرمانان خودش رو بزرگ کنه و کاری به قهرمانان واقعی جنگ نداره.
از اون طرف اون مدارک و طلاهای ادعایی در این فیلم آیا واقعیت خارجی داره یا نه؟ این خودش یه بحث حساس و چالش برانگیز هست. این مدارک چی هستن که ما تا الان ازشون نشنیدیم؟
من شنیدم موقع انقلاب مدارک زیادی به دست نیروهای انقلابی افتاد. ولی عملا چیز خاصی از این مدارک به گوش مون نخورده که این مدارک چی بوده. بر علیه کی بوده. یا چی رو می خواسته اثبات کنه. الان این فیلم هم از این مطلب مبهم استفاده کرده و دقیقا معلوم نیست آیا هدف سیاسی دارن یا فقط صرف بیان همین مطالب مبهم بوده که این قضیه رو این قده پر رنگ کردن.

علاقه مندی ها (Bookmarks)